rebeca, ja ne znam iz iskustva, ali je najbitnije da se ti osjećaš spremna. Fizički i psihički. Baš si hrabrica![]()
rebeca, ja ne znam iz iskustva, ali je najbitnije da se ti osjećaš spremna. Fizički i psihički. Baš si hrabrica![]()
Rebeca, ja sam Mihica zacela 4 mj. iza kiretaze, nakon dva uredna menzesa i trudnoca mi je bila skroz uredna. Bila sam psihicki spremna i sigurna da cemo uspjeti. Ako se i ti tako osjecas nemas sto cekati. Zelim ti svu srecu![]()
Ja se stvarno odlično osjećam, ove dvije menge su mi bile tako uredne, čak sam osjetila i ovulaciju ukoliko je uopće bilo. MM je isto za to da se ne pazimo više, pogotovo što idemo na godišnji odmor prekooceanski, pa misli da bi nam koristilo. A ja se osjećam spremno više nego ikada...![]()
rebeca ja sam imala spontani u 5 mjesecu ove godine a evo danas sam trudna 7+3 i ako Bog da bit ce sve u redu!
Mislim da je najvazniji tvoj psihicki oporavak, ako se osjecas dobro zasto ne!! Sretno!
rebeca ja sam imala dvije kiretaze prosle godine, u sijecnju i u listopadu, a sada sam 69 dana do upoznavanja s mojim crvekom![]()
ako se ti osjecas spremnom, samo naprijed![]()
onda sretno!rebeca prvotno napisa
i javi nam :D
moram priznat da si stvarno hrabra! svaka cast! meni je trebalo dugo nakon 2 spontana da pokusamo i treci put, moj oporavak plus pretrage prosla je i godina dana, ali kako kazu "treca sreca"sad mu je dva ipo mjeseca, nas mali veseljak!
Jasno da ću javiti. Možda ja to malo shvaćam previše olako, ali ako pogledate moj potpis shavatit ćete zašto.
![]()
uh, pola ne razumin :?rebeca prvotno napisa
al djeluje opako
sretno ti!
Mislila sam da previše olako shavaćam to što nakon spontanog ( nakon 2 menge) idem na trudnoću. A opet kad pogledam s druge strane borimo se s neplodnošću 4 god. Nakon nekoliko postupaka AIH, ostala sam trudna prirodno. U 8 tj. trudoće spontani... Mi stvarno više ne možemo čekati, odlučili smo odmah ići na bebu iza nas su duge godine borbe, sve smo pobjedili, i sada mislim da je stvarno vrijeme za jednoga![]()
rebeca, kao što su cure rekle, ako si spremna - u akciju!
Moje je iskustvo uredna trudnoća tri mjeseca (menstruacije) nakon kiretaže (u 10.-om tjednu).
Za 10-tak dana očekujem treću M. nakon kiretaže (ponovo u 10.-tom tjednu) i rado bih pokušala ponovo, ali MM je jako daleko pa će pauza biti prisilno duža nego što bih željela.
Sretno!
ja isto sad čekam treću m nakon kiretaže i odmah se bacam na posao
ako je tijelo spremno bit će sve ok, ako nije neće ni doći do trudnoće
držim fige svima da sve bude ok!
ja sam nakon spontanog 31.8. imala 2 menge i sada sam trudna... tako da držim fige za malog![]()
joj, kako je divno čuti ovakvo nešto ohrabrujuće
zhabica prvotno napisa
tila san rec da u potpisu pola toga razumin, a ovo drugo te shvacam - da zelis bebu sto prije, ja ne bi rekla da olako shvacas nego samo da si hrabra, drzim fige da sve prodje dobro ovaj put!
![]()
CURE, danas sam saznala iz testa da sam trudna iako mi je dan kad bi trebala dobit M 14.12.test je pozitivan.
To mi je trudnoća nakon kiretaže i spontanog u 07/07.Sad me naravno strah da se opet ne ponovi isto u 8 tjednu, koma mi je nemogu se opustit.Ima li tko kakvih iskustava i utjehe?
joj, nemogu te nešto posebno utješit, jer to sve mene čeka, ali probaj biti samo sretna i razmišljat pozitivno
velika je šansa da ovaj put sve bude ok![]()
pa 5 mjeseci bi trebalo bit dovoljno da se maternica oporavi, ako si vec imala jedan spontani ne znaci da ces ga opet imat,ima hrpa zena koje su nakon spontanog imale normalnu i predivnu trudnocu i rodile zdravu djecu, ja sam isto primjerZVONKICA prvotno napisa
opusti se, ceka te nesto predivno! drzim fige da sve prodje dobro!
![]()
![]()
Hvala vam od srca suze su mi došle.Nadam se da će sve bit ok a i za 2 tjedna idem na pregledi valjda će ovaj put veličina odgovarat broju tjedana...prošli put je bio 6 tjedan aveličina ploda za 4 tj..pusa![]()
ma ne brini, bit će sve ok. ja sam imala blighted ovum, 10 dana sam čekala da mi se pojavi plod,( možeš mislit kako mi je bilo to iščekivanje, poludit sam htjela) i na kraju sam prokrvarila i morala na kiretažu.
strah me opet trudnoće i svega, ali nekako vjerujem da će ovaj put sve biti dobro.
ZVONKICA ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ma sigurno će biti sve u redu, javljaj se![]()
Zvonkica, ima nas puno koje su iza kiretaze imale urednu trudnocu, meni je prvi puta prosla i manja razlika izmedju kiretaze i ponovne trudnoce nego tebi pa je sve bilo kako treba. Samo se opusti i budi pozitivna.
joj cure, meni taman prolazi m i taman se spremam na plodne dane " u akciju" a tako sam bolesna da više neznam šta ću. upravo prebolila bronhitis, popila antibiotik, ali još dosta kašljem, i sad su mi se izgleda upalili sinusi ( jedno uho mi je skroz začepljeno pa slabo i čujem, mislim, strašno). nemam temp.
šta mislite jel to neka prepreka začeću? možda ako mi je organizam tako iscrpljen i oslabljen možda se neće ni primit ili ne daj Bože i primi se pa nešto ne bude dobro :?
Draga Alanat, ja bi na tvome mjestu ipak pricekala da ozdravis. Znam da jedva cekas bebicu ali neka sve bude kako treba !![]()
evo da se i ja pridružim. 9 mj.trudnoće, jednostavno sam dobila prvo smeđi iscjedak a onda baš prokrvarila. odmah otišla u petrovu i doktor je odmah rekao moram kiretirati. meni je ovo sve prvi put i jako sam se uznemirila ali su bili tako dobri prema meni da mi je bilo znatno lakše s obzirom da mi je kiretaža rađena bez ikakve anestezije, na živo.stvarno i doktor je pričao sa mnom a sestra me držala za ruku cjelo vrijeme. evo to je moja pričica i moje iskustvo i sada i mene zanima dali može doći do kakvih komlikacija ako se rano poslije kiretaže ide u nove pobjede???rebeca prvotno napisa
![]()
masaly zao mi je, drzim fige da se brzo oporavis, znam kako ti je.sto ti je tvoj ginekolog savjetovao, koliko da pricekas? obicno savjetuju 2-3 ciklusa, tj. menge, kao sto sam vec napisala, ako si vec imala jedan spontani ne znaci da ces ga opet imat,ima hrpa zena koje su nakon spontanog imale normalnu i predivnu trudnocu i rodile zdravu djecu, ja sam isto primjer.
zato se sad odmori i dobro se oporavi, ne mislim samo fizickia ja drzim fige da sve dobro prodje!
![]()
hvala na podršci. nisam još bila na kontroli kod dr jer sam jučer imala K. danas mi je malo bolje al još uvijek se osjećam nikako.al znam,mora proći sad jedno vrijeme i moram se priviknuti.za sad sam još malo šok jer ipak mi je prvi put i stvarno nisam ni znala u šta se upuštam,mislim znala sam al opet nikad neznaš sve šta te čeka,samo mi je možda bolje da se to sada sve dogodilo nego kasnije ili da sam rodila bolesno dijete.nebih se mogla nositi s time.nekad čovjek mora proči neke određene scene u životu da bi mogao znati da svašta mora očekivati u životu i biti spreman na sve.
u svakom slucaju pitaj svog lijecnika sve sto te muci, zapisi prije pregleda sto te sve zanima da ne zaboravis, sad je najvaznije da ti budes dobro, drzi se!![]()
Ma ne trebas se brinuti, nema ti to nikakve veze. Malo pojacaj vitamine i ok. Ja sam i bila prehladjena i svakakva pa sam ostala trudna da nisam niti znala i sve bilo ok. A kada sam dobila spontani, bila sam zdrava ko dren. Mislim da nema pravila.alanat prvotno napisa
Samo ti uzivaj i opustii se, sretno :D
joj cure, ja na kraju završila na hitnoj, punktirali mi sinuse ( prestrašno!) i opet dobila antibiotik-klavocin.danas mi je zadnja a od sutra mi počinju plodni dani,neznam kolko dugo se on još nakon uzimanja zadržava u krvi i da li je uopće pametno sad ostat trudna? inače se osjećam skkroz ok.šta mislite?
alanat, znam da si nestrpljiva i da bi odmah u akciju, ali zar će jedan mjesec nešto promijeniti?
imaš pravo sis, mjesec dana ne igra nikakvu ulogu, a ipak ću biti sigurna da sam ozdravila i skroz se oporavila. a do tad-bildanje imuniteta....
