Pokazuje rezultate 1 do 12 od 12

Tema: lovacki recepti

  1. #1

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Rijeka
    Postovi
    640

    Početno lovacki recepti

    dobili smo srnetine, konkretno but i rebarca
    a, ja nemam bas nikakvog iskustva s lovackom kuhinjom !
    Pa ako netko zna neki dobar recept

  2. #2

    Datum pristupanja
    May 2006
    Lokacija
    mjesto pod suncem
    Postovi
    2,786

    Početno

    Najbolje na gulaš, s njokima, fužima ili možda palentom... Imam negdje zapisan recept...pogledat ću pa javim.

  3. #3

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Rijeka
    Postovi
    640

    Početno

    super ... ajde pa kad stignes stavi recept

  4. #4

    Datum pristupanja
    Feb 2005
    Lokacija
    zgb
    Postovi
    1,984

    Početno

    luk dinstaš cca pola sata,dodaš mrkvu,celer...sve sitno nasjeckano te ubaciš srnetinu na kockice.
    podlijevaš vinom i vodom.

    pred kraj možeš šibnuti paradjz sos i začiniti.

    najbitnije je da ima puno luka i da ga dobro izdinstaš.

  5. #5

    Datum pristupanja
    Jan 2006
    Lokacija
    Osijek
    Postovi
    580

    Početno

    Na malo ulja dinstati sjeckani crveni luk i meso (zec, teletina, bilo koja divljač.....), dodati lovorov list, sjeckanu mrkvu, peršin, vegetu i dinstati poklopljeno na laganoj vatri dok meso ne omekša (ako je jako suho, dodati malo vode).
    Izvaditi meso. Lovorov list se izvadi iz umaka i baci. Povrće izmiksati da se dobije jednolična kaša (povrće se može prije dinstanja naribati, pa se ne mora miksati).
    Na malo ulja karamelizirati 1 žličicu šećera, dodati 1 žlicu brašna i doliti hladne vode (da bude kao umak), u to pomiješati miksano povrće, dodati 1-2 žlice senfa, malo limunovog soka i bibera, kratko prokuhati.
    Preliti preko mesa.

    Poslužiti s njokima ili knedlama od kruha.

  6. #6
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    keni je kod lovačkih jela najvažnije da u umaku bude suhih šljiva.
    a uz meso pekmez od šljiva.
    bez toga, nikako!
    (inače mi je ko pašticada)

  7. #7

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Rijeka
    Postovi
    640

    Početno

    suhe sljive odmah staviti? jel bi to islo u kombinaciji s receptom od Svrce?

  8. #8

    Datum pristupanja
    May 2005
    Postovi
    980

    Početno

    Ja umjesto suhih šljiva stavljam brusnice(dobru šaku),zalijem crnim vinom,dodam krupno rezan crveni luk,lovorov list i malo češnjaka te mariniram 12-24 sata.Nikad ne kuham srnetinu samu već uvijek dodajem junetine. Kad se mariniralo,izvadim luk i češnjak(ostavim brusnice),procijedim od vina(vino sačuvam) i prvo dinstam na luku i ribanoj mrkvi. Dolijevam vodu,vino i pasiranu rajčicu,začinim(sol,papar,crevena paprika i feferoni). Zgusnem sa brašnom(razmutim prvo s vodom) i najćešće dodam jedan fant za gulaše.Kuha se dugo,2-3 sata.Na kraju dodam peršin i češnjak. Serviram sa njokama.

  9. #9
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    o, da...
    samo onda izbaciti šećer jer su šljive prilično slatke i cijelom umaku daju taj potrebni slatkasti štih.
    (može i suhe brusnice, odnosno pekmez od brusnica)

  10. #10

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Rijeka
    Postovi
    640

    Početno

    hvala, probati cu ovaj tjedan pa javim kako je proslo...

  11. #11

    Datum pristupanja
    May 2006
    Lokacija
    mjesto pod suncem
    Postovi
    2,786

    Početno

    Srnetina na lovački

    Meso (od buta) narezati na krupnije komade. Pripremiti mješavinu octa (1 dcl octa) i vode (1 - 2 dcl - ovisno o jačini octa - ), a može i umjesto octa i vode - vino. Zgnječi 2 - 3 češnjaka, pomiješaj ih u marinadu i dodaj meso. Neka tako odstoji preko noći.
    Oguli 3 srednje kapule, sitno isjeckaj i poprži na maslinovom ulju. Dodaj ocijeđeno meso, promiješaj sve zajedno na laganoj vatri (cca 20-tak minuta). Dodaj naribanih par mrkvi, 2 lovorova lista, narezane šljive, sol, papar, ako voliš i klinčić. Dodaj 1- 2 žl konšerve (koncentrat rajčice), malo vina i vode (neka pokrije meso) i ukoliko je potrebno još žličicu šećera i to kuhaj cca. 2 - 2,5 sati.
    Posluži s njokima.



    ovo ti je recept moje mame Dalmatinke, ona je majstorica pašticade, a s obzirom da srnetine nema baš puno u Dalmaciji, ona je ovo jelo jako rijetko kuhala. Moram priznati da sam najbolju srnetinu jela u Istri, s fužima ili palentom, uh to je vrhunska delicija. Pa ako naka od naših Istrijanki ima original recept ...

    U Sloveniji srnetinu spravljaju s brusnicama ili s onom marmeladom od brusnica, isto je fenomenalno.

    A imam ja i neke recepte s palentom, stavit ću ih na topic o palenti.


  12. #12

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Rijeka
    Postovi
    640

    Početno

    fritulica1 hvala tebi i mami

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •