Pokazuje rezultate 1 do 4 od 4

Tema: Povišen kolesterol i svi enzimi - žučni kamenci?

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno Povišen kolesterol i svi enzimi - žučni kamenci?

:/

Dakle šta da kažem... Prošli tjedan odem u doc po uputnicu za vaditi krv, eto čisto da vidim, jer to radim svake godine, a i sad nisam dugo...još od početka trudnoće negdje.
    I sve super, željezo 24.5 (pila se spirulina ) i sve ostalo ludilo....ALI: Kolesterol 6.3 (granica 5) i svi enzimi (ima ih 4-ne znam sad na pamet) povišeni dosta!! Ja ZINULA!! Kako šta, nemam smetnji..Zapravo znalo me je zaboliti visoko u stomaku ponekad ili biti mi muka ...ali to sam pripisivala tome da mije nešto teško palo na želudac..Puste misli.....pa ja ne jedem meso 4 god. već....
    Odem u doc. svoje koja mi preporuči što prije ultrazvuk jer pretpostavlja da se radi o žučnim kamencima??! Reče i da,je to i nasljedno ( a ja i pretpostavljam da je i to a i to što volim uživati u indijskoj kuhinji eh...) Evo u pon. sam naručena na UZV pa ću viditi.

Je li imao itko ovakvog iskustva? Mislim ako se nešto radi oko jetre onda bi mi laknulo da su to "samo kamenci" :?

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno Re: Povišen kolesterol i svi enzimi - žučni kamenci?

Evo samo da napišem povišenja:
    AST-49 (granica 31)
    ALT-69 (gr. 36)
    GGT-49 (gr.38)
    ALP-176 (119)

Kolesterol - 6.3 (gr.5)
    LDL kolest. - 3.8 (gr.3)

Sve ostalo, kao i urin, su uredu...bilirubin, leukociti, sedimentacija... sve ok. Samo ovo gore navedeno ke povišeno. :/

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno Re: Povišen kolesterol i svi enzimi - žučni kamenci?

Citiraj Astralis prvotno napisa
    Evo samo da napišem povišenja:
    AST-49 (granica 31)
    ALT-69 (gr. 36)
    GGT-49 (gr.38
    ALP-176 (119)

Kolesterol - 6.3 (gr.5)
    LDL kolest. - 3.8 (gr.3)

Sve ostalo, kao i urin, su uredu...bilirubin, leukociti, sedimentacija... sve ok. Samo ovo gore navedeno ke povišeno. :/
    Zagrada iza 38 je uzrokovala pojavu smajlija

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Ista stvar!

U trudnoci me boljelo visoko iznad trbuha, a kad je postalo kronicno, vjerovala ili ne, boljelo ma na istoj visini, samo nasuprot na ledjima! I znala sam rigati po pet puta u 20 minuta! Naravno, zuc! Napominjem da ja 12 godina nisam okusila meso - tj. i kod mene je nasljedno (mama mi muku muci s kamencima) a trudnoca je bila trigger!

Nikakvi lijekovi ni zahvati nisu dosli u obzir, osim, naravno, rigorozne dijete koja je podrazumijevala ne konzumiranje svjezeg voca i povrca! Samo skuhano. Nakon sto sam to strogo pocela primjenjivati, simptomi su se potpuno povukli, prestala bol, prestale mucnine. Nakon trudnoce se sve smirilo...

Pokusaj... Mozda ti dijeta pomogne!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •