Pokazuje rezultate 1 do 6 od 6

Tema: nošenje bebe s remenčićima - savjet molim

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno nošenje bebe s remenčićima - savjet molim

Cure ispričavam se ako ovakva tema već postoji ali moja bebica ima tek mjesec dana pa ne stignem čitati sve
    Zanima me jel ima netko iskustva u nošenju bebe koja ima remenčiće, što je najbolje - marama, klokanica, sling...? I na koji način nositi bebu? I gdje nabaviti (ovo može na PP ako se računa kao reklama).
    I kako voziti bebu s remenčićima u autosjedalici? :? Pogotovo ovako malu koja još ne sjedi.

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

mamazabica, mislim da je najbolje da to pitanje postavis svom fizijatru i neuropedijatru jer su jedino oni kompetentni dati ti odgovor.
    svako dijete je drukcije kao i svaka dijagnoza tako da ti ne bi preporucila da savijet o tako bitnoj stvari trazis ovdje vec kod onih koji ti ga to mogu dati. govorim iz vlastitog iskustva.
    ako mozda nemas povjerenja ili ti je nezgodno pitati svog fizijatra, nazovi goljak i pitaj ih s obzirom na dijagnozu i dob djeteta sta savjetuju.
    puno pozdrava

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

da, sto se tice pitanja o AS najbolje je da ga postavis na podforumu o AS

-tajana- avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Nika nosi remenčiće od 5,5 mj. i ja ju nosim u marami (dupli križni vez), a autosjedalicu imamo jane matrix i još uvijek smo u ležećem položaju upravo zbog remenčića jer ona ne može sjediti u sjedećem položaju.

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

potpuno se slazem sa leonisom i molim te potrazi pomoc lijecnika kojem vjerujes, a mogu s tobom podjeliti nase iskustvo: nama je ortoped strogo zabranio bilo kakvo nosenje u pomagalima dok je Anouk bila prvo u remencicima, a kasnije u hilgenreinerovoj ortozi, dakle u obzir je dolazilo nosenje iskljucivo na rukama i to nam je pokazao polozaj kako (s napomenom da i to svedemo na najmanju mogucu mjeru)

doduse, mi smo bili stvarno tezak ortopedski slucaj, vjerujem da se kod blazih npr. displazija moze pronaci neko kompromisno rjesenje

ista stvar je vrijedila i za autosjedalicu pa smo mi doslovno 5 mjeseci potpuno izbacili voznju automobilom jer u nikakvu autosjedalicu nije mogla, a u kosaru vise nije stala, niti bih je vozila u tome, (obzirom da je remenje i ortozu dobila relativno kasno, a prije toga je bila u gipsu, dok je imala gips su nas na kontrolu vozila sanitetska vozila, a kasnije u remenju i ortozi smo isli pjesice u kolicima (koja smo takodjer morali prilagoditi na nacin da smo u skroz spusetni polozaj jos postavili madrac da je izdignemo izvan razine naslona za ruke kolica i onda je vezali raznim remencicima)

jednom smo zbog vremenskih neprilika morali na kontrolu autom (nama su kontrole bile svaki tjedan) i drzala sam je na tom istom madracu na rukama u autu - mislila sam da cu krepat od straha i stresa i nikada nikome to ne bih priustila, svako kocenje mi je bila nocna mora i kad smo napokon dosli do salate (punih 5 minuta voznje) tako sam se tamo rasplakala i dekompenzirala ko kruska; nakon tog ispada su nam odobrili opet sanitetsko vozilo da nas vrate doma

eto, za nacine nosenja se mozes dobro raspitati, mozda i mozete u maramu ili sling (klokanicu, gotovo sam sigurna - ne), a za voznju automobilom preporucam izbjegavanje i svodjenje na najmanju mogucu mjeru - moju curu je stvarno jako zuljalo vec u remenju, u portozi nismo mogli ni probati jer je to jako siroko...

zelim vam da brzo, brzo, brzo rijeste te remencice i uzivate u moblinosti

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Citiraj leonisa prvotno napisa
    ako mozda nemas povjerenja ili ti je nezgodno pitati svog fizijatra, nazovi goljak i pitaj ih s obzirom na dijagnozu i dob djeteta sta savjetuju.
    Imaš li možda broj?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •