meni nije jasno kako novorođenče na izlasku iz bolnice moze biti u autosjedalici? niti je potpuno ležeća, niti mozes staviti bebu ujastuku u sjedalicu.
Btw. kako dijete peljati doma iz rodilista i kada najranije poceti voziti u sjedalici?
meni nije jasno kako novorođenče na izlasku iz bolnice moze biti u autosjedalici? niti je potpuno ležeća, niti mozes staviti bebu ujastuku u sjedalicu.
Btw. kako dijete peljati doma iz rodilista i kada najranije poceti voziti u sjedalici?
Ajde za početak detaljno pročitaj brošuru o AS:
http://www.roda.hr/_upload/dokumenti...osjedalice.pdf
pa onda dalje pitaj što te zanima![]()
Pa bebu ni ne prevoziš u autosjedalici u ležećem položaju - autosjedalice za male bebe su oblikovane tako da savršeno štite to malo tijelo u slučaju sudara.
Znači - iz rodilišta u autosjedalici.
U autosjedalici od prvog dana i uvijek kad je u automobilu.
Ako te brine položaj bebe, onda se samo sjeti da beba ni u trbuhu nije na ravnom i to što će biti u polusjedećem položaju ne može joj štetiti na tim kratkim relacijama (osim ako se ne rodi s određenim zdravstvenim problemima, ali ja ovdje sad govorim o zdravim bebama), pa čak ni na duljim - samo treba uzeti nakon najviše dva sata stanku od petnaestak minuta.
Nemoj nikako prevoziti dijete u naručju; u slučaju sudara beba može zadobiti ozbiljne i po život opasne ozljede, a to nikako ne želiš. Također, nemoj razmišljati "pa nećemo se valjda sudariti", sudari se dešavaju neplanirano.
Što se tiče prevoženja u naručju, pogledaj ovaj uradak:
http://www.youtube.com/watch?v=xU2jrQ4uunU
ok...ali ne kuzim ako mi u rodilistu spakiraju djete u jastuk..a to hoce... kaj onda? pa nekak mi dok si vizualiziram ne stane jastuk u autosjedalicu
A gle, ne spakiraš dijete u jastuk.
Jastuk ne ide u sjedalicu.
Preporučam ti ovaj sajt: http://autosjedalice.info/cms/index....tpage&Itemid=1
Nac ces odgovore na sva pitanja.
Pa nećeš nositi jastuk u rodilište da ti dijete u to spakiraju za doma. A nećeš jastuk ni dobiti od njih. Jednostavno dođite s autosjedalicom po dijete i stavite ga u nju. To je vaše dijete i vi odlučujete kako ćete ga voziti.
gle..nisam rađala tak da neznam ali svugdje pise da se treba donjeti jastuk za izlazak...ako nemora biti u jastuku super...
tko će ti spakirat dijete u jastuk :? ?
"spakirat" će ti ga u ono šta doneseš![]()
mi smo dijete spakirali u AS, donijeli ga do auta, izvadili ga van iz AS, potom dobro učvrstili sjedalicu, stavili ga dijete unutra, pritegnuli remenčiće i to je to![]()
sjedalice O i O+ grupe su napravljene tako da odgovaraju i novorođenčadi i tu ne trebaš imati dileme; jedini način na koji dijete voziš u autu je taj da ga voziš u odgovarajućoj sjedalici, koja mora biti pravilno i čvrsto namontirana !
nikakav jastuk, nikakve košare; što se tiče vožnje- to zaboravi
auto- sjedalica- uvijek i bez iznimke![]()
naravno da ne mora i ne treba biti u jastukuAngelina_2 prvotno napisa
pripremis normalnu odjecu u koju ce ti j obuci sestra (ili jos bolje ti uz njezinu pomoc) i neku topliju dekicu (ako ti je termin u hladnijim mjesecima)
ma ne moraš ga donijeti; jastuk nije zakonom propisanAngelina_2 prvotno napisa
, ali sjedalica je
![]()
uostalom, ako inzistiraš na jastuku, možeš bebu u jastuku donijeti do auta, potom ju izvadiš i staviš u AS
u tom slučaju, neka sjedalicu netko u auto namontira prije, bit će ti lakše da ju ne morate onda montirati, nego samo bebicu prebaciš u AS (bez jastuka, of kors; samo u robici i onda ju pokriješ dekicom )
mi smo po N. došli s autosjedalicom i robicom
MM je s autosjedalicom ostao u čekaonici, ja sam s robicom išla kod sestre koja je obukla bebu i iznijela je do autosjedalice
stavili smo je u sjedalicu i to je to
svuda smo je vozili isključivo u sjedalici, a kući je išla s 2280g i 44 cm i bila je stvarno majušna
evo, za sve koji se pitaju kako to izgleda, stavila sam slike u topicu "nedonosce u autosjedalici"![]()
hvala cure...stvarno znate olaksati brige...![]()
Mene je iz Merkura sestra isto blijedo gledala kada joj nisam donijela nikakav jastuk ili košaru već AS, pa je AS izbacila van, da kaj će mi to![]()
Onda sam ja preuzela dijete, i na prvoj klupici na hodniku otpakirala iz dekice koju je ona složila kao jastuk i stavila maloga u AS.
I sve 5.
MM je kad je došao po nar u rodilište došao s robicom i AS. Sestra ju je lijepo obukla i stavila u AS a mi smo vezali remenčiće i pravac kući. Nitko se nije čudio i nitko nije spominjao jastuk.
Ista bolnica. Komentar: "Kaj ju u tome misliti voziti?" Nakon toga je samo slegnula ramenima i stavila ju u sjedalicu.Olivija prvotno napisa
Što više roditelja bude došlo po bebu sa sjedalicom, sestre će se brže naviknuti na to
Nas u Karlovcu nitko nije zezao, sestra je lijepo stavila bebu unutra, ja zavezala, odnijeli u auto i pričvrstili.
Od uzbuđenja kaj idemo doma, sjećam se samo da je bila mlada i crna (ili smeđa?).