Je, rebeca, samnom se slicno dogodilo u martu 2007.
Beba se nije redovno razvijala, i u 6-7. nedelji sam imala spontani pobacaj. Morali su me ocistiti (kiretaza). Ni dr. ne zna zasto se to desilo posto su svi nalazi bili uredni. Rekao je da 6 meseci ne smem ostati trudna - hvala Bogu i to vreme je proslo. Trebalo mi je vremena da duhovno prebrodim iznenadnu trudnocu i jos kiretazu.
Sada smo u akciji sa malom zakasnjenjemi ovaj put idem optimisticki i punom snagom
![]()
Drage sve...
Evo nažalost i na sreću da vam se javim, nažalost jer nas je sve zadesio gubitak, a na sreću jer ste tu svi tako dobri i brižni. Uvik za svakog imate toplu rič i hvala vam na tome.
Da i ja sam imala pobačaj...23.11. evo trebalo mi je misec dana dok sam počela govoriti pobačaj, do sada je bilo desilo mi se "ono".
Grozno je bilo, ali to sve koje ste prošle to znate...
Sada sam recimo dobro, idem 16.01. na UZV i papu pa se nadam da će sve biti ok.
Dr mi je rekla ne bi bilo dobro ostati u drugom stanju od 1 do 3 miseca zbog gripe...ali kada bi na to gledali di bi došli.
Mi nećemo još pokušavati, strah određeni postoji, dr u bolnici je rekao ništa 6 mjeseci, ponovno ću pitati kada odem na pregled.
Eto to je ukratko to drage moje, nadam se da ćemo uskoro sve biti sa stomacima i biti sretne.
Evo bila na UZV i dr kaže sve ok možete raditi na bebi..... :shock: , ja pitala pa raz nije brzo treba li pričekati, a on kaže što biste čekali...
Eto sad ne znam ni sama što da mislim, kaže da se sve dobro oporavilo i da misli da neće biti problema, već je bila jedna ovulacija.
Eto nisam sigurna da sam spremna psihički...
Ako nisi spremna-nemoj. Prilično sam sigurna da ćeš osjetiti kad budeš spremna i onda na posao.
ardnas ne forsiraj se... ti najbolje poznaješ svoje tijelo!
mjesec-dva duže psihičkog oporavka će ti sigurna sam jako dobro doći
iako sam se ja osobno osjećala spremnom nakon 2 mjeseca svako tijelo ima svoje znakove zato ga poslušaj
ja sam imala kiretažu u 01.10.a sada se krajem prvog spremam na drugi IVF, znači 4 menge će proći a iskreno se nadam da do pete neće dođi narednih 9 mjeseci...
hvala vam cure, pa tako je i najbolje, slušati svoje tijelo i tako napraviti.
Ja imam problem, to je normalno - posle kiretaze da ostanem trudna. Bojim se ponovnog pobacaja.
Duhovno sam ozdravila, ali uvek postoji u meni onaj strah da ponovno ne pobacim![]()
I ja sam se bojala kako ću reagirati u trudnoći nakon spontanog (kiretaže). Ali me uopće nije bilo strah, uopće mi nikad nije palo na pamet da bi nešto moglo biti loše. Nekako vjerujem da naš organizam spremno dočekuje svaku situaciju.
Ja se ne bojim nove trudnoće i ne pomišljam da bi mogla usljediti ponovno kiretaža. Vjerojatno zato što me moj dr. dobro ubjedio, da uglavnom nakon 1 kiretaže, usljedi uredna trudnoća. Ja sam već prošlu mengu prestala se paziti, jer sam primjetila da moje tijelo da je odlične znakove da je spremno, a i ja se tako dobro osjećam. Niti malo me ne sekira što će se dogoditi . Vidite kako ja imam čudno razmišljanje, ne brinem se nikada oko bitnih stvari u životu uvijek mislim da će se dobro riješiti. A oko nekih toliko nebitmih i glupih koje nikome nikada ne padu na pamet ja sam u stanju ne spavati noćima. To sam vam ja :?![]()
![]()
jer sam primjetila da moje tijelo da je odlične znakove da je spremno, a i ja se tako dobro osjećam.
Ovo bih potpisala milijun puta.
CURE SAMO HRABRO NAPRIJED! SUPER JE KADA CITAM OVAKVE OHRABRUJUCE PORUKE. I MENI TREBA NEKO DA ME OHRABRI JER SAM IMALA KIRETAZU U PRVOJ, VRLO ZELJENOJ, TRUDNOCIzhabica prvotno napisa