Vidi rezultate ankete: Dali lijećiti bebe od početka homopatijom?

Glasači
25. Ne možete glasovati u ovoj Anketi.
  • Po meni svakako , ipak je to najprirodnije za sada.

10 40.00%
  • a) Smatram da je to uredu,ipak je to prirodno

10 40.00%
  • b) Doktori su ipak doktori i znaju što rade

2 8.00%
  • c) A šta je to ?

3 12.00%
Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 76 od 76

Tema: HOMEOPATIJA

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

a ja opet ne mogu vjerovati sto citam... otkako je "a zakaj" promjenila avatar samo bih je mogla potpisivati. sto se biokemijski dogodilo s tom forumasicom? il sam ja bila slijepa, pa progledala! haleluja!!!! 8)

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

a tko stoji iza tih "energija"???

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa
    Mene osobno najviše oduševljava činjenica da ljudi ,koji o nečemu(trenutno homeopatiji) nisu pročitali više od par redaka , skloni su suvereno tvrditi da je sve to prodavanje magle.
    Nisam ja izmislila homeopatiju,pa čemu onda objašnjavati principe djelovanja?Na internetu ima masa članaka o tome...
    Nisam još niti jednom pročitala da netko želi da mu se objasni mehanizam po kojem principu djeluje antibiotik(onako detaljno sa receptorima i staničnim stjenkama).
    ja niti jednom nisam rekla da je prodavanje magle, ali po svemu što sam pročitala (da marta, pročitala i članak kojisam quotala i puno drugog) zaključujem da su homeopatski pripravci placebo
    odnosno - to je ono što svi vi tvrdite - laktoza, voda i alkohol
    e, pa u tom slučaju, ja ostajem pri čaju, medu, inhalacijama s fiziološkom

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj a zakaj prvotno napisa
    Citiraj Mamita prvotno napisa
    ljekovitih supstanca unutar kojih se putem dinamiziranja ili potenciranja oslobađaju aktivni i kurativni agensi.
    ja ovo ne razumijem, ali ako mi magriz i tanja_b kazu da razumiju, prihvatit cu njihov strucni sud.
    Ne razumijem ni ja 8)
    Dapače, što više čitam ovaj topic, sve sam uvjerenija u tome da to nije metoda liječenja kojoj bih se priklonila. Čim počnu priče o "energiji" ja postajem pojačano sumnjičava.

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ali, valjda si svjesna da ovo sto navodis ne moze biti nekakav znanstveni dokaz?
    Ja ne sudjelujem na ovom forumu da bih svjedocila znanstvenim dokazima. I ovo sto sam napisala definitivno nije bilo u svrhu znanstvenog dokazivanja.
    Ovo je samo moje malo svjedocenje da moja obitelj koristi homeopatiju, s uspjehom. I veliki i mali i zivotinje.

cak i streptokok organizam moze sam pobijediti. inace bi prije postojanja antibiotika svi zarazeni od streptokoka od njega i poumirali.
    Pa naravno da organizam sam pobjedjuje bestiju. A homeopatija "lijeci" organizam i ojacava ga da se izbori protiv bestije.

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Sve sam mislila da se više ne uključujem u temu, al' ne mogu, svrbe me prsti...
    Cilj posta je razriješenje nekih mojih nedoumica, a ne vrijeđanje onih koji koriste homeopatske pripravke.
    Prvo - ne znam skoro ništa o homeopatiji.
    Drugo - osobe od kojih sam čula o tome su mi "sumnjive", pa i ja instinktivno sumnjam u takav način liječenja.
    Treće - na temelju vlastitog zdravog razuma postavljam sljedeća pitanja, onima koji se u homeopatiju razumiju bolje od mene i/ili je sa zadovoljstvom koriste u liječenju:
    1) Moja fizika/hemija je malo zakržljala od dugogodišnjeg nekorištenja, ali osta mi nejasan način pripreme remedija. Kužim da su voda, alkohol i laktoza punila, daju remediji oblik da se može lako konzumirati. Kužim i beskrajno razrjeđivanje do skoro-nepostojanja onog što je nekad davno bilo rastvoreno. Al' ne kužim u čemu rastapaju soli metala netopive u vodi/mastima/alkoholu/whatever?
    2) Kakva je to energija koja liječi iz dotičnih remedija? Da li je nečim mjerljiva ili se samo duboko vjeruje da postoji?
    3) Pod petpostavkom da postoji, kako to onda da pogrešno odabran homeopatski pripravak ne daje nuspojave? Mislim, kakav je to onda lijek?! Pa i običan Aspirin ima čitavu ćitabu u kutijici, čiji znatan dio zauzimaju nuspojava i upozorenja... :/ Ako uzmemo da je istina, i da pogrešno odabran pripravak ne daje nuspojave, to onda čak nije ni placebo. Jer i placebo može imati nuspojave.
    4) Velite djeluje i na male bebe i kućne ljubimce ta energija :/ OK, za energiju, ali koja energija djeluje? Da li možda postoji nekakva druga energija koju širi osoba koja daje lijek, čvrsto vjerujući u njegovu iscjeliteljsku moć? Pa da onda, ta, nazovimo je, pozitivna energija, pomogne izliječiti i veliku tetu i malu bebu i bolesnog psa :/
    5) Last but not least - Kad je homeopatija tako dobra u liječenju svake boljke, kako to da je ne komercijalizovaše velike farmaceutske kuće, tako poznate po svojoj alavosti na profit? Ili možda homeopatski pripravci liječe iz prve? Pa ih ne treba uzimati višekratno, te su, stoga, neisplativi kao finansijska investicija gigantima tipa Bayer (naveden isključivo kao primjer, zbog gorepomenutog Aspirina)?

Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

a jel mogu nama koji smo "za" objasniti ovi koji su "protiv" na kom principu djeluje čaj od kamilice npr? jer pretpostavljam da kad skupina "protiv" uzima antibiotik da popije i neku šalicu čaja.
    zanima me da li i zašto?

Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

5) Last but not least - Kad je homeopatija tako dobra u liječenju svake boljke, kako to da je ne komercijalizovaše velike farmaceutske kuće, tako poznate po svojoj alavosti na profit? Ili možda homeopatski pripravci liječe iz prve? Pa ih ne treba uzimati višekratno, te su, stoga, neisplativi kao finansijska investicija gigantima tipa Bayer (naveden isključivo kao primjer, zbog gorepomenutog Aspirina)?
    postoji ti jedna jako dugačka priča o ne/komercijalizaciji homeopatskih pripravaka.
    ja ću je skratiti: homeopatija je jeftina i dostupna svima. cilj farmaceutskih kompanija nije nikada bio, pa ni danas, prvenstveno pomoć bolesnima nego na žalost isključivo profit.
    a možda homeopatski pripravci liječe iz prve. možda ti uz njega ne treba dodatak vitamina, lgg u jogurtu da spasiš crijeva i želudac, lijek koji ćete riješiti proljeva i silnih drugih nuspojava koje te mogu zadesiti.

Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

2) Kakva je to energija koja liječi iz dotičnih remedija? Da li je nečim mjerljiva ili se samo duboko vjeruje da postoji?
    već sam gore napisala.
    kao što rekoh nije stvar u vjeri-dubokoj ili plitkoj.
    stvar je u djelovanju.

a da li je mjerljiva? vjerojatno jeste. samo mi još uvijek nemamo alat kojim bi ju izmjerili.

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

na koji nacin se moze usporediti caj od kamilice i homeopatski pripravci ? ja bih prije rekla da se da usporediti sveta vodica i homeopatski pripravci... neka tu energija postoji, valjda... pa tko u nju vjeruje - bujrum.

elem, meni homeopatski pripravci uopce nisu jeftini (i inace kad udjem u radnje tog tipa mi se zanebesa od cijena). i ako smijem primjetiti - fina se industrija (o profitu da ne pricamo) izgradila na tim kuglichicama. a i po koji ljecnik je u tom segmentu vidio poboljsanje svog kucnog budzeta... da ne spominjemo crash-kurseve za homeopate pa svatko moze postati selfmade homeopata.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno re

Kao što nitko pametan ne bi otišao liječniku koji je završio neki "kurs", tako niti tečajnim homeopatima sigurno ne treba ići.
    U nekim "svjetskijim" državama postoje i za homeopatiju dugogodišnji fakulteti. Njima sigurno nije na pameti samo profit.

SIM avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Mi NE KORISTIMO HOMEOPATSKE LIJEKOVE ali u nekim zemljama (mislim Švicarska ili Švedska da se sad ne iskakam nisam sigurna) homeopatija ide uz ruku sa klasičnom medicinom tj. postoje liječnici koju su završili i medicinski i homeopatski studij pa boljke koje mogu riješe homepoatijom a koje ne klasično.
    Inače kuglice su koncentrirane djelatne tvari ljekovitih biljaka npr. pomoć kod rasta zubića cammila 15x to znači da je unutra djelatna tvar iz kamilice u nekoj koncentraciji.
    Ljekovito bilje je složeno i nije svaka biljka za sve i nije svaki dio biljke za sve.
    Brusnica npr. je dokazano dobra u borbi protiv urinoifekta ali samo plod ne list i ne čaj koji se famozno reklamira.
    Ehinocea za jačanje imuniteta ali samo ona koja se zove purpurea i samo kao tinktura nikako kao tablete koje proizvode poznati proizvođači.

