Pokazuje rezultate 1 do 10 od 10

Tema: Bosiljak u tegli

enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno Bosiljak u tegli

Nisam upsjela pronaći da li se gdje spominje, pa otvaram novi topic.

Obožavam friške začine i preko ljeta uvijek na balkonu imam uz ružmarin, lovor, origano još i bosiljak. Lovor i ružmarin su dosta veliki i samo ih unesem na negrijano stubište prek zime. Može li možda bosiljak preživjeti u kući kontinentalnu zimu tak da ga imam stalno svježeg?

modesty71 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

to bi i mene zanimalo, i za metvicu također :?

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

može, može...
    imamo i krupnolisnog i sitnolisnog, i ne smeta im nijedno godišnje doba

Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja ne znam zašto meni bosiljak nikada ne uspijeva, ako ga stavim van pojedoše ga puževi, ako teglicu stavim u kuću za kratko vrijeme jednostavno propadne

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

ja sam znala bosiljak drzati na kuhinjskom prozoru da mi je pri ruci. bosiljku je vazno otkidati vrh da ide u grmasti oblik a ne u cvijet. bosiljak jednostavno stavis na malo novinskog papira da se posusi negdje gdje nema vlage

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Svake godine ga kupim u rasadniku u tegli, a jednom sam ga i sijala u malim plastičnim šalicama i držala na verandi, dok malo ne ojača, pa onda na balkon. Vrlo je lak za održavanje. Nemoj biti tužna što ti propadne. Radi ovo što ti je Danielica napisala. Ja ga isto tako sušim, a čak sam ga onako zelenog stavila u jednu plastiku od kupovnog sladoleda i stavila u zamrzivač. Bar može koristiti kao dekoracija, no ipak je najbolji osušen.

Dodirko avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Ja volim svježe začine.

I oni lako prežive život npr. u kuhinji tijekom zime ako postoji koliko - toliko svjetla.

enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Frka me da mu ne bude pretoplo u kući. Probat ću ipak ove zime.

Inače, zimus mi je tegla u kojoj je bio bosiljak ostala na balkonu i na proljeće je niknuo bosiljak. Sam se podsijao :D

mina30 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Meni bosiljak isto crkne svake godine, mislila sam da je to zato jer je jednogodisnja biljka, tj svake se godine mora saditi ponovo. Nisam mu otkidala cvijet. Koliko sam shvatila vi imate istu biljku cijele godine i po zimi? Sta radim krivo?

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

cuj, sve ovisi o sadnici. koji put su visegodisnje, a koji put ih treba svaki put saditi nove. ako ti se ovogodisnji dobro drzi, pusti bar jedan cvijet tako da ti napravi sam sjeme za slijedecu godinu. cvijetovi se inace kidaju, tako da se bosiljak siri u grm i da ga ima vise jer inace ode samo u visinu i ima malo listova

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •