Pokazuje rezultate 1 do 19 od 19

Tema: ne kuzim

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno ne kuzim

meni nije jasno kako novorođenče na izlasku iz bolnice moze biti u autosjedalici? niti je potpuno ležeća, niti mozes staviti bebu ujastuku u sjedalicu.

Btw. kako dijete peljati doma iz rodilista i kada najranije poceti voziti u sjedalici?

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Ajde za početak detaljno pročitaj brošuru o AS:

http://www.roda.hr/_upload/dokumenti...osjedalice.pdf

pa onda dalje pitaj što te zanima

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Pa bebu ni ne prevoziš u autosjedalici u ležećem položaju - autosjedalice za male bebe su oblikovane tako da savršeno štite to malo tijelo u slučaju sudara.

Znači - iz rodilišta u autosjedalici.

U autosjedalici od prvog dana i uvijek kad je u automobilu.

Ako te brine položaj bebe, onda se samo sjeti da beba ni u trbuhu nije na ravnom i to što će biti u polusjedećem položaju ne može joj štetiti na tim kratkim relacijama (osim ako se ne rodi s određenim zdravstvenim problemima, ali ja ovdje sad govorim o zdravim bebama), pa čak ni na duljim - samo treba uzeti nakon najviše dva sata stanku od petnaestak minuta.

Nemoj nikako prevoziti dijete u naručju; u slučaju sudara beba može zadobiti ozbiljne i po život opasne ozljede, a to nikako ne želiš. Također, nemoj razmišljati "pa nećemo se valjda sudariti", sudari se dešavaju neplanirano.

Što se tiče prevoženja u naručju, pogledaj ovaj uradak:
    http://www.youtube.com/watch?v=xU2jrQ4uunU

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

ok...ali ne kuzim ako mi u rodilistu spakiraju djete u jastuk..a to hoce... kaj onda? pa nekak mi dok si vizualiziram ne stane jastuk u autosjedalicu

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

A gle, ne spakiraš dijete u jastuk.
    Jastuk ne ide u sjedalicu.
    Preporučam ti ovaj sajt: http://autosjedalice.info/cms/index....tpage&Itemid=1
    Nac ces odgovore na sva pitanja.

Honey avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Pa nećeš nositi jastuk u rodilište da ti dijete u to spakiraju za doma. A nećeš jastuk ni dobiti od njih. Jednostavno dođite s autosjedalicom po dijete i stavite ga u nju. To je vaše dijete i vi odlučujete kako ćete ga voziti.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

gle..nisam rađala tak da neznam ali svugdje pise da se treba donjeti jastuk za izlazak...ako nemora biti u jastuku super...

andrea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

tko će ti spakirat dijete u jastuk :? ?

"spakirat" će ti ga u ono šta doneseš

mi smo dijete spakirali u AS, donijeli ga do auta, izvadili ga van iz AS, potom dobro učvrstili sjedalicu, stavili ga dijete unutra, pritegnuli remenčiće i to je to

sjedalice O i O+ grupe su napravljene tako da odgovaraju i novorođenčadi i tu ne trebaš imati dileme; jedini način na koji dijete voziš u autu je taj da ga voziš u odgovarajućoj sjedalici, koja mora biti pravilno i čvrsto namontirana !

nikakav jastuk, nikakve košare; što se tiče vožnje- to zaboravi

auto- sjedalica- uvijek i bez iznimke

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Citiraj Angelina_2 prvotno napisa
    gle..nisam rađala tak da neznam ali svugdje pise da se treba donjeti jastuk za izlazak...ako nemora biti u jastuku super...
    naravno da ne mora i ne treba biti u jastuku
    pripremis normalnu odjecu u koju ce ti j obuci sestra (ili jos bolje ti uz njezinu pomoc) i neku topliju dekicu (ako ti je termin u hladnijim mjesecima)

andrea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Citiraj Angelina_2 prvotno napisa
    ma ne moraš ga donijeti; jastuk nije zakonom propisan , ali sjedalica je

uostalom, ako inzistiraš na jastuku, možeš bebu u jastuku donijeti do auta, potom ju izvadiš i staviš u AS

u tom slučaju, neka sjedalicu netko u auto namontira prije, bit će ti lakše da ju ne morate onda montirati, nego samo bebicu prebaciš u AS (bez jastuka, of kors; samo u robici i onda ju pokriješ dekicom )

mirjana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mi smo po N. došli s autosjedalicom i robicom

MM je s autosjedalicom ostao u čekaonici, ja sam s robicom išla kod sestre koja je obukla bebu i iznijela je do autosjedalice

stavili smo je u sjedalicu i to je to

svuda smo je vozili isključivo u sjedalici, a kući je išla s 2280g i 44 cm i bila je stvarno majušna

mirjana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

evo, za sve koji se pitaju kako to izgleda, stavila sam slike u topicu "nedonosce u autosjedalici"

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

hvala cure...stvarno znate olaksati brige...

Olivija avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Mene je iz Merkura sestra isto blijedo gledala kada joj nisam donijela nikakav jastuk ili košaru već AS, pa je AS izbacila van, da kaj će mi to
    Onda sam ja preuzela dijete, i na prvoj klupici na hodniku otpakirala iz dekice koju je ona složila kao jastuk i stavila maloga u AS.
    I sve 5.

tibica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

MM je kad je došao po nar u rodilište došao s robicom i AS. Sestra ju je lijepo obukla i stavila u AS a mi smo vezali remenčiće i pravac kući. Nitko se nije čudio i nitko nije spominjao jastuk.

enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj Olivija prvotno napisa
    Mene je iz Merkura sestra isto blijedo gledala kada joj nisam donijela nikakav jastuk ili košaru već AS, pa je AS izbacila van, da kaj će mi to
    Onda sam ja preuzela dijete, i na prvoj klupici na hodniku otpakirala iz dekice koju je ona složila kao jastuk i stavila maloga u AS.
    I sve 5.
    Ista bolnica. Komentar: "Kaj ju u tome misliti voziti?" Nakon toga je samo slegnula ramenima i stavila ju u sjedalicu.

Honey avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Što više roditelja bude došlo po bebu sa sjedalicom, sestre će se brže naviknuti na to

Nas u Karlovcu nitko nije zezao, sestra je lijepo stavila bebu unutra, ja zavezala, odnijeli u auto i pričvrstili.

Olivija avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Citiraj enela prvotno napisa
    Citiraj Olivija prvotno napisa
    I sve 5.
    Ista bolnica. Komentar: "Kaj ju u tome misliti voziti?" Nakon toga je samo slegnula ramenima i stavila ju u sjedalicu.
    Ona jako mlada s petarda frizurom?

enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Od uzbuđenja kaj idemo doma, sjećam se samo da je bila mlada i crna (ili smeđa?).

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •