-
Vađenje krajnika!!
Trebam pomoć;malena od rođenja ima konstantne upale uha i grla,sretni smo ako smo mjesec dana bez antibiotika.Sada ima skoro 4 godine i upućeni smo na orl,baš nam je sutra pregled.Najvjerojatnije će nas dr uputiti na vađenje krajnika.nadam se da mi se može netko javiti pa da podijeli iskustva s bolnicom i doktorima.Ako će ikako biti moguće nebi je ostavljla samu u bolnici,jer je već ležala na Šalati zbog urino infekta i nisu mi dali da budem s njom,pa smo to teško preživjeli.Orl pregled će nam biti u našem domu zdravlja,dolazi dr iz Merkura!!
-
Dok ti se ne javi netko s friškim iskustvom, evo par informacija: ako se vadi samo treći krajnik, ide se doma isti dan, a ako ona druga dva onda se ostaje preko noći; u Klaićevoj imaju jako dobre otorince, ali nemaju mogućnost ostajanja uz dijete; Šalata je imala dječji ORL i moglo se biti uz dijete preko noći, cijena je bila oko 250 Kn, ali je ukinut, navodno premješten na Rebro, a tamo ne znam kako stvari stoje s roditeljskom pratnjom. Ne znam ni kako Merkur stoji po tom pitanju.
Od sveg srca bih ti preporučila da, ako to ikako možeš izvesti, ne ostavljaš dijete samo u bolnici. Osoblje će ti pričati priče kako to klinci dobro podnesu i kako to brzo zaborave, ali ja sam gledala svoje dvoje djece, i vjeruj bilo je grozno (možda bi manje plakali da nisam bila uz njih, valjda bi nakon nekog vremena shvatili da im nema koristi i da mama neće doći da ih utješi
).
-
Evo, ovdje smo puno pisali o operaciji krajnika i oporavku
-
-
Sad sam pogledala stranicu Klaičeve.Hvala vam,ne dolazi u obzir da ju ostavimo samu,bila je na Šalati sa 2 godine i to smo jedva preživjeli,bilo je strašno.Mi ćemo najvjerojatnije vaditi sve tri.Cijena za apartman je 738 kn,neznam koliko djete ostaje u bolnici?Jednom smo bili kod Dr Marna na pregledu dok je još bila mala,to nam je kolegica preporučila,bio je jako ljubazan.Otkrio nam je da nam je ljevi bubnjić uvučen,a i sumnjali su da ne čuje na to uho ali su daljnje pretrage pokazale da je sve ok.naručit ču je tamo na pregled.
-
Nakon operacije sva 3 krajnika u bolnici se ostaje 1 dan (preko noći), ako je sve ok, drugi dan može doma.
I da dodam, za ohrabrenje onima koje ta operacija tek čeka - mi smo se preporodili nakon vađenja sva tri (ogromna) krajnika. U godinu dana nijednom nije bio bolestan, čak ni prehlađen. Ni nos mu više ne curi. Mirno spava noću, bez hrkanja i krkljanja. Čak ga i vrtićke viroze zaobilaze. Uglavnom, zaključili smo da nas je život bez krajnika sve preporodio
-
Pre nego sto se odlucite za operaciju uradite bris nosa i grla. Kod nas je otok krajnika izazivala bakterija pneumokok. Ako imate nekog napasnika prvo ga izlecite ciljanim antibiotikom po antibiogramu. Ponovite kontrolni bris 8-10 dana nakon zadnjeg dana antibiotika. Proverite timpanograme (zbog upala uha).
Mi smo iz toga izrasli sa S., ali sa 3-4 godine je bilo strasno, a sve zbog bakterije koja je bila podmuklo pritajena i stalno mu pravila upale uha.
-
Upravo došli od orl.Dr je predložio vađenje,al u Merkuru.Kako tamo nemožemo biti sa malenom odustali smo od toga.Naručili se kod Prim Marna,termin 11.2.Klaićeva.
-
Mare, idete na operaciju 11.02. ili na pregled?
Ja mislim ići na kontrolu sa svojim M. 11.02. (možda se sretnemo), i tada će nam napraviti i timpano (nešto) pretragu. Isto smo kod dr. Marna.
Jesi li telefonom dogovorila operaciju i apartman? Ajd' piši malo više.
Naš nos je čist (imali smo hamophilus influenzae prije), ali sad više nemamo beštiju u nosu. Doduše, bris grla nismo još niti radili, baš ću danas pitati pedijatricu o tome.
-
Nema me par dana,jednostavno nisam imala vremena.Kod dr Marna idemo 12.2 na pregled.Ovaj dr iz Merkura je rekao da se to mora vaditi,a što će ovaj reći tko to zna.Mislim da ako će Dr Marn predložiti vađenje da ćemo se onda tamo dogovoriti za sve,a ima na web stranici od Klaićeve broj od sestre koja prima rezervacije apartmana.Mi bi htjeli da se izvadi jer mi je dosta da je stalno pod antibiotikom.Nije se stigla ni redovito cjepiti,samo do godine dana.Naš pedijatar se jednostavno boji cjepiti, rjetko se dogodi da je ona potpuno zdrava da bi ju cjepio,skoro svaki put dok smo dogovorili cjepljenje on bi našao upalu uha.Za sad smo zdravi već 2 tjedna iako ide u vrtić,nadam se da će tako ostati.
-
Pa, ako je tako, onda bolje da ih i izvadite (nisam stručnjak, da se razumijemo), ako vam često stvaraju probleme.
Nama nije baš da nam toliko problema izazivaju. Nije mi dijete baš tako često pod antibioticima, jedino što po noći hrče i što su mu povećani krajnici.
Mi planiramo ići 11.02. kod dr.-a na kontrolu, pa ćemo vidjeti. U principu nam je nakon terapije od prošlog puta bolje (intenzivno kapanje operilom, fiziološkom i fluimukan otopina 2 puta na dan). Vidjet ćemo što će dr. reći. Baš me zanima.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma