Pokazuje rezultate 1 do 14 od 14

Tema: Neugodan osjećaj i sjedenje na poslu

Datum pristupanja
    May 2007

Početno Neugodan osjećaj i sjedenje na poslu

Jučer i danas, nakon 8-satnog radnog dana kojeg provedem sjedeći za kompom imala sam nekako čudan osjećaj u trbuhu, ne mogu reći bol. Mislim da je bio napetiji i tvrđi, morala sam hodati malo pogrbljeno i sporo kao puž. Kad sam došla doma i legla, sve ok. E sad, strah me je kako sjedenje može utjecati, u 21.tjednu sam.

vidra avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

ni meni nije bilo ugodno sjediti i raditi. ako već moraš, savjetujem da se svako malo ipak digneš, rastegneš, pa i mijenjaš položaje na stolici. ja sam znalai podvuć noću pod guzu i sjest na jaketu i sjest na samo rub stolice ... pomagalo je.

vidra avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

noću=nogu

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Ja se dosta izvalim, onak da ne sjedim baš uspravno,i dignem noge tu i tamo, ali zabrinuo me danas taj osjećaj. Mogu li se početi otvarati zbog sjedenja?

bebano avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

I ja sam 21 tjedan i bas sam prije 2 dana osjetila da mi to sjedenje od 8 sati pred kompom ne prija nikako. Po prvi put me je stomak uvece kada sam dosla kuci bolio i bas mi nije bilo prijatno. Vise da sam osjetila neko istezanje i neku tupu bol, sto vjerujem da je normalno, ali sam sigurna i da je to sjedenje doprinjelo tome. Ja se trudim da ustanem svaki sat-dva tako mi je i moja dr rekla i da malo prosetam po officu pa makar 10 minuta. Sigurna sam da ovo nase sjedenje ne prija ni bebi.

bebano avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Da, i mene zanima da li se mogu poceti otvarati zbog ovog dugog sjedenja?

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Nije da moras biti prikovana za stolicu 8 sati??? Mozes li svakih pola sata ustati i prosetati se bar po kancelariji?

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Mene je taj pritisak u trbuhu prao od najranije prve trudnoće, a u ovoj još dok nisam ni bila sgurna da sam trudna.
    Ja obavezno moram malo preotegnut noge svakih pola sata jer ako me uz taj pritisak počnu i križa, onda bolje da me nema.
    A s obzirom da je trbuh sve veći nije ni čudo da se kod predugog sjedenja osjeti pritisak kad sjedenje ipak nije baš najprirodniji položaj.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Ustanem se ja svako malo, prošetam (pogotovo do wc-a , ali opet ...

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

mene isto stišće i žulja u trbuhu taman negdje od 21. tjedna kad dulje sjedim.
    pitala sam doktoricu od čeg je to, ona je rekla da se beba u trbuhu penje do neke točke pa da se onda počinje spuštat i to stvara pritisak u trbušnoj šupljini, tak neš.
    sad sam u 38. tjednu, boli me još uvijek kad dugo sjedim na nekoj neudobnoj stolici ali nisam se još otvorila i sve mi je drugo normalno.
    zato se nemojte bedirat oko toga, everything is gonna be allright!!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Curke, ovo sto opisujete meni slici na Braxton Hicks kontrakcije koje su sasvim normalne u trudnoci i sve ih trudnice imaju, s tim da ih neke vise osjecaju a neke ih uopce ne osjecaju. Vise ih se osjeca u mirovanju, sto potrdjuje Umin post. Stomak se stvrdne, nema neke odredjene boli vec postoji osjecaj nelagode abdomenu, a kontrakcije nisu ritmicne niti se javljaju u odredjenom periodu vec nasumice. Ja sam jednom u panici utrcala u bolnicu jer sam mislila da cu ranije roditi kako su mi jake bile BH kontrakcije. Tad sam bila u 24 tjednu trudnoce. Neki put kad lezite cete napipati stvrdnuti stomak a par minuta kasnije sve ce opet bit opusteno i elasticno. Sa napredovanjem trudnoce, BH kontrakcije se sve vise osjecaju. Ako te kontrakcije prerastu u ritmicne, ceste, bolne i ne osjecaju se samo u abdomenu vec i u ledjima i idu prema preponama (a niste u terminu), tada treba otici ginekologu.

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Bilo bi jako dobro, ako posao ikako dozvoljava, da ili sjedite na lopti (visestruko korisno) ili da okrenete stolicu tako da je naslon pred vama i opkoracite je i zajasete i tako sjedite.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

ovo sa stolicom je odličan savjet! hvala BusyBee

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

ja svakako mislim da sve što uzrokuje neugodu i bol nije baš najbolje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke