Pokazuje rezultate 1 do 9 od 9

Tema: Placenta previa (marginalna) i prirodni porod?

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno Placenta previa (marginalna) i prirodni porod?

08.11 mi je termin poroda i zadnja tri mjeseca sam imala dijagnozu parzijalne placente previe. U 30 tjednu me gin. upozorila da cu 99,99% morati radi toga na carski rez i da planiram porod otprilike u 38 tjednu. Zbog toga se nisam prijavljivala na tecaj u splitsku bolnicu (koji je nuzno proci da bi muz bio na porodu, iako smo vec jedan tecaj prosli u Zagrebu u Petrovoj prije 7 godina). Prije nekoliko dana (33 tjedan) na pregledu mi gin. kaze da se placenta ipak pomakla i da bi MOGLA na prirodni porod. Sad naravn :/ o vise nema mjesta na tecaju u 10. mj. i otpilili su me kad sam im objasnila svoj slucaj. (Prvi porod mi je inace bio uzasno traumatican jer sam radjala u Bozicnoj atmosferi u Petrovoj Zg i nakon 10 sati trudova mi je beba pocela izlaziti a nikoga nije bilo uz mene. Da mi muz nije doslovno dovukao za rukav sestru mislim da bi mi jadnicak ispao na krevet...(niju me cak jos ni bili spustili u polozaj za radjanje...) Zena je usla u sobu i samo sokirano rekla, pa vi radjate?!?) Sad mi je smijesno, ali u tom je trenutku bilo stvarno zalosno...By the way beba je imala 4250 kg. Zato, ako ima neka zena koja je radjala s takvom dijagnozom, neka mi se javi. Zanima me koliko su ceste komplikacije, jer imam feeling da ce me pustiti da radjam 2 dana i nakraju poslati na carski...

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

kate, ako se ne varam Split je jedno od rodilišta koje nije opisivano sa hvalospjevima, pa ti preporučam da se ne daš bez muža na porod da ti se stvarno ne dogodi to čega se bojiš.
    kako da to izvedeš, moraš naći sama put, možda drugo rodilište koje ne traži tečaj ili da se samo pojaviš na tečaju i ne daš van ako baš hoćeš split.
    Ja se ne bih dala niti u jedno rodilište više bez muža, ne zato da mi dijete ne ispadne, nego iz drugih razloga.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

btw, imaš puno topica o Splitu i rodilištima, pitaj Felix da ti pomogne naći te topice.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj TinnaZ prvotno napisa
    btw, imaš puno topica o Splitu i rodilištima, pitaj Felix da ti pomogne naći te topice.
    Hvala Tinna, znam da nije neko rodiliste, bila sam vec dvaput nazalost na splitskoj ginekologiji. Prvi put na kiretazi (kad su mi je napravili naživo, bez ikakve anestezije...Za drugi put -kad sam isla na operaciju jajnika sam nasla vezu pa je bilo odlicno. Ali,mislim da cu se nakraju ipak odluciti otici u Dubrovnik, jer tamo poznajem jednog odlicnog ginekologa. Ne bi vise nista prepustala slucaju. Ma zanima me da li je netko sa takvom dijagnozom radjao prirodno, koliko je trajao porod i da li je sve dobro zavrsilo...

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nisam imala takvo iskustvo, ali ne vidim baš u čemu je problem.
    očito je doktorica promijenila dijagnozu, što me ni ne čudi, jer je vrlo uobičajeno da se placenta pred kraj trudnoće podigne i oslobodi put, kao kod tebe.
    zato neki smatraju da se dijagnoza placente previe ne bi ni trebala postavljati prije 36. tjedna.

ti, ako sam dobro shvatila, sad više nemaš dijagnozu placente previe, što znači da što se toga tiče možeš normalno roditi.

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

NOCEBO EFEKT DIJAGNOZE MOGUĆE PLACENTE PREVIJE U RANOJ TRUDNIĆI
    Kada se radi o pravoj placenti previji, tada posteljica potpuno prekriva grlić maternice i jedini način da se beba rodi je carski rez. Međutim, takva dijagnoza se može postaviti tek pred kraj trudnoće. Ako se trudnici kaže u drugom tromjesečju da ima placentu previju, tada je najbolje zaboraviti na takvu dijagnozu jer može vrlo lako biti pogrešna (ali će imati nocebo učinak, trudnica će biti vjerojatno zabrinuta). Unutarnji, abdominalni dio grlića maternice na početku trudnoće može biti prekriven posteljicom, ali to ne treba značiti da će se razviti stanje placente previje, jer donji segment maternice prije kraja trudnoće još nije rastegnut, tako da povećavanje maternice do pred kraj trudnoće uglavnom povlači posteljicu prema gore.

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

uzivaj u sreci da ti se povukla :D bas mi je drago zbog tebe

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

I meni je u 28t trudnoće diagnosticirana marginalna placenta previa. Doktorica mi je objasnila da to znači, da posteljica doseže do ušća maternice ali ne prelazi preko ušća (grlića). Morala sam na bolovanje zbog toga da se posteljica ne spusti do kraja uz naravno objašnjenje da je moguće da će se posteljica dignuti do kraja trudnoće (povećavanje maternice diže i posteljicu sa sobom).
    Međutim sada sam u 38 tjednu trudnoće i posteljica je još na istome mjestu. Znači nije se pomaknula prema gore ali nije se ni spustila preko grlića. Doktorica mi je objasnila, da ću moći na normalan porod i da se carski obavlja samu u slučaju, da posteljica u cijelosti prekriva ušće maternice.
    Nadam se da sam pomogla

lasica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

i ja sam imala to.nisu htjeli ni čuti za prirodan porod (ali dobro,ja sam imala i zadak i oligohidramnij),a poslije mi je bilo i drago jer sam pročitala neke nove studije o rizičnosti istoga.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •