Pokazuje rezultate 1 do 15 od 15

Tema: Sto kad jednostavno prestane jesti???

YoungMummy avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno Sto kad jednostavno prestane jesti???

Imamo problem.

Val je polako prihvacao dohranu, i sa nekih 9 mj. bio na 2 obroka (+povremeno nesto sa strane), nije bio neka izjelica ali voce je obozavao, rucak kako kad, uglavnom JEO JE.

A evo, ima 2 tjedna da uopce NE JEDE! Cim ugleda zlicu okrece glavu i zatvara usta, ako mu neko ipak pokusa gurnut hranu prema ustima brizne u plac! Prvo sam mislila da je stvar u zlici pa mu probala davat nasom-nista! pa sam mu probala dat da jede prstima-nista!

u ova 2 tjedna pojeo je svega 3 obroka, i to jedino jogurt+nesto (ali ni jogurt nece uvijek).

ni vode nece piti, popije pola deca dnevno. al zato je na ciki po cijelu noc i 5 put dnevno.

vesel je i zdrav.

cemu ovaj regres? jel moguce da je to sve zbog zuba? (nema jos nijedan, stalno ocekujemo da iznikne ali nece pa nece)

moze kakav savjet, ili bar utjehu...

Joe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

I ja sam pomislila na zube kad sam ovo pročitala.

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno Re: Sto kad jednostavno prestane jesti???

Citiraj YoungMummy prvotno napisa
    Imamo problem.

Val je polako prihvacao dohranu, i sa nekih 9 mj. bio na 2 obroka (+povremeno nesto sa strane), nije bio neka izjelica ali voce je obozavao, rucak kako kad, uglavnom JEO JE.

A evo, ima 2 tjedna da uopce NE JEDE! Cim ugleda zlicu okrece glavu i zatvara usta, ako mu neko ipak pokusa gurnut hranu prema ustima brizne u plac! Prvo sam mislila da je stvar u zlici pa mu probala davat nasom-nista! pa sam mu probala dat da jede prstima-nista!

u ova 2 tjedna pojeo je svega 3 obroka, i to jedino jogurt+nesto (ali ni jogurt nece uvijek).

ni vode nece piti, popije pola deca dnevno. al zato je na ciki po cijelu noc i 5 put dnevno.

vesel je i zdrav.

cemu ovaj regres? jel moguce da je to sve zbog zuba? (nema jos nijedan, stalno ocekujemo da iznikne ali nece pa nece)

moze kakav savjet, ili bar utjehu...
    Bok , mi smo jako puno po bolnicama pa sam se naslušala svega i svačega pa i takvih stvari . To može biti samo faza u djetetovom životu , može biti i zbog zubića , a može biti i zbog toga što se djete zasitilo te hranei traži promjenu . Al dok god djete jede bilo što i pije pa makar to bilo i u manjim kolićinama nije toliko alarmantno . Znam da nije lako jer se sekirate i brinete , al proći će to . Ako je sve drugo tj. opće sanje djetete uredu nebi trebalo biti ništa strašno , treba samo biti uporan . :D

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Lea se sa negdje 8 mj. prvi put razbolila. taman je prihvatila dohranu.
    nakon antibiotika jednostavno je odbijala ista staviti u usta. dugo zatim je to bilo nesto sto se nije ni moglo nazvati dohranom. ali je cikila. i znala sam da joj dokle god sisa ne moze nista usfaliti. tu su se poklopili i zubici (5 komada u 3 tjedna).
    malo po malo opet je pocela klopati.
    ovo ljeto imala je bolni izlazak zadnjeg oscnjaka i imala je proljev 6 dana a 3 dana nije nista stavila u usta- samo sisa.
    i tisucu puta sam zahvalila na sisi. dokle god su joj stolice ok, dovoljno mokri, nemas se zasto brinuti.
    a vodu...nju treba nuditi i nuditi i biti uporan.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno nece jesti

isti problem imamo i mi. Lea je napunila 6 mjeseci, s dohranom smo poceli s 5,5 mj. i super je prihvacala sve sto joj se dalo, mrkvice,riza i ostalo. Zadnja 3 dana se samo gadi na sve sto joj pripremim, a vocne kasice jede normalno. Sto da radim?

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Na rubu sam zivaca...Ne mogu vise tako, kao da je poludila...Kira je napunila 13 miseci i do sada je relativno normalno jela,ali vec misec dana jedva pa nikako ne jede.Isto kao i kod YoungMummy samo sto su njoj zubi odavno narasli ima ih 11 i nikada nije imala ama bas nikakvih problema s njima.Cim vidi zdjelicu s hranom pocinje s urlanjem,grcenjem i previjanjem kao da je opsjednuta,a kada joj i nesto uspijem uvaliti u usta pljuca i gura jezikom vani.Do sada je je sve volila jesti i povrce i voce i meso i juhu...Misec dana cijeli dan mi se svodi na trcanje za njom sa zlicom u ruci da bi od svega toga pojela MOZDA pola jogurta ili neznam vise koliko, tokom cijelog dana.Danas sam odlucila cice vise nema,ocu li uspjeti izdrzati pod pritiskom neznam,ali moje dijete mora poceti jesti normalnu hranu.Zaista sam na rubu suza i zivaca.Ne zelim da joj se hrana zgadi pa da ne jede nikako,ali isto tako je ne mogu pustiti da cijeli dan gladuje.Svi mi kazu da bi u tim trenutcima trebala se igrati s njom, pricati joj i svasta nesto ali ja jednostavno NE MOGU!Ne mogu biti dobra prema njoj dok sam ljuta ili zivcana zato jer ne zeli jesti.A uz to smatram da je takav pristup jelu pogresan...Jelo bi trebalo biti ozbiljna radnja i da nema svih onih kerefeka tipa vidi pticicu na grani,maca ce ti sve pojesti,evo mace,ne damo tebi maco jesti to je za nasu bebu....
    I sada se mislim da li bi je trebala pustiti da gladuje i ne hraniti je prisilno ili ipak nastaviti s dosadasnjim tempom?Do kada ce vise tako biti i kako dalje?PLIZ HELP!!!!!!!!!!!

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Dixie, meni se čini da se tu uopće ne radi o hrani....

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

???
    Lli objasni!

maaja79 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

inace voli da jede, ali je prosle sedmice samo poceo okretati glavu od kasike
    pretpostavila sam da mu raste cetvorka, pa sam ga pustila na miru
    cetiri dana je bio samo na sisi, a onda mu se apetit vratio (zubic jos nije izbio)

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Čini mi se da ona takvim ponašanjem želi nešto reći, da skreće pažnju na sebe. Kad hodaš za njom sa žlicom, ONA je u centru pažnje i ima moć nad tobom.
    Nemam puno vremena za pisanje, a sigiurna sam da na forumu ima puno cura koje o tome više znaju od mene, ali ukratko: Ja bih na tvom mjestu napravila strogu i principijelniu granicu oko ponašanja vezano uz jelo i u tome bila dosljedna. Postavi pravila, objasni joj ih i onda ih se pridržavaj.
    Dakle, obroci su u određeno vrijeme i za stolom. Izvan toga - ništa. Sigurno neće umrijeti od gladi.
    Sori, ali sad moram ići, gosti su mi na vratima. Čujemo se poslije

koalica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

YM ja bih rekla da je stvarno od zubića, pogotovo ako kažeš da hoće samo jogurt, hladno mu valjda paše na desni, al eto isto mslim da nema mjesta brizi dok god ne odbija ciku. Već će se okrenut klik u glavi.

YoungMummy avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Val je umedjuvremenu poceo jesti :D , al nije dobio zub

Jede iskljucivo uz baby einsteina. Bila sam zagovornik ovoga sto kaze Loli (hranjenje za stolom u odredjeno vrijeme, nema trcanja za njim po kuci, zaigravanja i sl.) al eto nije nikako islo. Previse je aktivan da bi se smirio u stolici i jeo. Ovako ga ono hipnotizira pa ne mrda s mjesta. I jos govori am am am Drago mi je sto smo pronasli nacin, iako mi nije drago sto smo odustali od nekih principa. Znam da ne bi umro od gladi, ali nije mi imalo smisla iskljucivo dojenje sa 9 mj.

Sto vi mislite o tome (gledanju TV-a, tj. baby einsteina za vrijeme jela)?

DixieJone, iamte li i vi baby einsteina?

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

UUUUU; nemamo,ali ako pali...
    Jednostavno ne razumijem te neke njezine faze jedenja ili ne jedenja.Odlucila sam da je ipak necu forsirati da jede nego kad ogladni neka trazi ...Danas je jela odlicno,sve sta bi joj dala jela je,no sutra je novi dan...

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Navike je jako teško mijenjati i zato ne treba biti prezahtjevan nego pronaći nešto što će za vas funkcionirati, i onda se toga držati, ali bar mjesec dana. Nakon toga će ići samo od sebe.
    Mi smo, recimo, Franu kad je imao 2 ili 3 ili 4 godine dozvoljavali da doručkuje ispred tv-a, gledajući crtić, pod uvjetom da ne fljacka sve oko sebe i ne radi nered. Ako neće jest, ok, ali znao je da onda neće ništa dobiti do ručka. Ručak se jede za stolom, količina nije važna (tko sam ja da procjenjujem koliko je on gladan?), a ako mu nije fino ono što je ponuđeno, može dobit nešto drugo, ali ako je okusio ono prvo, a ne samo frknuo nosom. Ako neće jest ništa, ne mora, ali mora sjediti za stolom jer je obitelj za stolom i točka. I onda opet ništa do večere, s tim da bi mu možda večeru pomaknuli na ranije, ili bi užinu nazvali večerom, koju bi pojeo za stolom, ako bi bio gladan. Ako ne, ništa do doručka.
    Znalo bi se dogodit da se sjeti u 9 navečer da je gladan nakon što je već pet puta odbio, meni se činilo da to ima više veze s neodlaskom u krevet nego s hranom (to je ta igra moći i dominacije). Nije dobio ništa nego je morao ići u krevet, bilo je suza i mojih i njegovih, ali smo izdržali i poslije je sve bilo ok. Isto je s O i I, s tim da smo sad ipak malo popustljiviji jer ih je više pa teže izlazimo na kraj. Ali, daleko je to od frustrirajuće situacije jer se osnovna pravila ipak znaju.

Balarosa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj YoungMummy prvotno napisa
    Val je umedjuvremenu poceo jesti :D , al nije dobio zub

Jede iskljucivo uz baby einsteina. Bila sam zagovornik ovoga sto kaze Loli (hranjenje za stolom u odredjeno vrijeme, nema trcanja za njim po kuci, zaigravanja i sl.) al eto nije nikako islo. Previse je aktivan da bi se smirio u stolici i jeo. Ovako ga ono hipnotizira pa ne mrda s mjesta. I jos govori am am am Drago mi je sto smo pronasli nacin, iako mi nije drago sto smo odustali od nekih principa. Znam da ne bi umro od gladi, ali nije mi imalo smisla iskljucivo dojenje sa 9 mj.

Sto vi mislite o tome (gledanju TV-a, tj. baby einsteina za vrijeme jela)?
    YM, mi smo imali slicnu fazu, bilo mu je dosadno sjediti u stolici i jesti. Ono što je pomoglo je komad nečega u njegovoj ruci što on jede sam - kruh, rižin kreker, rajčica. Osm toga, žustrije otvara usta kad jedemo svi skupa.

U toj fazi smo također krenuli s jelom uz televiziju, ali smo se MM i ja složili da je to pogrešno i brzo prekinuli s takvim načinom jer mislim da bi kasnije samo bilo još teže. Ne mislim da je obrok nešto što treba odraditi, nešto što traži strašnu disciplinu, volim ručak uz razgovor i druženje, ali vjerujem da uz televiziju stvarno niti ne zna da je jeo i da mu se stvaraju pogrešne prehrambene navike. Tin danas jede super, nema nikakvog nagovaranja, nekad malo više, nekad malo manje, ali stvarno jede. Sigurna sam da je to zbog njegovog karaktera i gena, ali volim vjerovati da je malo ipak pomoglo i to što smo odoljeli porivu gurkanja, nutkanja i trčanja sa žlicom.

Ispričavam se unaprijed svim mamama i tatama koje će u ovome pročitati osudu ili kritiku, nema je. Sjećam se koliko me to brinulo - ponekad mi se čini da se uspješnost roditeljstva mjeri s količinom hrane koju dijete pojede. Pitanje je koliko bi dugo mi odoljevali da Tin nije takav karakter kakav je.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •