nn24, ostavi forum i svijet oko sebe, pusti misli da idu kuda žele, i doći će taj trenutak
nn24, ostavi forum i svijet oko sebe, pusti misli da idu kuda žele, i doći će taj trenutak
nn24 ma samo se opusti, krenut će kad bude vrijeme. svojeg klinca sam rodila 5 dana nakon termina, a klincezu 7. pusti bebicu nek odredi kad će.za bebicu i
za mamu.
Može jedno pitanje za zagrepčanke koje su rodile u Varaždinu?![]()
Zanima me kako to ide s papirima. Pročitala sam u nekom odgovoru da se bebača prijavi u najbližem matičnom uredu, to dakle znam. I da papiri dođu iz Varaždina i da piše mjesto rođenja Varaždin.
No, kasnije, kad za razno razne potrebe treba rodni list ili domovnica, da li onda treba ići u Varaždin ili u taj matični ured gdje je bebač u Zarebu prijavljen? I da li se dobije onda naknada od grada Zagreba za rođenje djeteta?
Nije da sam već trudna, ali kako sada stvari stoje već sam se odlučila da ću roditi tamo - ako se do porođaja ništa bitno ne promijeni u drugim rodilištima u Zagrebu.
Sorry ako je pitanje na krivom mjestu, no možda će i druge buduće mame koje razmišljaju o tome, zanimati. A i vezano je na neki način uz rodilište ili barem lokaciju rodilišta.![]()
ima par postova iznad objašnjeno ili na topicu Koliko nas planira roditi u Vž ...
Ja sam vjerojatno malo slijepa. Temu sam sad još jednom pročešljala i nisam našla, a ni spomenuti topic do sad nisam našla. S tražilicom nejde, sad češljam nazive teme pa možda naiđem.
Ako slučajno ima kakav link, bila bih vrlo zahvalna!![]()
Našla sam temu, evo linka ako nekog zanima:
Varaždin - koliko vas iz Zg planira roditi tamo
Možeš imati svoju spavaćicu u varaždinskom rodilištu?
da, imaš na portalu među Rodilišta opisane procedure i što treba
Baš sam sad malo čitala taj tekst na portalu, pa me zanima nešto.
Piše da su posjete za rodilje od 14-16h u "prostoriji za posjete".
Što je za to vrijeme s bebama? Jel i one ide s mamama u tu prostoriju?
Ja nisam išla tamo. Stajala sam ispred otvorenih vrata svoje sobe, a onda mi je mm donio stolac iznutra. Sestra je nešto gunđala da postoji soba za posjete, ali nisam je poslušala.
Uostalom, dr. Nikić, pedijatar, mi je rekao da muž MOŽE ući u sobu ako uzme zeleno odijelo, ali da ne smije sjesti na krevet. Jedino se sestre drže kao da im je osobna uvreda ako im to zatražiš pa smo mm i ja radili kao što sam gore opisala. Nije mi se dalo o tome raspravljati, a i nije mi bilo toliko važno...
Meni to isto nije bilo jasno na tečaju. Ne možeš ostaviti bebu u sobi samu, a opet nositi ju u sobu za posjete gdje se okupe više rodilja i njihovih muževa i djece mi je puno gore nego da muž uđe u sobu
e da, posjete su malo :/
meni posjete nisu uopće trebale, ja sam svima doslovce zabranila da mi dolaze
rodila sam u ponedjeljak ujutro, tako da je MM nakon toga otišao doma
u utorak nije dolazio
u srijedu je došao sa zarom, i to ujutro. marge je prvo spavala, pa smo je ostavili u sobi, a ja sam se išla sa zarom igrati u sobu za posjete. onda smo se vratili u moju sobu, marge je bila budna, pa su MM i zara ušli malo unutra, pa sam malo ja sa marge izašla na hodnik, i tako... svi smo se ljubili, zara je slinila po margiti- nitko mi ništa nije rekao, niti komentirao, niti branio. čak su bili raznježeni kako zara mazi margitu
![]()
Meni su isto posjete bile koma jer nisam baš mogla stajati ni hodati, a suprug ne smije u sobu.
mi smo kombinirali. koji put sam išla u sobu za posjete, a neva je čorila u sobi. svako toliko sam otišla pogledati je li se slučajno probudila.
meni su sestre bile ok i nisu branile da posjete dođu u sobu, ali uz obavezno zeleno odijelo.
što znači da bi pustili bilo koga uz TM u sobu ak ima zeleno odijelo???pinocchio prvotno napisa
meni je to smetalo dok sam rodila prvo dijete, i ne podržavam posjete cijele rodbine u sobu, isto kao i korištenje mobitela u sobi (cimerica mi je sjedila non stop na mobitelu i prepričavala sve živo i mrtvo dok sam ja pokušavala zaspati, a mobitel je imao zvuk).
mislim rodbine osim oca, to mi je ok jer on ima jednako pravo na nerazdvojenost od djeteta kao i majka
Shvaćam tina. I ja sam nekad tako mislila, da što će mi netko dolazit tih par dana u rodilište.
A onda kad sam rodila i kad su me odveli na hodnik onih 2 sata po porodu tamo su bile moje sestre, moji roditelji, moji svekiji... srce mi je bilo veliko ko kuća!!! Nisam znala da su oni bili u čekaoni cijelo vrijeme dok sam ja rađala. I kad sam vidjela koliko su svi sretni i razdragani, s očima punih suza bila sam presretna. Nikad, al nikad u životu neću zaboraviti taj mali obiteljski kružok na hodniku svetog duha i onu atmosferu u zraku!!!
A da su me dan prije pitali jel mogu doć svima bi im to zabranila!
I poslije dok je V imala žuticu i dok sam ja čamila 3 dana sama po bolnici, jedva sam čekala da mi netko dođe. Stalno su se izmjenjivali, nosili mi klopu i pomogli da mi da vrijeme što prije prođe.
Eto vidiš kak je to.
meni jesu, ali ne znam je li to pravilo ili iznimka.bubimira prvotno napisa
Samo da vam javim da sam danas kad sam bila na pregledu u VŽ, srela nn24 koja je sa svojom bebicom i mužom već išla doma (iako joj se možda u određenom trenutku činilo da porod nikad neće krenuti). Sad, je li sve bilo kak je željela, planirala, to ćemo čekati da nam ona javi, ali izgledali su lijepo i veselo![]()
:D :D :D Super, čestitke nn24! Jedva čekam priču s poroda!
nn24, čestitam na bebici i nadam se da je bilo kako si željela![]()
boook!
evo istina je! rodio se mali-veliki david-3920g i 53 cm
porod je bio super (koliko to porod moze biti)zelja je bila tolcic,jesmo probali ali bilo malo kriza(padali otkucaji i trudovi se smanjili pa sam se ipak vratila na krevet, rodila u roku od 4 sata (s trudovima je sveukupno trajalo 9 sati), a prvorotka sam![]()
bez dripa, malo rezanja i to je to!
bila je mlada doktorica Tot (cini mi se), super zenska, jako ljubazna!
babica, ne znam kak se zove, isto tak fenomenalna, sve mi je govorila sto se radi, jako ohrabrivala
veliki plus za vz rodiliste!![]()
nn24 čestitam i ovdje!![]()
Ajde napiši koji redak i na Rodi SZH!![]()
:D
dr tot se i meni činila jako simpatična, kad je bila u viziti baš je vidno bila oduševljena i zainteresirana za moj porod na stolčiću i ispitivala me detalje![]()
čestitam ti odnn24 prvotno napisa
i jedva čekam priču. je li TM bio na porodu?
Čestitke...![]()
Nadam se potpunom izvještaju za one koje valjda budu na tvojem mjestu.
kala jj prvotno napisa
Vjerojatno si sad vec skuzila, ali vise nije u zgradi rodilista vec u nekoj zgradi iza - u knjiznici. Silazi se stepenicama dolje, kao u podrum.
Curke, i meni je u sjećanju ostala divna crna i mlada doktorica, al nisam uspjela saznat kak se zove?Jel to možda doc Tot :?
mlada, crna i jako jako sitna - to je dr tot (ili možda toth?)
cestitke od srca od jos jedne friske mame (drugi put). Ljudice, ja sam ekstaticna, nisam nikad mislila da cu reci da mi je porod bio divan, ali - JE, istina je. Saljem vam svima malo dobre vibre i dobrih vijesti. Dakle, vodenjak pukao, mi stigli iz Koprivnice u Varazdin bez trudova. S dr Špoljaric se dogovorili da cemo cekati moje trudove, i - nakon sest sati slusanja dobre mjuze, cupkanja na lopti i druzenja s mm, docekali ih. Trajali sat vremena, i - vec na stolcic. Bilo mi je odlicno roditi u tom polozaju jer sam se udobno zavalila mm u zagrljaj, bebica je i nakon truda nastavila pritisak i - znam da je bedasto, ali bila mi je fora sto i babica i doktorica moraju klecati ispred mene, pa je sve dobilo prilicno neformalan stih. I tako, za jedno pola sata, rodila se Zora. Hvala hvala babici Alenki na trudu i angazmanu - prosla sam bez epiziotomije. Eto. Jucer je bio 16. dan nakon poroda, i - setali smo s bebom po sumi i brali kestenje. :D
jerry prvotno napisa
ja idem na tečaj prvi utorak u 10 mj. i rekli su mi da je tečaj u zgradi rodilišta, samo se ulazi na ulaz za hitni prijem, a ne na glavni :?
dima, ovo je predivno! Čestitam! :D
A ovo me fascinira!dima prvotno napisa
Baš me zanima u kojem zg rodilištu bi situacija išla u ovom smjeru![]()
Ovo mi nije jasno. Nakon sat vremena nakon što su počeli trudovi? Pa kak si se onda stigla otvoriti?dima prvotno napisa
dima čestitam!
zara1 prvi tečaj smo imali u zgradi rodilišta u među prostoru u hodniku nekom međutim bilo nas je previše pa su nas smjestili u podrum kirurgije ako sam dobro shvatila nepoznanica mi je vž bolnica .
Dima prekrasno :heart veseli me kad mogu pročitat lijepu priču iz vž s obziorm da meni moj porod i osoblje nisu ostali u najljepšem sjećanju![]()
još jednom bravo za vž :D
hej cure, prekrasnotako mi je drago da se sve kreće na dobrobit i lakši put za neke buduće mame
Ta dr. tot, nova je ? nije je još nitko spominjao prije
ovo mi djeluje nekako nestvarno da su trudovi odradili sav posao od početka do kraja za sat vremena.Sirius Black prvotno napisa
Vjerojatnije mi se čini da su onih šest sati dok si ti slušala mjuzu, trudovi krišom bezbolno odrađivali svoj posao, kao kod mene na drugom porodu koji je isto bio bez dripa. Tek na 7,8 cm sam mogla reći da je eto nešto počelo boljeti, ali nakon toga je trajalo tako kratko da se stvarno ne može reći da je bilo traumtično ili neizdrživo (što pak mogu reći npr. za prvi porod).
Ja igrom slučaja znam točno tijek i cm kako sam se otvarala, jer sam imala puno pregleda u toj fazi, ali da nisam, mislila bih kako sam odmah na početku bila na 8cmmalo karikiram, ali tako nekako
Imam i ja par pitanja za znalce iz Vž rodilišta...
Ako beba ima žuticu (pa je na fototerapiji) ili prima antibiotsku terapiju (bhs, chlamidia i sl.), kako je onda s rooming in-om?
Da li je beba negdje na pedijatriji/neonatologiji pa ju donose mami ili ide mama k njoj?
Gdje je smješten taj "neki" odjel, na kojem je beba ako nije s mamom, u odnosu na odjel babinjača?
neka me neko ispravi ako griješim:
rodilište i jedan dio babinjača je na 1. katu, neonatologija i drugi dio babinjača na 2. katu
mame su s bebama koliko god je to moguće, na način da mama ( a i tata) posjećuju dijete na neonatologiji. dojenje se jako potiče i podržava i u tom slučaju.
kod žutice čak mislim da ostaje rooming in, a beba po potrebi ide na terapiju.
cure koje ste rodile u varaždinu, da li ste rodilište doživjele kao prijatelja djece ?
pod ovim ne mislim niti na kakve titule, nego onako, što ste vi osjetile i doživjele ...
Nakon onoga sto sam vidjela i cula po Zagrebu, Varazdinsko rodiliste sam definitivno dozivjela ne samo kao prijatelja djece, vec i prijatelja mladih mama. Za mene je to bilo prekrasno iskustvo, beba je bila odvojena od mene samo 10ak minuta kad su ga odnijeli na kontrolu sluha i to mi je znacilo cijeli svijet. Stari pedijatar dr. Niksic je totalno prodojeci i mogu reci da su mi njegove, koliko god bile nespretne, izjave i savjeti pomogli da izdrzim pocetak dojenja i dojim malenog i sad kad ima 14,5 mjeseci, a ja sam u 30. tjednu trudnoce.
Lutonjica ti je već rekla kaj je na kojem katumama_28 prvotno napisa
evo ja sam i inače bila na 2. jer na prvom nije bilo mjesta.
mali je bil na fototerapiji dva dana i dvije noći![]()
ipak, stalno sam bila kod njega, dojila ga, a kad nisam mogla izdajala se i nosila mu mlijeko. većinom sam ga i sama hranila.
nakon par "posjeta" više nisam ni morala zvoniti, samo sam upala unutra (naravno, nakon temeljitog pranja ruku, navlačenja zaštitne obleke)
iako mi je sve bilo dozvoljeno, to vrijeme mi je jako teško padalo...
no, negdje ne bih uspjela ni dio toga!