Pokazuje rezultate 1 do 18 od 18

Tema: iznos alimentacije

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno iznos alimentacije

bok svima, molim za pomoć.
    naime, zanima me mijenja li se iznos alimentacije
    s vremenom s obzirom na inflaciju, dob djece i primanja oca
    ili zauvijek ostaje onakva kakvu ju je sud odredio prilikom rastave.
    kod mene pred oko 3 godine... :?

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

jel imas dosuđen fiksni iznos ili postotak?

u svakom slučaju, ako želiš mjenjati iznos, moraš to ponovno tužbom :/

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

naravno da se alimentacija moze povecati ali kao sto rece toma_06 tuzbom. najvise sanse za povecanje imas ako se dokaze da ti bivsi ima bolja primanja i ako su dijetetove potrebe povecane zbog zdravlja, aktivnosti itd.
    postoji i odredeni iznos za pojedinu dob djeteta koje zakon propisuje

Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

A kako si pomoci kada ti bivsi radi i to na crno? I naravno sukladno tome ne placa alimentaciju.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ispravite me ako griješim - ali on mora plaćati alimentaciju koju je odredio Sud. Može biti i nezaposlen. Jedino ako je nesposoban za rad može biti oslobođen obaveze.

Mislim da mu se može odrediti i administrativna zabrana na tekući račun pa se po sudskom rješenju svaki mjesec skida određeni iznos. Ili nema ni tekući?

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

ma ima nesto sad po novom da drzava placa taj odredeni iznos i to kasnije od njega potrazuje

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

hej slavice, moj je bivši u trenu razvoda bio službeno nezaposlen
    i sud mu je odredio 800 kn po djetetu.

sada radi ne samo na crno, djeca rastu...
    ne bih se htjela tužakati,
    za sada mi je sve plaćao (makar ne i na vrijeme)
    pa me zanima kako se određuje iznos mimo suda.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

ako ova prica nekome moze pomoci...; prije 4 i pol mjeseca sam podigla tuzbu, zbog povecanja iznosa alimentacije( iznosi 1300 kn za 2 djece),jer prosle su vec 4 godine od rastave,a promijenile su se okolnosti.
    Sto bi znacilo da su djeca usla u visu skolsku dob, da im se povecao obim van skolskih aktivnosti, poceli nositi aparatice, lece,naocale i sl.

Izracunala sam mjesecnu potrosnju na hranu,rezije,odjecu i obucu,skolske i van skolske izdatke,aparate,lece,naocale,lijekove,kupnje instrumenata...i tome slicno.
    Sudu sam pritom podastrijela metar dokaznog materijala, sto uglavnom
    ukljucuje uplatnice i racune, kako bih argumentirala potrazivanje.
    I tak sad to traje nekih pola godine, no nadamo se da ce i tomu skoro kraj.
    Proces se oduzio izmedu ostalog, jer se druga stana ne slaze sa predlozenim iznosom(on ne bi da se ista mijenja),pa nije bilo ispisa placa,
    pa nisu dosli... A meni kosa u zraku,jer mi samo rastu troskovi za odvjetnicu;u konacnici cemo traziti da druga strana nadoknadi moje sudske troskove, no sad je gusto...
    Bilo bi prekrasno da se rastavljeni roditelji mogu dogovoriti o promjeni iznosa alimentacije, no to u mom slucaju nije moguce.
    Ukoliko jedna strana ne placa na vrijeme, moguce je potegnuti pitanje ovrhe na placu,a postoji i naplata preko pokretnina(ukoliko ima takvih)

zizi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj babyface prvotno napisa
    Izracunala sam mjesecnu potrosnju na hranu,rezije,odjecu i obucu,skolske i van skolske izdatke,aparate,lece,naocale,lijekove,kupnje instrumenata...i tome slicno.
    babyface,
    Kako si izračunala mjesečnu potrošnju na režije? Prema broju članova bez obzira što se radi o djeci ili ... ?
    Mi smo iznos alimentacije dogovorili (još nismo pokrenuli razvod), ali me zanima čisto informativno, za moju dušu.

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

zizi - za djecu režije treba računat duplo ... npr. kikica je non-stop u kupaoni, njena roba se stalno pere (voda, struja...), ona visi na telefonu, troši internet, gleda televiziju, itd...

pa dodaj džeparac, bon za mobitel, slobodne aktivnosti - ništa ekstra. čak štoviše - jako skromno...

zizi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Sorci, obožavam te!

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

na sudu tijekom rastavljanja je sudac izracunao mjesecne izdatke djeteta tad cetverogodisnjakinje koji je ispao 2500,00 kn/mj. ali mu je svejedno zbog primanja odredio 800 kn. meni je savjetovao da nakon godine dana trazim povecanje. sad je to u postupku

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj zizi prvotno napisa
    Citiraj babyface prvotno napisa
    babyface,
    Kako si izračunala mjesečnu potrošnju na režije? Prema broju članova bez obzira što se radi o djeci ili ... ?
    Mi smo iznos alimentacije dogovorili (još nismo pokrenuli razvod), ali me zanima čisto informativno, za moju dušu.
    zizi,
    izracun za rezije je bio "odokativan", ali sam izbacila sebe kao potrosaca.
    Isto tako je bilo i za hranu, no kada je to vidjela moja odvjetnica reagirala je vrlo odrjesito( :shock: ) i rekla da to" nemrem tak`jer djeca sigurno trose vise od mene" i korigirala iznos!!
    Cak i tada joj se ucinilo premalo(2000 kn), no ostale smo na tome.

Dakle, ovo kaj sorciere kaze zaista ima smisla, jer moji ne paze na gasenje svjetla, potrosnju vode,kolicinu hrane koju unose u sebe i slicno.
    I ponavljam,mrak je kada se roditelji uspiju dogovoriti, van institucije suda.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

nevjerujem bas u ta dogovaranja van suda i zakona jer sam iskusila to na svojoj kozi prvih par puta u CSS kad je BM za sve vikao "da, da, nema problema, kako ti kazes...." ali dok nije tuzbom sve pokrenuto, nije se niti jedanput sjetio pitati jel maloj sto treba vec se i zalio kako on ima puno izdataka, siroce...

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

evo, moram javiti da se čuda ne događaju i da su svi oni isti kad je riječ o njihovoj djeci. nije ih briga za istu. sada i ja računam troškove za djecu i za početak ću mu poslati pismo od odvjetnika, a onda i na sud ako treba. Jadan kaže da nema dodatnih 600 kn (za svo troje zajedno), a kupuje novi komp i slično. grr

evelin_i

Početno Re: iznos alimentacije

Citiraj veggie prvotno napisa
    bok svima, molim za pomoć.
    naime, zanima me mijenja li se iznos alimentacije
    s vremenom s obzirom na inflaciju, dob djece i primanja oca
    ili zauvijek ostaje onakva kakvu ju je sud odredio prilikom rastave.
    kod mene pred oko 3 godine... :?
    povecanje ili smanjenje iznosa alimentacije se radi tuzbom. mozes ju i sama napisati, kopirati pet puta i potpisati te predati u pisarnicu opcinsko (građanskog) suda.
    alimentacija se ne mijenja s obzirom na inflaciju, nego na izmjenjene uvjete zivota (znam, paradoks) npr. povecanje/smanjenje place, preseljenje, podstanarstvo, pokupljenje vrtica, lijecenje, troskovi putovanja (ako dijete odlazi ocu izvan mjesta prebivalista/boravista) te zbog uspostavljanja nove (izvan)bracne zajednice.

Datum pristupanja
    Jun 2004

Citiraj evelin_i prvotno napisa
    ..... te zbog uspostavljanja nove (izvan)bracne zajednice.
    izvanbračna je olakotna ili otegotna okolnost? (ako se traži povećanje)

evelin_i

Citiraj NATTIE2 prvotno napisa
    Citiraj evelin_i prvotno napisa
    ..... te zbog uspostavljanja nove (izvan)bracne zajednice.
    izvanbračna je olakotna ili otegotna okolnost? (ako se traži povećanje)
    otegnota, ako partner radi ili na bilo koji nacin privređuje. olakotna ako studira, nema stalni posao ili je nezaposlen.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •