-
jedan savjet za djevojke kojima je bol od leđnih mišića-zaštitni položaji kad dižete dijete, usisavate ili bilo šta drugo radite:raskorak i čučanj tako dižete nogama a ne kičmom(kao dizači tegova), dijete ili šta već dižete približite što više sebi, ako podižete sakreveta ili stolice raskorak ili iskorak, savijte malo koljena i naslonite se na ivicu kreveta. pazite da su vam leđa prava i da ne rotirate kičmu kad ste pod opterećenjem. ako već imate bolove pazite kako ustajete iz kreveta, nemojte naglo ustajati nego se okrenite na bok, savijte koljena pa se lagano odgurnite rukama i odignite u sjedeći položaj. Kod usisavanja(ako usisivač nema dugu dršku) ili brisanja poda radite to u četveronožnom položaju to je najpovoljniji položaj za kičmeni stub. Inače uvijek treba izbjegavati savijanje kičme radije savijte koljena - kad nešto dižete s poda, radite po kući, oblačite cipele i sl. ako je prevelika kilaža (ne govorim o par kila viška) to opterećuje kičmu a puno pomaže jačanje leđnih mišića a svi mi sam imamo slabe leđne zbog puno sjedenja u autu, pred kompjuterom, na poslu i sl. Kad dugo radite za kompjuterom, povremeno se protegnite i ustanite. A da leđni mišići se ne vježbaju kućnim poslovima, već vježbama u potrbušnom položaju tih vježbi se svi sjećaju sa tjelesnog odgoja, ako vježba izaziva bol, nemojte je raditi. za liječenje bola se obavezno javite fizijatru i fizioterapeutu
valjda sam sve rekla što treba
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma