ivy prvotno napisa
![]()
tata je sigurno stisnuo stražnjicu
Moj R. jako voli jesti i baš uživa u hrani ,pa sam mu malo prije rekla da je gurman...
Na to će on meni " Ma gdje ćeš me gurnuti ??"![]()
-Znaš kako mi je danas bilo hladno? Bilo mi je hladno sto metara!!!
tanja_b prvotno napisa
kako je došao do sto metara?
![]()
Malac se počeo za sve zanimati pa sisa sa prekidima. Gleda on mene i nešto guguće, a ja ga pitam "Šta je bilo mačak, jel ti nije fina sisi?"
A Emina kao iz topa " Kako nije fina? Jeste fina, vidiš kako je mekana i nježna!"![]()
Korina (3) je strucnjak za izgubiti stvari, ako se neceg zelimo rijesiti samo damo njoj u ruke i sigurni smo da to vise nikad necemo vidjeti.
u zadnje vrijeme stalno gubi labela, jutros je jos jedan nestao. i smijemo se mi tome za ruckom, simpaticno nam je kako (i kamo!) samo uspije sve to spremiti (zauvijek), a ona ce na to:
- ....eto... opet ste mene NAKRIVILI za labelo...!
![]()
Filip voli zemljopis (omiljena država Grejt Britn) i slušati o „propalim“ državama pa smo mu tako pričali da je tu nekad postojala Jugoslavija koja je propala jer je u njoj bilo previše ljudi.
Večeras leži u kadi, dočepao se toalet papira i čitav grumen ubacio u vodu. Slušam kako govori sam sa sobom – „Evo, ovo je Jugoslavija. Gledaj kako propada. Ajmo ljudi, iskrcavanjee!“ - čupa komade papira, gura ih u odvod i govori - „Slovenija, Makedonija, Monte Negro, izlazite, nema mjesta za nas britance![]()
jutros smo imali kolektivno pospremanje.
kažem starijem da baci u smeće neke papiriće, on se nećka, odugovlači, na kraju ih ipak baci.
a mali ga pogleda, i uz presmiješnu facu kaže - "no, jel to bilo tako teško?"![]()
sandraf prvotno napisa
![]()
marta prvotno napisa
![]()
Neki dan, Fiona (u daljnjem tekstu F1) i Flora (F2) se igraju u kadi. (A mm i ja stojimo iza vrata, virkamo i valjamo se od smijeha). F1 glumi Djeda Mraza, pa kaže:
F1: - Hou, hou, hou, ti mala djevojčice, dođi mi u krilo!
F2: - Evo, idem! (Namješta se Fioni u krilo)
F1: - Hou, hou, hou, da vidimo možeš li ti dobiti poklon. Jesi bila dobra?
F2: - Jesam!
F1: - Je l' dobro papaš?
F2: - Papam!
F1: - Je l' redovito pereš ruke?
F2: - Pejem!
F1: - Jesu ti čiste uši? ()
F2: - Jesu!
F1: - Da vidim nokte, jesu uredni?
F2 (pruža ručice): - Jesu.
F1: - Umivena?
F2: - Da.
F1: - Našminkana?
![]()
![]()
![]()
Kaže A:"tata,a zakaj u crtićima nitko ne ide na wc,ja ti ne kužim kak mogu tako dugo a da ne piške i kakaju.Znaš ni Jagodica Bobica ti nikad ne ide na wc,to nije zdravo tak dugo trpit."![]()
Mislim da nikad nikome od nas nije palo na pamet zakaj crtani likovi ne idu na wc.
vriiiištim na ove izljeve klinaca!!
sjedim za kompom i čuvam bebicu u naručju (spava) a trbuh mi se svako malo trese koliko se moram smijati... valjda ju nebum probudila![]()
imam i ja jedan koji možda nebi trebao biti smiješan, ali mi smo odvalili od smijeha..
Roko je pred koji tjedan počeo svaku večer moliti Isusa da mu donese gormita drugo jutro. a kak smo mi to čuli, 2 jutra smo mu fakat stavili gormite u sobu i on se skroz oduševio... ali smo mu probali objasniti da se Isusa ne moli baš svaki dan za takve stvari i blabla. svejedno, on je navečer opet molio gormita i naravno, ujutro ga nije bilo. i to je bilo strašno razočarenje i plač... da bi mu nekak objasnili kak to funkcionira napisao mu MM pismo (ko da ga piše Isus) i objasnio mu kak je on dobar ali da mu nebre svaki dan donijet gormita itd a Roko je uzel taj papir, okrene ga i iza napiše: "Dragi Isuse, da znaš, nisi ti baš tak dobar..."
![]()
![]()
Roko![]()
![]()
![]()
Nije pravi biser, ali možda nekom i pomogne.
Jutros:
Karlo: Nećuuuu u vrtić i gotovo! Dosadno mi je tamo!
Ja: Filipe, želiš li ti ići u vrtić?
Filip :D : Želim!
Ja: A jučer si se ti derao da ne želiš. :?
Filip: Ma, to sam se ja samo zafrkavao s tobom.
...........................
Došla sam po Filipa u vrtić.
Ja: Kako je bilo danas?
Filip: Dobro.
Ja: Šta si radio, s kim si se igrao?
Filip: Sam sam se igrao.
Ja: Zašto sam, pa ima toliko djece u vrtiću?
Filip: Ali oni su bezobrazni i zločesti.
Ja: Sigurna sam da ima barem jedan dobar dječak.
Filip: Da, ima.
Ja: Koji?
Filip: JA!
.................................
MM mi prepričava šta je Luka radio dok sam bila odsutna, kako sve zna, napravi ovo, napravi ono, ništa ne priča a sve zna..
Karlo (kreveljeći se): Luka zna ovo, Luka zna ono, Luka je pametan...Pa i JA znam svašta, i JA sam pametan!
:shock:
ne znam trebam li se brinuti :/
ma ne trebaš.jasam se sa A navikla da ako phvalim S moram i nju za bilo kaj,pa makar za to kaj nije izuvala papuče,pohvalim prvu stvar kaj mi padne na pamet vezano uz taj dan.Inače i ona reagira tako-i ja...i ja...
eno ga viče:"Šveđani, neznate, šveđani neznateee!"
jedan biser od moje 3-godišnje nećake Eme:
zvoni telefon
Ema: JAAAVIIIII SEEEEE! JAAAAAVIIIIII SEEEEEEEEE!
![]()
..........................
Dečki večeraju, a ja perem suđe.
Filip: Mama, a zašto tata nikad ne pere suđe?
Ja: Tata nema vremena, on ima druge obaveze. :/
Filip: Pa da, kako će on prati suđe kad nema velike sike?!
ahaaa, baš, bez tih "dodataka" stvarno im je teško oprati suđe
...............................
Karlo i Filip su se nešto posvađali i u trenu je Filip dobio po nosu. Brzo je se ubacio tata, smiruje situaciju, slijedi predavanje....
Tata: Kako ga možeš udariti? Pa, tebe Filip voli.
Karlo: Ne znaš ti do kuda ja volim Filipa!
Tata: Do kuda? :?
Karlo: Do Plutona i nazad!
Filip: A ja tebe volim do oceana!
Karlo: Pih! Samo tako malo? Pluton ti je najudaljeniji planet.
![]()
Najnoviji izgovor za večernje ispade:
-Moj mozak je umoran pa radi gluposti!
Roko-4 godine- pišo će mi narasti tako velik da će srušiti kuću![]()
![]()
Filip: Mama, moramo li mi baš stalno nositi glavu?
Ja: :shock: Molim? A šta bi ti htio?
Filip: Malo odmoriti. Nije to lako.
ah ti mladi, samo su umorni
Grga zamišljeno žvaće svoj doručak i odjednom kaže:
"Mama, znaš kako ti je najbolje sraditi kamence u školjci?" :shock:
Ja: "Kako?"
Grga: "Pa imaš onaj Kvik-kvak, od njega ti kamenci bježe!"
![]()
A ja uopće ne znam koja je to reklama....
Grga sam jede svoj ručak i odjednom vikne:
" E, pa zakaj me ti ne hraniš?!!"
Ja: "Zakaj bi te ja hranila pa vidiš da možeš i sam!"
Grga: "Pa to je tvoj zadatak!"
![]()
-Mama, ja znam gdje je Jarun!
-Gdje?
-Tamo gdje se nekad prodavao sladoled, a sad se ne prodaje.
(u njegovoj glavi jarunsko jezero zimi očito postaje dosadno mjesto na kojem nema ničega, čak ni sladoleda)
V jučer postavlja stol i padne joj salveta na pod
i kaže, to ću staviti baki
a ti i ja ćemo zaboraviti da je salveta pala![]()
Genijalka... djeca samo kažu što odrasli mislealeksandra70vanja prvotno napisa
![]()
Kaže moja mala:
Mama, u rijeci se opasno kupati, jer može biti vrtuljaka? (virova)
Čitam joj o slonovima kako postoje afrički i azijski slon. A hrvatskog nema, kaže ona. (mali mamin domoljub)
Vidjela crnca na tv-u, nazvala ga crnjak.
Olja je opčinjena bebama, a jedinica je.Zna da mame nose bebu u trbuhu. Razgovaramo kako kuma ima dvoje djece, bracu i seku, a ona će na to:A gdje je braco bio, na leđima?
Jučer kupili novi usisavač pa MM nije mogao odmah skužiti kako se odvaja neki filter. Veli mu malac: ''Daj to mami da otvori, ona je jača od tebe, a ti si slabički.''![]()
Razgovarali ja i Lovro o tome gdje žive pčele, kako rade med i sl. Navečer dolazi tata s posla a Lovro sav ponosan "Tata, znaš, pčele ti žive u tračnicama (htio je reći u košnicama) a tata :?
A kada je Djed Mraz bio aktualan bio je opsjednut sobom Rudolfom i tako pitam ja njega da kako se zovu pomagači Djeda Mraza a on nakon pet minuta razmišljanja veli robovi (htio je reći sobovi i pet minuta je razmišljao da li su sobovi ili robovi i na kraju se ipak odlučio za robove)
"Ne reži mi tako nokte na rukama! Ostavi malo da mogu skidati naljepnice!"
Karlo: Kad će doći Filip iz vrtića?
Ja: Brzo. Zašto cijeli dan pitaš za Filipa, a kad ste zajedno stalno se svađate?
Karlo: Pa kad ja Filipa jaaaako volim. Volim ja i Luku, i mamu i tatu. Čak i SEBE jako volim.
![]()
Broji: ... osamnaest, devetnaest, krevetnaest!
(Jer se u devet ide u krevet)
Filip: "Mama kako se kaže na engleski U?"
Ja: "JU"
Filip: "A kako se kaže V"
Ja: "VI"
Filip: "Ma daj, nešto si krivo rekla!"
Ja: "??!!"
Filip: "Pa kako onda DUPLO V kažu DABL JU!?"
Nek mi se jave anglisti za ovu po meni nikad uočenu nepravilnost
MM i P. razgovaraju o mobitelima.
P. nešto čavrlja i odjednom izbaci: ...a mama ima Pinokia.
MM :? , ma o čemu pričaš?
P: ma, Pinokia, kako ne znaš! Mama ima PiNokia
Grga mi jučer priča priču prije spavanja:
"Bila jedna divlja svinja i totalno se izgubila. Nije mogla naći mamu jer nije znala kako izgleda, kužiš? Ali došla je golubica koja je znala kako mama svinja izgleda i nacrtala ju je na papir. Gospodari su onda stavili sliku na divlju svinjicu i onda je odmah našla svoju kuću!"
:D
Nešto sam bila zaposlena u kuhinji, a dečki su to iskoristili, pronašli čokolade i sjeli u sobu i jedu, jedu, samo jedu (vidi se da im ne dajem puno 8) ).
Ja: Šta vi to radite? Sad će doći Gric i Grec!
Karlo: Neće! Oni ti više ne postoje.![]()
Ja: Odakle ti to znaš?
Karlo: Umrli su. Ubio sam ih s pastom za zube!
Filip: A moji Gric i Grec su umrli od gladi, jer nisam dugo jeo slatkiše!
![]()
Bundevica, tvoji su klinci totalni![]()
Baš uživam čitajući njihove provale, nikad ne omanu![]()
AA-ov plišani štakor leži na leđima, s nogicama u zraku.
Ja: Zar ti je Štaksi mrtav?
AA: Ne, samo se pravi da je oposum.
Joj, suze mi frcaju, genijalni su svi odreda!![]()
Dobili smo u nekom dječjem časopisu “kraljevsku” krunu i kad si ju je Leonči stavila na glavu bila mi je tako slatka da sam joj oduševljeno rekla, pokušavajući imitirati mog dragog Roberta Benignija: Buongiorno, principessa!!!
A ona me pogleda: Kaj??? Nisam ti ja nikakav pes!![]()
igralište prvotno napisa
![]()
![]()
ma svi su mi strašni...
mommy_plesačica prvotno napisa
![]()
![]()
![]()
A kod nas... vozimo se danas u liftu, a u liftu susjed, i on krenuo s rafalima pitanja prema Andreju: "Pa kako si? Kako je u vrtiću? Jel te slušaju tete? A jel te djeca slušaju? Tako i treba!" - i sve u tom stilu, kako se već odrasli obraćaju djeci, i još priča brzo i nerazgovijetno, dubokog i promuklog glasa.
Andrej sve šuti, ili mu odgovara jednosložnim riječima, a kad smo izašli iz lifta, saopći mi:
-Ovaj striček govori bas!
tanja_b![]()
Ali bolje i to od lukavčevog: "Onaj striček smrdi!"
Zemljo, otvori se!![]()
![]()
Joj, mene sad pomalo počinje biti strah izjava koje počinju s "Ovaj striček..." ili "Ova teta..."![]()
Srećom pa je u društvu drugih ljudi dovoljno zakočen da to izjavljuje samo kad smo nas dvoje nasamo.
Prolazimo pored auta marke Alfa, i kako već par mjeseci ne pita marke, a preko ljeta nije bilo šanse da sve ne nabroji koje vidimo, pitam ga koje je to auto. Kaže mi: Alga Romej
Prije par tjedana u tramvaju, čim smo ušli, AA zafrkne nosićem i vrrrrrrlo glasno i prijekorno komentira - "Netko u ovom tramvaju se danas nije istuširao!"
Doručkujemo.
Filip: Gledaj, mama! Ja najviše jedem, pa ću biti najveći, najjači i najbrži!
Karlo: Paaa doobrooo.Ali nikada nećeš biti najstariji! Aha, eto ti sad!
![]()
Jedan postblagdanski. Fiona je stalno razmišljala o Djedu Mrazu, malom Isuseku, uskrsnom Zečiću, svetom Nikoli i Zubić Vili, pa me ispitivala poznaju li se, izmjenjuju li iskustva što je tko dao kojem djetetu (da ne poduplaju poklon), čitaju li prospekte da saznaju u kojem dućanu igračke koštaju najmanje nofčeka () i sve u tom stilu. Najviše ju muči gdje nabavljaju poklone.
Uglavnom, kad joj je ispao prvi zubić, od Zubić Vile je dobila gel za tuširanje pakiran u obliku Minnie Mouse i prigodnu poruku.
Par tjedana kasnije idemo u kupovinu i ženska usnimi cijelu policu s gelovima za tuširanje pakiranima u oblicima svih mogućih likova, od Minnie Mouse preko Shreka do Winxica, ličeko joj zasja od sreće, uperi prstić u policu i oduševljeno kaže:
- Mama!!! Otkrila sam gdje Zubić Vila kupuje svoje poklone!!! U istom dućanu u kojem i mi!!!
![]()
I jedan od jučer. Prije par dana je dobila temperaturu i grlobolju, a jučer i osip, pa je zbog sumnje (na žalost, potvrđene) mm otišao s njom u Zaraznu. Izvadili su joj krv, zatim su dugo čekali, a mm joj je objasnio da joj "rade krvnu sliku".
Najprije je, nakon kraćeg čekanja, pitala:
- Pa kad će više naslikati tu moju sliku?![]()
a kad se čekanje produžilo, mudro je zaključila:
- Sad ju valjda već bojaju.![]()