Pokazuje rezultate 1 do 13 od 13

Tema: UPALA OČIJU ILI ?

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno UPALA OČIJU ILI ?

DORA IMA 2 MJESECA, I JOŠ IZ BOLNICE IMA ZAČEPLJEN NOSIĆ. U ZADNJIH DESETAK DANA, PRIMJETILA SAM DA KAKO KOJI DAN U OČIMA IMA NEŠTO SLUZAVO. NEZNAM DALI JE TO POVEZANO SA NOSIĆEM I KAKO JOJ TO IZVADITI? DALI SE OĆI ČISTE IZ UNUTRA PREMA VAN ILI IZ VANA PREMA UNUTRA?OPEREM JOJ OĆI SA STERILNOM GAZOM I PROKUHANOM VODOM . NEZNAM, ZABRINUTA SAM. ZA PAR DANA IDEMO KOD PEDIJATRA PA ĆEMO VIDJETI. JEL IMAO TKO TAKVO ISKUSTVO?

kinder avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno Re: UPALA OČIJU ILI ?

Da li plače sa suzama? Možda ima slabije prohodne suzne kanaliće koji vode iz oka u nos? Svakako pitaj pedijatricu !

MBee avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

I mi smo izašli iz bolnice sa takvim okom. Čisti se izvana prema unutra. Probajte masirati suzni kanal da se isčisti. Nama je pedijatar rekao da se bakterija naselila u suznom kanalu. Čim se Eva prvi puta dobro isplakala odmah je prošlo.

luce2006 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

evo mi smo s istim problemom-misec dana, a svaki dan zacepljen nosic i to sluzavo u oku-to se nisan niti usudila vadit a nije mi palo napamet nikakvo masiranje suznog kanala. kako se to uopce radi :?
    i kada male bebe pocnu plakat sa suzama?

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Mi imamo upale oka svako malo (ili nam se začepi suzni ne znam). Dva-tri tjedna ok pa opet isto. Uglavnom počne tak da mu počnu suzice na to oko, onda se napravi nekaj tak sluzavog, i na kraju žučkasti iscjedak. Ja to čistim sa fiziološkom. Pogledala i naša dr. i kaže da je to dosta često kod malih bebača, ali da mu, ako oko nije jako crveno, ne kapam ništa drugo. A mi čistimo kako kad. I nos mu svako malo nakapam sa fiziološkom jer mu se jednom bio skroz začepio.

la11 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

nama je oko suzilo do 3 mj. i nda je preko noći prestalo,valjda se čistilo,sada je ok

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj luce2006 prvotno napisa
    evo mi smo s istim problemom-misec dana, a svaki dan zacepljen nosic i to sluzavo u oku-to se nisan niti usudila vadit a nije mi palo napamet nikakvo masiranje suznog kanala. kako se to uopce radi :?
    i kada male bebe pocnu plakat sa suzama?
    dakle, svjim kaziprstom lagano stisnes vrh nosica na strani tog oka i lagano guras prema kutu oka. kao da hoces istisnuti nesto van iz korjena nosa u oko.
    ja sam to radila i pomoglo je, cak mu je pasala ta masaza!
    i onda isperes prokuhanom vodom - umocis malo vate ili onaj kruzic za skidanje sminke i ocistis oko s vanjske strane prema unutrasnjoj-nikako obrnuto jer onda tu sluz razmazes po cijelom oku.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Ajde sad vidim da nisam jedinaDa suze joj oći, nisu joj crvene nego taj sluzavi sekret. Sad kad se mala mrvica probudi, ide masaža i nadam se da će biti bolje. Hvala na odgovorima, stvarno ste brze.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

mi smo to isto imali i uvijek sam joj ispirala kamilicom, jednostavno malo na gazu i tako naslonim na oko bez nekih trljanja, cisto bas kao umivanje, do sada je pomoglo (nestane za jedan dan), mala se ne buni a i pedijatar je rekao da je takav nacin ispiranja ok.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

finally mommy ti je super opisala kaj moraš raditi. Nama je to pokazala okulistica u Klaićevoj. Tako "masirati" treba što ćešće. Svako malo u igri masiraj i povremeno treba baš jako stisnuti kako bi sluz izašla van.

možda je jedino bolje to raditi vrhom malog prsta

samaritanka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

...i ako dojiš zadoji oko...to isto pomaže i to jako...bez obzira o čemu se radi u oku...Moj Karlo je to također imao dok je bio mali i mi smo zadajali i onda kad to brišeš i to je masaža... Nego nije na odmet da provjerite da tu stranu gdje oko ima sluzavi iscjedak znači lijevu ili desnu povjerite na mjestu gdje beba spava. Recimo Karlo je došao kući odmah nakon 4-5 sati nakon poroda. Spavali smo svi u bračnom krevetu i on do prozora (valjda sam i ja bila zbunjenja) i sutradan je počelo lijevo oko zezati. Rješili smo sve zadojavanjem i ti češćim dnevnima. Odljepivali smo sve samo mlijekom.
    Primjer baš u 12. mjesecu prošle godine, friško. Karlo se probudio ujutro s ba sljepljena oka s žuto zelenim iscjedkom. Zadajali 2-3 dana sve prošlo bez atb-a.
    Cure zadojite.

Rene2 avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Prvo potpisujem samaritanku, što se tiče dojenja u oko. Nekoliko kapljica kolostruma, je idealan "antibiotik" za oči. Nemoj koristiti izdajalicu ili što slično, direktno iz dojke je ujedno i sterilno.

Evo još nešto o tome:
    Novorođenčad i dojenčad znaju imati sužene ili neprohodne suzne kanale sve do svog devetog mjeseca. Ti kanali služe za istjecanje suza iz oka u nos. Zato nam, nakon što zaplačemo, uvijek procuri nos.
    Ako se nos u bebe zbog prehlade začepi, tada ni protok suza iz očiju prema nosu neće biti moguć, pogotovo kad su suzni kanali suženi. U oku se zadržavaju zagađene suze, ono se više ne ispire i količina uzročnika bolesti u očima povećava se. Usput, kako suze više ne cure normalno prema dolje u nos, sekret iz nosa može se početi protiskivati u obrnutom smjeru - prema oku. U jednom trenutku nastupit će konjunktivitis. Utoliko je nezgodniji što se bebama ne da jednostavno nakapati kapljice i staviti mast. Treba nas najmanje troje da svladamo "malog diva" koji lamata rukama, otima se i maše glavom pri stavljanju lijekova u oko.
    Što nam je najpametnije učiniti? Pri prvim znacima začepljenog nosa u bebe, nastojat ćemo očistiti nos i učiniti ga prohodnim. Na taj će se način zagađene suze slijevati iz oka prema nosu i onemogućiti nakupljanje zagađenja, odnosno penjanje uzročnika bolesti u smjeru oka. Dakle, roditelji, liječite bebi nos i time spriječite upalu očiju. Vjerujte, bit će vam lakše.

Sa http://www.zzjzpgz.hr/nzl/18/prehlada.htm

Također, kod suženih suznih kanala, treba masirati područje oko očiju (kao kreme protiv bora), nježnim kružnim pokretima vrhovima prstiju od korjena nosa, pa ispod očiju, prema sljepoočnicama i nazad. Uglavnom, problem prođe sam od sebe do prve godine djetetova života, ali svakao čist nos, znači i čiste oči.

samaritanka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Narvno da smo mi zadojili i nos... 8)

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •