Luka u vešu ugledao moj grudnjak ( 85D, postavljene košarice ) i izjavio :'' Vidi,mama,kako su dobre ove kacige!''
Luka u vešu ugledao moj grudnjak ( 85D, postavljene košarice ) i izjavio :'' Vidi,mama,kako su dobre ove kacige!''
ja: Karlo, kako ti je tu u bolnici?
Karlo: Loše! Znaš mama, samo nam puštaju te crtiće, samo gledam u taj glupi televizor. To nije zdravo za moje oči.
joj ove me stranice uvijek oduševe, sve bolji biser od boljega...a ono o umiranju me podsjetilo na nekoliko Rokovih (koji se izvrsno kuži u umiranje kao prirodni tijek života)
--------------------
Đedo: nema mi bake danas pa sam moram kuvat kavu. (inače je ritual da svako jutro zajedno piju). Šta ću ja Roko kad mi baka umre, s kim ću onda pit kavu?
Roko (odsutno, gleda crtani): pa umrite zajedno
![]()
---------------------
Roko: Ti si Đedo star, ti ćeš brzo umrijet.
Đedo: Pa valjda ću doživit da kreneš u školu, da vidim kako učiš.
Roko: Aj dobro, taj jedan dan.
:shock:
Crvenkapica007 prvotno napisa
ajme, teški crnjak!![]()
![]()
![]()
ja: Tko je u kupaoni?
Karlo: Jaaaa.
ja: Otvori vrata, zašto si se zaključao?
Karlo: Pa čekaj sad malo!
ja:............alooo, otvori...............šta radiš ti tamo?..............sezame, otvori se
Karlo: Sezam sere, pa ne mere!
di je to pokupio?
![]()
![]()
![]()
Ti bi trebala izdat neku knjižicu, za dizanje morala.
mama i tata: reci nam, da dobiješ seku kako bi joj ti dao ime
on: čovjek, samo čovjek.
tip sjedi na stolici na pol ceste jer naplaćuje parkiralište, mi taman prođemo s autom, a on će: ej ma šta ti radiš s tom stolicom nasred ceste, pametnjakoviću![]()
znaš koliko ću ja puta ići na bankomat kad budem velik kad budem imao curu.
8 puta. samo da skupim nešto novaca![]()
pitat ću curu!
joj meni je dosadno bit mali, jedva čekam da narastem da mogu se tuširat sam.....
ja: a šta ćeš raditi kad narateš?
pa igrat se.
a nečeš imat vremena za to, morat ćeš zaradit da bi imao za jest.
da pa ja skupljam,skupljam novce, skupljam novce a vi trošite, e pa ne može to tako. novci se moraju štedit, mislim trebaju se čuvat da ih ne izgubiš i da stalno ne moraš radit.
točkalica
Bili smo kod pedijatra i u hodniku imaju reklamni plakat za mustelu (veliki trudnički stomak, a iza njega bebač)
Karlo: U bokte, kolika sisa! :shock: Beba ima da sisa 1000 dana.
on:ja nikad nećuuu dobit brata.
ja: zašto?
on:pa uopće se ne ljubite
ja: pa kad nam ne daš
Flora zadnjih dana pokazuje neobičnu odlučnost.![]()
Prije par dana ujutro ulazi u spavaću sobu, vidi mene u krevetu i odrješito kaže:
- Oblači se!![]()
:shock:![]()
Prekjučer poslijepodne, Fiona i ja na prstima ulazimo u dječju sobu da provjerimo spava li Flora još uvijek. Dočekala nas je u sjedećem položaju, ali još uvijek mamurna od spavanja te nam uputila prijekor:
- Cure![]()
, nemojte divljati!
![]()
![]()
Jučer šetamo gradom i malena se zalijepi za izlog Salamandera, sparkira se ispred najšarenijih cipela (šljokice, cvjetići, volani... nema što nisu imale) i zadivljeno kaže:
- Ap-so-lut-no savušeno!
![]()
Fiona danas proučava kartu centra Beča i raspituje se:
- Ove prugice su tračnice?
- Da, tu je ucrtana podzemna željeznica.
- A ove smeđe crte, to su ceste?
- Da, smeđe crte su veće prometnice, a bijele su sporedne.
- Hm. (Gleda u kartu i razmišlja.) A gdje su nacrtali pločnike?!
![]()
Sinoć, pri povratku iz šetnje:
E: ja želim ljubimca, volim da imam ljubimca
(ide pločnikom, a MM joj skrene pažnju na oveću bubu tvrdokrilca) Možda je ovo nečiji ljubimac!?
E. čučne, gleda bubu: Je li mrtva?
MM: nije, samo stoji.
E: zašto stoji?
MM: možda nešto čeka.
E: šta čeka?
Ja: ne znam ljubavi.
E: možda čeka taksi; i počinje se smijati (u zadnje vrijeme voli zbijati šale, i dobro joj ide)
Flora, a pogotovo ovo:
Sanja prvotno napisa
Zadnjih par dana moje dijete ima svog sina, a ja imam unuka.
Poklonila mu frendica bebu koja plače, zove 'Mama, tata!', kenjka i sl. To nam se pokazalo kao savršena budilica jer se ne budi ujutro dok ja ne stisnem bebu i ona ne zakmeči (na to mu ja kažem da ga derište zove, a on bunovan samo potapša mjesto pored sebe što znači da mu je dam da je ponuna).
Danas ujutro se nikako nije htio dići i razvlačio se po krevetu pa mi kaže:
''Mama, danas ja i beba slavimo!''
Ja: ''Kaj?''
On: ''Slavimo Dan kad se ne ide u vrtić.''![]()
(naravno da mu fora nije pala na plodno tlo)
Hihihi, dobar pokušaj.MalaSirena prvotno napisa
![]()
Jučer je Fiona prvi put u životu doživjela da je nestalo struje (iskočio nam je osigurač). Taman smo završavale s tuširanjem, zamotala sam je u ručnik i cap! mrak. Zapravo polumrak.
Velim ja maloj: "Nestala struja", a ona odgovara "A niš, morat ćemo si kupit novu".![]()
Vito dok dojim Jana: Mama, a kako ti staviš mlijeko u cicu? 8)
Prije nekih 2 mjeseca pitao i mene moj sinek " A mama kako sam ja to papao iz cice, kako je mlekeco došlo unutra?"vitekova mamuška prvotno napisa
Na što sam mu ja, a bila sam u nekom nostalgično-raznježenom raspoloženju odgovorila da dolazi čarolijom jer ga je mama toliko voljela da je u cikama samo nastalo mlijeko.
Sad neki dan mazi se on, nasloni na svoju ciku, uživa i raznježeno veli : "Koja je ovo čaaaloooolija!!!"
A ja mislila da je zaboravio na tu riječ jer je inače ne upotrebljava![]()
![]()
Ugasili smo svjetlo i legli spavat. Tišina.
Karlo: Jel govno i iznutra žuto kao i izvana? A zašto je nekada tamno smeđe boje? Ima li vitamina?
a ja mislila da djeca razmišljaju pred spavanje o upravo pročitanoj priči
Karlo![]()
![]()
![]()
Bundevice, tvoji dečki su mi za krepati!![]()
![]()
![]()
evo smijem se vec 15-tak minuta, hvala ti.MalaSirena prvotno napisa
i cure sorry sto virkam, ali meni je ovo najljepsi topik na forumu.![]()
bundevica prvotno napisa
![]()
![]()
![]()
I moj Luka ima čudne misli prije spavanja. Scenarij isti ( mrak,tišina ), on žmiri,mislim zaspao ,kad odjednom pitanje: Mama,jel' tako da je 6 s jedne strane 3 i s druge 3? Ja nemam pojma o čemu govori,a on ustane i donese mi kockicu za Čovječe ne ljuti se i pokaže mi šesticu -s jedne strane 3 ,s druge 3![]()
trudnjača![]()
![]()
hvala vam svimaI meni je ovaj topic naj
Filip: Karlo, ti si budala!
Karlo: Mooolim? Ti to tako znači svom bratu? Samo da znaš da ćeš zbog toga ići u KAKAO, a tamo će te bosti vilama..........U guzicu!
Filip: E sad KAKAŠ!
![]()
Nešto su zabrljali i nisam ih pustila s tatom na njivu.
Filip:Kakav si ti to mama poljoprivrednik? Nikakav! Ma ti si...ma znaš šta si ti...ma joooj.....ti si.....ti si...spavaća soba!
neš ti uvrede, još nitko mi nije rekao da sam spavaća soba
..................................
Večeramo.
Karlo: Znaš ti mama onaj vic kad je tata parkirao tenk u maminu šumicu?
ja: (u šoku) Mooliiim? Jel ti razumiješ o čemu se tu radi? Šta je na kraju bilo?
Karlo: Ma nemam pojma, znam samo da je braco reko seki gasi svjetlo, tata iskrcava posadu u maminu šumicu!
......................................
Legli spavat. Tišina.
Karlo: Sad lopovi idu radit.
ja: Ma kakvi sad božji lopovi, spavaj dijete. Šta te briga za lopove, ne moraš se ti njih bojati.
Karlo: Ma šta da se jedan bolesnik boji lopova!? Ne budi smiješna. Ma ja ti njemu jednim udarcem nogom razbijem jaja, ako još ima jaja, ako mu ih nije već netko razbio. Onda ja imam veća jaja nego on, aha!
dobro pa još nije obogatio vokabular s rječju "muda", jer bi sve drugačije zvučalo
![]()
dijete na moru:
-mama daj mi tu loptu sa pink PANKEROM
-odjednom se diže na plaži i gologuz sa gaćama u ruci ide prema kabini - Mama, idem se presvući! Ja došla za njim, čekam ga, on nešto prtlja unutra, malo provirim, a čuješ njega - Mama, MOLIM TE, kakvo je to virkanje!
-jesi mi stavila u ruksak šljive i katarinu? (nektarinu, naravno)
-sjedimo u slastičarni, naručio si je sladoled plave boje - Mama, znaš, to ti dva aviona polete i drže mrežu između, pokupe dio neba i odnesu ga u tvornicu sladoleda. Tamo ga kamionom dovedu tu u slastičarnu. A nebo na tom mjestu zaraste
(očiti utjecaj čitanja knjiga o moru, kako krakovi morske zvijezde zarastaju, o mrežama da ne pričam)
ivy, a na sladoled od neba rastop
............................
Bili smo kod bake i dogodi mi se "nezgoda" i odem kući. Došli gosti kod bake i pitaju dečke "Gdje vam je mama?"
Filip: Otišla je kući promjeniti TULOŽAK!
ne čuje 100 dB kad ga zovem, a čuo je šaputanje bake i mene
bundevica prvotno napisa
Nek cijelo selo zna!!!
![]()
bundevica prvotno napisa
![]()
Čini mi se da bi Flora mogla ostvariti uspješnu karijeru kao gastrokritičarka. 8)
Situacija br. 1 - isprobava neko novo jelo, oblizne se i kaže:
- Mmmmm, slasno i ukusno!
Situacija br. 2 - prvi put jede sladoled od trešnje, tj. uzima liz od tate:
- Hm! Neobično, a fino!
![]()
D i tata su bili u šopingu.
sa vrata , sav ozaren, viče "mama, mama, vidi, tata mi je kupio sraćku!"
ja :? , panakon što mi je dijete pokazalo - praćku!
sjetila sam se još jednog bisera.
D i ja u šetnji, kraj nas prolazi žena sa psom i zovne ga "Medo, dođi."
moj zvrk se okrene za njima i prokomentira "Bože, ova žena ne zna da je to PAS".
MM je prao vani nekakve tepihe iz auta. I dosla Mejra na vrata i veli: hoce babo da mu naspes praska za pecivo u ovu posudicu'
priča Dora viceva: :D
1. bili MUNJO i Haso...
2. Idu dvije jajčice ulicom i jednu pjegazi auto, a djuga joj kaže dođi kepač idemo na djugo mjesto...
Penje se Filip po maslini, mm mu dovikuje "Pazi, past ćeš!"
Filip: Ali ja sam Spardemen (Spiderman), ja ne mogu pasti![]()
Katja pali svjetlo. Stisne prekidač i kaže: "Enter!"
I još jedan od sinoć: čistim Katji nokte, grozni su jer se ispod zavukao plastelin. Nakon što sam ih napokon očistila i podrezala, Katja zaključi: "Sad mogu kopati nos."![]()
za društvo u kutu - katju, doru, spardemena i ostale -, fenomenalni su!
mila majko skoro sam se upiškila....Mishkica prvotno napisa
![]()
sjajni su![]()
...............
Karlo se protegnuo uz vrata: Vidi mama gdje mi je ruka, skroz do vješalice, koliko sam puno narastao!
ja: Sad si veeeliki dečko.![]()
Karlo: Sad ti bez problema mogu krasti iz torbe!
:shock: :shock:
Poslije brisa nosa
Karlo: Našao sam ga!
ja: Koga? Šta si si našao?
Karlo: Pa balac! Ona teta mi čačkala po nosu i nije ništa našla.![]()
Danas smo u haustoru našli žohara. Andrej ga se malo uplašio, ali kad smo stigli na naš kat, saopćio mi je:
-Sad se više ne bojim jer žohar ne može doći na drugi kat. PRVO, ne može u liftu pritisnuti broj dva! DRUGO, ne može se popeti po stepenicama jer nema tako duge noge!
(ovo je za njega tipičan način objašnjavanja, uvijek nabraja argumente po brojevima)
MM nervozan.
A. : Mama, tata je poživcio!
Karlo: Ajme, kako me jako bole zubi! To mene ne bole samo ovi mliječni, nego i oni dolje trajni.Isuuusee, poludiću!
ja: Molim te dijete, skini čarape, prokuhat ćeš.
Karlo: Meni nije vruće!
ja: Joooj, ma kako nije, pa 35 stupnjeva je. Treba da hodate bez majica, a vi ni čarape ne skidate.
Karlo: Pa skini se ti onda!
ja: Ne mogu se ja skinuti, ja sam žensko.
Karlo: Ma daj mama, ma šta te briga, ionako će još malo žene gole po gradu hodati!
sve mi to miriše na bakin utjecaj ("imoca" i "imisusovo" na današnju modu)
Obožavaju slušati "Kako živi Antun Tun".
Kad sam im odrecitirala
Karlo: Baš je nestašan taj Antun Tun. .............A tek što je glup.![]()
e, moja bundevice![]()
al, znaš skužila sam na moru tvoju tajnu svih tih bisera, ti si očito jako puno sa svojom djecom. evo mi smo bili napokon svi u kompletu na moru 10 dana i bisera koliko hoćeš jer smo intenzivno zajedno, a ovo kad ih moram dati teti čuvalici, pa u vrtić...... gledajući tebe, sve mi s čini da mi njihov život prolazi negdje drugdje :/
istina ivy, i moji su sada na "godišnjem" i pršte biserima (inače su u vrtiću dopodne)
AA je bio s tatom na putu i nismo se vidjeli oko 2 tjedna. Dolazi konačno doma, s vrata mi se baca u zagrljaj, daje mi pusu i nježno govori: "Jaaaaako sam ti nedostajao! O, kako sam ti nedostajao!"