wonderwomen, evo izvjestaja. :D danas sam obisla citavo kosevo, od vrata do vrata od labaratorije do labaratorije 8) .
i zakljucak-sve se to moze uraditi na kosevu (jedino tamo u sarajevu).
NK stanice kao i dosta drugih nalaza se radi na odjelu za imunologiju. HLA tipizacija se radi na odjelu za transfuziologiju (imam broj direktan, pa ako zelis, saljem na pp). cijene za one tri vrste NK stanica (ja sam to odnijela, kao pravi streber isprintano sve) je 90 KM, bez uputnice.

ja nemam nase zdravstveno, tako da placam punu cijenu.

s uputnicom je sigurno dosta, dosta manje. HLA tipizacija je 900 KM po partneru, takodje bez uputnice. :shock: ali tu ce biti kvaka dobiti uputnica, cak i onom ko ima osiguranje. a zasto to kazem? gospodja koja radi na toj HLA tipizaciji mi je odrzala pravo predavanje, te sto ce vam to, te jeste li vi normalni, to nema ama bas nikakve veze za trudnocu. 70 % parova ima ta preklapanja a imaju djecu, to je glupo raditi, itd, itd.

zena me napade, uzas.

ja sam doduse i sama vise zainteresovana za te famozne NK stanice (ako mi bude procentat veci od 12% odmah uzimam dex, odmah!) nego za HLA tipizaciju, jer i ja nesto mislim da ona bas i nema neke veze. tako znaci - nije komplikovano, uopste. doduse, ja imam namjeru izvaditi samo one tri vrste NK stanica i to je to .