Marko i Fiona su me sad do suza nasmijali!![]()
![]()
![]()
otišle lada i ja danas na tržnicu po lubenicu(to je jedini način da je pridobijem da ide sa mnom) i nakon što smo na nekoliko štandova dobile negativan odgovor i kupile sve ostalo s popisa krenule kući. ali njoj je za oko zapeo štand sa strane s điđama tipa sapuni, detergenti, ulošci... objašnjavam joj da sad nećemo kupiti sapun kojeg je izabrala jer žurimo i krenem ispred nje...napravim par koraka i čujem salvu smijeha iza sebe, okrenem se, a lada me sustiže s paketom vir uložaka pod rukom
![]()
Crta Matija bubamaru. Kažem mu ja da odnese tati da vidi a on će:''Samo još da joj nacrtam dugmad''
Uzimam ih iz vrtića u ponedeljak i pitam ih jel bilo toplo u sobici a Boris će:''Jeste, njihov strika je baš lepo založio vatru''.Objasnila sam im jedva da njima kotao ne loži strika kao nama nego čika koji se zove Pera Ložač. Sad u vrtiću imaju kuvara čika Stevu, trenera čika Jovu i striku čika Peru Ložača
Fiona, Marko![]()
Leonček, kao i većina djece, mrzi šlape i stalno je moram podsjećati na njih jer ih skine čim ja nisam na vidiku. E, danas dođe ona meni u kuhinju i moli me da je dignem do ormarića da nešto pogleda. Ja osjetim njena stopala na sebi, iz nekog razloga mi se učinilo da je bosa i refleksno graknem: Sunce ti tvoje, di su ti šlape? A ona skoči s mene, pokaže na svoje noge i počne se smijati: Sunce ti moje, evo ti šlape!![]()
Marko![]()
Oblačimo se jutros za vrtić, a mišonja se nešto meškolji i grči, pitam ga kaj mu je, a on da ga nešto muči pimpač. Skine on gaćice da vidim što je u pitanju i kažem mu: 'Nije ništa, samo ti se malo prefrknuo i slijepio pa ti je bilo neugodno.'' A on: ''A zašto je oslijepio?? Kaj sad ne vidi?''![]()
Sjetila sam se i ovog - došli smo na vikend kod mojih i od sreće nije mogao zaspati nego je skakao po krevetu u dn. boravku do pola 23. U jednom trenutku uhvati ga MM i malo ga poškaklja, a malac mu kaže: 'Pusti me! Nisam se ja rodio da me ti gnjaviš!'![]()
Pričam danas sa Svenovom tetom u vrtiću i spomene teta kako je njena sestra jučer bila na pregledu (trudna je).
A Sven se ubaci s komentarom: I ja znam šta je pregled! To je ono kad te s onim škakljaju po trbuhu (misleći na uzv i pritom kruži šakom po svom trbuhu)! To je meni super! Više volim preglede od pikanja.
A što se tiče vagina i pi...
Neki dan sjedi na wc-u i komentira: Nama dečkima je bolje!
Ja: Šta vam je bolje?
S: Mi imamo pimpača i guzu, a vi samo dve rupice.
Ja: I šta je tu bolje?
S: Pa nama se kakica ne može zabuniti pa proći kroz pimpača, a vama se može zeznuti i otići u krivu rupicu![]()
I još jedan koji me jutros na putu do vrtića otopio:
S: Jedva čekam da se beba rodi i malo naraste. Onda ću imati još jednog prijatelja više u vrtiću![]()
Odvaljujemuz raznjež na Svena.
![]()
Jedan dan sam se nešto raspjevala (a fakat grdo pjevam), pa je Fiona najprije pokrila uši dlanovima i viknula: "Neeeemoj!", da bi odmah zatim uprla prstićem u uho i ponudila objašnjenje: "Ulazi mi to (misleći na moje pjevanje
) u uho."
![]()
Fiona![]()
Megica je luda za slikovnicom "Tijelo" i stalno komentira i ispituje o probavi, krvi, mišićima, mozgu... kažem ja njoj "Megice, tebe to toliko zanima da ćeš možda jednog dana postati doktorica ili medicinska sestra", a veli ona "Ma, ne, ja ću raditi nešto drugo, da mogu puno biti doma sa svojom djecom."![]()
Prekrasna je.Originally Posted by Linda
![]()
Ovo je podsjetilo na Fionine planove za budućnost: "Ja ću imati svoju curicu i bit ću joj mama. Ali, curica mora imati baku i didu. (Pauza, razmišljanje.) Tko će joj biti baka i dida? Znam! Neka joj Flora bude baka!"![]()
Blago tebi, Sanja, mm i ja smo već odavno deda i baka svim lutkama (i ponijima) i već nam je isplanirala kamo ćemo sve voditi njezinu djecu kad će ona biti na poslu (između ostalog, na groblje, veli ona) i kako ćemo uživati s njima dok će ona i muž raditi.
Ima već odabrane i kume za prvo i drugo dijete- ženska ne gubi vrijeme po pitanju planiranja. E da, i jelovnik za vjenčanje, a mladoženja je odabran već prije dvije godine i ne pušta ga.
Ne znam jel ovo spada u bisere, ali me jako raznježilo. Pitam ja svoju još-malo-pa-šestogodišnjakinju što želi biti kad odraste a ona kaže: Mama!
Megi je jedna dobro organizirana mlada dama s dugoročnim pogledom u budućnost. 8)Originally Posted by Linda
![]()
pita mene Vanja:
- mama, znaš li koliko visoko može skočiti Branka Vlašić?
- ne znam, koliko?
- 2 metra više od mog tate
Vriiiiišt!Originally Posted by aleksandra70vanja
![]()
Dva naša od sinoć.
Fiona i životinjsko carstvo:
- Peseki i mačkice, kad im daš prstić, ga odgrizu, aaaam (glumi zvuk), k'o lav i tigar.![]()
Kako ostvariti životnu sreću
Filozofi se tim pitanjem muče već stoljećima, no Fiona je pronašla dobitnu formulu. Sinoć sjedi na školjci i kaka:
- Mama, kad budem gotova, reći ću tati da sam kakala i on će biti jako sretan.![]()
Originally Posted by Sanja
Zanimljivo kako je WC školjka prijestolje s kojeg dolazi najviše mudrih misli (i kod nas to obično tamo biva).![]()
Jutros u prepunom tramvaju na sav glas: Mama, ajde mi već jednom rodi brata! Ako ga sad rodiš dobit ćeš od mene nagradu!
Eh, zaboravih i jedan od sinoć.
Nagovaram ga da ode u krevet i mamim ga čitanjem priče za laku noć.
A on meni: Te priče su za male bebe. Kladim se da sve počinju sa " Jednom davno".![]()
Originally Posted by MalaSirena
I meni dosta toga pada na pamet na istom mjestu.
![]()
Pametna glavica!Originally Posted by Brunda
A ono se bratom... rastop!![]()
Pametnići slatki![]()
Kao nastavak priče o Meginoj opsjednutosti slikovnicom "Tijelo", veli ona sinoć tati donoseći slikovnicu na čitanje "Tata, hoćemo malo tijelariti?" 8)
A on se snašao "Možemo li usput i malo narančariti?" (jesti naranču)
Svena danas krenulo![]()
Zvala teta iz vrtića da je povraćao pa da dođemo po njega.
Kad je stigao doma priča: Mama, povraćao sam jer sam puno popio a onda sam puno trčao jer me M. lovio. Znaš, taj M. je jako živ dečko![]()
Andrija (nabraja ko neka baba): "Zasto nema nista slatko, nismo ni kod J. dobili nista, iako nam je rekao da ima torte, a nije bilo, bas nas je prevario, bla, bla, blaaaa..."
Ja: "Andrija, jesi vidio ti onaj jumbo plakat na kojem pise: Djeca su slatka i bez slatkisa?"
Lovro (ispod glasa, sebi u brk): Jesu, vraga...
Brunda Sven mi je cool
nemam bebaća jošali bi jednog kao Sven......interesantan je skroz
na Bisere obožavam doći sekodnevno da pročitam i da me uvesele
Megi, Sven i Martini dečki, vrištim!
laky![]()
Večeramo mi sinoć i u jednom trenutku Fiona počne hraniti Floru lgg-om po sistemu jedna-žlica-tebi-jedna-meni (prizor je totalno raznjež), gleda ju milo, s osmijehom, i u trenutku kad joj je stavljala žlicu u usta totalno maznim glasom joj uputi najveći kompliment kojeg se njezina glavica u tom trenutku mogla sjetiti:
- Flora... Ti imaš tako velika usta!![]()
velika usta![]()
a sad jedan malo tužni...
Lucija sinoć meni kaže da ona više nikad neće crtati.
Pitam je zašto, a ona kaže da joj se život malo pokvario, jer kad se igraju u vrtiću uvijek J. glumi Arijelu a ona nikad...
Lucija![]()
Joe, a da šapneš teti u vrtiću da bi i Lucka htjela biti Ariela?
evo jedan religijski.
čitamo sinoć Bibliju za najmlađe i komentiramo koje sve životinje Noa ima na arci i veli Iva:" mama mislim da mu je ova krava poserila taj cijeli brod."
čistunica moja![]()
Megi, listajući Quelle katalog: Hmmm, ovo je za neke dlakave stvore.
Ja: Što? Kakve dlakave stvore?
Megi (u stilu kaknekužišstara): Pa, muškarce valjda. (i pokaže nekakav brijač)
evo malo i nas
zara je zadnjih par dana opsjednuta rađanjem i jutros ima monolog:
da bih rodila, prvo moram narasti. znači, prvo mi moraju ispasti mliječni zubi, pa narasti pravi zubi, to će biti kad ću ići u školu. a onda će mi narasti cice, veeeeelike cice, puuuuuuune mlijeka. i onda mogu roditi. kroz pišu, neću da mi doktor reže trbuh. i onda ću bebu hraniti na cicu. a kad zaplače, odmah ću je primiti, neće mi biti teška jer ću biti velika i imati velike ruke.a ti mama ćeš onda biti baka. a tata neće biti deda, on će biti moj muž.
ja upadam: ali on je moj muž, ti si moraš naći drugoga muža
slijedi par minuta tišine, zara totalno zamišljena, a onda očajno izjavi: ali to je tako teško, izabrati muža, hoćeš mi ga ti mama izabrati??
![]()
njihov logički slijed misli je naprosto fascinantan!
Jedan moj na tu temu iz tog doba:
Mama, nana je rodila tebe, ti si rodila mene, tako da tata nama ne dođe ništa u rodu!
-Tata, ajde mi pričaj priču.
-Ne mogu sad odmah, uvatila me mala snaga.
-(Hvata rukom po zraku i kao baca)Evo san je bacija ća-i namješta se tati na rame, u stav za priču
Originally Posted by kerida
![]()
![]()
![]()
Originally Posted by Linda
![]()
![]()
![]()
![]()
"dlakave stvore " za krepat![]()
![]()
![]()
![]()
Lutonjice kad ti mala jednog dana dovede potencijalnog zeta, moraš joj pokazati ovaj post da vidi da imaš pravo veta. 8)
Originally Posted by kerida
![]()
![]()
![]()
ZaraOriginally Posted by Lutonjica
Relja (3 god.) plišanom medi (30 cm): Ah, dijete moje drago, nosim te, ali si mi teško...
Megi, Fiona, Sven, Zara i svi ostali - vriiiiiiiiiiiiiiišt![]()
Iva i ja izlazimo danas iz vrtića i nađemo auto zagrađen od strane nabrijanog BMW-a, vrtimo se oko auta ali nigdje nikoga, pošto je u blizini kafić uđemo mi unutra i pitam ja konobara zna li čiji je auto, kadli diže se iz separea ćelavac krim izgleda i bez ikakve žurbe ili riječi isprike prolazi pored nas.
Očigledno iznervirana razvojem situacije, u stilu Vriskice, Iva drekne na njega :
" ti beskorisni smrdljivi dlakavče"
Ja: :shock: ( i ja isto mislim, ali šutim jer tip ne izgleda pitomo, pa krenem edukativnim glasom)
" ljubavi ne možemo se tako razgovarati"
Iva: " možemo, možemo nije nam rekao ni oprosti!"
Danas za ručkom:
Ja: Mama jede mrkvicu da bude zdrava i tata jede mrkvicu da bude zdrav.
Hoćeš i ti pojesti jednu mrkvicu da budeš zdrav?
Marko: Ne, ja ću biti ovakav kakav jesam 8)
Ema: mama odi jedi da ti izraste trbuh da dobim seku
a ima 6 god. neke stvari joj još nisam objasnila ali barem više ne želi u King Cross po bracu