Zovem MM-a: Muuuužiću!
AA: Koga to zoveš? :?
Ja: Kako to misliš, znaš valjda tko mi je mužić?
AA: Pa znam - ja.
Zovem MM-a: Muuuužiću!
AA: Koga to zoveš? :?
Ja: Kako to misliš, znaš valjda tko mi je mužić?
AA: Pa znam - ja.
U vrtiću...
T. se tek probudio, sjedi na ležaljci i gleda tetu.
Teta:"Tin, što me tako gledaš?"
Tin:"Moram te gledat kad si mi tako krasna s tom špangicom."
A navečer V. i ja komentiramo to što je rekao, a T. sluša i važno dodaje:"Izgledala je kao prava žena."![]()
Filip: Mama, ja ne bih htio biti starac. Ne bih volio star umrijeti. Hoćeš ti kad ja umrem, mene ponovno roditi?
:shock:![]()
![]()
Čuo je kako tata pjeva pjesmu od Ede Majke. Stihovi idu: "Jadranka imaš ime ko more, Jadranka srušila si snove moje..."
D. e pjevao: "Jadranka imaš ime ko more, Jadranka srušila si tatine snove ..."
Došla vršnjakinja u posjet. Nakon nekog vremena sjeti se ona da mora piškit. I D. trči panično prema wc-u da mora i on. Zaključuju da će on pričekat. Ona kaže: izađi vani dok se ja piškim. On čeka kod otvorenih vrata. Potom dođe red na njega, pa ona čeka njega. On ustvrdi ljutit: nije pošteno, kad ti piškiš, tebi se ništa ne vidi, a ti meni SVE možeš vidit.
bundevica prvotno napisa
Ah, kod nas je to već stari dogovor. 8)
Razgovor u autu na putu baki u KA. Prolazimo kraj Dione u NovomZG. Diona je ukrašena lampicama...
F: Kakav je ono dućan?
Ja: Diona. Ukrašena je jer dolazi Božić, sad će se sve ukrašavati...
F: super dobiti ću Doru lap-top od Djeda B. A što ćete dobiti ti i tata?
Ja: ne znam, nismo još ništa zaželjeli...A što ti misliš da bi tatu najviše razveselilo?
F duma jedno minutu-dvije
F: Ja mislim da bi tatu najviše razveselilo da ja dobijem Dora lap-top!
Legli spavati. Tišina.
Karlo: Znaš kako bi ja zvao lopove?
ja: Kako? (mislim si, zašto bi ih uopće zvao)
Karlo: MAJMUNI! Kad su oni baš majmuni! Ja bi njih zvao MAAAJMUUNIIII!Iako su oni ustvari glupani, ali da ih tako zovem, mama bi mislila da nju zovem.
prije par mjeseci mi je rekao (iza leđa, šapatom) da sam glupača, pa ga to sad muči ( i ispričao mi se neki dan, a ja taj šapat uopće nisam ni čula)
![]()
Filip: Ja bih mama ponovno kod tebe u stomak, jer tamo lopovi ne mogu doći.
![]()
Ovo ljeto vani nevrijeme, grmi i pada tuča, terasa puna leda. Ivan sav sretan izlazi van i skuplja komadiće leda, a ja mu kažem da uđe unutra jer grmi i da je to opasno. A on će: Ali, mama, samo da uzmem još jednu tuču!
Jučer: Ja sam tako sretan što si me rodila da ti mogu biti sladak.
ja: Idemo kod bake?!
Karlo: JEEEEEE! Igrat ćemo se kod bake!![]()
Filip: Ja se neću igrati kod bake. Ja idem da prdim baki! Da, neću se igrati, samo ću joj prditi.![]()
.............................
Karlo stoji pred vratima, nešto šuška u rukama, ja nailazim, izgledam ovako :? , on brzo ruke iza leđa
Karlo: NIŠTA! Stražarim!![]()
Cura, neki dan: "Mom, I love you!" (igramo se s engleskim već neko vrijeme)
Ja: "I love you, too!"
Cura, uz ogromni kes: "I love you three!"
ja: Filipe, zakopčaj jaknu!
Filip: A kad ne znam!
tata (ljut jer mu je Filip neposredno prije nešto prkosio): A izvodit gluposti znaš?
Filip: Pa kad sam to prije naučio!![]()
![]()
.....................................
legli spavati......tišina..........
Filip: Zašto su noću šišmiši i lopovi budni, dok mi spavamo? Ustvari, znam! Lopovi su ljenčine i ništa ne rade, pa nisu umorni kao mi, pa ne moraju spavati.
opet lopovi![]()
Filip: Kako to može biti, kako je to uopće moguće, da je tata najjači u kući, a mama glavna?!
Filip je nacrtao našu obitelj, pa mi je došao pokazati: vidiš, to je tata, malo je tužan jer su mu slomljene noge, ovo smo ja i P., a i tebi sam nacrtao pišu jer ne znam nacrtati ono drugo 8)
Dečki gledaju crtić.
ja: Dečki, već je kasno, stavite pauzu i pospremite igračke, pa ćete onda dovršiti crtić!
Karlo: Filipeeee, spremaaj!! A ti Luka čekaj, poslije ćemo nastaviti s crtićem. A dok čekaš, možeš kupiti s nama igračke, pa ti čekanje neće dugo trajati i neće ti biti dosadno.
![]()
Filip: Pogledaj mama, ja sam dobio lijepu, glatku šibu od sv.Nikole, a Karlo je dobio od krampusa, njegova je sva grbava i neuredna.
.....................
Karlo: Dobio sam malo slatkiša.![]()
ja: Trebao si staviti veću čizmicu, pa bi i više slatkiša stalo.
Karlo: Ma ne, dobra je i ova mala, jer da je veća čizmica, kolika bi tek onda šiba bila.
Filip: To ne bi bila šiba, nego cijelo drvo.
![]()
Posle su mi suze od smijeha.
Moji su isto imali par bisera al tako pomijesanih da ne znam uopce gdje bi to pisala.
Moji su isto imali par bisera al tako pomijesanih da ne znam uopce gdje bi to pisala.[/quote]
može i tu![]()
i moj Karlo će uskoro 6, pa ću morati pisati bisere na tri topica![]()
Filip: Mama, ajd mi molim te nacrtaj krampusa!
i nacrtala ja dva krampusa, s izbečenim očima, isplaženim jezikom, rogovima, u jednoj ruci drži šibu, a u drugoj lanac...mrak!
Filip: Ma daj, pa kakvog si mi to krampusa nacrtala?! Šta on to ima na nogama?! Pa di su mu STARKE!!!
ja:![]()
STARKE!!! Krampus nosi starke?! Odakle krampusu starke, molim te lijepo?
Filip: Dobio je za rođendan!
ja: Tko uopće krampusu kupuje poklone za rođendan?
Filip: Njegov prijatelj krampus, ovaj što si ga prvog nacrtala!
Dečki se kupaju u kadi (napunili vode do vrha, a mjehurićaaaa...ko u reklami) i grickaju bajadere. Filip upali masažu, nasmije se ko mladi mjesec kad mu mlaz vode udari u jajčeke, zabaci ruke iza glave i zavali se u kut kade: "Aaaahhhhh, to ti je život!!
![]()
................................
Obukli pidžame, oprali zube, pročitali priču, izljubili se, legli u krevet i ugasili svjetlo. Aaahhh, napokon krevet.
Karlo: A vode?!
ja: Karlo, pa sad sam bila na nogama. Što nisi prije rekao, a ne čekaš da ja legnem?
Karlo: Pa mogla bi se ti malo i sama sjetiti!![]()
Moj stariji sin u božićno-konzumerističkom duhu:
smijemo se nas dvoje kako se mlađi prepao sv. Nikole, i Filip kaže: baš mi je sladak kad se svega boji, mama, baš si mi slatkog brata KUPILA!
:/
Dva komada iz kategorije umijeće samospoznaje.
Prije par tjedana, Flora je nešto napravila, zadovoljno se isprsila i rekla mi:
- Mama, pogledaj kakva sam ja frajerica.![]()
Jučer su obje curke ostale kod kuće, jer je Fiona bila prehlađena i imala je visoku temperaturu, pa je samo uzdisala i šmrcala. Flora me nešto nije htjela poslušati, pa sam joj rekla da je neposlušna, a Fiona mi, umornim glasom, veli:
- Mama, ja nisam neposlušna. Ja sam... Jadna. [teški uzdah]![]()
![]()
Masiram nekidan MMa (nešto se ukočio) pa sam morala i G1: i tako ja njega masiram (zapravo samo gladim i mazim po leđima), a on sve nešto stenje (imitira MMa) pa ga pitam je'l uživa, a on meni "Jedva".
Evo i nas malo:
Stali mi jučer pred dućanom, kad ispred nas stade i policijski auto.
- Evo idu i stričeki policajci nešto kupiti.
On malo misli pa kaže:
- Ja znam kaj oni idu kupiti.
- Kaj?
- Još jedan pištolj 8)
ja: Karlo, ajd se potpiši!
Karlo: KARLO (skoro preko cijelog papira A4)
ja: Neće valjati. Gdje će ti sad stati prezime? Malo sitnije piši!
Karlo: K.K.
![]()
Danas poslijepodne ulazimo u dućan, vrata nam se automatski otvore, a Flora ih pogleda s odobravanjem i zadovoljno kaže:
- Danke, danke!
![]()
![]()
Dečki su dobili nekakve skejterske patike i sad ih nose po kući, jer ne mogu dočekati proljeće i lijepo vrijeme. Jučer ujutro su bili "nestašni" s tim patikama i uzela sam ih. Koja je to tuga bila. Navečer telefoniram, a dolazi Karlo s crtežom
Karlo: Mama, oprosti što prekidam, nacrtao sam ti nešto, jer sam mislio da će ovo pomoći da se predomisliš i vratiš nam patike.![]()
![]()
on NIKADA ne kaže "oprosti što prekidam" i NIKADA ne crta cvijeće, već samo dinosaure i divlje životinje
.................................................. ................
ja: Dečki, hoćete se vi ženiti kad narastete?
Karlo: Ja da! I imat ću šestero djece!
Filip: A ja ću imati petero!
ja: I kakva vaša žena mora biti?
Filip: Mora biti dobra, da ne tuče djecu.....a ni mene!
Karlo: I moja mora biti dobra i da voli prati suđe....da ne moram ja.
nemam pojma odakle im to, ne tučem, a i suđe perem
A crtež je prekrasan, pogledaj samo izbor bojabundevica prvotno napisa
![]()
Kod dede i bake na ručku, baka priča neku epizodu iz svojeg djetinjstva, kako je njezina baka, kad bi sjeli za stol i nitko joj ne bi pohvalio jelo, sama sebi rekla: "E baš sam lijepo skuhala!"
Andrej sluša, pa pita: -To je ona ironično rekla?
Popodne gledamo film "Vlak u snijegu", film završi, a Andrej pita:
-A gdje je ona Maja?
-Koja Maja?
-Pa curica je rekla: "Ajoj, Majo moja, što pada!"
Zaključak: zna što je ironija, ali ne kuži dječji film![]()
Pa moraš priznati da je to fim za ondašnju djecu, a ne za ovu današnjutanja_b prvotno napisa
![]()
"Kad vjetar puše ja se uplašim pa se onda moram odplašiti."
mala: mama, ja cu ispisat sebe iz vrtica i tebe sa posla
ja: ali ako mama ne bude radila tko ce nam dati kunica?
malavidno zapnjena mojim blesavim pitanjem) PA BANKOMAT
"Ja sam u horoskopu Ovan, mama je Blizanac, a tata Jastog!"
Kitimo bor, a dečki donjeli sve životinje, i domaće i divlje, i poslagali oko jaslica.Filip na kraju stavio i ležaljku i kontejner.
ja: Šta će ti ležaljka?
Filip: Da se Marija i Josip sunčaju.
ja: Ajd dobro, a šta radi ovaj kontejner kraj jaslica?
Filip: Pa gdje će bacati Isusove pelene?!![]()
Jutros je u jednoj knjizi Andrej otkrio riječ "ćudoređe", pa nakon što se prvo smijao kako mu zvuči, objasnila sam mu nekako na što se to odnosi.
Kasnije, šećemo gradom, a on će odjednom:
-Mama, sjetio sam se što još nije ćudoredno! Osuditi nekoga na smrt!
(otkud mu samo to :? )
Crtaju nešto Andrej i MM, i otkotrlja im se gumica i ne mogu je pronaći.
MM: -Ispala je negdje. Ne znam gdje je.
Andrej: - Ona zna!
Ja imam par starijih
1) Ja mu kazem "Ja te volim", a on odgovara: "I ja SE volim."
2) Vraća se iz vrtića nakon što mu je prijatelj u vrtiću tog dana rekao da je škrtica. I pita me: "Mama, što je to škrtica?" Ja, bez puno razmišljanja, kazem. :"Skrtica je onaj koji ne zna dijeliti". A on kaze: "Aha, pa ja onda nisam skrtica. Ja ZNAM dijeliti, samo NEĆU."
Emina: Mama, Namik je naš mali svemirac :?![]()
K: Mama, kamo tata ide?
Ja: U kino.
K: A ti? (začuđenog pogleda)
Ja: Ja ne idem, tko bi čuvao M.
K: Mama, kad ja budem velika ja ću ići u kino, a Eli (to joj je dečko) će čuvati djecu.
![]()
Čuju se petarde.
Karlo: Tata, jelda su to zločesta ova djeca koja bacaju petarde? Isusemojbože, koji idioti!!Još se mogu i ozlijediti.
![]()
.............................................
ja: Jooooj, opet mi je Beti polomila cvijeće!![]()
Karlo: Sredit ću ja tu Beti, požalit će što se i rodila!![]()
ja: :shock: Molim?
Karlo: Sad je pretjerala. Skače mi na braću, grebe Luku po licu, sad tebi uništava cvijeće...e pa ne može to tako! Ako tata neće nešto poduzeti, onda ću ja!![]()
...........................................
tata"nije bogat tko puno ima, već onaj kome malo treba"
Karlo![]()
![]()
![]()
Pitam Vida jutros: Di ti je tata?
Momak odgovara. Ne znam. Koga ima - ima, koga nema - nema.
![]()
Evo jedan friški, iz novogodišnje noći.
Mi vani u ponoć, djeca gledaju vatromet.
Pita mene Jan ozbiljno:
-Mama, to su ljudi tam na nebu i bacaju nam rakete?
Neki dan išli mi u jedan od trgovačkih centara i na parkingu vidi S. auto od TL obljepljen sličicama Pokoya, Elli, Patoa i ostalih. Nakon obavljenog šopinga vraćamo se prema našem autu i tamo gdje je stajao auto TL prazno...i onda je S. pitao: "Mama, a di je onaj pokojno auto" (od Pokoya)![]()
![]()
Tata:Videk evo ti kavica.
Videk (odmice salicu):Ja sam narucio kapuccino.
Igramo memori i poslagali smo pločice. Tin krene sve redom okretati uz objašnjenje:"Brže ćemo naći ako su obrnuto."
Pričamo nas nekoliko u društvu, P(3,5 god) se pored nešto igra, na naše komentare o nedavnim događajima, P uleti sa komentarom ;Takvi su ti ljudi..."![]()
Sinoć su mi na kafi bili neki drugovi i ja sedim sa trojicom u dnevnoj i pričam a oni četvrtog odvukli u sobu i samo čuješ: ''Aha, poljubili smo se dva puta.....višlja od mene....plava kosa...meni se ona ne sviđa....jedna druga mnogo lepša...''...
Pitam ih ja pred spavanje zašto su baš njega izabrali da mu iznose svoje ljubavne probleme a Matija će: ''Pa samo on ima devojku koliko ja znam ''
Praksa je bitna, od teorije nema ništa![]()
Ja: Znaš što me nervira? Nervira me kad te pet puta nešto pitam.
Tin: A mene nervira kad ti ideš na posao i tako neke stvari.
Stavila sam ove bisere u skupinu 1-3, ali mislim da ipak više spadaju ovdje jer su friški, a Miha je 8.01 je napunio 3. godine...![]()
Stižemo kući iz vrtića:
- Tata, možeš ovdje parkirati.
- Ne može tata ovdje parkirati. Doći će pauk i odnjeti auto.
- Spiderman će doći po auto!![]()
----
Simpatični obiteljski razgovor:
Govorim Mihi da je vani snijeg pa će odlazak u dućan biti prava pustolovina.
- Miha, idemo ti i ja u pustolovinu.
- Idemo u spolovinu!!!! (trči tati u drugu sobu i dere se iz sveg glasa)
- Tata, idemo u spolovinu!! Ideš u spolovinu? Ideš tata u spolovinu??!
Tata koji je taman iz nekog razloga bio mrzovoljan, zbunjeno ga gleda, pa počne gunđati:
- Idem sine u spolovinu, u tri spolovine...![]()
---
Proradila je mom sinu logika:
- Mama, što radiš? - pita me po 150. put. Već sam lagano iznervirana jer stalno dajem jedne te iste odgovore, a k tome sam trudna i umorna. Stavljala sam veš na pranje...
- Stavljam tvoju glavu u veš mašinu. Jesi zadovoljan odgovorom? - postavljam retoričko pitanje i, naravno, ne očekujem odgovor. Nakon sekundu, dvije tišine i razmišljanja, on opali ko iz topa edukativnim i začuđujuće mirnim tonom:
- Neee mama. Glava se ne stavlja u veš mašinu