Mislim, frka je i sa svim tim ljekovitim biljem prodaje se svašta i dobro je ak je samo sveta voda no nekad može i naškoditi.

Zato ja čitam, mozgam, pitam ljude i osobno mislim da nije crno i bijelo nego sivo tj. homeopatija, ljekovito bilje da ali vrlo oprezno i samo od provjerenih stručnjaka.

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

sirius, pa ne misliš valjda da bi nekome trebalo biti jasno kako energija ostaje u vodi samo zato što se u tom malom članku spominju kvantna fizika i proširena teorija relativnost? (Za ovu drugu ni ne znam, znam za opću i specijalnu teoriju relativnosti. A ni njih nitko ne shvaća, iako ih puno ljudi koristi, svašta pomoću njih računa i pokazale su se točnima)

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ak zanemarimo to ko vjeruje ko ne vjeruje i pitanje je li uopce vjera potrebna u cijeloj prici, jel znanost uopce otisla tako daleko da moze konacno priznat da je Bohrov model atoma zapravo govance; mene zapravo zanima kak to da se na drugom topicu zalite kako vam je dijete u jaslicama stalno bolesno, a mene ovdje uvjeravate da je mojih troje zdravo od placeba?

Ja sam ovo ljeto zamijenila medicinsku sestru nase pedijatrice za tetu u vrticu (bila mi poznata zena, al ocito ne dovoljno) jer ju nisam vidjela vise od dvije godine. Nadam se da cemo mi i dalje nastaviti u revijalnom tonu, pa makar zaboravila i gdje se ambulanta nalazi.

S obzirom da vjerujem i u puno ludje stvari od homeopatije (ona mi stvarno dodje ko nesto cist normalno, realno i razumno) ja cu se s ovog topica povuci, jer vam odgovore na pitanja ne mogu dati, ali cu vam pozeljeti da shvatite da ima jos nesto osim fizickog tijela, svedenog na metabolicke procese.

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

a mene ovdje uvjeravate da je mojih troje zdravo od placeba?
    zar ne postoji mogucnost da su tvoja djeca zdrava i zbog nekih drugih okolnosti, recimo vec samog nacina zivota, ishrane ? i moja mala nije bolesna tj. prehladjena, i ono sto bude, jako brzo ozdravi (u roku od 2-3 dana). da kojim slucajem uzimam homeopatske pripravke, i sama bi pomislila da je od toga.

Kao što nitko pametan ne bi otišao liječniku koji je završio neki "kurs", tako niti tečajnim homeopatima sigurno ne treba ići.
    pa rijec "homeopata" nije zasticen. svaka shusha koja zavrsi neki od tih tecajeva moze se nazivati homeopatom.

i poznam ljude koji idu takvim osobama, jer se upravo "uzasavaju" ljecnika klasicne medicine.

U nekim "svjetskijim" državama postoje i za homeopatiju dugogodišnji fakulteti. Njima sigurno nije na pameti samo profit
    na osnovu cega to zakljucujes? na osnovu dugogodisnjeg fakulteta?

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa
    Ako nekom nakon ovog nije jasno kako u tako razrijeđenoj otopini ima energije bilo čega osim vode ide članak br.2
    http://www.croeos.net/Mambo//index.p...sk=view&id=268
    samo bih primijetila da citirani članak uopće ne dokazuje postojanje bilo kakve energije u razrijeđenoj otopini, čak naprotiv:

Drugi timovi nisu kasnije uspjeli ponoviti efekt i nezavisni rezultati koje se recenzenti zahtjevali nisu nikada objavljeni. Daljnji eksperimenti koje je izveo Benvenisteov tim također nisu uspjeli potvrditi originalni rezultat.

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

1. Mojih dvoje (bivših) jasličara je izuzetno zdravo.
    2. Je li kvantna fizika onda ulazi ili ne ulazi u objašnjenje homeopatije, budući da Bohrov model atoma spada u začetke kvantne fizike?
    3. Ja mogu prihvatiti energiju koja je izvan granica ljudskog znanja (tek nedavno je zaključeno kako se preko 70% svemira sastoji od nečega što se zove "dark energy" i o čemu ne znamo više manje ništa). Mogu prihvatiti da je neko imao neku čudni inspiraciju po kojoj je došao do homeopatije (i u fizici se do puno stvari došlo na takav način) i da je iskustvo pokazalo da ona djeluje. Samo ne bih da mi netko objašnjenjem zove nešto što objašnjenje nije.

a zakaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

a zasto vi(neki) mislite da ako netko ne vjeruje u homeopatiju, to odmah znaci da redovno kljuka dijete antibioticima i k tome ne vjeruje u postojanje niceg mimo fizickog tijela i metabolickih procesa?

i mi smo vrlo rijetko kod doktora, a vecinu propisanih antibiotika ionako bacim.
    i vjerujem u stosta. recimo u to da ce sretno dijete ozdraviti brze od nesretnog, i teze se razboljeti.
    Imam i neko mutno uvjerenje da se ne mogu razboljeti ako to sama sebi ne 'dozvolim'.
    Ali to mi nema veze s homeopatijom.

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

a zasto vi(neki) mislite da ako netko ne vjeruje u homeopatiju, to odmah znaci da redovno kljuka dijete antibioticima i k tome ne vjeruje u postojanje niceg mimo fizickog tijela i metabolickih procesa?

i mi smo vrlo rijetko kod doktora, a vecinu propisanih antibiotika ionako bacim.
    i vjerujem u stosta. recimo u to da ce sretno dijete ozdraviti brze od nesretnog, i teze se razboljeti.
    Imam i neko mutno uvjerenje da se ne mogu razboljeti ako to sama sebi ne 'dozvolim'.
    Ali to mi nema veze s homeopatijom.
    Eto.

ivaa avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno Re: re

Citiraj maxovamama prvotno napisa
    Mi vjerujemo i djelujemo

A zašto vjerujemo? Zato što skinemo temperaturu bez problema, izlječimo šmrkav nos bez problema, riješili se AD-a bez problema i još mnogo, mnogo toga.
    kak ste rješili AD, prosvjetli me,
    i mi bi ga se rado rješili

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj SIM prvotno napisa
    Inače kuglice su koncentrirane djelatne tvari ljekovitih biljaka npr. pomoć kod rasta zubića cammila 15x to znači da je unutra djelatna tvar iz kamilice u nekoj koncentraciji.
    ček, ček, ček!!! da li je onda u tim homeopatskim kuglicama djelatna tvar iz kamilice ili samo laktoza?
    i da li su kuglice koncentrirane djelatne tvari ili ne???

Dalm@ avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2006

Početno

Cammila 15x - matična tinktura kamilic je razrijeđena otapalom (voda/alkohol) u omjeru 1:10 i taj postupak je ponovljen 15 puta.
    Evo slikice postupka: http://www.homeopatija.com/unutra/dol.html
    Takvim razrjeđenjem tvari "potencirala" se energija. Svako iduće razrjeđenje stvara "jača" pripravak.
    Od tog 15-og razrjeđenja i laktoze napravljene su kuglice.

Pod djelatnom komponentom homeopatija ne podrazumijeva nikakvu supstanciju iz biljke, nego njenu energiju.
    I dalje tvrdim; suger pills.

Dalm@ avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2006

Početno

kamilic = kamilica
    "jača" = "jači"

a zakaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj mama courage prvotno napisa
    a ja opet ne mogu vjerovati sto citam... otkako je "a zakaj" promjenila avatar samo bih je mogla potpisivati. sto se biokemijski dogodilo s tom forumasicom? il sam ja bila slijepa, pa progledala! haleluja!!!! 8)
    a sto ce se tek sad biokemijski zbiti!
    Ovaj novi avatar jos bolje oslikava mentalno mi stanje 8)

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno Re: re

Citiraj ivaa prvotno napisa
    Citiraj maxovamama prvotno napisa
    Mi vjerujemo i djelujemo

A zašto vjerujemo? Zato što skinemo temperaturu bez problema, izlječimo šmrkav nos bez problema, riješili se AD-a bez problema i još mnogo, mnogo toga.
    kak ste rješili AD, prosvjetli me,
    i mi bi ga se rado rješili
    Pa odeš kod diplomiranog homeopate na razgovor

piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Nisam niti ja nekad bila neki fanatik homeopatije, ali je činjenica da djeluje... Djeci dajemo od kada su bili bebe ( dakle placebo nula bodova) homeopatske pripravke u dogovoru sa pedijatrom-homeopatom, i stvarno pomažu. Sada već imamo malu homeopatsku apoteku kod kuće, kupili smo i knjigu, pa nekada za manje tegobe i sami sebi odredimo terapiju.

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •