I meni stiglo... :D :D
I meni stiglo... :D :D
Kod mene ipak nista, ako sutra ne sjedne morat cu zvati hzzo :/
Nezaposlena sam, ali nisam prijavljena na burzu.
Jel imam pravo na djecji doplatak?
Po dohotku po clanu domacinstva ne bih presla cenzus s mirovinama koje primaju baka i djed.
Hvala!
Bez prijave na burzu neznam kako bi dokazala svoju nezaposlenost :/mamaBi prvotno napisa
Znam da smo mi morali nositi potvrde od poslodavca, a kada smo bili nezaposleni potvrdu s burze.
ja sam dobila ali samo 400kn. za mladjega bi trebala dobiti 800 jer sam dobila dopust za njegu djeteta. jeli moguce da su mi za starije dijete dali a za ovo mladje ne? mislim, koliki je najveci doplatak? dosad sam dobivala 400 za oboje :?
a nisu mi mogli ne dati ovih 800 kn kad mi je dopust odobren jos prije 2mj? a ako su rijesili doplatak za nju (?) kaku nisu za njega?
jeli bio neko u slicnoj situaciji?
malena beba, jesi dobila rješenje o uvećanom dječjem doplatku? meni su poslali rješenje (i isplatili sve skupa sa zaostacima) tek nekih 3 mjeseca nakon podnošenja zahtjeva za tim dečjim doplatkom.
jesi im dostavila pravomoćno rješenje o dopustu iz CZSS (sa pečatom pravomoćnosti)?
najbolje bi bilo da nazoveš i pitaš
nisan dobila rjesenje ali znam da ono obisno kasni. i nisan im poslala rjesenje sa pecetom jer su mi CZSS rekli da odma posaljem kad su mi dali :?mirjana prvotno napisa
meni je doplatak počeo sjedati tek kad su mi poslali rješenje o doplatku
morala sam im odnijeti i pravomoćno rješenje o dopustu sa pečatom (primili su prvo rješenje i bez tog pečata, ali sam morala naknadno donijeti i ovo pravomoćno)
najbolje je da ih nazoveš i pitaš što je u pitanju
meni jos nista nije sjelo :/ ,mi smo slali zahtjev koji se radi svake godine,jel moguce da ako nije poslano preporuceno da nisu dobili nase papire?
mozda najbolje da ih zovem sutra,od papira sam sve poslala ne kuzim u cem bi bio problem :?
Uvijek salji preporučeno..
Mozda nisu dobili..
Ovako imas potvrdu da si poslala, a kad saljes obicno..onda nista o potvrde...
Za djecji doplatak je zaduzen onaj u Zajinoj![]()
ja sam jedne godine čekala do kolovoza i tada su mi isplatili zaostatke. ne primam dd svake godine već s prekidima, a tada je bio prekid od 3 godine pa, valjda, nije išlo automatikom.Rency prvotno napisa
moguće da ćeš i ti dulje čekati ako ti je to prvi zahtjev.
ma nije prvi zahtjev ,vec produljenje
zvala sam ih i rekla je teta da su dosli papiri i da je sve ok sam ih jos obraduju,i da bumo za oba dva mjeseca dobili u ovom mjesecu,a ako nis ne sjedne da se opet javim.
pitanje za vas koji primate dd
Prima li se doplatak za npr . 5 . mjesec u 5-om ili 6-om mjesecu ?
u 6-om dobijes za 5-ti. znaci dobivas za prosli mj.
dali u primanja tijekom 2008. godine ulaze i naknade za porodiljni dopust?
supruga bi trebala raditi do 07/2008 te otici na obvezni porodiljni dopust (45dana prije poroda) i primati delimitiranu naknadu za to vrijeme....
ako ulazi ta naknada u primanje na zalost cemo preci 1663kn cenzusa pa nista od dd-a
i drugo pitanje kada ce se znati proracunska osnovica za 2008.god.(za 2007 je aktualna 3326kn ako se ne varam)?
peri prvotno napisa
U NN 28/2008 od 7.3.2008 objavljen je Zakon o izvršavanju državnog proračuna za 2008. godinu, u kojem je u članku 21., stavak 2. navedena proračunaska osnovica za obračun naknada i dr. primanja temeljem posebnih propisa, a iznosi isto kao i za prethodnu godinu, odnosno 3326 kuna.
vidi ovdjeperi prvotno napisa
1. PITANJE
Što mi je sve potrebno kako bih ostvarila pravo na doplatak za djecu?
ODGOVOR:
Da biste ostvarili pravo na doplatak za djecu potrebno je podnijeti zahtjev ( ili kupiti tiskanicu u “Narodnim novinama”) mjerodavnoj područnoj službi prema mjestu prebivališta. Uz zahtjev za priznanje prava na doplatak podnose se sljedeći dokazi:
Za podnositelja zahtjeva
• osobna iskaznica – preslika
• rješenje Centra za socijalnu skrb (o skrbništvu, o čuvanju i odgoju djeteta)
• odobrenje za trajno nastanjenje (za strance)
• rješenje centra i odobrenje za trajno nastanjenje samo ako se radi o takvim slučajevima
Za djecu za koju se traži doplatak:
• dokaz o rođenju djeteta (izvadak iz matice rođenih ili rodni list ili potvrda o rođenju)
• potvrda o redovitom školovanju za svu školsku djecu, osim za djecu s utvrđenim oštećenjem zdravlja
• dokaz (nalaz i mišljenje ili rješenje) Centra za socijalnu skrb o postojanju oštećenja zdravlja djeteta
• dokaz o smrti roditelja
• dokaz o postojanju potpune i trajne nesposobnosti za samostalan život i rad roditelja
• dokaz da je prebivalište roditelja nepoznato
• rješenje o oduzimanju poslovne sposobnosti roditelja
• dokaz da je prebivalište roditelja nepoznato
• rješenje o oduzimanju poslovne sposobnosti roditelja
Za članove kućanstva:
• osobna iskaznica za punoljetnog člana – preslika
• dokaz o rođenju djeteta za maloljetnu djecu za koju se ne traži doplatak.
Za utvrđivanje dohodovnog cenzusa:
• potvrdu ISPLATITELJA PRIHODA o ostvarenim prihodima podnositelja zahtjeva i svih članova kućanstva u prethodnoj kalendarskoj godini (za dohodak od nesamostalnog rada, naknada zbog bolovanja, nezaposlenosti, porodnog dopusta, kao i za dohodak od samostalne djelatnosti o kojima Porezna uprava ne vodi evidenciju, tj. dohodak od samostalne djelatnosti za koju ne postoji obveza porezne prijave)
• potvrdu POREZNE UPRAVE za dohodak od samostalnog rada o kojima Porezna uprava vodi evidenciju (dohodak od obrta, od zakupnine i najamnine i dr.
• mirovinsku uputnicu ili presliku rješenja o mirovini za člana kućanstva
Dokaze o prihodima ne podnosi podnositelj zahtjeva koji pravo ostvaruje za dijete s utvrđenim težim oštećenjem zdravlja.
Također Vas upozoravamo da pravo na doplatak za djecu pripada od dana podnošenja zahtjeva, što znači da zahtjev trebate predati što ranije.
nisam udana, ne živim u zajedničkom kućanstvu sa ocem svog djeteta, po meni samohrana. Zaposlena na neodređeno. Plaća 4500 kuna. Imam li pravo na DD?
Ne jer po ovome sto kazes vas je dvoje u kucanstvu, dakle ti i dijete.gitulja prvotno napisa
Mjesecni dohodak po osobi vam je 2250 kn a max. tj gornji prag za ostvarivanje prava na DD je 1663kn :/
ja još nisam dobila riješenje .dali ima koja samohrana mama s plačom 2000,00 kn. ,da bar otprilike znam koliko bih dobivala??hvala
meni su smanjili sa 249 kn na 199 kn, a ista plaća kao i prošle godine.. ništa se nije mijenjalo.. samohrana majka sam i dijete i ja sami..
čekam rješenje jer bi trebala dobivati 249 kn mjesečno...
i da imam 2200 kn plaću i samohrana sam.. tako da svakako napravi zahtjev ..imaš pravo dobivati
newa, njena placa je 4500, a ne 2250 tako da nema pravo sigurno :/newa prvotno napisa
sada sam tek skuzila da si odgovarala k.m. a ne gitulji![]()
Evo ovdje imate iznose doplatka:
U skladu s cenzusnim grupama određene su svote doplatka za djecu i to:
- ako ukupni dohodak po članu kućanstva korisnika mjesečno ne prelazi 543,14 kn), doplatak se određuje u svoti od 299,34 kn
- ako ukupni dohodak po članu kućanstva korisnika mjesečno prelazi 543,14 kn, a ne prelazi 1119,53 kn, doplatak se određuje u svoti od 249,45 kn
- ako ukupni dohodak po članu kućanstva korisnika mjesečno prelazi 1119,53 kn, a ne prelazi 1663,00 kn, doplatak se određuje u svoti od 199,56 kn
preuzeto sa http://www.mirovinsko.hr/default.asp?ID=100
po tome k.m. vi bi dobivali 249,45 kn![]()
hvala cure ,nekak mi je to malo ,dok pogledam svoje susjede nitko nigdje ne radi (mogu ali neće),četvero djece po svakom dobivaju 500,00 kn. doplatka i oni još sa zavoda dobivaju svaki 950,00 kn. ljudi moji pa gdje je tu pravna država.pitam se za šta mi onda idemo na posao i budimo se u 5 ujutro???
Ako je tako zar ti stvarno mislis da sesteroclana obitelj moze normalno prezivjeti sa 3900kn mjesecnih prihoda?k.m. prvotno napisa
Vjeruj mi da to nije zivot, ali ako oni zele tako zivjeti nemas ti na sto biti ljubomorna jer njihovi prihodi po clanu kucanstva su 650kn :/
Pa nama toliko ode samo na stanarinu i rezije, o hrani da ni ne govorim :shock:
eh da i zaboravim, ovo sam izracunala po onome sto si ti napisala, ali zapravo je nemoguce da dobivaju 500kn po djetetu s obzirom da je max doplatak 300kn po djetetu![]()
Jel vama sjeo djecji?
Ja zvala HZZO prosli tjedan i rekli su mi da je sve ok i da ce mi ovaj mjesec sjesti zajedno sa proslim mjesecom.
Sada me zanima jel to opet samo meni nije sjelo ili nikome?
Porodiljna je sjela, ali od DD-a nista a on je uvijek sjedao prije porodiljne :/
Hop :D
Jako mi je bitno, zna li itko da li je sjeo djecji danas?![]()
na cemu? da bar je... to bi nas sigurno razveseliloMarsupilami prvotno napisa
![]()
prosli mj je kasnio dd, tek oko 23. sam ga dobila
evo tu sve pise http://www.mirovinsko.hr/
Hvala svima na informacijama![]()
Sjelo danas tijekom popodneva sa svim zaostacima :D