Pokazuje rezultate 1 do 43 od 43

Tema: Kako ste se odlučili na treće dijete?

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno Kako ste se odlučili na treće dijete?

Pozdrav svima. Čitam raspravu o tome kako i kada ste se odlučile na drugo dijete a mene zanima kako ste se odlučile( ili vam se dogodilo) treće. Mame i tate sa troje i više djece molim vaša iskustva i savjete.
    Možda su naki čitali jer sam o tome već pisala, ja želim treću bebu dok je MM još u fazi "razmišljanja". :?

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

po 58697 put

mi se nismo odlucivali ni za jedno dijete posebno, pa tako ni za jedno po jedno. htjeli smo cetiri djeteta.

mission accomplished

cekana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Kod nas je bilo suprotno. U početku se MM uvijek šalio da ćemo imati troje djece, a ja sam vikala jedno ili dvoje. Kad smo dobili Luku, ja rekoh, hoću još jedno e kad sam ja bila spremna, on se premišljao mjesecima Čini mi se da je prevagnulo više to da meni udovolji, mislim, nije imao ništa protiv, ali dvoje mu je bilo dovoljno. Sad ne može zamisliti da ga nema.

Jednostavno sam željela treće, ne znam objasniti. I sad imam osjećaj da smo potpuni

Eci avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Citiraj cekana prvotno napisa

Jednostavno sam željela treće, ne znam objasniti. I sad imam osjećaj da smo potpuni
    Eto tako i ja. A MMa sam duuugo nagovarala. Ma htio je i on treće ali je razmišljao o financijama, malom stanu...

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

D.se desio iznenađenje nismo ga planirali ali je moj anđeo i ne mogu zamisliti da ga nemam .Poslije njega ,nakon 12 god.desilo se isto sa R. Ja svoju djecu nisam planirala oni su moja sudbina ,oni su izabrali mene, osjetiš toliko uzajamne ljubavi koja se mora širiti na još jednu dušu i to je ta cijela mudrost.Moje četiri dušice to mi je dar za sva vremena.

Sanjica avatar
    Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Mi se nismo uopće odlučivali, oduvijek smo si željeli još jedno dijete tamo kasnije - oko 35.-te kad ovo dvoje malo porastu.

Prvo dvoje nismo planirali, barem ne u vrijeme kada su se dogodila. Ovo treće smo zaista planirali i uživali u osjećaju da ciljano idemo na novu bebu, iščekujući svaki mjesec da li se primilo.

Ponekad poželim da mi se dogodi i četvrto. Ne planiramo, ali kad bi se nekim čudom dogodilo nitko ne bi bio šokiran i žalostan - naprotiv! Što dalje - to bolji osjećaj.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Citiraj cekana prvotno napisa
    Kod nas je bilo suprotno. U početku se MM uvijek šalio da ćemo imati troje djece, a ja sam vikala jedno ili dvoje. Kad smo dobili Luku, ja rekoh, hoću još jedno e kad sam ja bila spremna, on se premišljao mjesecima Čini mi se da je prevagnulo više to da meni udovolji, mislim, nije imao ništa protiv, ali dvoje mu je bilo dovoljno. Sad ne može zamisliti da ga nema.

identično.

MMa sam godinu dana nagovarala i kad je konačno pristao ja nisam mogla zatrudniti

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

još negdje u prvoj trudnoći smo znali da želimo troje djece.
    jednostavno smo tako osjećali i to je to.
    iako ja sada nekako osjećam da bih i četvoro

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

prvo mi je "podvalio" muž,drugo ja njemu a izgleda da ću i treće!

mamalada avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Mi imamo dva komada djecova i ne možemo se odlučiti za treće. Moram priznati da ste poticajne, curke.

**mial** avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

evo baš jučer smo bili kod MM brata i oni drže našeg malog i pričaju hoće li na treće ili ne, pa kao baš bi i mogli imaju cure stare 8 i 5 g .
    ... i tako mi došli doma i nastavili razgovor o našem trećem iako je kod njega do jučer bilo još nikako a sad već i sam započinje tu priču.
    ja sam jedinica oduvijek sam mislila o minimalno dvoje, a naravno da bi bar još jedno.

ribica tina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

mi nikada nismo "išli" na neko dijete...jednostavno smo pričali o tome i prestali jako paziti na zaštitu i sa svakim bili iznenađeni i oduševljeni....
    MM se premišljao oko trećeg,ali sam ga pitala par puta
    ...dragi,šta ako jesam??
    on bi odgovorio-pa neka si...
    to mi je bilo dovoljno...
    sad već po malo pripremam teren za četvrto....pa za 3-4g....nadam se...

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Planirali smo treće imati malo kasnije,tamo negdje oko moje 35.-te Ali nam je beba odlučila doći devet godina prije Istina da je teško s troje male dječice ali ne bih se mijenjala ni za što na svijetu.
    Žao mi je što ne smijemo u 35.-oj ići po četvrto (došlo je do tihe rupture maternice u ovoj trudnoći i svo troje rođeno je carskim rezom )

piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Mi imamo dvoje, ali oboje želimo još jedno. Međutim, očekujem prijelaz u drugu firmu, pa moram paziti da sada ne zatrudnim, jer bi sve propalo. već sam jednom prilikom pitala (pa mi nitko nije odgovorio )šta vi cure mislite: koliko je pristojno čekati sa trudnoćom nakon što počnete raditi?!? :? :? :?
    Napominjem da se približavam četrdesetoj, pa nemam puno vremena za predomišljanje ( niti za dijete, ali niti za promjenu posla - želim i jedno i drugo)

renci avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mi smo svo troje planirali, iako to sad kad napišem zvuči tako hladno, ali jesmo. E. je bila prva, bili smo njeni 100% sve dok nas ona nije počela lagano gurati od sebe- zamjenjivala nas je prijateljima, onda sam ja osjetila želju za bebom, malom bebom koja će opet barem malo ovisiti samo o nama, pa smo planirali drugo. Rodila se Iva. Bila je puuunoo zahtjevnija od Eme, ali iako mi je ponekad palo napamet da me je "potrošila", kad je i ona došla u fazu da se lagano udaljava od nas opet smo poželjeli malenu bebu. I tako smo se potrudili i uspjeli i rodio se Andrija. Mislim da je to za sada to, ali kažem za sada, jer doći će doba kad će se i on osamostaljivati a nas će možda opet lupati film o malom bebaču. Jednom je MM rekao " j..eš kuću u kojoj su starci mlađi od 40-et a nema puzavaca po podu!" Šala? ne znam, nekako ispada da i ja tako mislim

ribica tina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

piplica...
    teško pitanje...
    probaj se iskazati 300%,pa kroz koji mj. kad javiš da si trudna,reci da nije baš planirano,ali da svakako želite bebicu i da ćeš dati sve od sebe i dok si na porodiljnom....bla,bla...
    ak ti baš puno znači taj posao...
    a,ak ne,bitno ti je da ti napišu u ugovoru neodređeno ili bar neko duže vrijeme da ti se ne dogodi da dobiješ otkaz po isteku ugovora,a obećali da će ga produžiti....
    moja mama mi rodila brata sa 38 i superiška :D

fegusti avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj piplica prvotno napisa
    Napominjem da se približavam četrdesetoj, pa nemam puno vremena za predomišljanje ( niti za dijete, ali niti za promjenu posla - želim i jedno i drugo)
    gledaj, ja sam drugo rodila sa 40 god. i 7 mj. i mogla bih jos
    u svakom slucaju, odluka ti nije laka pa ti saljem

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Ja bi, MM neće...bar ne još
    Još sam u trudnoći razmišljala o trećem djetetu.
    No, imam još vremena. Do 35.
    već sam jednom prilikom pitala (pa mi nitko nije odgovorio )šta vi cure mislite: koliko je pristojno čekati sa trudnoćom nakon što počnete raditi?!? :?
    Nemoj se ljutit...
    Nema pristojno, nepristojno...
    Pri dolasku u firmu, pri prvom razgovoru naglasi da želiš povećati obitelj.
    Tako sam ja rekla svojima. A dobila sam odgovor, "samo nemoj odma".
    Eto, radila sam dvije godine, ostala trudna i evo me opet za istom stolicom, svi sretni i zadovoljni.

piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj jadranka605 prvotno napisa
    Nemoj se ljutit...
    Nema pristojno, nepristojno...
    Pri dolasku u firmu, pri prvom razgovoru naglasi da želiš povećati obitelj.
    Tako sam ja rekla svojima. A dobila sam odgovor, "samo nemoj odma".
    Eto, radila sam dvije godine, ostala trudna i evo me opet za istom stolicom, svi sretni i zadovoljni.
    Hmmm, da...
    Mislim da je to teoretski super, ali u praksi rijetko će koji poslodavac biti oduševljen kada mu ja na razgovoru za zaposlenje NAGLASIM da želim povećati obitelj. Niti on to mene smije pitati (iako se u praksi to često dešava), ali po zakonu o radu je to tako.
    I naravno da se ne ljutim, svaki mi savjet dobro dođe, evo ti si mi upravo rekla da je tvoje "pristojno" čekanje bilo dvije godine. Samo je meni to nekako puno...

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

šteta, nemaju svi šefove poput mojih... :/
    Ma bi ja i prije od dvi godine, ali prilike nisu dopuštale...eto, recimo nakon godine dana stalnog radnog odnosa mi se čini sasvim pristojno.

ornela_m avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Mi imamo dvoje, ali oboje želimo još jedno. Međutim, očekujem prijelaz u drugu firmu, pa moram paziti da sada ne zatrudnim, jer bi sve propalo. već sam jednom prilikom pitala (pa mi nitko nije odgovorio )šta vi cure mislite: koliko je pristojno čekati sa trudnoćom nakon što počnete raditi?!? :? :? :?
    Ima negdje post kako sam i kada ostala trudna, nakon sto sam se mijenajuci posao za poslom kroz niz godina pitala "a koliko je pristojno cekati"?

Sto se dileme i predomisljanja tice, ja mislim da si sama sebi odgovorila rekavsi da nemas vremena za predomisljanje. Ja bih jos rekla da ubacis u cijelu pricu pitanje sta je od toga dvoje nadoknadivo. Poslova ce biti, a prilike za bebu mozda ne.

piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Uostalom, o tom, potom...
    Procijeniti ću kada vidim koliko vremena će mi trebati za uhodavanje i kakva je situacija na novom poslu.
    Moram računati i sa time da mi se u ovim godinama neće trudnoća dogoditi odmah prvi, drugi mjesec kao nekada :/

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

TO TI MISLIŠ!!

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Izvini morala sam !Koliko imaš godina?Ako si prve trudnoće zanijela u redu ne vidim problema.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja sam prvo dijete zanijela "iz prve", sa 27 godina.
    za drugo nam je trebalo čak 11 mjeseci, a imala sam "tek" 30 godina.

tako da, sandra, ne vidim što je toliko urnebesno smiješno.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

potpisujem.
    M. smo dobili "iz prve" i tada sam imala 28 g.
    Sada sam u trideset i prvoj i vec godinu dana nece, pa nece, a tako bi htjeli jos djece
    Godine ili sto, ne znam, ali uglavnom evidentno je da nije svaki put isto.

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

nismo se odlučili za treće, ono je stiglo s drugim

a što se tiče vremena potrebnog za drugu trudnoću, tako su i meni govorili da obično prvo koje ne namjeravaš imati (još) te iznenadi, a drugo koje planiraš nikako da te iznenadi

kako sam se povela za tom pričom pa i povjerovala da će tako i meni biti, dogovorila sam se s mm da počnemo raditi na drugoj bebi jer ko zna kad će upalit
    ne moram napominjat da je upalilo isti ciklus i to u duplom paketu

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

što se tiče vremena potrebnog za drugu trudnoću, tako su i meni govorili da obično prvo koje ne namjeravaš imati (još) te iznenadi, a drugo koje planiraš nikako da te iznenadi
    ali naše prvo je bilo planirano

Tiwi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Mene jeza hvata kad tako znakovito spominjete 35.u

Svoje prvo dijete rodila sam s punih 35. drugo će doći u mojoj 38.oj.

Na pdf-u Prije začeća mi je na momente bilo neugodnjak uopće postat. Odlučili, uživali 3 mjeseca baš baš radeći bebu i evo je.

Tiwi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

ups, prebrzo postam.

Htjela sam reći, svakako želimo ići i na treću trudnoću. Namjerno kažem trudnoću jer prvo što gin kod nas gleda je koliko ih ima, a već generacijama se ne rađaju od prve ili druge.. tako da se nadam da godine ipak nisu tako kritične, osobito ako nije prva trudnoća.

Početno

mi smo uvijek željeli imati više djece i sad čekamo četvrto.

piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj sandra123 prvotno napisa
    Izvini morala sam !Koliko imaš godina?Ako si prve trudnoće zanijela u redu ne vidim problema.
    Punih trideset osam.
    Nisam baš za bacit´ ali nisam niti na vrhuncu fertilnosti...

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Cure,
    a što kada jedna strana jako, ali jako želi dijete(treće), i ta joj je misao ujutro prva kad se probudi i navečer zadnja prije spavanja, i kad su svi uvjeti za to omogućeni, osim jednog(najbitnijeg) - druga strana ne želi ni čuti.
    Ignorira, ponekad pokaže malo dobre volje ali to brzo nestane.
    Bojim se da je to dobar put za otuđivanje i udaljavanje jedno od drugoga a opet teško je i neizvedivo pobjeći od onoga što osjećaš, koliko god se trudio. Ima li smisla i dalje pokušavati ili potisnuti želju i u tuzi i nezadovoljstvu u sebi nastaviti kao da se ništa nije dogodilo.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Da li ta druga osoba zna da ti je toliko stalo imati još jedno dijete?
    Da li baš zna da je želja za još jednim dijetetom osobe koju voliš tako jaka?
    Jesi li njemu rekla isto što i nama,na isti način kao i nama u polumraku vaše spavaće sobe?

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Jesam, i lijepo i pažljivo sa punim srcem želje i nade.
    Ali posustajem polako i sve se više povlačim.
    Hvala na lijepim uputama

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

MM i ja smo duže vrijeme htjeli drugo dijete.Zbog vrlo objektivnih razloga( moji konstantni ugovori na određeno na poslu koje su produživali svakih par mjeseci) prisilili su nas na čekanje od nekoliko godina.
    Neko vrijeme bilo je frustrirajuće,vrlo često sam sanjala svoje nerođeno dijete kako mi govori da više ne može čekati da se rodi.
    Želja je bila tu ,ali nije bilo pravi trenutak.
    I onda ,jednog dana odlučila sam "porazgovarati"sa svojim nerođenim dijetetom.Ispričala sam mu se na čekanju,zahvalila sam mu se što strpljivo čeka dan da nam se pridruži u obitelj.
    Nakon toga bilo mi je puno lakše.
    Vjeruj mi ,doći će pravi trenutak.
    Možda je tvoj muž trenutno malo umoran od strke,možda želi malo vremena za vas,malo vremena za sebe.
    Dajte si malo vremena,dijete će te čekati.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Lutonjice ponovo da ti se izvinem .Više sam se smijala sebi.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa
    još negdje u prvoj trudnoći smo znali da želimo troje djece.
    jednostavno smo tako osjećali i to je to.
    iako ja sada nekako osjećam da bih i četvoro
    ja citav svoj zivot zelim troje djece. Medjutim, sada, kada imam dvoje mislim da sam preumorna i da to psihicki ne bih mogla izdrzat.
    E sad, posto sam dobila dvoje djece u kratkom vremenskom periodu, mozda promijenim misljenje za 2-3 godine
    S druge strane, MM je iskljuciv. Ne zeli vise djece. Jako voli djecu, ali isto kao i ja misli da vise ne bio mogao podnijet

ma mozda se predomislimo dok ova dva hahara malo porastu 8)

Vishnja avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Odlucili se jos odavno. Probali dvaput - neuspesno, pa se onda ja razbolela, sva sreca od bolesti kojoj nije kontraindikacija trudnoca, ali zbog koje cu morati cekati bar jos godinu dana do sledeceg pokusaja. A tad cu imati punih 39... Sto rece neko, nije bas vrhunac fertilnosti. Ali ako zelja bude jaka, a zdravlje mi dopusti, ucinicemo to sa puno radosti.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

joj, snorki, to sam i ja napisala da trenutačno uopće ne mogu zamisliti da netko nakon dvoje djece može poželjeti treće, a pred par mjeseci mi je vrlo bitan kriterij kod odabira auta bio da ima srednji pojas preko ramena da se može montirati treća autosjedalica

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Vishnja prvotno napisa
    Odlucili se jos odavno. Probali dvaput - neuspesno, pa se onda ja razbolela, sva sreca od bolesti kojoj nije kontraindikacija trudnoca, ali zbog koje cu morati cekati bar jos godinu dana do sledeceg pokusaja. A tad cu imati punih 39... Sto rece neko, nije bas vrhunac fertilnosti. Ali ako zelja bude jaka, a zdravlje mi dopusti, ucinicemo to sa puno radosti.
    Gle, gle! Potpuno ista priča i kod mene. Osim što prije moje bolesti nismo baš probali, nego onako...bi, ne bi, popustila malo pažnja, ali se ništa nije dogodilo. Ali, s 39 ostadoh trudna. I danas nema veće sreće....

Vishnja avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Citiraj ninaXY prvotno napisa
    ... a pred par mjeseci mi je vrlo bitan kriterij kod odabira auta bio da ima srednji pojas preko ramena da se može montirati treća autosjedalica
    ovo i ja stalno gledam!
    ljiljan@, !

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa
    MM i ja smo duže vrijeme htjeli drugo dijete.Zbog vrlo objektivnih razloga( moji konstantni ugovori na određeno na poslu koje su produživali svakih par mjeseci) prisilili su nas na čekanje od nekoliko godina.
    Neko vrijeme bilo je frustrirajuće,vrlo često sam sanjala svoje nerođeno dijete kako mi govori da više ne može čekati da se rodi.
    Želja je bila tu ,ali nije bilo pravi trenutak.
    I onda ,jednog dana odlučila sam "porazgovarati"sa svojim nerođenim dijetetom.Ispričala sam mu se na čekanju,zahvalila sam mu se što strpljivo čeka dan da nam se pridruži u obitelj.
    Nakon toga bilo mi je puno lakše.
    Vjeruj mi ,doći će pravi trenutak.
    Možda je tvoj muž trenutno malo umoran od strke,možda želi malo vremena za vas,malo vremena za sebe.
    Dajte si malo vremena,dijete će te čekati.

Tako se nadam da si u pravu i da se samo trebam strpiti.
    Ako mi je suđeno doći će pravo vrijeme.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •