Stranica 1 od 3 123 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 149

Tema: Varazdinsko rodiliste 4.dio

Hera avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

ja baš nisam virkala ovdje više nakon zadnjeg javljanja, pa samo da odgovorim na pitanja.

dr. na porodu je bio dr. jukić, ja jesam imala lagane trudove, vjerojatno bi tek idući dan to bili trudovi za porod, a na indukciju (što podrazumijeva ubrzanje dripom) smo se odlučili nakon što se vidjelo da padaju bebini otkucaji nakon truda.

sama ta situacija nije razlog za neodgodiv carski rez do kojeg je došlo nakon što su se otkucaji ful izgubili na ctg-u, dulje vremena ih nisu mogli dobiti nazad, to se desilo par puta, a ja se nimalo nisam otvorila i nije bilo izgledno da hoću skoro, a situacija je već postala lagano rizična.

eto, valjda sam sve odgovorila/pojasnila.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ali kako je indukcija trebala zaustaviti pad otkucaja, dakle padaju otkucaji nakon prirodnog truda, zašto bi trebali prestati padati nakon "umjetnog" truda ?
    pitam čisto iz znatiželje, pretpostavljam da ti je bilo objašnjeno logično i jednostavno za prenijeti

Hera avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

aaa, sad kužim nesporazum! upalila mi se napokon.

nije trebala zaustaviti pad otkucaja, nego ubrzati porod, u tome je bila poanta, da probamo izazvati porod dok se još može i izbjeći carski.

ja sam ustvari skužila da su neke cure odmah za carski čim se bilo što iskomplicira, samo sam htjela reći da bi o tome trebale razmisliti. to ipak spada u kategoriju teških operacija u medicini (ne mislim tu na oporavak, već moguće komplikacije itd, to će reći svaki liječnik, iako danas oni to izvode skoro rutinski). ja sam uvijek za to da pokušam dobiti porod, pa makar i ne na način na koji bih to inače željela.

slažem se i da su reakcije na drip individualne, iako vjerujem da je dio njih rezultat kombinacije dripa i spazmexa, tj. da ih ne bi bilo takvih da se odbiju ostali lijekovi (ima i o tome dosta po forumu), pa da se nekima carski čini bolje rješenje. kao što rekoh, meni je to zadnja opcija i nije mi žao "mučenja" koje mu prethodi ako mi je ono davalo šanse da ipak rodim (naravno, ne pod svaku cijenu).

znam da ću se u tome uvijek s jednim dijelom populacije složiti, s drugim razići, no to je tako, vjerujem da svako u svojoj situaciji odluči ono što mu se tada čini najboljim za bebu i sebe.

inikaaaaaa avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj Sirius Black prvotno napisa
    Nije mi jasno kaj je taj stolčić tak skupi da imaju samo jedan, mogli su kupiti jednog za rezervu. Meni prilično jednostavno izgleda...
    Ako ga ne poprave do listopada, bum rekla dedi da mi doma napravi nekaj slično od drva pa si bum donesla

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

eto i nas kod vas, krećemo na tečaj 04.09. pa se vidimo!

i iskreno se nadam da će stolčić biti u funkciji uskoro!

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

možda ne pripada ovo ovdje, ali moram se pohvaliti da smo jučer sreli primalju Eriku . Bilo smo na Špancirfestu i skoro smo se sudarile. Nakratko smo popričale, još jednom sam joj se zahvalila na svemu, rekla kak sam imala lijep porod. Rekla je kak je moj dečko lijepi i veliki
    baš mi je bilo drago da sam joj se osobno na neki način mogla zahvaliti, jer mi je ta žena, iako mi nije bila primalja na porodu, strašno puno pomogla.
    Za Eriku

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj smajlić prvotno napisa
    možda ne pripada ovo ovdje, ali moram se pohvaliti da smo jučer sreli primalju Eriku . Bilo smo na Špancirfestu i skoro smo se sudarile. Nakratko smo popričale, još jednom sam joj se zahvalila na svemu, rekla kak sam imala lijep porod. Rekla je kak je moj dečko lijepi i veliki
    baš mi je bilo drago da sam joj se osobno na neki način mogla zahvaliti, jer mi je ta žena, iako mi nije bila primalja na porodu, strašno puno pomogla.
    Za Eriku
    I ja svaki put kad se sretnemo nasmijem se kak najšire mogu (ovak nekak ). prvi put kad smo se srele smo popričale ko i vi, tak da sad više ne znam kaj bi joj rekla, odnosno znam al bi njoj to vjerojatno već išlo na živce , pa se samo nasmješimo jedni drugima i pogledi govore umjesto nas. mogu vam reći da sam se prvi put onesvjestila kad sam rađala, i cupkala na lopti a ona je došla i pitala MM i mene da li nas može slikati sebi za nekakav seminar( bila sam užasno počašćena ) a drugi put sam se onesvjestila kad sam već rodila došla je drugi dan k meni u sobu pozdraviti me i pogledati bebu. mislim, i da nije došla u mojim očima je već bila obožavana, a nakon toga , kao što napisah ranije, onesvijestih se od čuda.
    S tim da se ranije nikad nismo srele. jednostavno nemam dovoljno divnih riječi za tu ženu. I uvijek napišem predugi post kad je ona u pitanju al nemrem si pomoći.
    Ogromni gubitak bude kad ta žena ode u penziju.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj happyness prvotno napisa
    S tim da se ranije nikad nismo srele. jednostavno nemam dovoljno divnih riječi za tu ženu. (

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ona već toliko radi na tome da osigura nasljednice, da ćemo imati kad ode još barem 3,4 nove Erike, ako ne i prije.
    Ali niti jedna neće biti Erika Spirić :/

Neki dan mi je palo na pamet, možda se jednoga dana složi kakva ekipa dobrih liječnika i primalja pa u varaždinu otvore privatno rodilište, zakaj ne, kad može podobnik zašto ne bi mogao netko iz naše "provincije".
    Mušterija bi imali. I onda zamislite, naručiš i platiš naravno koliko treba da dobiješ Eriku na porodu ... i nekog dobrog ginegologa u pričuvi za slučaj da nešto krene krivo.

Ah, utopije, bez veze trabunjam.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

interesantno kako gin. budu rijetko tako omiljeni, kaj mislite zašto

meni se čini jer su rijetko tako topli, majčinski tipovi, obično drže onu neku distancu i hladnoću, pa bez obzira na stručnost (npr. za dr. Špoljarić sam čula što se tiče stučnosti uglavnom dobre stvari i to od kolega, dakle liječnika), no svejedno radije bih si izabrala jednu majčinsku primalju da bdije nada mnom i bude mi oslonac, a kada zatreba stučnost onda je uh, vjerojatno već ionako sve otišlo k jarcu, pa nije više bitno tko te spašava i crnog p. bi pustio k sebi

Ms. Mar avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Bok, cure,
    samo sam htjela javiti (za one kojima je interesantno) da sam jučer pričala sa sestrom Erikom i da mi je potvrdila da je stolčić popravljen i ojačan.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj TinnaZ prvotno napisa
    npr. za dr. Špoljarić sam čula što se tiče stučnosti uglavnom dobre stvari i to od kolega, dakle liječnika
    Ja ju ne znam, ali sam čula baš suprotno, odnosno da je dobra i simpatična ali da pojma nema. Sve žene koje nikad nisu imale nikakvih gin. problema vele da im je super, a one koje su imale vele da je užas, da ni na ultrazvuku ništ ne vidi kak spada.

bubimira avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

ona već toliko radi na tome da osigura nasljednice, da ćemo imati kad ode još barem 3,4 nove Erike, ako ne i prije.
    Ali niti jedna neće biti Erika Spirić :/
    što to erika nešto skoro odlazi u mirovinu???

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

O dr. Špoljarić opće ne vrijedi trošiti riječi al eto...moram.
    ali sam čula baš suprotno, odnosno da je dobra i simpatična
    Isuse Bože, tak lijepe riječi koristiti u opisu te žene - zmaja?!? Ja nisam čula još niti jedan lijepi komenter o njoj, a od kad sam se nažalost i sama u to uvjerila, ne mogu doći k sebi da ipak postoji netko ko o njoj tako misli.

da ni na ultrazvuku ništ ne vidi kak spada.
    Ja sam nažalost naletjela na njenu smjenu dok sam išla u bolnicu na zadnji ultrazvuk i opće vas sad neću daviti s njenom neljubaznošću, i veli ona meni: ooo, pa to je velika beba, preko 4 kg. Ja sam se prepala,bezveze naravno jer je Luka bio teški 3,490 kg. Toliko o njenom gledanju na ultrazvuk.

Uglavnom, nju sigurno ne bi htjela u onom dream-teamu u privatnom rodilištu kojeg spominje TinnaZ.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj bubimira prvotno napisa
    ma neeee nadam se da ne, ali ako je hoćeš uloviti, slobodno se ti požuriš sa sljedećim bebačem na vrijeme

vimmerby avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

ma neeee nadam se da ne, ali ako je hoćeš uloviti, slobodno se ti požuriš sa sljedećim bebačem na vrijeme
    ma samo nek je zdravlja i sreće, kak je krenulo, draga Erika nam bu valjda i u penziji dolazila na fuš u bolnicu!

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj vimmerby prvotno napisa
    ma samo nek je zdravlja i sreće, kak je krenulo, draga Erika nam bu valjda i u penziji dolazila na fuš u bolnicu!

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

budemo išli na fuš porod sa svojim primaljama pod ruku u privatno podobnikovo rodilište

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

pocela sam i ja razmisljati o tome da NE IDEM u čk rodiliste jer sam cula sve i svasta, samo nista dobro...
    evo imam 13 dana do termina, a bila sam na tecaju u čk-u a ne u vz-u! skuzila sam da bi mi priznali ovaj čk tecaj, samo me zanima da li moze MM biti na porodu ako nije prosao niti jedan tecaj (nije bio u ck-u jer radi na terenu)?
    znaci, dal moze proci moj ck tecaj za mene a za njega niti jedan tecaj? makar sam ga jaaako dobro informirala o prirodnom porodu tak da puno toga zna...
    a dal neko ima i losa iskustva, npr. dosla iz zg-a a nakon toga jaaako razocarana i bolje da je ostala u svom rodilistu? jer toga me malo strah, ako odem u vz a na kraju zazalim? i da li postoje kakve prepreke za porod na stolcicu? (npr. zdravstvene prirode)
    a kolko pitanja!!!!! a dosta je hitno
    dal neko zna koji sad utorak u devetom mjesecu ima sestra erika predavanje? dla mozda 04.09.?

vimmerby avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

nn24, kaj se tiče tečaja, za tebe nema veze, ti, da bi rodila u Vž uopće ne moraš iimati nikakav na tečaj.
    stvar je samo tvog muža - znači, da bi on ili netko drugi bil s tobom na porodu, onda vam treba tečaj i to varaždinski.
    najbolje ti je nazvati u naše rodilište, tražiti sestru Eriku i nju sve pitati kaj te zanima i lepo se s njom dogovoriti.
    to ti je i najsigurnija i najtočnija opcija.
    osim toga, garantirano ti slijedi ugodan i smirujući razgovor!

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

dosla iz zg-a a nakon toga jaaako razocarana i bolje da je ostala u svom rodilistu
    ja svugdje ponavljam, čak i da mi se desio koma užasan porod, ja bih i dalje bila za varaždin zbog apsolutnog i potpunog 24satnog rooming-ina kojeg u zagrebu jednostavno NEMA (a tu su uključena i ona 2 sata nakon poroda koje u varaždinu provodiš sa svojom bebom i suprugom, a ne sama na nekom hodniku)

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

jednostavno ne nalazim riječi za naglasiti koliko mi je važno da mene i bebu od samog poroda nadalje nitko ne odvaja

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

budemo išli na fuš porod sa svojim primaljama pod ruku u privatno podobnikovo rodilište

Ms. Mar avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj nn24 prvotno napisa
    dal neko zna koji sad utorak u devetom mjesecu ima sestra erika predavanje?
    Prema rasporedu, sestra Erika bi trebala imati predavanje 11.09. Meni je rekla da još 10.09. nazovem i provjerim za svaki slučaj da se nešto ne bi promijenilo, ali to je plan.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

i u čk-u imaju rooming in, samo tamo se gotvo 100% radi inducirani porod, koliko sam skuzila
    hmm, problem je jer MM nije bio na tecaju a nemamo bas vremena, ev. ako bi stigli sad u utorak na jedan dan, drugi tjedan je vec upitan
    a jaaaako mi je vazno da on bude uz mene
    ne znam dal bi nam priznali taj jedan dan i uplaćeni tečaj
    hvala na informacijama

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

bila sam 1. put na tečaju, MM nije uopće
    bio je sa mnom

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

u čk-u imaju rooming in
    potpuni?
    naime, sve bolnice kažu da imaju rooming in ako su bebe veći dio dana s mamama, ali svejedno ih odnose na prematanja, na kupanja, na preglede, pa za vrijeme posjeta, pa ih i po noći često odnose .... a to nije 24satni rooming in

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

u čk nije potpuni rooming in

Ms. Mar avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

hvala na informacijama
    Sigurna sam da bi vam priznali. Čini mi se da je i Lutonjica bila samo na jednom predavanju ili tako nekako... Lutonjica će me ispraviti ako sam sad krivo napisala. U svakom slučaju, najbolje da sutra nazoveš, tražiš sestru Eriku pa se s njom oko toga dogovoriš da budete mirni. Ja isto ne bih voljela ići na porod ne znajući hoće li MM moći biti sa mnom.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

cure hvala vam puno, evo sad cu nazvati u vž pa držite palceve da bude ok (čula sam da nas iz međimurja varaždinci bas ne preferiraju zato me malo bed)

vimmerby avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

(čula sam da nas iz međimurja varaždinci bas ne preferiraju zato me malo bed)
    ajde, ajde, nemoj se opterećivati bedastoćama! zakaj vas nebi preferirali?

samo se ti opusti i zovi! sve bu ok!

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ma to su ti gluposti, osim toga već u prvom razgovoru budeš to ocijenila
    a prema gostima i "strancima" su varaždinci i ljubazniji nego prema svojima

kasiopeja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Evo ja sam jedna međimurka koja je završila u Zg,al idem rodit u Vž. I prvo ću reći da sam međimurka, a onda tek možda da dolazim iz Zagreba..

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

moj dr. kaze da sam spremna za porod-verniks se skida s koze, ja otvorena prst....zvala sam u vž, razgovarala s sestrom erikom koja mi je preporucila nek se sve dogovorim s dr. jukićom, al je on trenutno na ultrazvuku

anchie76 editirala post na zamolbu korisnice

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

svi oni imaju svoje loše i dobre dane, ima cura koje su i s dr. Jukićem imale iskustvo kojeg se ne vole sjećati (konkretno nisu ga mogli naći kad je bio neki krizni trenutak u porodu) ... itd.

o svemu trebaš razgovarati sa konkretnom osobom, najbolje uživo a ne preko telefona, otići na razgovor i pregled itd.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Ms. Mar prvotno napisa
    hvala na informacijama
    Čini mi se da je i Lutonjica bila samo na jednom predavanju ili tako nekako... Lutonjica će me ispraviti ako sam sad krivo napisala.
    da, ali meni je ovo bio drugi porod, tako da je MM već bio na jednom porodu, a i prošao tečaj za njega

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

vjerojatno izuzetak ili neke okolnosti, sumnjam da je to pravilo da se može doći samo na jedno predavanje

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

e da, a i osim ovog gore, mi smo imali u planu doći na koliko god predavanja stignemo, trebali smo na bar još jedno, ali nas je beba iznenadila malo ranije

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

me zanimna, što u slučaju da ne naletim u vz-u na nekog pobornika prirodnog nego da mi ufura drip i sve ostalo bez pitanja?! :?
    znate mozda koliko je takvih doktora u vz-u i koji su to? što onda?

pinocchio avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

što u slučaju da ne naletim u vz-u na nekog pobornika prirodnog nego da mi ufura drip i sve ostalo bez pitanja?!
    zato ćeš ti imati plan poroda u kojem ćeš navesti što želiš, a što ne želiš osim toga, bilo bi dobro da osoba (suprug ili netko drugi) tko će biti s tobom na porodu zna nešto o porodu i vodi računa da tvoja eventualna ranjivost ili neprisebnost ne budu izgovorom za intervencije koje ne želiš. ukratko, treba ti glasnogovornik dok se ti koncentriraš na porod

znate mozda koliko je takvih doktora u vz-u i koji su to? što onda?
    to je lutrija i nemoj se time opterećivati. uvijek ih je dvoje u smjeni, a zakon o zaštiti prava pacijenata kaže da imaš pravo tražiti drugog liječnika ako nisi zadovoljna prvim.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

pametno kaže pinochio

osim toga, rijetko koji, pa i onaj narigidniji zagovornik "vođenja" poroda, će ti uskratiti odgovor na pitanja "zašto, što nije u redu da to preporučate, možemo li još malo pričekati, možemo li još malo dati šanse prirodnom porodu itd."
    Ako se lijepo porazgovara s tobom, objasni i stvarno postoje neki razlozi konkretni i tebi logični, svaka intervencija ima svoju ulogu u nekim situacijama.
    Tako je npr. Hera dogovorno pristala na drip (iako su želje bile drugačije) jer joj je objašnjeno da su alternative carski i eventualno mogućnost male šanse da se prije carskog pokuša riješiti dripom problem (mislim da je bio dr. Jukić baš).
    Pinochio je imala malu epi, i to mislim baš da je bila Erika, jer su u dogovorno tako odlučile da će možda pomoći u toj situaciji.
    nije bit u tome da se svaka intervencija odbije pod svaku cijenu, nego je bit u tome da ekipa prije intervencije upozna roditelje zašto je potrebna, i koje su alternative, druge eventualne mogućnosti i postupci koji stoje na rapolaganju, te što bi se moglo dogoditi u jednom ili drugom slučaju.

Ako osoblje ne želi s tobom razgovarati kad pitaš zašto i što pripremate u toj infuziji, ili je neljubazno - bjež glavom bez obzira, čakovec nije daleko.
    Prije toga tražiš onog drugog liječnika koji je u smjeni

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

hej!

danas idem na prvi tečaj u vž,pa ako mi možete reći gdje se održava tečaj,da li u zgradi rodilišta ili? hvala unaprijed

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

da, u zgradi rodilišta, prizemlje, odmah iza šaltera za hitan prijem rodilja.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Ko je sve bio na tečaju jučer?

Ste skužile da oni čitaju priče s poroda na rodi?

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

eto mi bili jučer, jednom prilikom mi je dr.J. rekao da čitaju tekstove na rodi. Skužila sam po onoj priči o jelu prije poroda.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

naravno da čitaju, pa imaju i oni internet 8)

kojem jelu?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pa naravno, ne čitaju samo priče, čitaju i forum i sve topike vezane za varaždinsko rodilište.
    pozdrav dr jukiću i sestrama eriki i vesni

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

jučer je dr.D pričao o jednom slučaju kako se jedna rodilja hvalila na rodi da se prije poroda prvo dobro najela u mc donaldsu a onda išla roditi.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

možda da pažljivije čita, vidio bi da sam se planirala ići najesti, ali na kraju nisam

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •