ali pazi sad ovo: mene su imali najozbiljniju namjeru pustiti da rađam, a da prethodna 24h nisam jela. Ne da su mi to izričito rekli, nego se nitko nije sjetio pitati išta o tome.
- navečer sam nešto lagano večerala
- u noći nakon što sam legla, počelo je lagano stezanje, kontrakcije, na koje nisam obraćala pažnju jer sam ih često u trudnoći osjećala
- ujutro se dignem, pojedem na silu jednu tanjušnu kriškicu kruha sa nekim namazom jer nisam bila gladna a i žurila sam na ctg i amnioskopiju
- dođem tamo, čekam od jutra do podneva
- u podne dođem na red, i doktorica me hoće poslati direkt u rađaonu (iscrpljenu od čekanja, gladnu, znojnu, bez stvari, bez muža, bez meni osjetnih trudova ) ... odem doma, nakon što sam se osvježila i oporavila od te čekaone, bolnog vaginalnog pregleda i svega, vratim se na porod, da ne pričam o stresu i ostalim neugodama u međuvremenu
- rodim navečer oko 23h

Dakle, koliko sam toretski trebala biti bez hrane i tekućine! (još bitnije) i to u sred srede ljeta 01.08 - cca 24h

Koja žena bi mogla roditi totalno izgladnjela i žedna, i to relativno dug porod izdržati ? Vjerojatno bih kolabirala od iscrpljenosti.
Ali to nikoga nije bilo briga. Ima zaliha infuzije, neka plaća hzzo.