kad sam prije nekoliko godina kupila bijelu komodu/ormaric za prematanje,pozalila sam to vec nakon mjesec dana.
htjela sam onako boje drveta,natur/bukva.
jeli ju moguce kako preobuci,nekim tapetama ili sl.?
kad sam prije nekoliko godina kupila bijelu komodu/ormaric za prematanje,pozalila sam to vec nakon mjesec dana.
htjela sam onako boje drveta,natur/bukva.
jeli ju moguce kako preobuci,nekim tapetama ili sl.?
Imas samoljepljive tapete za kupiti , obicno bude u knjizarama za kupiti . Prije nego sto budes lijepila tu tapetu namazi podlogu sa malo deterdzenta rastopljenog u vodi kako bi lakse namjestila tapetu na podlogu . Kad je namjestis i kada se osusi izgleda kao iz prodavniceRayna prvotno napisa
![]()
bas se i ja spremam u takav poduhvat... i mislila sam na te tapete...
hvala za savjet sa deterdzentom i vodom...![]()
deterdenta za sude ili rublje?lijepi se na mokro ili kad se osusi?
deterdzent za sudje . Lijepi se na mokro jer na suho se tapeta momentalno zalijepi kao selotejp , a na mokrom mozes da je pomjeras i korigujes ivice kako hoces .Rayna prvotno napisa
Interesantno! No, kako se onda poslije to uspije osušiti ispod tapete, koja je najčešće plastična, tj. vodonepropusna? :/Betty prvotno napisa
koliko sam ja shvatila - stavi se jako malo vode u deterdzent... pa to bude sklizavo na pocetku ali kasnije ljepilo s tapeta ipak 'prevagne' :/
Moram priznati da mi to baš nije jasno jer tapeta mora prionuti, tj. priljepiti se na podlogu cijelom svojom površinom da bi to na nešto ličilo i da bi bilo koliko-toliko trajno... :/lucky day prvotno napisa
ja mislim da ona i preko vode "lovi" podlogu.
ovako, evo ja pocela uredjivati lukin ormaric i a podijelim iskustvo do sad:
rastopina deterdzenta se pokazala super za velike, ravne plohe..ALI KAD SE RADE RUBOVI, utori itd. bolje je ne koristiti deterdzent... stvarno se odljepljuje....
na tapeti pise da se, ako se pogrijesi moze odlijepiti i ponovno zalijepiti - pa je to (za manje plohe) mozda i bolja ideja...
za vece, pak, misim da bi ispalo neuredno....
i da, bas je gust ovo! :D
pogotovo za djecje sobe, stvarno se moze osvjeziti namjestaj...
ili mijenjati sezonski![]()
uh, evo mene opet...
iako sam dosta vjesta sa majstorijama - komoda je jako simpa ali nije bas uredna k'o iz ducana...
meni nije bed jer sam ju ionako mislila baciti - pa je ovo veliko osvjezenje...
ali, rayna, ako je tvoja dobro uscuvana - mozda da se jos malo raspitas za druge nacine bojanja - da ti ne bude zao...
osim ako nisi majstorica i pol...![]()
ni moja ti nije bas ko nova.stara je 5,5 godina,a malac je jednom prilikom kod kupanja izvadio onaj cep i sva je voda potekla po unutrasnjosti,tako da se cak malo i napuhnula.ma stajat ce u sobi koja sluzi za peglanje i odlaganje.