Pokazuje rezultate 1 do 26 od 26

Tema: Jaslice u Šibeniku

M.a.r.t.a avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno Jaslice u Šibeniku

Kakva su vam iskustva?

U Gradskima sam na začelju liste čekanja, a tel. razgovor sa ravnateljicom jednog privatnog je odlučio da tamo ne šaljem svoje dijete.

Puno me brine ta hrana u jaslicama, s obzirom da je Karlo cicoljubac i ne papa nikakva lina i ostala s...

Ne postoji solucija donošenja hrane / mlijeka šta me užasno ljuti pa me zanima kako uopće postupaju kod alergične djece?

Kad to sve uzmem u obzir najrađe bi ostala doma sa bebom.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

moja je krenula u Žižulu na Meterizama, jedna teta je skroz ok (kaže : pošto neće da doručkuje dobro je podojite prije dolaska) a druga mi kvoca na dojenje jer eto neće da spava (a nezna da nera nema šanse da zaspi tamo di se ne osjeća sigurno) .. još ima pravo na jedan žuti i onda će me čuti

hrana je klasik ... ma , eto prišla sam preko toga, najteža mi je odluka da za rođendan može samo ono s deklaracijom tj. junk food

ne postoji prava adaptacija na jaslice: da roditelj prvih tjedan-dva ostaje po sat-dva s djetetom, nego se odlazi nakon max 15 min i djete ostaje samo (užas ... promukla je od plakanja )

sve u svemu ... valjda će biti bolje

nera ne jede lina, niti kravlje mlijeko
    rekla sam da joj ne daju (prvih dana je imala grčeve i onda sam se sjetila reći im, pa je to rješeno) također sam rekla da joj daju samo vodu nikakve sokiće ili čajiće, pa moram svaki dan nositi sa sobom njenu bocu s kljunom

nera ima 19 mj

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Hrana u gradskim vrticima je puno bolja nego u Zizuli.

Meni je osobno svojevremeno parizer na kruhu u jaslicnom jelovniku u Zizuli presudio.

A u GV su dobili po prstima od ministarstva tako da sigurno vise nema pastete, cedevite, a cini mi se da su i hrenovke prognane.

Inace u GV se sigurno mozes upisati, jer su ove godine primili svu djecu.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Sto se adaptacije tice, onako ti je kako se postavis. Ja sam s Lovrom 2 tjedna dolazila i ostajala nekad duze nekad krace.

Jos jedna stvar koja me je odbila od privatnih vrtica je ravnateljica koja je svu "reklamu" svog vrtica svela na pljuvanje po gradskim, u kojima je "do jucer" radila. Kad sam spomenula doticni parizer na jaslickom jelovniku, rekla mi je da to djeca vise vole i da im oni daju jesti ono sto oni vole.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj marta prvotno napisa
    Inace u GV se sigurno mozes upisati, jer su ove godine primili svu djecu.
    sad si mi dala misliti ... ja sam bila uvjerena da u GV nema mjesta i da su liste čekanja duge (čula sam od više osoba)

a za Žižulu sam imala vezu ...
    a Nera se ionako nije adaptirala , i teta mi ide na nerve ... uf
    i ponuda meni je također ajme
    prostor je premali, bez vanjskog igrališta
    2 tete na 17 mališana (ne znam jel to puno ili malo)
    kako Nera neće da spava onda je preuzmu tete vrtičke skupine pa je s njima do mog dolaska
    ....

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pa Grubicka, bilo je cak i u novinama da ima sve manje djece i da ove godine ni jedno nije ostalo neupisano u GV. Nije mi jasna ta prica s listom cekanja. U Malik Tintilinic su upali svi koji su se prijavili (rekla nam teta). :?

Nemojte me krivo shvatiti, nije ni u GV med i mlijeko, stovise, al grad bar ima adekvatne prostore za vrtice. Privatnici nemaju, ili imalu samo na jednoj lokaciji. S tetama se uglavnom sve moze dogovoriti, ali moras biti cvrsta.

Osim toga, ako se dobro sjecam, tvoja opcina ima i ugovor s GV o subvencioniranju boravka, tako da ti je cijena jaslica 420,00kn.

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Hej, pa Nerica je u mom susjedstvu
    Evo, M.a.r.t.a. ovako:
    kad sam upisala Luku u jaslice, bila sam, pa, malo je reć, ustravljena kako će to ići, jer je on do tad redovito uspavljivan na cici, spavao dva puta dnevno i sl....
    Također sam jaako ljuta bila, jer prije polaska u jaslice nije bilo nikakvog razgovora, iliti, sastanka.
    Eto, dan vrtića je došao, a ja san na papir (i usmeno) stavila svoje zahtjeve, prohtjeve i pravila.
    Dakle, ne pije mliko, samo čistu vodu. Ne jede čokolina, medolina i sl. Ne jede Paštete, samo sirne namaze ili sami kruh. Uspavljuje se na cili ili nosanjem.
    Neću ulazit u prvi tjedan adaptacije, jer tad i nije bilo prilike da se sva moja pravila stave u opticaj, ali za sad se ona poštuju. A spitza im je super. Nema ovih ceka -meka, ručak je jako malo začinjen (ja probala, meni bljaki), jedu crni kruh.
    Čak su ga i naučile spavati u krevetiću.
    Tete su ljubazne i dobre...Ti spadaš u Građu, a moj je baš tamo.

E, da, zaboravih. Kad smo počeli ići, rekle su mi da ga naviknem na jedno spavanje dnevno, da ga odviknem od cice.
    Klimala sam glavom, ali nisam ispoštovala. Dođe vikend, Luka opet ima sto podoja dnevno, spava dva puta. Jer, vidiš, njima je lakše nego meni slušati kako on kmezi kad mu se spava. Ja ne mogu. Čak i sad ga stavim leći oko neke ure popodne ako ga uhvati spavanjac. Jer kad je on nervozan, onda je i doma rusvaj samo takav...

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

O pa i mi smo tamo, ali jos nismo krenuli. Samo to nije Gradja (vrtic se tako zove), nego prije spomenute jaslice Malik Tintilinic. Jadranka, lijena sam uopce otici do vrtica, reci mi, koje su tete u prvoj sobi.

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Da, Tintilinić...
    Tete u prvoj sobi (tu smo mi) zovu se Divna i Ines (Divna je super žena...tako zabavna) Ines je malo rezervirana, ali i ona je dobra (nadam se da ih nisam pobrkala). Ne znam kako se prezivaju, nikako da upamtim
    Ali je lipo. Imaju parkić ispred, i svaka dob ima svoju sobu. Recimo, od 6-18 miseci u jednu sobu, od 18-24 u drugu sobu i tako redom, a odvajaju ih samo vrata (često otvorena).

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nisi pobrkala. Divna je divna. Super super, sam dok se mi odlucimo do vrtica, Videk ce moci u drugu sobu...

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj marta prvotno napisa
    Pa Grubicka, bilo je cak i u novinama da ima sve manje djece i da ove godine ni jedno nije ostalo neupisano u GV. Nije mi jasna ta prica s listom cekanja. U Malik Tintilinic su upali svi koji su se prijavili (rekla nam teta). :?

Nemojte me krivo shvatiti, nije ni u GV med i mlijeko, stovise, al grad bar ima adekvatne prostore za vrtice. Privatnici nemaju, ili imalu samo na jednoj lokaciji. S tetama se uglavnom sve moze dogovoriti, ali moras biti cvrsta.

Osim toga, ako se dobro sjecam, tvoja opcina ima i ugovor s GV o subvencioniranju boravka, tako da ti je cijena jaslica 420,00kn.
    kad čitam krive novine
    ma realna sam ja, ne očekujem previše, ali boravak vani je bitan, Nera je dite sa sela
    općina subvecionira i za privatnike (imamo opaku općinu 8) )

ma idem se raspitati, koliko sam skužila Tintilinić ima jaslice a Građa ne?

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj jadranka605 prvotno napisa
    Hej, pa Nerica je u mom susjedstvu

Dakle, ne pije mliko, samo čistu vodu. Ne jede čokolina, medolina i sl. Ne jede Paštete, samo sirne namaze ili sami kruh. Uspavljuje se na cili ili nosanjem.

Čak su ga i naučile spavati u krevetiću.
    Tete su ljubazne i dobre...Ti spadaš u Građu, a moj je baš tamo.

E, da, zaboravih. Kad smo počeli ići, rekle su mi da ga naviknem na jedno spavanje dnevno, da ga odviknem od cice.
    .
    ajde super , bilo bi mi jako drago da mi nije jedino dijete čija mama zahtjeva zdraviju hranu i bez kravljeg

Nera spava jednom dnevno, samo ona bez problema može ostati budna od 8-15h bez sna

ne trebaš ga odvikavati od sise, naučiti će zaspati bez, dijete se prilagodi, jedino nastoj da čim počne kunjati mu izvadi sisu , tako sam ja s Nerom i onda je uhvatila kriza pa smo malo se zuruknuli ali bude bolje

a di je točno Građa?

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Ma u biti je građa i tintilinić jedno te isto.
    Tako sam ja skužila, ali je tintilinić za bebe, a Građa za veliku djecu. To je ispod vodovoda, ispod doma zdravlja...

Šta se tiće navikavanja, evo moj Duje je živi dokaz za ono kako naučiš tako i znaš.
    Duje je isto dugo dojen, ali je u vrtić krenuo sa 2,5 godine (tad više nije cicao). Do tad je uspavljivan na rukama ili je netko morao ležati pored njega.
    U vrtiću dijete koje ja ne poznam...sam se oblaći i skida, sam ide leći. Anbilivbl...
    Kod bake, opet, skroz treća stvar...

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj jadranka605 prvotno napisa
    . To je ispod vodovoda, ispod doma zdravlja.....

tu sam išla ja (78'), brat (80') i sestra (90')

jedini je problem parkiranje

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Da, to mnogo nezgodno.
    Ali doli idemo busom. Kad se vraćamo onda bude gužve. MM ne može od straha da mu pauk ne digne auto

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Sorry sta sam napravila zbunjozu oko imena vrtica, Jadranka je sve objasnila.

M.a.r.t.a avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

i ja sam išla tamo u vrtić ('79)

tako me strah tog odvajanja

uvjerile ste me da ostanem pri GV.
    8.smo na listi čekanja u Tintiliniću, ali sredit ćemo nešto

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Marta, mislim da lista cekanja znaci samo to da moras cekati do prvog rodjendana.

M.a.r.t.a avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Teta na upisu mi je rekla da se sada grupe formiraju i da se lista pomakne za 2 - 3 mista jer se neki prijave u par jaslica.

A pošto meni triba misto u 1.mjesecu nema baš neke šanse, samo ako neka mama (čitaj 5 mama) ostane trudna ili se neko dite kronično razboli.

Teta u jednom drugom vrtiću nakon slične priče mi je doslovno rekla da sam tribala pravit dite za Novu godinu pa da sada navršava godinu i tada bi imali veće šanse.

Al virujem da ako budem išla raditi (dvoumin se) da će se to srediti

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Evo, oćeš da ja ostanem trudna?
    Drage volje bi ti ispunila želju, ali eto, treba mi pomoć MM-a za to, a on nije voljan
    Šalu na stranu...
    Ne može ti ga nitko pričivat ako se misto ne otvori?
    Znam da su njegovi gore, a s tvoje strane?

M.a.r.t.a avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

moja mama nije baš neki majčinski tip.
    jedina pomoć koju od nje mogu očekivati je novčana.

al mislim da ćemo tu listicu malčice preoblikovati

nego, kako luka podnosi da te ne vidi tako dugo?

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

ma super...ponediljak je uvik problem. Navikne doma na mene preko vikenda, ali to kratko traje. Zato i kažem, tete su super, prestane plakati dok dođem do vrata (cca 3 metra)
    Ali sve u svemu, super sam zadovoljna. Iskreno sam mislila da će biti teže. Tamo lipo spava, jede, ali je zato ko prilipak kad dođem po njega, pa dok ne legne.
    Ma bit će to super, vidit ćeš, samo da upadneš...

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Jel ima Građa vanjsko igralište?

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ima, odlicno vanjsko igraliste, daleko od glavne ceste. ALI Gradja je vrtic, a ne jaslice. Jaslice su vrlo blizu i imaju svoje vanjsko igraliste, a zovu se Malik Tintilinic.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Fala marta

Mene i zanima vrtić,a ne jaslice,no ovo je jedini topic koji sam našla

tonkić

Početno

moj sin ide u gradske jaslice na vidicima. ja sam tamo prezadovoljna... adaptacija je bila malo teža,nije htio spavati,ali uz pomoć krasnih teta-uspjeli smo...bez iti malo tuge i brige ostavljam sina,jer znam da je u DOBRIM rukama- u rukama tete BLANKE I tete SNJEŽE....HVALA IM NA SVEMU!!!!!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •