Karlo mi prilazi s uzdignutim kažiprstom
Karlo: Mama, pomiriši!
Ja: Zašto?
Karlo: Ma, samo pomiriši!
Ja: Šta si radio?
Karlo: Samo sam ti htio pokazati da sad znam sam obrisati guzu, prst mi više ne smrdi. :D
nisam imala pojma o tim eksperimentima
Karlo mi prilazi s uzdignutim kažiprstom
Karlo: Mama, pomiriši!
Karlo: Ma, samo pomiriši!
Ja: Šta si radio?
Karlo: Samo sam ti htio pokazati da sad znam sam obrisati guzu, prst mi više ne smrdi. :D
nisam imala pojma o tim eksperimentima
bundevica prvotno napisa
![]()
strašan je, krepavam od smijeha
![]()
Vraćamo se prije godinu dana Alen i ja iz vrtića i prolazimo pokraj kafića u kojem imaju ogradicu od tegli sa čempresima.
Alen: Mama što je to? (pokazuje na stabalca)
Ja: To je bor. (čempres je al je lakše za objasnit)
Alen: Jel za božić?
Ja: Ne to je samo bor.
Alen: Samo bor? Tu živi Zlata!
(Moja teta Zlata živi u Samoboru.)
Alen, Karlo![]()
U subotu sam se bila dosta naljutila na svoje najdraže dijete, a ona to naravno ne voli, kad je mama mrka.Pa me pita: Mama zašto se ne smiješ?
Ja:jer sam još ljuta.
Ona: Pa dobro mama, skini više tu ljutnju! (e da je to barem tako lako, skinuti ljutnju ko cipele)
Lekcija iz zemljopisa: sve je to relativno![]()
Neki dan smo se Fiona, Flora i ja vozile kroz Maribor, prelazimo most:
Ja: - Fiona, sjećaš se kako se zove ova rijeka?
F: - Hm, ne.
Ja: - Drava.
F: - Pa to je slično kao Sava. (Nagne se da bolje vidi, frkne nosićem i prezirno nastavi) Čak je i voda slično zmazana.
![]()
Lekcija iz međuljudskih odnosa: ako priznaš, pola ti se doda
Fiona ima naviku da za sve svoje spačke optuži Floru. Tako se neki dan opet pokušala izvući na foru "nisam ja, nego Flora" i ja joj kažem:
- Nemoj mi muljat, znam da Flora uopće nije bila u sobi kad si to napravila.
- Da, nije, ali ja sam znala da bi ona htjela da ja to napravim.
![]()
Gleda Karlo reklamu na tv-u za jacobs kavu, onu sa DM-om.
Karlo: Ajd mama, brzo skuhaj kavu! I mi ćemo izići na balkon, da namamimo djeda mraza!
![]()
......................................
dečki trče na wc tko će prije piškiti.
Filip: Ja ću prvi!
Karlo: Ne, ja ću!
Filip: Neeee! Popišat ćeš me!
Karlo: Neeeeećuu! Ajd da zajedno napravimo križ!
![]()
Gita: Mama ja znam zašto ti nemaš više mlijeka u cici!
Gita:Zato što kad sam ja bila mama tat je ulijevao miljeko u tebe, a sada u flašicu!
![]()
tastatura mi krepava: :/marči prvotno napisa
Gita: Mama ja znam zašto ti više nemaš mlijeka u cici!
Gita: Zato što kad sam ja bila mala tata je ulijevao mliljeko u tebe, a sada u flašicu!
Jučer poslije podne prolazimo B. i ja pokraj klinaca koji se žvaljakaju na mokroj klupi ispred vrtićkog parkirališta.
B. se baš raspričala o doživljajima iz vrtića, kad sam shvatila da ih nećemo moći zaobić. Zamijenile smo strane (promijenile ruke), kad ih je B. ispred nas uočila i rekla: "Mama, vidi ove kak' se "oglabaju"?
Karlo (i prst), Gita![]()
Danas na radionici na koju Sven ide teta pitala djecu da li tko zna neku božićnu pjesmicu ili recitaciju. Svi se odmah počeli javljati i teta ih po redu proziva. Otpjeva prvi dječak, otpjeva curica, izrecitira druga curica. I sad kaže teta: Ajde Sven, ti već dugo držiš ruku.
I čujem njega kroz vrata: Ja ne znam pjesmice ali znam da Djed Mraz ne postoji![]()
Komentiramo na odlasku s radionice kako je teta trudna.
A kaže on: Da, a mi smo naše dijete već odradili![]()
Joj, Fiona, svaki put se zagrcnem od smijeha na njene provaleF: - Pa to je slično kao Sava. (Nagne se da bolje vidi, frkne nosićem i prezirno nastavi) Čak je i voda slično zmazana.![]()
E, a kod nas je situacija takva da ja po cijele dane navlačim okolo malog koji je furt na cici i nisam baš neki kompić za igranje tako jednoruka, pa Leona provodi za kompjuterom puno više vremena nego inače. Znam da to nije ni dobro ni zdravo, ali tješim se da će brzo proći.
Uglavnom, mala rastura one klinačke freeware igrice i stalno isprobava nove. Tako Miro, mali i ja nekidan sjedimo na kauču, gledamo Rebu i valjamo se od smijeha, kad čuješ Leonu koja upravo pokušava skužit novu igricu:
Heeej, vi tamo umirete od smijeha i dobro se zabavljate, dok se ja ovdje mučim! To uopće nije u redu!
![]()
Mejra: (sinulo joj) Vau mama! Ahmed je sad potty trained a ja sam solja potty trained.
T. sjedi u kadi i brblja (kao i ostalo vrijeme). Ja sam u međuvremenu obukla pidžamu koju baš ne nosim često i dolazim u kupaonu.
Pita on mene: "Mama, kakva ti je TO MAJICA?"
- "To je pidžama, sad sam ju iz ormara izvadila. Kaj s njom?"
- "ZGUŽVANA ti je!"
Isti dan ranije išla sam se tuširati i veli on meni: "Odi, kupaj se. I budi mi lijepo dobra u kadi!"
U kupaoni, za vrijeme pranja zuba:
Andrej: -Samson je bio teta-čovjek!
Ja: ??
Andrej: -Pa imao je dugu kosu!
Piški na wc, stojećki.
Drži pišolinca desnom rukom, lijevom se drži za glavu.
Čujem iz daljine; "Mama, ja jako mislim." 8)
Skoknula ja do pekare po kruh, a moji me čekaju u autu. Kad sam izlazila iz pekare sapletem se o vlastite noge, no nisam pala.
Muž u autu umire od smijeha - mala me vidjela kako sam se spotaknula i rekla: "Mama se ubila kao veliki magarac" :shock:![]()
Dianica ima skoro 4 i danas sipa bisere.
1.Ja:Odi Di vidi but od janjčića. Nemoj dirati još je sirovo, vidiš krv curi kad
pikneš.
D: Jer je još živo?
2. Tata čita enciklopediju za djecu: Što je riba?
Di: Mala sirena.
3. Di se danas treći put zalila s vodom
Ja: Zašto si opet prolila vodu? Pa sad sam ti sad čašu vode u ruke, rekla sam ti da mirno sjediš dok piješ vodu.
Di: Nisam znala.
Ja: Koji dio ?
Di: Gornji.
Bili jučer kod frendova, on otišao piškiti, ali nije mogao kasnije upaliti svjetlo da si opere ruke (imaju odvojeno WC od kupaonice) pa mu je upalila frendica i vidi ona kako pere samo desnu ruku pa se čudi, a on joj odgovori da je s tom rukom držao pimpača pa mu je samo ta zmazana; druga je čista i ne treba je prati![]()
![]()
bila je oko 2 i po godine, ja se tuširam, Ona u kupaoni samnom:
- Ti imaš sise! kaže zadivljeno
- Pa imaš ih i ti, tješim je ja.
- Da, al tvoje se tjesu(tresu)!
Karlo je OPSJEDNUT sa divljim mačkama, stalno ispituje, lista enciklopedije i gleda dokumentarce.
Karlo: Tata, a tko je prirodni neprijatelj bengalskom tigru?
Tata: Opet tigrovi! Zašto voliš samo divlje mačke? Pogledaj medvjeda! I on je zanimljiv. Kukci su zanimljivi. I ptice su jako zanimljive.
Karlo: Volim ja i ptice! Znaš koja mi je najdraža? PELIKAN!
mi načulili uši da čujemo objašnjenje
Karlo: A znaš zašto? Gledam ti ja pelikana, bježi, a to njega lovi GEPARD!
![]()
Provala prijateljicinog trogodisnjeg sina: igra se on sa pisom i uhvatio ga jednom rukom za vrh,a drugom podignuo kozicu na sredini i kaze: Vidi mama, kit ubica!
![]()
Moram se ispraviti, mala greškicabundevica prvotno napisa
![]()
Prepričavam ja tu zgodu baki, a Karlo iz druge sobe viče:
-Nije gepard lovio pelikana, nego LEOPARD! Gepard ti lovi tompsonove gazele, jer ih samo on može uloviti. Nemoj mama to više nikom ispričati. :/
a ja ispričala "samo" vama
Kako si mogla napraviti takvu KARDINALNU grešku?![]()
Karlo, prijatelju, i ja sam svojoj mami padala u nesvjest zbog ovakvih grešaka![]()
Za Božić...
Ja: Idemo sad kod tetke Eve.
Filip: Juupiii! Idemo vidjet šta ćemo tamo dobiti!
Karlo: Filipe moj! Nisu bitni pokloni! Bitna je ljubav, obitelj. I Bog je bitan.
:shock:
...........................................
Karlo nešto gradi. Uh, raspalo se.
Karlo: Ma, milu ti mamicu...![]()
...............................................
Karlo: Filipe, ne moraš ti raditi sve što ja radim. Nemoj kad narasteš biti kao ja, ZLOČEST!
............................................
Napravio je neku glupost i čitam mu bukvicu, a on
Karlo: Dobro je mama, ne laprdaj više, ZNAM ja sve o lijepom ponašanju.![]()
.............................................
Karlo: Mama, ja sam sad velik i ja smijem sam prelaziti cestu!
Ja: Otkad to?
Karlo: Otkad su mi počele rasti dlake na jajima! Pogledaj!
odmah skida gaće da mi pokaže
![]()
bundevice znam da ti nije lako, al ti je zato zabavno
![]()
Stojim u dućanu u redu za blagajnu.
Sven trči s drugog kraja dućana sa kašicom za laku noć u ruci i viče da ga cijeli dućan čuje: Mamaaa! Daj mi kupi ovu noćnu kašicu da se navečer urokam i odmah zaspim pa da nemam noćne more!
Sven, riknut ću
jedan naš s dočeka Nove...
Kod obitelji MM je običaj da se za silvestrovo večera grah i MM njeguje te sve običaje. Ali kad je poslije obilne večere stao udarat tarabana, pa još s Lukom u naručju, pogađate bilo je "vjetrovito".
Karlo: Daaaj, taaataaaaaa! Ajd ti lijepo u hodnik pa ti tamo pleši i prdi. NE ŽELIM mirisati tvoju prdnjavu!![]()
više mi se neugodno i javljati s njegovim biserima jer uvijek neki o piši, kakici, prdenju...
sjetila sam se još jednog od jučer, a sasvim drugačijeg
Karlo: Filipe moj, nemoj biti tužan, jer kad si ti tužan i ja se sav
rastužim![]()
![]()
Evo jedan logicki: veli Mejra od MM sestri. "Znas Meri!? Kada je bio meni rodjendan ti si kupila i Ahmedu poklon. A sada dolazi Ahmedov pa onda moras nesto i meni kupiti!!!" :shock:
Raspravlja se ko fol A neki dan s tatom i veli ona njemu "joj kad te ja opalim u jaja". Pala sam na pod od. Stvarno nemam poma di je to čula,doma nije. I dalje mi je
![]()
![]()
kad mi to padne na pamet.
Mak u krevetu , vec skoro spava, mrmlja sam sebi:
eto ti sad na!
ja:?
cijelo mi srce ide: ma-ma, ma-ma, ma-ma![]()
grohotom sam se nasmijalaBrunda prvotno napisa
bundevice please don't stop :D
Danas babysiterica i ja gledamo od čega je AA-u crven jedan obraščić. Komentiramo da se sigurno negdje udario, a on će ozbiljno: "Nisam. Jednosavno imam takvu vrstu obraza."![]()
Siterica ga zeza da se sigurno zacrveni kad ga poljubi curica iz vrtića koja mu se sviđa. Odgovor: "Neeeeee. Kad me N. poljubi, ja se ispovraćam!"
nije baš biser, meni je više bio raznjež
dobila V za NG od DM konja disney princeza
i skužimo da konj ima na jednom oku trepavice, na drugom nema
i kažem ja:
-V, hoćeš da pišemo Djeda Mrazu a nam je konj oštećen da nam zamjeni za novog, sa trepavicama na oba oka?
a V kaže:
-nema veze mama, to su
patuljci imali jako puno posla pa nisu stigli napraviti trepavice
Ovo je jedan iscrpljujući biser![]()
Danas me malac pilao u DMu da mu kupim 'nešto'. Na moje pitanje što hoće prvo je htio one gelove za tuširanje u bočici Kung Fu Pande i sl. što sam glatko odbila jer doma ima tri gela, a ionak mu je koža ispucala pa kupujem one za osjetljivu kožu.
Onda hoće čokolino. Opet odbijem jer smo dobili vreću od pola kile i baš ga nešto ne jede u zadnje vrijeme.
Onda hoće neke čokoladne pahuljice. To sam već prije kupovala i obično bi stajalo po 2-3 mjeseca jer bi ih jednom jeo pa više ne bi i na kraju bi ih bacili jer ih nitko baš ne jede.
Nudim mu sok, bombone, žvake, neće... hoće ''NEŠTO''.
Razgledava bebi staklenke s hranom, ali na kraju odustaje i od toga. Pa hoće nešto iz dijela gdje stoje četkice, ali niti tamo nam baš ništa ne treba jer četkicu ima električnu, a nedavno smo kupili i nove glave za nju.
Nakon pola sata bauljanja uzduž i poprijeko po dm-u (jer me nije pustio van bez da kupimo 'nešto') prekidam agoniju i odlazimo van. Putem počne plakati, gorke suze roni, doma sam ga grlila valjda 20 min koliko mu je trebalo da se smiri, a onda mi je ljutito viknuo: ''Škrtico, nisi mi ništa htjela kupiti u DMu!!!'' i još se baki žalio da sam škrtica.![]()
Moja je curica luda za konjima. Ljetos je jednom prilikom sjedila na konju koji se zvao Bećar. Kako je dobila konjića ljuljačku za rođendan, a Bećar njoj nema nikakvog logičkog značenja, njen se konjić zove Obećar![]()
Za rođendan je dobila krasan đemperčić-jaknicu sa kapuljačom u maslinasto zelenim nijansama. Ali se njoj nikako nije dopao, i izjavila je da je ružnast. Večeras sam je na foru uhvatila da ga obuče dok se provoza sa MM-om da nešto obave, i kad se vratila, pojavila se na vratima sva zajapurena od bjesa "ti si mene jako natjerala da obučem ovaj đemper, ja ga ne volim i sad ću ga baciti". Zaista sam se rastužila, što mi je to trebalo kad sam vidjela da ga zbilja ne voli. Lijepo sam se izvinula, i nekako mi je oprostila![]()
imam ja jedan koji je mene nasmijao, ali hm, možda i nije tako smiješan![]()
kažem ja Alenu da ide na spavanje po treći put, malo povišenim glasom,a on meni : mama ti si ljuta babetina!
uopće ne znam otkuda mu taj izraz, mislim grozan je, ali ja moram priznati da sam istrčala iz sobe da ne bi prasnula u smijeh
Pita mene sin: ''Ako me netko želi ukrasti, mogu ga lupiti u jajca?'' :shock:
Malo prije se zafrkavamo i pitamo ga bi li želio živjeti u šumi, a on odgovori da bi - zato što je tamo svjež zrak i sija sunce, a ako ga bude netko želio ukrasti, onda će ga srediti kao Kung Fu Panda.![]()
![]()
Čitamo Crvenkapicu. Katja: "Ako strašni vuk dođe k nama, ja ću njega muhomlatom!"
(efikasno, nema što)
alen se s tatom igra doktora. prevrče ga na sve strane, sluša sa slušalicama i daje mu pikice u guzu. onda ugleda šaraf od igračke bagera i kaže: okreni se tata, sada češ dobiti šaraf u guzu!
![]()
Pri proslavi rođendana u našem vrtiću običaj je da slavljenik kaže ko mu je najbolji drug i drugarica te oni izađu da čestitaju u ime ostalih. Jedan je dječak pored izabranog "najboljeg druga" insistirao da i on čestita mojoj Emini. Ja pričam tu zgodu mom ocu i pitam Eminu kako se zove taj dječak.
E: Emin, ali ja njega ne volim.
Ja: Ali on tebe očito voli.
E: Ali ja njega očito ne volim!