Pokazuje rezultate 1 do 35 od 35

Tema: mlijeko u trudnoći? već?

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno mlijeko u trudnoći? već?

:?
    trazim po arhivi... nisam nasla...
    u 18.tjednu trudnoće primjetih prve tragove mlijeka (na potkošulji koju nosim za spavanje) ... tek kapljice... Tjedan dana kasnije (isto ujutro) probilo pidžamu... (promjer 2 kn )...
    Njuskala sam nesto po netu... čitam da je manje više normalno
    Zanimaju me vasa iskustva? ima ih?

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ja sam tek prošli tjedan prvi puta primjetila par kapljica n potkošulji i majci u kojoj spavam, znači u 28. tjednu.

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

ja sam u prvoj trudnoči imala iste simptome mokra bi se ujutro probudila...pa su zle babe oko mene rekle da je to znak da neću moći dojit bebu jer če mlijeko isteći do poroda...
    moja dr se križala kad je to čula i molila me da joj to ponovim...

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj Gago prvotno napisa
    ja sam u prvoj trudnoči imala iste simptome mokra bi se ujutro probudila...pa su zle babe oko mene rekle da je to znak da neću moći dojit bebu jer če mlijeko isteći do poroda...
    strašna im je to logika

dakle, da to shvatim kao dobar znak? (iako preuranjen)

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Meni isto kaplje kolostrum negdje od 20. tjedna, ništa ne brini. Kupi si one tufere da ti ne probije majicu kad si negdje vani i sve ok.

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

potpisujem

ruza avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

ja sam u 29 tjednu i još ništa

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ninia i ruza, sve je to normalno, nekome se pojavi, nekome ne. Ne postoji povezanost s uspješnoću dojenja. Ne se brinuti!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Meni je prvi put procurilo u 15. tjednu.
    I od tada sve vise. Normalno je,ali ugodno bas i nije.

Tiwi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Meni je u prvoj T malo ispočetka pa onda duuugo niš, do pred kraj i onda samo par puta. Mlijeko je normalno došlo (bez opbzira na carski). Prvo kolostrum dan dva i treći dan udri na sve strane. Bez brige, u većini slučajeva će biti sve okej, a za frku imajte SOS broj sa sobom i do poroda proučite tekstove o dojenju na našem portalu. Meni je to bilo sasvim dovoljno.

U ovoj T imam malo manje mlijeka (barem po Patrikovim reakcijama).

bebeto avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Ja sam u prvoj trudnoci negdje u 7.mj. dobila mlijeko, cijela spavacica mi je bila mokra....i tako mi je bilo sve do poroda, a iza poroda dojila sam Mihica 2 god. Obicno kazu da iz malih sisa nema mlijeka, ja sam bila zivi dokaz da nije istina, sitna sam ali mogla sam prehranit 10-ero djece. Neznam ima li to veze ili ne ali u trudnoci popila sam litre i litre soka od breskve.

M@rtin@ avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ja sam sad 36+5 i još ništa :?

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ninia, M@rtin@...
    nije to ni dobar ni loš znak.
    KOd nekoga se pojavi, kod nekoga ne...
    Proizvodnja mlijeka, naime, započne već u 16. tjednu trudnoće (bez obzira bilo to nama vidljivo ili ne) kako bi bilo spremno za bebice koje bi se, eventualno, rodile prerano.
    Eto, opet se priroda brine da svako dijete dobije ono što je najbolje

A ovo sa "isteklo mlijeko"...
    POznato je kako žene u grudnom košu nose kanistre, pa ako se probuše prije vremena... kuku i pomagaj... iscurit će dok hodamo.
    Zato je najbolje ležati cijelu trudnoću i natankavati se mlijekom.

Honey avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Meni u prvoj trudnoći do 40. tjedna nije niš curilo, pa dojila normalno. Nisam to ni smatrala nekim znakom. Sad sam (u 18. tjednu) vidjela kapljicu-dvije, ali ionako je moj sinko prestao dojiti prije tek nekoliko mjeseci, pa još uvijek ima mlijeka za istisnuti.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

U prvoj T. bilo kapljica mozda zadnja 2 mj. t.
    Prestali dojiti nakon 4 mj. Lose iskustvo sveukupno

U drugoj ni kapljice, dojili 11 mj. i jos bi da nisam morala na pos. put. 14 dana.
    Dan danas mi zao ko psu radi oba prestanka.

abonjeko avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

meni je rano počelo curiti mlijeko i trajalo je do kraja trudnoće....poslije sam imala jako malo mlijeka i uopće ne povezujem ove dvije činjenice... bile je malo neugodno ali ohrabrujuće svakako...čak sam znala i "promočiti" na predavanjima....

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Meni ništa nije curilo u prvoj T pa sam ipak imala brdo mlijeka, a isto male cice, i dojila 2 god.

Za sada još ništa ne curi ali sam primjetila da me bradavice jače bole zadnjih dana.

mares

Početno

ja sam u 21. tjednu i još uvijek ne vidim velike promjene u grudima.
    jesu malo napetije, čini mi se i bradavice malo drugačije (inače su ispupčene što je dobro) ali još nisu baš narasle, kako čitam druga iskustva.
    1. mi je trudnoća i inače teče super, a kako bi silno htjela dojiti, jedino me to brine.
    mada sam čitala kako veličina dojki nema veze s mlijekom i dojenjem, i uvjerila se u par slučajeva, svejedno se malo brinem, hoću li imati mlijeka?
    hoće li one još narasti?
    molim iskusne mame da mi odgovore!

puno hvala

pinocchio avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

mares, super je što si odlučila dojiti
    neke velike promjene na grudima ne moraš niti imati do kraja trudnoće. rast grudi u trudnoći i pojava mlijeka nisu nikakva garancija da će dojenje i profunkcionirati. važnija je odluka, a ti si svoju već donijela.
    mlijeka ćeš vrlo vjerojatno imati (samo 1% žena ne može dojiti) zato uživaj, opusti i pročitaj naše tekstove o dojenju na portalu

mares

Početno

Citiraj pinocchio prvotno napisa
    mares, super je što si odlučila dojiti
    neke velike promjene na grudima ne moraš niti imati do kraja trudnoće. rast grudi u trudnoći i pojava mlijeka nisu nikakva garancija da će dojenje i profunkcionirati. važnija je odluka, a ti si svoju već donijela.
    mlijeka ćeš vrlo vjerojatno imati (samo 1% žena ne može dojiti) zato uživaj, opusti i pročitaj naše tekstove o dojenju na portalu

puno hvala pinocchio na podršci!
    ma ja i razmišljam tako pozitivno, ali opet me neki mali dio u meni kopka, pa volim čuti i druga mišljenja i iskustva.

Šuška avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Evo i mene jutros obradovala mokra pidžama. Sad sam 26+1. Danas poslije ručka opet curi. Brine me što ide samo iz lijeve bradavice. :/ Stavila sam blazinicu u grudnjak jer mi je probilo kroz majicu, a ne mogu baš takva hodati po svijetu. Je li to OK?

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

što te točno brine?

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

meni ide ko sasavo (dok spavam) i to velikom vecinom iz desne...Lijeva-neprimjetno..
    Ja sam neko vrijeme nosila jastucice da ne moram mjenjati grudnjak bas svaki dan al mi dosadilo posto po danu curi malo...po noci bez grudnjaka,,,piđama mooookra

Šuška avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa
    što te točno brine?
    To što curi samo iz jedne i bome ne prestaje. :?

pinocchio avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

šuška, to je sve normalno.

Citiraj šuška prvotno napisa
    Stavila sam blazinicu u grudnjak jer mi je probilo kroz majicu, a ne mogu baš takva hodati po svijetu. Je li to OK?
    zašto ne bi mogla? možeš, možeš i to je normalno . umjesto blazinice možeš kupiti jastučiće za dojilje i staviti ih u grudnjak.

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

cure svakoj je drugačije.

samo nove mame ne nasjedajte na dobronamjerne savjete svoje okoline...
    meni je susjeda rekla da moram u trudnoči pit 4 l mlijeka da bih kasnije dojila...
    tim savjetom je udebljala svoju i moju šogoricu 30kg u trudnoči...jadne po noći kad su bile žedne pile su po dvije lite mlijeka,a po danu još dvije...već im se mlijeko gadilo ali "morale su"
    meni nisu vjerovale da ja nisam a mogu dojit....

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Evo da ne otvaram novu temu, postavit cu pitanje ovdje. Naime, ja imam prilicno uvucene bradavice, koje ponekad ''isplivaju'', i bilo bi mi tako zao da to bude razlog zbog kojeg necu moci dojiti svoje milo, drago ...

Da li neka od vas ima ovakav problem?

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

imas za kupiti sesirice za uvucene bradavice...ako drugacije ne bude islo a bus imala jaku zelju za dojenjem to ti je rjesenje. Znam zenu koja je troje djece hranila do 1.5 godine na takav nacin

pinocchio avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

strumpfeta, molim te pogledaj tekst s portala Uvučene ili ravne bradavice - prepreka dojenju?.

pinocchio avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj Angelina_2 prvotno napisa
    imas za kupiti sesirice za uvucene bradavice...ako drugacije ne bude islo a bus imala jaku zelju za dojenjem to ti je rjesenje. Znam zenu koja je troje djece hranila do 1.5 godine na takav nacin
    sad sam vidjela ovaj tvoj post angelina pa ću kvotati dio teksta iz gornjeg linka o razlici između školjkica i šeširića. da ne bude zabune

"Školjkice" se nose unutar grudnjaka i mogu pomoći da se ravna ili uvučena bradavica izvuče. Školjkica se sastoji od dva plastična dijela. Unutarnji dio ima na sebi rupu koja se stavlja na bradavicu. Pritisak na tkivo oko bradavice čini da se bradavica sama ispupči (Kada rodite, školjkice nosite samo između podoja.)
    Šeširići su nešto sasvim različito od školjkica za dojke. Šeširići nalikuju dudi koja se koristi kod hranjenja bočicom. Šeširići neće puno pomoći kod problema s bradavicama i često mogu uzrokovati dodatne probleme.

skrivena

Početno

ja u prvoj trudnoći sam mlijeko dobila pred sami porod i dojila normale ,ali to mlijeko i dan danas nakon 3.5g ja mogu cijediti ,ne curi samo ali uvijek je tu kad god stisnem pogotovo pred M

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

i ja imam problem sa (.)(.)

osim sto mi se pojavio kolostrum jos u 4 mj. trudnoce ( sada sam u 9)
    pojavile su mi se i modre prugice po grudima. pridala sam da su to strije. eh sada mene to jakoooo svrbi. uzasno me nervira sto stalno moram da ceskam cike. tada te linije poplave jos vise a inace se znalo desit kao da nestanu.
    ima li jos takvih trudnica?

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj sinjorita prvotno napisa
    i ja imam problem sa (.)(.)

osim sto mi se pojavio kolostrum jos u 4 mj. trudnoce ( sada sam u 9)
    pojavile su mi se i modre prugice po grudima. pridala sam da su to strije. eh sada mene to jakoooo svrbi. uzasno me nervira sto stalno moram da ceskam cike. tada te linije poplave jos vise a inace se znalo desit kao da nestanu.
    ima li jos takvih trudnica?
    bilo je tako i meni to su strije nazalost

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

a ja mislila da su mi to bile zilice koje su iskocile

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

ja sam prestala dojit prije tri godine pa bi za tuširanja primjetila par kapljica mlijeka, bar se neću morat mučit opet sa izdajanjem kad rodim

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •