-
Neugodan osjećaj i sjedenje na poslu
Jučer i danas, nakon 8-satnog radnog dana kojeg provedem sjedeći za kompom imala sam nekako čudan osjećaj u trbuhu, ne mogu reći bol. Mislim da je bio napetiji i tvrđi, morala sam hodati malo pogrbljeno i sporo kao puž. Kad sam došla doma i legla, sve ok. E sad, strah me je kako sjedenje može utjecati, u 21.tjednu sam.
-
ni meni nije bilo ugodno sjediti i raditi. ako već moraš, savjetujem da se svako malo ipak digneš, rastegneš, pa i mijenjaš položaje na stolici. ja sam znalai podvuć noću pod guzu i sjest na jaketu i sjest na samo rub stolice ... pomagalo je.
-
-
Ja se dosta izvalim, onak da ne sjedim baš uspravno,i dignem noge tu i tamo, ali zabrinuo me danas taj osjećaj. Mogu li se početi otvarati zbog sjedenja?
-
I ja sam 21 tjedan i bas sam prije 2 dana osjetila da mi to sjedenje od 8 sati pred kompom ne prija nikako. Po prvi put me je stomak uvece kada sam dosla kuci bolio i bas mi nije bilo prijatno. Vise da sam osjetila neko istezanje i neku tupu bol, sto vjerujem da je normalno, ali sam sigurna i da je to sjedenje doprinjelo tome. Ja se trudim da ustanem svaki sat-dva tako mi je i moja dr rekla i da malo prosetam po officu pa makar 10 minuta. Sigurna sam da ovo nase sjedenje ne prija ni bebi.
-
Da, i mene zanima da li se mogu poceti otvarati zbog ovog dugog sjedenja?
-
Nije da moras biti prikovana za stolicu 8 sati??? Mozes li svakih pola sata ustati i prosetati se bar po kancelariji?
-
Mene je taj pritisak u trbuhu prao od najranije prve trudnoće, a u ovoj još dok nisam ni bila sgurna da sam trudna.
Ja obavezno moram malo preotegnut noge svakih pola sata jer ako me uz taj pritisak počnu i križa, onda bolje da me nema.
A s obzirom da je trbuh sve veći nije ni čudo da se kod predugog sjedenja osjeti pritisak kad sjedenje ipak nije baš najprirodniji položaj.
-
Ustanem se ja svako malo, prošetam (pogotovo do wc-a
, ali opet ...
-
mene isto stišće i žulja u trbuhu taman negdje od 21. tjedna kad dulje sjedim.
pitala sam doktoricu od čeg je to, ona je rekla da se beba u trbuhu penje do neke točke pa da se onda počinje spuštat i to stvara pritisak u trbušnoj šupljini, tak neš.
sad sam u 38. tjednu, boli me još uvijek kad dugo sjedim na nekoj neudobnoj stolici ali nisam se još otvorila i sve mi je drugo normalno.
zato se nemojte bedirat oko toga, everything is gonna be allright!!
-
Curke, ovo sto opisujete meni slici na Braxton Hicks kontrakcije koje su sasvim normalne u trudnoci i sve ih trudnice imaju, s tim da ih neke vise osjecaju a neke ih uopce ne osjecaju. Vise ih se osjeca u mirovanju, sto potrdjuje Umin post. Stomak se stvrdne, nema neke odredjene boli vec postoji osjecaj nelagode abdomenu, a kontrakcije nisu ritmicne niti se javljaju u odredjenom periodu vec nasumice. Ja sam jednom u panici utrcala u bolnicu jer sam mislila da cu ranije roditi kako su mi jake bile BH kontrakcije. Tad sam bila u 24 tjednu trudnoce. Neki put kad lezite cete napipati stvrdnuti stomak a par minuta kasnije sve ce opet bit opusteno i elasticno. Sa napredovanjem trudnoce, BH kontrakcije se sve vise osjecaju. Ako te kontrakcije prerastu u ritmicne, ceste, bolne i ne osjecaju se samo u abdomenu vec i u ledjima i idu prema preponama (a niste u terminu), tada treba otici ginekologu.
-
Osoblje foruma
Bilo bi jako dobro, ako posao ikako dozvoljava, da ili sjedite na lopti (visestruko korisno) ili da okrenete stolicu tako da je naslon pred vama i opkoracite je i zajasete i tako sjedite.
-
ovo sa stolicom je odličan savjet! hvala BusyBee
-
ja svakako mislim da sve što uzrokuje neugodu i bol nije baš najbolje
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma