Pokazuje rezultate 1 do 12 od 12

Tema: Razvoj seksualnosti

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno Razvoj seksualnosti

Jučer sam malo više razmišljala o dječjoj seksualnosti i na pitanje zašto se djeca skanjuju pitati o tome, da li je to samo utjecaj nas odraslih, naše naučene nelagode, pretpostavila sam da i nije jer - zaista je jako dobro izjednačiti seksualno s ostalim aspektima života - no ono je ipak duboko različitije od svega što nam se događa. Tu su sasvim drugačiji osjećaji u pitanju - spolno zadovoljstvo se jaaako razlikuje od, recimo, zadovoljstva kada dijete dobije igračku.

Načela sam novu temu koja je samo nastavak mojih prije napisanih postova ‘Edipov kompleks’ i ‘Seksualni razvoj dječaka’ jer bih voljela da se jave i roditelji djevojčica a da ih sam naslov ne zbuni i ne omete.

Kao i uvijek, podjela iskustava i komunikacija je najdragocjenija pomoć svakome – tako podučavamo i našu djecu. Zato, roditelji, budite komunikativni i podjelite s drugima spolno-seksualna iskustva vaše djece jer mi se čini da je upravo ova dobna skupina ta dob kada se počinju zaljubljivati i osjećaju sve ono uzbudljivo, divno i zbunjujuće što se samo osjetiti može. To je dob kada se spolnost i seksualnost pojavljuju na način da mi osjetimo potrebu za informacijama i razgovorom s našim mališanima.

flower avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

moja se ne libi pitati o tome, vrlo je otvorena u pitanjima i istrazivanjima svoje seksualnosti.

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Moja isto pita bez ustrucavanja i ispituje i istrazuje. Ponekad me malo iznenadi njena izravnost i otvorenost, ali se isti tren priberem i odgovorim najbolje sto mogu, a da je primjereno njenoj dobi.

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Moj M. se ne skanjuje pitati što ga zanima o seksualnosti, a ja se ne skanjujem odgovoriti.

mamalada avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Ni mi nemamo tih problema. Istina, to pitanje je nekad nesuvislo, ali dođemo na svoje.

camel avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

moje djete se ne ustručava pitati što je zanima o seksualnosti, kao što se ni ja ne ustručavam odgovoriti joj.

faith avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Moji otvoreno pitaju o seksualnosti ono što ih zanima i zadovoljni su s jednostavnim odgovorima. Mislim da je važno odmah im ponuditi odgovor.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Kod mene vise pita sin(8) nego kci(6), ali ja neznam na koji nacin da im to objasnim. Molila bih vas ako znate kakvu dobru knjigu koja bi mi mogla pomoc. po meni je jako bitna ta mogucnost razgovora s roditeljima a ja ju nisam imala sa svojima i zato to zelim promjenit sa svojom djecom.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Naša priča s pitanjima je počela prije desetak dana,kad je Marko u wc-u pizzerie ugledao aparat za prezervative,pa sam na sveopće zadovoljstvo gosti morala objašnjavati o sexu,przervativima...Par dana je bio miran,a onda je opet počeo zapitkivati,iako sam mu prvi put otvoreno objasnila sve...U jednom trenu nađem knjigu Dr. Miriam Stoppard- Dječja pitanja i kako na njih odgovoriti međutim i Marko je ugleda i kaže daj ja ću pročitati što me zanima...Ja izađem iz sobe,a on vikne za mnom Mama što je to masturbacija....Dakle pitanjima nikad kraja,ali treba im odgovoriti,bolje da čuju od nas nego da oni međusobno zaključuju.Inače ova knjiga je ok,odgovori se dijele u nekoliko starosnih grupa...

tenshi avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj ifi prvotno napisa
    Naša priča s pitanjima je počela prije desetak dana,kad je Marko u wc-u pizzerie ugledao aparat za prezervative,pa sam na sveopće zadovoljstvo gosti morala objašnjavati o sexu,przervativima...Par dana je bio miran,a onda je opet počeo zapitkivati,iako sam mu prvi put otvoreno objasnila sve...U jednom trenu nađem knjigu Dr. Miriam Stoppard- Dječja pitanja i kako na njih odgovoriti međutim i Marko je ugleda i kaže daj ja ću pročitati što me zanima...Ja izađem iz sobe,a on vikne za mnom Mama što je to masturbacija....Dakle pitanjima nikad kraja,ali treba im odgovoriti,bolje da čuju od nas nego da oni međusobno zaključuju.Inače ova knjiga je ok,odgovori se dijele u nekoliko starosnih grupa...
    da, i ja sam tu knjigu vidjela, cini mi se dosta dobra. za svaku dobnu skupinu ti je formuliran odgovor na nacin na koji oni mogu shvatiti. sve od malih nogu pa negdje do.. tinjdzera, je li, ifi?

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Za predškolski i rani školski uzrast može poslužiti edukacijska slikovnica

Nele Moost & Michael Schober: Mrvica raste u maminu trbuhu; Golden marketing, Zagreb 2001.

U slikovnici se zapravo objašnjavaju sve faze razvoja djeteta - od spolnog odnosa, razvoja u majčinom trbuhu - sve do poroda.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Odgovori su grupirani 2-4 ,4-6 ,6-8 i 8-11 godina.Marko je već danima sam proučava

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •