Kakva su vaša iskustva s homeopatijom i mišljenja o takvom lječenju ?
Kakva su vaša iskustva s homeopatijom i mišljenja o takvom lječenju ?
Oboje djece od rodjenja liječimo homeopatijom. Nikada nisu niti popili neki medicinski lijek, a nisu baš ni bolesni.
dam joj homeopatski lijek na svoju ruku. Iako nemogu tvrditi da jednako brzo nebi prosla prehlada i da nisam dala nista. ali dam joj pulsatillu kad vidim da joj dugo curi nos i slijeva joj se niz grlo. rekla bih da pomogne mada, kazem nemogu biti sigurna sta bi bilo da nedam nista.
Nije ti anketa baš najsretnije postavljena. Prirodno ili ne, ne vidm potrebu davati bebama išta, pogotovo pripravke nekakvih biljaka koje mogu izazvati svašta.
A s druge strane, u takvom razrjeđenju da ni ne može ništa napraviti...
Ne znam, ne bih dala bebi, a ne bih ni sebi jer sam protiv uzimanja ičega ako nije stvarno potrebno, a tada postoje več provjereni lijekovi.
fali odgovor: ne vjerujem u ucinkovitost homeopatskih pripravaka.
ne mogu reći da ne vjerujem u učinkovitost homeopatskih pripravaka, ali nitko mi nije mogao objasniti kemizam
a dok to ne vidim i shvatim kako djeluju, i dok mi ne imenuju razumljivim jezikom sve sastojke pojedinog pripravka, ja to ne uzimam, a pogotovo ne dajem djetetu
Upravo smo usred liječenja prehlade homeopatskim kuglicama, koje JA stavim pod jezik dok dojim a P. potrebno dobiva kroz mlijeko.
Oduševila sam se rezultatom nakon prvog dana korištenja!
Uopce necu dvojiti kad dodje vrijeme potraziti pomoc i savjet homeopata za dijete. Zapravo, sad se sjetih, izbijanje zubica skoro da nismo osjetili, koristili smo obicni komercijalni pripravak, dakle ne nesto za sto smo isli na pregled.
Moja osobna iskustva su odlicna i svakome za koga mi se cini da bi mogao biti sklon toj metodi, rado preporucim i ispricam svoja iskustva.
mi smo sad počeli, jer više nemogu-neću-ne želim dijete za svako šmrcanje, temperaturicu i sl. liječiti amoxilom+bisolex+garasone.
Rano je reći da li nam uspjeva, ali se ne bojim davati joj pripravke, konkretno sada uzima aloe gel, bronholeks + feryzim.
A dok god mi nitko od konvecionalnih dokora ne objasni što sve sadrži amoxil i što...ako...situacije, dotle više vjerujem prirodi.
amoxil i sl. lijekovi - u letku imaš potpuni sastav, i da to je "kemija", no isto tako niti jedan homeopatski pripravak nije "prirodan". i to je "kemija", jer su sve supsatncije proizvedene, ili barem obrađene u laboratoriju ili nekom pogonu.nevera prvotno napisa
a za liječenje šmrcanja i temperature - mijenjaj pedijatra - jer liječenje amoxilom+bisolex+garasone nije za šmrcanje i temperaturu!!!
Svi homeopatski pripravci u obliku kuglica su zapravo, kemijski gledano, samo laktoza. A posto ne djeluju na biokemijskoj razini onda se "kemizam" niti ne moze objasniti.
Bilo bi najjednostavnije reci da djeluju na energetsko tijelo za razliku od "uobicajenih" lijekova koji djeluju na fizickoj razini.
ovo me oduševljava kod ljudinevera prvotno napisa
![]()
i belladonna je biljka, pa ne vjerujem da bi ju itko htio malo preventivno uzimati...
a prirodno - jedino ako ubereš biljčicu i sama tuckaš u tarioniku...
svi metabolički procesi u organizmu su BIOKEMIJSKI procesi, riječ "kemizam" označava taj put, netko tko zna nešto o metabolizmu shvatiti će što sam htjela rećimarta prvotno napisa
ako su kemijski gledano laktoza, onda je najlakše kupiti kilu laktoze (ima je raznih čistoća - preporučujem "ps", npr. od Kemike, Mercka, Aldricha, Sigme...)
a ako postoji razlika, onda bih molila stručnjaka homeopata da me prosvijetli o biokemijskom djelovanju i sastavu prirravaka - ali ne na kemijskoj razini
neka me se ne shvati krivo, zaista bih voljela znati od čega se sastoje ti pripravci, na osnovi čega se određuju i, najviše, kako djeluju
Naš pedijatar uredno daje sve te gluposti ćim se pojavimo kod njega . Ali kad već imamo na izbor više stvari onda ću rađe izabrat ovu varijantu ljkova koji su neagresivni i bezopasni .magriz prvotno napisa
magriz, slažem se![]()
opet ponavljam - mijenjaj pedijatrakamikaza prvotno napisa
Ja sam namjeravala predložiti malo bobica tisemagriz prvotno napisa
...
Jos samo jednom cu ponoviti, obecavam. Homeopatske remedije ne djeluju biokemijski, djeluju energetski. Ako takvo objasnjenje ne mozes ili ne zelis prihvatiti, nemoj se ni zamarati homeopatijom, jer ce ti se i dalje ciniti kao mambo-dzambo...
A kako se pripravci izradjuju, kako se propisuju i kako djeluju mozes saznati tako da proguglas...
Jos bih htjela dodati, remedije NE sadrze aktivne sastojke biljaka koje spominjete.
Ma nemoj se ljutit, ja o homeopatiji premalo znam da bih mislila da je dobra ili loša. Moj komentar nije išao na račun homeopatije, nego baš ove rečenice koja je i magriz zasmetala - kao, čim je prirodno, odmah je zdravo.marta prvotno napisa
U energetske razine sam sklona vjerovati, samo mi je teško odlučiti kome povjerovati da stvarno i zna nešto o njima.
Iskusuva koja smo imali s homepatijom bila su uglavno loša.Dijete nam je uvijek primarno dobilo homepatski pripravak za bolesti tipa angina upale uha i prehlade.Homeopatija bi privremeno smirila simptome i dijete bi bilo na prvi pogled bolje da bi se za par dana bolest još više zahuktala i često bi maleni zavšio na hitnoj ili čak u bolnici.Naravno da bi nas tamo gledali kao neke čudake i zgrožavali se di smo bili dosad i zašto dijete nije pravodobno dobilo antibiotik.Nisam za davanje antibiotika za svaku virozu ali ne bi previše vjerovala homeopatiji.Napominjem da smo homopatiju dobivali od liječnika pedijatra s specijalizacijon iz homeopatije.Očito ne dijeluje svakome.
ako ne djeluju biokemijski, zaista bih voljela da mi netko tko zna nešto više o tome (ne po principu - prodala apotekarka) objasni princip, način na koji se odabire pojedini pripravak... može i na ppmarta prvotno napisa
i mogu prihvatiti "energetsko" djelovanje, ali ako ne sadrže aktivne sastojke biljaka, ŠTO sadrže? rekla si - kemijski laktozu - koja je razlika od pripravka i same laktoze?
niti jedan homeopat s kojim sam razgovarala nije mi znao odgovoriti? zbog čega se rade razrjeđenja (potencije, zar ne?), i doze s većim razrjeđenjem imaju jače djelovanje?
ja to ne shvaćam, i željela bih da mi netko to pojasni, ne google, nego odgovor 1 na 1
Definitivnoa zakaj prvotno napisa
isto kao što možeš ofulati s odabirom klasičnog lijeka tako možeš ofulati i s odabirom hom. remedije.
razlika je doduše nemala-jer kod fulanja homeopatskog lijeka nema posljedica.
naravno da nećemo sa dići redom i isprobavti po principu "možda neki upali" jer tako nešto ne radimo i kod "klasičnih" lijekova.
princip dobivanja homeopatskih remedija se može objasniti i ovako (s homeolaba):
PRIPREMA HOMEOPATSKIH LIJEKOVA
Priprema homeopatskih lijekova je proces koji se uglavnom sastoji u razrjeđivanju ljekovitih supstanca unutar kojih se putem dinamiziranja ili potenciranja oslobađaju aktivni i kurativni agensi. Premda jednostavna, priprema zahtijeva veliku brižljivost u savjesnost u praksi kako bi se osigurala kvaliteta i pouzdanost gotovog proizvoda. Primarni materijal od topivog bilja i životinjskih supstanca zove se matična tinktura. To je ekstrakt vode/alkohola dobiven bilo maceracijom ili perkolacijom, korištenjem alkohola razne jakosti u odnosu na početnu supstancu. Netopivi metali i minerali koriste se u obliku fino mljevenog praha.
Ove supstance postaju homeopatski lijekovi nakon potenciranja.
Tekuće homeopatske potencije pripremaju se sukcesivnim razrjeđivanjem u smjesi alkohola i vode.
Postoje dvije metode razrjeđivanja: decimalna i centezimalna.
na ovo ću citirati moju omiljenu homeopaticu:yaya prvotno napisa
ja isto ne vjerujem, ali djeluje. vjerovanje ili ne vjerovanje s djelovanjem nema nikakve veze.
Mi vjerujemo i djelujemo![]()
A zašto vjerujemo? Zato što skinemo temperaturu bez problema, izlječimo šmrkav nos bez problema, riješili se AD-a bez problema i još mnogo, mnogo toga.
Mamita prvotno napisa
Mala mi stvarno nije mogla vjerovat u homeopatiju, pa je ipak kao šestomjesečna beba izlječena od jakog AD-a.
Mi vjerujemo, koristimo i uspjesno se (iz)lijecimo kad treba.
Mislim da homeopatija ima samo placebo djelovanje.
Istina, ono ponekad (tj. kod ponekog) i nije tako zanemarivo.
Magriz, ovako sam ja to zapatila s neke davne edukacije:
Iako je se često definira kroz načelo slično se sličnim liječi, poanta homeopatije je da liječi energijom.
Ne liječi nikakav kemijski sastojak iz biljke, nego njena energija.
Npr. crveni luk je dobar za hunjavicu jer izaziva slične simptome. Međutim, priravak je to učinkovitiji što se luk više razrijedi. Opadanjem količine tvari, raste količina energije. Razrijeđenja u koja se pritom ide su ooogromna pa u konačnici više nema ni jedne jedine molekule iz luka.
A laktoza - obično punilo. Ne može se iz energije oblikovati kuglica.
Ja moram priznati da sam bila jaaaaako skeptična, ali- djeluje, pa sam i povjerovala u homeopatiju.
ja ovo ne razumijem, ali ako mi magriz i tanja_b kazu da razumiju, prihvatit cu njihov strucni sud.Mamita prvotno napisa
sto se tice vjerovanja i djelovanja: i placebo cesto djeluje.
a sto se tice lijecenja prehlada: ja ih najcesce lijecim i bez homeopatije i bez antibiotika. samo vlazenje nosa i topli caj. A uvjerena sam da bi umjesto toplog caja komotno mogla i topla voda. ili mlaka![]()
sa stranice homeolaba:
marta, kako objašnjavaš da je homeopatski pripravak kemijski laktoza kad može sadržavati biljne, životinjske i mineralne tvari...OD ČEGA SE RADE HOMEOPATSKI LIJEKOVI?
Homeopatski lijekovi mogu biti biljnog, životinjskog i mineralnog podrijetla. Mogu se koristiti i supstance mikrobiološkog podrijetla, npr. cjepiva. Sastav homeopatskog lijeka može biti i biološki i kemijski i sintetski - liječnik može zahtijevati da se bilo koja supstanca pripremi na homeopatski način.
Evo jedna koja je nevjerovala u homepatiju. Mi smo prošli dugotrajnu borbu sa teškim AD, jedino je akupunktura odradila veliko poboljšanje...
Onda smo malenom dali homeopatski lijek i samo nekoliko dana poslije reklisvim kremicama, tako je već godinu dana :D
Teško da je bio u pitanju placebo, N je imao nepunih 5 godina!
I kod novorodjencadi i pasa?i placebo cesto djeluje
Tri dana nakon tezeg poroda i "obimne epiziotomije" (tako je dr. rekao) ja sam normalno sjedila i nista me nije boljelo, u zadnjih 7 godina rijesili smo streptokok (dokazano brisevima), skidamo previsoke temperature, lijecimo grlobolje i uhobolje, a u nekoliko navrata homeopatija je pomogla i nasoj kucnoj ljubimici.![]()
Mi smo u takvoj situaciji da pedijatra nemožemo mjenjati tako da to i nije rješenje . Svi su krcati i onda jedan ode u privatnike i pošalje pacijente ostatku pedijatra a to bi bilo ostala 3-4 u gradu . Moj je mali konkretno operiran u Italiji jer se takve operacije kod nas ne rade . Ima više srčanih grešaka i njihovi lječnici smatraju da ču djetetu puno više , a i dugotrajnije pomoći uzimanjem homeopatskih granulica nego medicinskim "otrovima". Tako da kada vam to kaže kardiokirurg mislim da treba u to počet vjerovati .magriz prvotno napisa
Nigdje tu ne pise da homeopatske remedije SADRZE biljne, životinjske i mineralne tvari. Pise da su biljnog, životinjskog i mineralnog podrijetla.magriz prvotno napisa
Kemijski gledano, na kraju je to samo laktoza jer djelatne tvari u takvom razrjedjenju vise nema. Avogadrova konstanta, remember?
ako su mineralnog porijekla - u njima ne može biti laktozamarta prvotno napisa
a ako je razrjeđenje takvo da nema djelatne tvari, nego samo laktoza, onda je niti u startu nije bilo - znači imamo placebo
a ako je djelatne tvari bilo, onda je i ima i u najvećem i najmanjem razrjeđenju - samo je pitanje u kojoj koncentraciji
Pročitaj moj raniji post. Razrjeđenja (oni to zovu potenciranjem) koja se rade su fakat ogromna. Potope biljku u npr. 10 litara otapala, uzmu kap otopine, pa s njom opet u 10 litara otapala... i tako do besvjesti. Nakon toga sastojaka biljke ni u tragovima, i to je onda to - homeopatski pripravak.
Nije sve u kemiji,ima nešto i u fizici.
Vrlo katko o pripremi homeopatskih remedija.
http://www.grombol.com/pregled1.asp?...opatija&id=103
Ako nekom nakon ovog nije jasno kako u tako razrijeđenoj otopini ima energije bilo čega osim vode ide članak br.2
http://www.croeos.net/Mambo//index.p...sk=view&id=268
BB, ti si jedna silno pametna zena i ja jako volim citati tvoje postove.BusyBee prvotno napisa
ali, valjda si svjesna da ovo sto navodis ne moze biti nekakav znanstveni dokaz?
cak i streptokok organizam moze sam pobijediti. inace bi prije postojanja antibiotika svi zarazeni od streptokoka od njega i poumirali.
Magriz, pretpostavila sam da si procitala barem ovaj clanak koji si citirala ako ne i nekoliko njih, pa sam sukladno tome i pisala. Al ocito sam pogrijesila. Procitaj clanke na koje je sirius stavila linkove ako te uistinu zanima, pa pitaj. Al ako te ne zanima, preboli i zaboravi.![]()
Mene osobno najviše oduševljava činjenica da ljudi ,koji o nečemu(trenutno homeopatiji) nisu pročitali više od par redaka , skloni su suvereno tvrditi da je sve to prodavanje magle.
Nisam ja izmislila homeopatiju,pa čemu onda objašnjavati principe djelovanja?Na internetu ima masa članaka o tome...
Nisam još niti jednom pročitala da netko želi da mu se objasni mehanizam po kojem principu djeluje antibiotik(onako detaljno sa receptorima i staničnim stjenkama).
ja ne bih bas rekla da je ta memorija vode neka prihvacena znanstvena istina.marta prvotno napisa
evo jedan link
Da li je nešto ili nije prihvačena znanstvena istina ne govori ništa.
Ili je istina ili nije.A da li je nešto prihvačeno u kemičarskim i medicinskim krugovima je druga stvar.Uzimajući u obzir da su postavke homeopatije totalno suprotne od klasične medicine to i ne čudi.
Činjenica je da homeopatija i klasična medicina u osnovi imaju(ili bi trebale imati) cilj koji je zdravlje pojedinca i društva.
Osobno meni ne smeta tvrđnja kemičara da je homeopatija placebo.
Ja sam kemičarka i japlacebo.
pod prihvacenom znanstvenom istinom mislila sam zapravo na znanstvene rezultate do kojih se doslo valjanom metodologijom. bolje da ne koristim rijec 'istina'.sirius prvotno napisa
takvim rezultatima prilicno sam sklona vjerovati, iako nikad ne mogu biti sigurna da su zaista tocni.
ali, koliko sam pokupila guglanjem i brzinskim informiranjem, teze na kojima pociva homeopatija nisu bas dobivene valjanom znanstvenom metodologijom. Dakle, ostaju u domeni vjere. A ja slucajno ne vjerujem.
Homeopatija ne počiva samo na vjeri.Klinička ispitivanja joj svakako idu u prilog.
Osim toga u svijetu je priznata .Zdravstvena osiguranja u mnogim zemljama pokrivaju troškove liječanja homeopatijom.
Misliš da oni nisu trebali neke uvjerljive dokaze ,a daju novac.?
i opet, brzinsko pretrazivanje kaze da nije tako. metaanalize klinickih ispitivanja kazu da su dokazi u prilog homeopatiji vrlo slabi.sirius prvotno napisa
ovo me isto ne uvjerava.Osim toga u svijetu je priznata .Zdravstvena osiguranja u mnogim zemljama pokrivaju troškove liječanja homeopatijom.
Misliš da oni nisu trebali neke uvjerljive dokaze ,a daju novac.?
ali, ja sam takva, skeptik po prirodi.
Ja doživljavam pravo malo prosvjetljenje.
Naime... iako sam pobornik (moram biti) tradicionalne medicine, u ove spike sa energijom sve više i više vjerujem.