Results 1 to 10 of 10

Thread: Do koje dobi dijete ima potrebu za sisanjem?

klara's Avatar

Default Do koje dobi dijete ima potrebu za sisanjem?

Dojenje nam ide super, mazimo se i papamo, sve za 5.
    Ali evo što mene brine:

Za godinu dana planiramo novi IVF postupak. Odvagnula sam sve i zaključila da nema smisla dulje čekati jer je sa svakom godinom manja vjerojatnost uspjeha a ja ih imam već podosta. To znači da bi trebali prestati dojiti negdje do Sunčicinih 18 mjeseci.

Za sad smo ponosni bezbocaši i bezdudaši, ali ako prestanemo dojiti s 18 mjeseci, hoće li Sunčica moći bez sisanja? Hoćemo li morati uvesti bočicu da bi se odvikli od dojenja (joj kakao to grozno zvuči, već se osjećam zločesto )
    Naime, sve prijateljice koje su dojile, prestale su tako da su bebači prešli na bočicu, ne znam nikoga tko je išao s dojke izravno na isključivo pijenje iz čaše. U kojoj dobi su djeca spremna na to?

Da li bi bilo bolje da joj povremeno dajem čaj na bočicu?
    Do koje dobi djeca uopće imaju potrebu za sisanjem?

(Znam da ima još puuno vremena, ali ja sam takva - sve moram isplanirati unaprijed )

(maša)'s Avatar

a jel baš moraš prestat dojit? zbog ljekova ili...? nisam upućen u iVF..

svako je dijete drukčije i nikad neznaš koliko će dugo sisat....

klara's Avatar

Ma nije problem u lijekovima, u stvari i ne znam jesu li kompatibilni s dojenjem. Ali znam da dojenje smanjuje mogućnost začeća.

Izgleda da ovdje nitko ne zna puno o tome :/

vesnare's Avatar

Draga Klara, ja se ne slažem da smanjuje plodnost, samo utoliko ukoliko nemaš m. i ovulaciju.

Ja imam redovito m. od antinih 7 mjeseci, a za ovulaciju ne mogu tvrditi kad imam PCOS. Dakle, nekoliko puta sam pratila folikulometriju zbog vraćanja smrznutih blastica i potvrđena ovulacija, a debljina endometrija potrebna za implantaciju dobra. Jednom se čak i uhvatilo, ali na žalost blighted ovum (bez ploda - genetska greška - vratili mi lošije kvalitete blastice).

Ako imaš ovulaciju mogla bi pokušati u prirodnom ciklusu.

Ja sam rekla docu da još dojim i da želim na vraćanje smrznutih i uzeo me. Primala sam štopericu i booster, kao i utriće. Ovo ne šteti, jer su to ženini prirodni hormoni koje i tako ima. Znam da klomifen nije dobar - pročitala na netu da ako dojiš dečka može kod njega izazvati neplodnost.

Po mnogim stranim forumima naišla sam na žene koje idu i na stimulaciju dok doje i u Americi je to OK.

Ako si kandidat za prirodni IVF samo naprijed. Nagovori doca i u akciju. Probaš, pa ako ne ide nikad ti nije kasno prestati dojiti

klara's Avatar

hvala vesnare!

Ma stvar je u tome da smo naručeni u Maribor za kompletan postupak, namamo smrzlića, znači idem na kontracepciju i stimulaciju. Prirodan ciklus ne dolazi u obzir s obzirom na dosadašnja iskustva, a m i ovulacije su upitne i bez dojenja.
    Pitala sam jednom u Mariboru za dojenje i postupak, nisam dobila odgovor i pretpostavljam da nisu nikada imali takav slučaj. Ali pitat ću opet.
    Na stranim forumuma sam našla suprotno od onoga što ti kažeš - žene koje su prestale dojiti zbog postupka. Nekako sam se pomirila s time da dojenje i stimulacija neće ići zajedno, ali sad si mi dala volju za surfanje i raspitivanje.

Drago mi je da nisam jedina koja pokušava uskladiti dojenje i nove postupke. Ponakad mi se čini da želim previše (od sudbine, medicine, ili koga već ). No to je već tema totalno of topic za ovaj forum

Zna li netko odgovor na pitanje o potrebi za sisanjem, pliz?

Osoblje foruma Lutonjica's Avatar

nemoj uvoditi bočicu samo zbog potrebe za sisanjem. ako će ju još imati, sisat će palac.
    s 18 mjeseci mi je skroz bedasto da pije iz flašice, ako do onda nije.
    pa evo, moja marge sa 6 mjeseci pije janu direkt iz one flaše sa sportskim čepom, a moje mlijeko je već 2 puta pila iz najobičnije čaše. i da sad moram prestat dojiti, sigurno joj ne bih uvela flašicu, nego eventualno onu čašu s kljunom

MGrubi's Avatar

Nera pije na čaši i čašu s kljunom od 6-7mj, nema potreba da joj stvoriš ovisnost o bočici
    prekid dojenja neka ide postepeno, odvlačenje pažnje .. sitnim trikovima, i računaš da će ti trebati 1-2mj za to
    prvi cilj je smanjenje dnevnih i noćnih podoja

mi nismo koristili flašicu, ono što je jela od dohrane je jela na žličicu i pila najprije na onu bočicu s kljunom , a kasnije iz čaše
    mislim da nema razloga da joj daješ s 18 mjeseci mlijeko na flašicu, zato što si recimo prestala dojiti
    možeš joj normalno davati mlijeko u čaši

klara's Avatar

Hvala cure

Barbara1's Avatar

Definitivno bočica s kljunom,i kod nas za van bočica sa sportskim čepom.Nakon nekog vremena počela sam nuditi u čaši i to je brzo išlo,malo je proljevao ali niš strašno.Mislim da je negdja s godinu dana počeo piti iz čaše,mislim ne sam ali se napio.