kako radite ove vrste "graha" ili štavećbilo
ja sam do sad samo radila varivo i planiram uradit salatu(još uvijek ne znam kako) :/
imate li kakvih ideja...
kako radite ove vrste "graha" ili štavećbilo
ja sam do sad samo radila varivo i planiram uradit salatu(još uvijek ne znam kako) :/
imate li kakvih ideja...
azuki grah ili po mojem "suzuki" grah radim po nekom marčinom receptu...a sve se svede na to da se napravi ko normalni grah sa mrkvicom, korabicom i sl..+ grašak itd....sa malo špekeca na zdinstanom luku. Uglavnom fino!![]()
a kako ti te vrste graha izgledaju, prvi put cujemwhite_musk prvotno napisa
![]()
azuki - kuham sa kombu algom, narezanim lukom na kolutove i 1 češnjakom 40 min, ubacim bundevu na kockice i kuham još dok bundeva ne omekša, začinim tamarijem.
ukusno i zdravo
Mungo je najbolje naklijati. Ako dobije priliku, klica naraste ~5 cm dugačka i baš je fora pod zubom.
Kad smo već kod graha - ove jeseni nema za kupiti mladog graha ni za lijek. Ak neko prodaje...može na pp.
Može li ovaj "normalni grah" malo detaljnije?mamma san prvotno napisa
ima na trešnjevačkom placu!Ivana2 prvotno napisa
Evo cure:momtobe prvotno napisa
http://www.trigon.hr/portal/main.asp?aid=283
Ja ga radim kao mara, ali i samo ga skuham pa prepržim malo luka i dodam azuki, začinim s curryem. Mljac. Ili na salatu, sa hijiki, celerom i mrkvom.
Hvala. Našla sam danas na Dolcu. Obožavamo ga na salatu.willow_tree prvotno napisa
davore,ti si definitivno moj health food guru, kako da napravim optimalne uslove za klijanje(kako ti to radiš?sa sojom sam se namučila, ali je bilo vrijedno svakog zrna truda, sad ne znam da li je i ovdje istit fazon(tamno,toplo mjesto oko 37 stepeni) :/
A sad pitanje:
dobila sam od prijateljice recept za slatki namaz od azuki graha, kaže da to oni jedu za doručak i da je jako ukusno i zdravo.
da li je od vas neko jeo/pravio slatku verziju azukija? :?
wm
Azuki je sladak i može ga se jesti i u kašama za doručak pa zašto ne i kao slatki namaz.
Ja radim slani.
Probaj i daj recept odmah.
meni je azuki puno bolji kao namaz i salata, a mungo za varivo.
Mungo mi je takodje super jer se brzo kuva, skoro kao leca, narocito ako se pre toga natopi, a kako kaze Davor, zaista brzo klija.
kOliko dugo se azuki kuha u express loncu?
Bit ću malo OT (ne jako). Trebam savjet kako da od miješanih mahunarki (znači ima i graha
) napraviti neku finu salatu. Ima li tko neki isprobani recept?
Skuhaš al dente feder-tijesto i narežeš sezonskog povrća, malo soja umaka i finog bučinog ulja ... ajmeeee
ja ga kuham oko 30 minuta u express locu (s tim da ga ujutro prije nego sto odem na posao namocim, a kuham kasno popodne.)branka1 prvotno napisa
od 1 salice (nekuhanog) azukija imamo rucak 2 dana - prvi dan ga namocim, skuham, pa si pola kolicine odvojim i pomijesam sa salicom kuhane integralne rize i dinstanim povrcem, a ostatak spremim u fridz u poklopljenoj posudici
sutra imamo brzi rucak - na dinstani luk, cesnjak i rajcicu bacim azuki, prodinstam, i ubacim kockice dimljenog tofua