Pokazuje rezultate 1 do 12 od 12

Tema: lovacki recepti

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno lovacki recepti

dobili smo srnetine, konkretno but i rebarca
    a, ja nemam bas nikakvog iskustva s lovackom kuhinjom !
    Pa ako netko zna neki dobar recept

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Najbolje na gulaš, s njokima, fužima ili možda palentom... Imam negdje zapisan recept...pogledat ću pa javim.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

super ... ajde pa kad stignes stavi recept

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

luk dinstaš cca pola sata,dodaš mrkvu,celer...sve sitno nasjeckano te ubaciš srnetinu na kockice.
    podlijevaš vinom i vodom.

pred kraj možeš šibnuti paradjz sos i začiniti.

najbitnije je da ima puno luka i da ga dobro izdinstaš.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Na malo ulja dinstati sjeckani crveni luk i meso (zec, teletina, bilo koja divljač.....), dodati lovorov list, sjeckanu mrkvu, peršin, vegetu i dinstati poklopljeno na laganoj vatri dok meso ne omekša (ako je jako suho, dodati malo vode).
    Izvaditi meso. Lovorov list se izvadi iz umaka i baci. Povrće izmiksati da se dobije jednolična kaša (povrće se može prije dinstanja naribati, pa se ne mora miksati).
    Na malo ulja karamelizirati 1 žličicu šećera, dodati 1 žlicu brašna i doliti hladne vode (da bude kao umak), u to pomiješati miksano povrće, dodati 1-2 žlice senfa, malo limunovog soka i bibera, kratko prokuhati.
    Preliti preko mesa.

Poslužiti s njokima ili knedlama od kruha.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

keni je kod lovačkih jela najvažnije da u umaku bude suhih šljiva.
    a uz meso pekmez od šljiva.
    bez toga, nikako!
    (inače mi je ko pašticada)

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

suhe sljive odmah staviti? jel bi to islo u kombinaciji s receptom od Svrce?

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Ja umjesto suhih šljiva stavljam brusnice(dobru šaku),zalijem crnim vinom,dodam krupno rezan crveni luk,lovorov list i malo češnjaka te mariniram 12-24 sata.Nikad ne kuham srnetinu samu već uvijek dodajem junetine. Kad se mariniralo,izvadim luk i češnjak(ostavim brusnice),procijedim od vina(vino sačuvam) i prvo dinstam na luku i ribanoj mrkvi. Dolijevam vodu,vino i pasiranu rajčicu,začinim(sol,papar,crevena paprika i feferoni). Zgusnem sa brašnom(razmutim prvo s vodom) i najćešće dodam jedan fant za gulaše.Kuha se dugo,2-3 sata.Na kraju dodam peršin i češnjak. Serviram sa njokama.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

o, da...
    samo onda izbaciti šećer jer su šljive prilično slatke i cijelom umaku daju taj potrebni slatkasti štih.
    (može i suhe brusnice, odnosno pekmez od brusnica)

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

hvala, probati cu ovaj tjedan pa javim kako je proslo...

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Srnetina na lovački

Meso (od buta) narezati na krupnije komade. Pripremiti mješavinu octa (1 dcl octa) i vode (1 - 2 dcl - ovisno o jačini octa - ), a može i umjesto octa i vode - vino. Zgnječi 2 - 3 češnjaka, pomiješaj ih u marinadu i dodaj meso. Neka tako odstoji preko noći.
    Oguli 3 srednje kapule, sitno isjeckaj i poprži na maslinovom ulju. Dodaj ocijeđeno meso, promiješaj sve zajedno na laganoj vatri (cca 20-tak minuta). Dodaj naribanih par mrkvi, 2 lovorova lista, narezane šljive, sol, papar, ako voliš i klinčić. Dodaj 1- 2 žl konšerve (koncentrat rajčice), malo vina i vode (neka pokrije meso) i ukoliko je potrebno još žličicu šećera i to kuhaj cca. 2 - 2,5 sati.
    Posluži s njokima.

ovo ti je recept moje mame Dalmatinke, ona je majstorica pašticade, a s obzirom da srnetine nema baš puno u Dalmaciji, ona je ovo jelo jako rijetko kuhala. Moram priznati da sam najbolju srnetinu jela u Istri, s fužima ili palentom, uh to je vrhunska delicija. Pa ako naka od naših Istrijanki ima original recept ...

U Sloveniji srnetinu spravljaju s brusnicama ili s onom marmeladom od brusnica, isto je fenomenalno.

A imam ja i neke recepte s palentom, stavit ću ih na topic o palenti.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

fritulica1 hvala tebi i mami

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •