zbog sumnje na šarlahSanja prvotno napisa
Mučim se već dugo s jednim ispitom... nikako ga položiti...
I tako, prošli tjedan nakon usmenog ispita, mrzovoljna ulazim u kuću.
MM me pita; "Kak' je bilo?"
Ja (ljuto); "Ma, opet me srušio."
Barek (iznenađeno); "Mama, kaj ste igrali "Čovječe ne ljuti se"?":shock:
Naravno, više nisam bila ljuta!
T glasno razmislja: U jaslice idu samo bebice, i zato se Isus nije rodio ni u skoli ni u vrticu, nego - u jaslicama 8)
Prigodna od jučer.
Pričam sa svojom mamom kako danas navečer igramo protiv Francuza, a ona s velikim sjajnim okicama pita: "Kaj i ti igraš? Mogu i ja?"
Duplo smiješno onima koji poznaju moju lijenu guzicu koja se nikad nijednim sportom nije oznojila.
I mi jučer gledali Hrvatsku i Francusku, i ja u jednom trenu kažem: "Uf, srce će mi otkazati zbog ove utakmice!"
Katja zabrinuto: "Hoćeš da ugasim?"![]()
Nakon što sam rekla da ipak ne treba, zagrlila me i rekla: "Ja ću ti čuvati srce."![]()
I mi smo gledali utakmicu, a u poluvremenu slušali navijačke pjesme. I dok je tako skakao po kutnoj uz "srce vatreno" i sa zastavom u rukama Karlo reče: Mama, daj mi jedno pivo! A za ostale moje Hrvate daj sok!
![]()
ide kokica po kući za bratom sa zastavom u rukama i pjeva na sav glas:
u boj, u boj za najod svoj....
:D
a jutros kaže: mojamo se dignuti, dan je već pao...
je, je i moj govori da je pao dan :DDaDo prvotno napisa
a kada se ujutro zabijelilo od snijega, oduševljeno je rekao: mama kako je vani sve zeleno!
(malo nam ne idu boje)
Mishkice, kak ti je zlatno djetešce![]()
A sad mi:
Vraćamo se nekidan doma iz grada i iz tramvaja gledamo kako prolazi svadbena kolona. Auto najbliži tramvaju trubi ko lud, krezubi mladac pijan ko letva sjedi na prozoru i maše zastavom, krevelji se vozaču auta iza njega i općeniti dojam je – grozan. Znam da se ljudi vesele, ali ja ne mogu podnijeti svadbe tog tipa. A ne mre ni Miro i zato smo se pogledavali i rolali očima i bilo je sasvim jasno kaj mislimo o tome. Pita nas Leona kaj se događa? Mi joj objasnimo da je to vjenčanje, pa je krenemo zezati s pitanjima jel bi se ona htjela udati kad bude velika. Budući je, kao i svako dijete, vrlo vješta u čitanju neverbalne komunikacije, vidla je po nama da vjenčanje nije baš neka fora, pa je odgovorila: Mama, tata, znate kaj? Kad se ja budem udavala…hm….ja bi radije iskopala tunel i pobjegla!![]()
Olja je negdje s 2 i po godine bila zaokupljena vjenčanjima, mladenkama. Inače, nikako joj nije jasno kako to da ja i njen tata ne živimo oduvijek zajedno, valjda od rođenja ona misli. U jednom od takvih razgovora smo je upitali kako će ona kada se uda, na što je ona neutješno počela plakati na naše veliko iznenađenje. Kada smo je pitali zašto plače, ona kaže kroz suze:Onda ću morati prati suđe!
Ja: Dečki, idemo sutra u Samobor kod Eme?! (mi smo kod Osijeka)
Karlo: Može! :D ALI...daj da se nešto dogovorimo. Ovaj put idemo prečicom, meni je to preeedugo sjediti.
8)
Par fizioloških:
1. -Jooj, kako sam ja gladan! Čuješ kako mi želudac govori: Daj mi nešto jesti! Daj mi nešto jesti!
2. (pije mlijeko) Kad moj jednjak vidi kako pijem vruće mlijeko, izbacit će ga van!
vozimo se u dizalu fran, njegova prijateljica L., njena mama i ja. na nekom katu uđe jedna žena koja usput komentira hoće li biti mjesta za nju, mi usput komentiramo kako hoće, L. govori:"Uđi, gospođo!", i dok se mi divimo lijepom odgoju jedne petogodišnjakinje, L. nastavlja pokazujući rukom u sredinu lifta: "Ima tu mjesta za još jednu babu!".
kad smo kod baba...Juče na putu do vrtića recituje Matija jednu logopedsku a Boka komentariše kako i baba zna tu pesmicu a uopšte mu nije jasno odakle. Počnem ja sa objašnjavanjem kako je baba nekad bila učiteljica ali je sada u penziji...
- Zašto nije više učiteljica?
- Pa u penziji je. Kad ljudi ostare pa ne mogu više da rade onda odu u penziju
- Ali ti si mlada
- Jesam i biću još dugo
- A hoćeš li i ti da ostariš?
- Naravno
- Kad?
- Ihaaaajjjj...Kad ti i Maki budete veliki kao tata
- A hoćemo li da imamo decu?
- Naravno. I ja ću njima biti baba a oni moji unučići
- A tata?
- Šta tata?
- Hoće li i on da ostari?
- Pa naravno. Biće deda
- Pa bolje bi mu bilo :/ . Kako to ti baba a on gospodin :/
bravo za babe...
ivy pusa za zeleno. i naravno za pao je dan..
kaže njoj tata jutros da joj ne ide torbica na jaknicu, a ona će:
denis, kako tako možeš jazgovajati s malom cujicom, doći će ti zlo...
Spremamo se jučer u šetnju, i moja sestra uzela gel za kosu i radi Filipu frizuru. Pogleda se on u ogledalo i kaže: Tko je sad to? To sam neki drugi ja!
Kupamo se u kadi i kažem curki dosta je, idemo vam, otopit ćeš se. Ona mi odgovori: Onda se neću imati?
Ona čeka pred vratima stana da ja otključam vrata i pita me:Je li kuća doma?
Ručamo.
Filip: Oprostite, poletjelo mi nešto iz guzice!
Karlo: Neeee! Ne kaže se tako, nego treba reći "Oprostite, izletjelo mi nešto svinjskog ponašanja iz guzice!" Tako se to kaže!
![]()
.......................................
Ja: Ja ću 100 % za koju godinu završiti u Vrapču!
Karlo: Šta mama? Odlepršat ćeš ko vrabac?
baš to
Joj, Bundevice, svaki put me nasmiju do suza![]()
pitam ga što je u vrtiću jeo, je li pio čaj ili vodu - "ma ne, danas je bila milijunada, nisam pio, bila je kisela"
Jučer sam s mojom malom malo pričala o ljubavima u vrtiću, i veli ona da je zaljubljena. Ovako je išao razgovor:
A što ti to znači da si zaljubljena?
Pa, znači da ćeš se vjenčat. Ono, plešeš, jedeš...
A onda?
Onda ideš kući.
A onda?
Onda lijepo hrčeš.
![]()
Sinoć se spremam za odlazak na posao i AA komentira: "Ja stvarno ne želim da mi imamo novaca!" /Tj. ne želi da idem raditi/
Ja: Ali ne idem raditi samo zbog novaca, ja volim raditi svoj posao.
AA: (kratko razmišljanje) Dobro, kad već ideš, onda nam zaradi jako puno.
AA![]()
Zahvaljujući crtićina, Viktor govori književnim hrvatskim (!!) jezikom...Kaže jutros "Mama jesi li čula snijeg?"
"Nisam"
"O pa čuje se. To je glazbeni snijeg"
![]()
Arpi će daleko u životu dogurati sa svojim smislom za pregovaranje![]()
![]()
Svim malim biserašima. Strašni su!
Filip: Mama, slušaj! Ja i Karlo smo velika braća, Luka je mali brat, ti si mama, onaj tamo drugi je tata, seka je seka i to ti je cijela naša obitelj.
Ja: Ali mi nemamo seku.
Filip: Pa rodit ćeš ju, jel tako?
Ja: Tata je rekao da ne zna napraviti seku.
Filip![]()
a tko će nam onda napraviti seku?
Ja: Imaš ti kakvu ideju?
Filip: Znam! Karlo, ja i Luka ćemo napraviti seku!
![]()
aha, rekla sam MM "samo se usudi ne napraviti seku"Strobery Shortcake prvotno napisa
![]()
................
Karlo: Jako volim Božić!
Ja: Zašto?
Karlo: Volim pjevati božične pjesme!
Ja: Koja ti je omiljena božična pjesma? Radujte se narodi?
Karlo: Ne! Duda, duda, dudica! (od Fantoma)
bila je na tv-u za Božić
Dobili su svaki po slatkiš (mislava). Karlo jede svoj, Luka svoj, a Filip nije kod kuće.
Karlo je svoj brzo pojeo, pa gleda u Luku hoće li on to "uspjet dovršit". I stvarno Luka ostavi, a ovaj jedva dočekao. Smazao ga je u jednom zalogaju.
Karlo: Mama, znaš kako ćemo mi biti prava braća?
Ja: Kako?
Karlo: Sad kad Filip dođe kući da mi taj njegov slatkiš onako pravo bratski podjelimo!
![]()
bundevica, strašni su.![]()
tako ja jučer dižem Davida da ga umijem, i komentiram kako je postao težak za dizanje.
" mama, eto vidiš da se ipak raste od čokolade!"
David![]()
Nekidan ja čistim kuhinju i ruke mi skroz mokre. Čujem da se Jura rasplakao i brzo brišem ruke, ali ne dovoljno brzo za Leonin pojam![]()
Zato je ratoborno stala ispred mene, podbočila se rukicama i počne vikat :Dobro, zakaj se ti ne brineš za to svoje jadno dijete??? Kaj ne čuješ kak plače???![]()
Neki dan idem s Matijom do tržnice.. i kaže mi da bi htio jesti Donatela!
Razmišljam što se sve nudi a da slično zvuči (Dukatela, Dukatino...).. a on je samo pobrkao ninja kornjače.. htio je jesti Rafaelo.
Jedan Valentinovski
Mm i ja juče pijemo kafu kad dolazi Boka i deli nam nekakve kartice. Pita ga mm za šta služe
B: Onako vam dajem jer je sutra ljubavi i daju se pokloni i srca
Mm: A ona srca što ste juče pravili od plastelina u vrtiću?
B: A to...to je da se pokloni nekome
Mm: Kome?
M: Pa ako si u nekoga zaljubljen![]()
Mm: A kome ćete vi dati vaša srca?
M: Ja ću Mileni![]()
Mm: A ti Boko?
B: Ja svoje neću nikome! Čuvaću ga kući na polici![]()
clumsy mum , nedostajale su mi vaše provale
.......................
Karlo: Mama, malo sam razmišljao. Filip je rođen u ljeto, Luka u jesen, a ja u zimu. Ajd ti rodi seku u proljeće, pa da imamo sva godišnja doba.
Ja: Imaš još kakvu želju?
Karlo: Pa može i da se zove Rea.
Ja: I šta još?
Karlo: Da mi zec donese pravu gitaru!
![]()
Donosi mi malopre Matija tortu od plastelina
- Joj što je lepa! Sa čime je?
- Sa jagodama!
- Mogu da dobijem parče?
- Zaboravi - još nisi doručkovala![]()