Pokazuje rezultate 1 do 40 od 40

Tema: koliko cesto nocno cikanje

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno koliko cesto nocno cikanje

imamo 5i pol mj i nocu cikamo svaki 1ipol-2h...meni je to bilo skroz normalno da me jucer kod -inace zbilja super i po svim preporukama biranog -pedijatra nisu totalno ismijali u stilu kak se L. vec igra samnom jer joj dodjem kao mama-duda...i da bi beba trebala svega 2x nocu cikiti,a ostalo da joj dajem caja ili vode da se odvikne od cike :? ..meni je to naravno totalna nebuloza jer mi se cini da cu joj samo umjesto jedne navike stvoriti drugu...jer ukoliko ce se i dalje buditi nocu sigurno mi je draze da cika ciku nego da ju drzim u narucju sa bocicom caja...ne kuzim poantu...uglavno da je sada vrijeme kada se pocinju odgajati djeca i da ukoliko ju sada ne odviknem od cestog nocnog papanja,cu kasnije imati velike,velike probleme...
    s jedne strane sam si mislila da cu ja i dalje po svom...ali mi sad mm krenuo tupit da se on boji tih velikih problema koje je ovaj stalno isticao (mm jednom gledao onu super nanny bas o djeci s problemima spavanja koja su histericno vristala,razbijala vrata svaku vecer i bla bla...)pa sad odmah i nasu L. vidi kao takav extreman slucaj ukoliko sada nesto ne promjenimo...jer po rijecima pedijatra do sada je L.bila na prvom mjestu...ali od sada da ja trebam biti sebi na prvom mjestu,a tek onda ona...
    naravno mm kaze-to mu je struka-svaki dan ima hrpu primjera pa valda covijek zna kaj prica-nebi nam sigurno zelio lose :/

po mom misljenju je ona jos premala da bih joj uskracivala nocno cikanje a kada dodje vrijeme za to -nekako si mislim da je puno efikasnije probati produziti vrijeme izmedju podoja i skratiti vrijeme hranjenja svaki puta za malo nego da ju sada sa skoro 6mj krenem uciti na dudu ??

nemam iskustva...meni nije problem nocu hraniti bebu dapace,uzivam u tome...ali molim iskusnije da mi kazu dali iz mozda nekih drugih/dugorocnijih razloga ipak ima smisla to sto mi je dr savjetovao?

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Moramo se i mi ukljućiti,mali ima 7 mj a po noći imamo šou svakih 1 ,1,5-2h buđenje i cika :shock: . Dam mu ciku i on ciki 5 min i gotovo zaspi,položim ga u krevetić i za 1-2h opet,to je od rođenja tako ,samo je jednom prespavao noć.Pa se pitam,dal će tako stalno... god. dana se bliži ja ću morati na posao(radim i noću)...kako da to riješim.Čaj neće,niti dudu...samo cika i to se tako stisne njoj,prime me za piđamu i ne pušta sve dok ne zaspi a ja :/

D 1998.
    I 2007.

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

cure, baite pogled na budjenje svakih pola sata (beba 6mj)

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj leonisa prvotno napisa

tnx,ali kod nas je druga situacija...L.spava..probudi se,zagrli ciki..malo papa..i dalje nastavi spavati...to je sve onak,u polusnu...
    ..ubiti...ona prespava noc od cca 21h do 8h ujutro...uz iskljucivo budjenje-papanje svaka 2h

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Pročitala sam i iskreno se nadam da su krivi zubići (mada je jednoga dobio a drugi izlazi) ali samo da nije ovisnost o ciki jer je tako od rođ.

D 1998.
    I 2007.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj div prvotno napisa
    Pročitala sam i iskreno se nadam da su krivi zubići (mada je jednoga dobio a drugi izlazi) ali samo da nije ovisnost o ciki jer je tako od rođ.

D 1998.
    I 2007.

ma meni zbilja nije problem sto ona papa tako cesto nocu...ali me pedijatar zabrinuo time sto papa tako cesto i da ju vec sada trebam odvikavati od nocnog cikanja...tako da ciki svega 2x nocu...a po mom misljenju je ipak jos premala...zato me zanimalo vase misljenje

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

L. to radi i dan danas. nekad je svaka 3h, nekad 2, a nekad svakih sat.
    i dok je u polusnu (dok smo i ona i ja u polusnu) super je

dokle god tebi ne smeta to nocno sisanje, ne trebas je odvikavati, nema razloga

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

braziljanka, a ti lijepo reci pedijatru da dojenje nema samo nutritivnu, već i nenutritivnu vrijednost. da cica služi za maženje, za utjehu, za zadovoljavanje potrebe sisanja, i da si ti ponosna što si mama-duda

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

da, s vremenom ce davati pusu ciki
    onda znas koliko joj ona znaci.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj leonisa prvotno napisa
    dokle god tebi ne smeta to nocno sisanje, ne trebas je odvikavati, nema razloga
    potpisujem
    odvikavanje od noćnog sisanja ti može utjecati na količinu mlijeka tj. smanjenje jer se pojavljuje pauza od 7-8 sati između podoja pa će mozak prilagoditi brzinu proizvodnje da ne dođe do zastoja i upala
    stoga , ja mislim da s odvikavanjem od noćnog dojenja može se ići tek kad dohrana ide puno parom tj. min 3 obroka dnevno, za moje dijete to je bilo s cca 11-12mj,
    no meni nije problem noćno dojenje tako da neću još tome pristupiti, a kad mi dosadi onda ću krenuti prema knjizi No-cry sleep solution (ima topic o tome)

Ava M avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Brazilijanka, mi smo isto noćni sisači. Imamo 6mj i sikimo skoro svaka dva sata (noću više ne gledam na vrijeme ali znam da ima puno podoja).
    I sretni smo zbog toga jer znam da tako raste a i održava se količina mlijeka.
    Oni papaju tako često zato što se ne najedu do sita, naravno jer jedu u polusnu.
    A otkad sam "na Rodi" i od kada sam pročitala i prihvatila masu dobrih tekstova i savjeta, na priče tipa: razmazit ćeš ga, prestani dojiti, prestani nositi, vidjet ćeš ti kako će ti poslije biti teško....i sl., samo odmahujem rukom i pripisujem to nekom prošlom vremenu i staromodnom načinu odgoja
    (svaka čast našim mamama i bakama, ali sada smo mi mame).

Eto, mi ćemo svakako sretni nastaviti dojenje .

sanja30 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Mi imamo 6,5 mj. i cicamo svaka 3 sata, iako je prije 2 mj. bio period kad se budila samo jedamput u toku noci.
    A ja sam pripisala to tome sto je sad veca pa joj vise treba, jer nikakvu nadohranu ne prihvaca.
    Nemam pojma jel to tako :?

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

promjena ucestalosti budjenja i podoja moze biti zbog vise razloga kao recimo uvodjenje dohrane, savladavanje nove vjestine, skokovi u motorici, zubici, promjena u svakodnevnici, smanjeni dnevni podoji koji se nadomjestaju nocnim....a moze biti i bez razloga

sanja30 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

hm, kod nas je to onda bez razloga
    znaci li da ce to tako i ostati :?

ornela_m avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno Re: koliko cesto nocno cikanje

Citiraj braziljanka prvotno napisa
    ...
    s jedne strane sam si mislila da cu ja i dalje po svom...ali mi sad mm krenuo tupit da se on boji tih velikih problema koje je ovaj stalno isticao (mm jednom gledao onu super nanny bas o djeci s problemima spavanja koja su histericno vristala,razbijala vrata svaku vecer i bla bla...)pa sad odmah i nasu L. vidi kao takav extreman slucaj ukoliko sada nesto ne promjenimo......
    Ako mislis na britansku supernanny Jo Frost, onda reci TM da si izbije iz glave nebuloze poput straha da ce vasa bebica biti poput tih malih cudovista kojima se Jo bavi. Ta djeca u pravilu imaju roditelje koji nemaju previse smjernica u njihovom odgoju i u 99.99% slucajeva ti histericni ispadi su vise nacin da klinci privuku paznju roditelja nego bilo sto drugo. Svaka je ta emisija na isti kalup - uz par preinaka, najbitnije je nauciti obitelj kako provesti vrijeme ZAJEDNO.

Uhvatih se ovog detalja, ali zapeo mi je za oko i uopce ne vidim prostora za takav strah.

A u prilog temi - moj bebac ima 6.5 mjeseci i davno sam prestala brojati koliko se budi nocu. Dvije noci nam nisu iste. Moze se probuditi 2, a moze i 8 puta.

Sto se tice cinjenice da je na vas nemiran ritam reagirao doktor koji bi trebao biti autoritet, sjeti se samo bezbroj prica s foruma o doktorima koji su savjetovali bocice i nadohrane kad im nije bilo mjesto. Ne zelim reci da doktori nemaju pojma, daleko od toga, ali zelim reci da nije bas i da uvijek imaju pojma.

Tim vise sto kazes da uzivas - cemu to sve remetiti jer je neko ko vas uopce ne poznaje nesto prigovorio? Kad budes osjetila sama da je to problem, ako bude, onda ces i traziti rjesenje, ali na silu nesto remetiti po meni nema smisla.

Uzivaj, oni tako brzo rastu

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Mi imamo 4. mjeseca i budimo se svaka 3 sata. Sa 2 mjeseca smo spavali od 10 do 6 ujutro a zadnjih mjesec dana se počeo buditi za noćno cikanje. Mislila sam da je samo faza ali vidim da se nastavlja. Doktorica mi je rekla da provjerim koliko pojede po danu jer to bi mogao također biti razlog noćnom cikanju. Rekla mi je da bi trebao pojesti 800 ml na dan a ako pojede ispod 700 ml neka slobodno nastavim sa noćnim cikanjem što kod nas nije svaki put slučaj ali i dalje cikamo po noći.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Imamo 5 mj i po noći se budimo svaka 2 h, s iznimkom 22h - 02h u komadu..

Eci avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Mislim da svako dijete ima fazu kada se budi tako često noću.
    Ja sam svojih dvoje dojila do godinu i pol i stalno su se budili noću. Meni to nije bio problem i odrađivali smo to u polusnu. Kad su sami prestali tražiti cici, počeli su tražiti čaj. I dalje su se često budili, tak da to niš ne pomaže. Postepeno sam čaj pretvorila u vodu i konačno su počeli spavati noću (to je bilo oko 3. godine.)

tibica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Evo ja imam pitanje. Da li su vm klinci dok su bili manji (2, 3, 4 mjeseca) spavali po noći pa se onda u neko doba počeli često buditi ili je tako od početka. Mia sada spava od 9 navečer do 7-8 ujutro s jednim obrokom u 3 (kao da ima sat). Ja cijelo vrijeme čekam da ona izbaci i taj jedan noćni obrok, ali vidim po vašim pričama da bi mi se moglo dogoditi da ih ubaci još nekoliko. :/

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

zara je od rođenja cicala cijelu noć
    margita je donedavno bila na 1-3 noćnih podoja, međutim s čarobnih 6 mjeseci su nam došli i puno češći noćni podoji. a ako curi nos/ rastu zubi/i sl. cijela noć je jedno duuuuuuuuuuugo cicanje

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

mi smo s 2 mjeseca smanjili nocne podoje na 2-3 komada, onda sa 6 mjeseci povecali na 5, 6, 7... tek sad prije par dana je opet smanjio ncne podoje na neku razumnu mjeru (imamo 14 i pol mjeseci) i nadam se da ce tako i ostati!

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

meni je mala do sada imala samo jedno sisanje i buđenje noću sada ima 7 mj. i kako joj izbijaju zubići budi se po dva, noćas i tri puta, jer joj curi nosić pa se preplaši. sjećam se da mi je sa malim bilo isto tako. nikada nije izbacio taj noćni obrok, dok god je sisao. tek kada sam ga prestala dojiti ga je izbacio. iako je na kraju jeo sve obroke i dojenje je bilo jedno jedino prije spavanja, on se obavezno budio u isto vrijeme i valjda mazio na taj način.

kailash avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa
    margita je donedavno bila na 1-3 noćnih podoja, međutim s čarobnih 6 mjeseci su nam došli i puno češći noćni podoji. a ako curi nos/ rastu zubi/i sl. cijela noć je jedno duuuuuuuuuuugo cicanje
    e tako i nama od 6 mj. a taman se bilo smanjilo na 2-3 podoja....
    ali uživam u tim besanim noćima jer znam da neće potrajati (ili hoće?!?!)

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj kailash prvotno napisa
    e tako i nama od 6 mj. a taman se bilo smanjilo na 2-3 podoja....
    ali uživam u tim besanim noćima jer znam da neće potrajati (ili hoće?!?!)
    pa eto, kod zare do 2.5 godine

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

e da, kod nas i nisu besane, blessed co-sleeping :D

kailash avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

i mi smo co-sleeperi tako da se ona zapravo ne probudi nego traži cicu zatvorenih očiju...ali JA se probudim na svako cicanje...

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

sjecam se topika izgled vase prosjecne noci (probat cu ga naci). L. je s 3 mj mogla odguliti do jutra sa mozda jednim budjenjem (oko 3h). sokirala sam se pricama mama "starijih" beba. rekle su mi da uzivam dok mogu. tako je i bilo. uzivala sam do njenog 6. mjeseca.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj kailash prvotno napisa
    i mi smo co-sleeperi tako da se ona zapravo ne probudi nego traži cicu zatvorenih očiju...ali JA se probudim na svako cicanje...
    aj, uskoro će i sama prčkat po majci da dođe di cice, nećeš se morati buditi

Datum pristupanja
    Oct 2005

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

rikavam

kailash avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

ovaj prvi post je

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Lut

amalthea,a vidi noć naše DVOGODIŠNJAKINJE:

oko 21:00 - sisanje 15 - 30 minuta - spavanje
    oko 23:30 - sisanje 5 - 10 minuta - spavanje
    oko 01:00 - sisanje (spavanje s cicom u ustima) SVE DO
    02:00 - kad ja mijenjam stranu jer mi je sve utrnulo. pa opet sisanje (spavanje s cicom) SVE DO
    03:00 - kad ja opet mijenjam stranu jer mi je sve utrnulo, pa opet sisanje SVE DO
    04:00 - kad ja mijenjam stranu....

i tako do otprilike 8:30.

pa sad ti meni reci jel ti draže buđenje svakih sat vremena i sisanje po 10 minuta, ili -
    sedam sati provesti sa svojim cicama konstantno u ustima...

kaj je najsmješnije, ja se uopće ne žalim, meni je to postalo totalno normalno i čak se dobro naspavam

betty boop avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Svaka noć nam je jedno beskrajno nacicavanje.
    Adrian spava u krevetiću dok mi ne dođemo u sobu spavat i od kad se prvi put probudi (oko 23.30) je samnom u krevetu i onda se cijelu noć lijepo nacicavamo, samo ja tu i tamo promjenim stranu.
    A ujutro sve boli...kičma, vrat.
    Tješim se da je to ulog u bolju budućnost

blis avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Do pred 10 dana (imamo 5,5 mjeseci) se budila jednom noću, a od onda svakih 1-3 sata. Kako je leonisa objasnila, vjerojatno je to zato jer je u tih tjedan dana naučila nekoliko novih stvari. Zadnja 2-3 dana polako smanjuje broj noćnih podoja. Meni je nije problem noću nahraniti, ionako i danju spavam dok je dojim, ali ona još uvijek mora nakon svakog podoja podrignuti najmanje 1x, a to dizanje me ubija.

anny42 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Mi smo nekako pronašli svoj ritam na svaka tri sata, napunili smo 5 mjeseci.
    Posljednjih 2 tjedna moćda čak i dulje ti razmaci si se skratili na 1, 1 i pol ili 2 sata. Bušenje je kao i prije u 6 max. 6 i 15 i onda je budan do 8, pola 9 kad ponovno zaspe, ja sam se tad vec totalno razbudila.

Nije mi problem učestalije dojenje jer sm se več izvježbali i papa u polusnu, a meni je to super osjećaj. Ono sto mimalo teže pada je ranojutarnje buđenje, inace sam spavalica, i bolne bradavice na praznim cikama jer imam osjećaj da se uopce po noci ne stignu napuniti.

Po danu je drugačije, razmaci su 3 do 4 sata, osjecam napunjenost dojki i bradavice se koliko toliko uspiju oporaviti i onda opet izpočetka...
    Danas mi se ni nije stigla oporaviti, ni purelan nije pomogao, nadam se da ce nam ova noc biti laksa.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

veliki ti je to razmak preko dana, pokušaj češće dojiti preko dana (možda mu okolina odvlači pažnju) pa možda neće preko noći toliko tražiti

Ava M avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj Saki79 prvotno napisa
    Doktorica mi je rekla da provjerim koliko pojede po danu jer to bi mogao također biti razlog noćnom cikanju.
    Saki, ne znam dojiš li a ako da, kako da provjeriš koliko je pojeo? To mi nikada nije bilo jasno.
    Da ga se mjeri prije i poslije podoja? (ako imaš vagu)

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Moj će Ivan za par dana navršiti 10 mjeseci i barem 3-4 puta noću sisa. Nerijetko zaspimo oboje za vrijeme sisanja. Uglavnom, kad počne dernjava iz sveg glasa u sred noći najlakše mi je gurnuti mu dojku u usta. Puno lakše nego grijati čaj ili ga nositi po sobi.
    A ne razumijem ljude koji ismijavaju privrženost majke i djeteta. To je nešto posve prirodno.

anny42 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj MGrubi prvotno napisa
    veliki ti je to razmak preko dana, pokušaj češće dojiti preko dana (možda mu okolina odvlači pažnju) pa možda neće preko noći toliko tražiti
    Dojim ga na zahtjev,od pocetka su danju takvi razmaci.
    Napapa se do sita, vidim po njegovim reakcijama, zadovoljan je.
    Dok papa usredotocen je na ciku tek kad je pri kraju pocne gustati, dva put povuče pa onda kontrolira tko i sto je oko njega pa opet povuce...ali to se vec samo igra. Nakon toga najcesce podriganac i miran je 3 sata.

To me i zbunjuje ta razlika po danu i noci. Palo mi je na pamet da se po noci ne najede dovoljno pri jednom podoju jer zaspi, ne pomaze stipkanje, prodrmavanje i onda je zacas gladan. :/

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

kad vas citam vidim da meni i nije tako grozno...

mi smo prosli u 4 ipo mjeseca i cikenje svaka 2 sata, pa 3, zadnjih par dana svaki sat uz histerican plac,nocas "samo" 4 puta bez placa...

ne bunim se,vec sam se navikla,mene samo muci sto onda ujutro prodje i po 5 sati tj. od 8 do1 da ne jede..

znam da bi trebala povecati broj dnevnih podoja ali mi iskljucivo dojimo i to na zahtjev a ako frajer nece jesti nema sanse da ga natjeram, stisne usta i bog, svako daljnje pokusavanje zavrsava placem....uf

sad vi meni recite kako da tih 5 sati odspava ali po noci?!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •