Pokazuje rezultate 1 do 10 od 10

Tema: trudnoća i anksioznost

Datum pristupanja
    May 2007

Početno trudnoća i anksioznost

ima li netko sličnih problema i kako se nosite s tim?
    mene najviše muče pripadajuće tahikardije a juče su mi propisali atenolol (blokator srca) ali mene užasava pomisao da to pijem jer je na crnoj listi u trudnoći!

inače mi puls skače do 120 u stanju apsolutnog mirovanja a kako stomak raste bojim se da bi to moglo biti sve više i više!

koliko to može biti štetno za mene i za bebu ako se ne liječi?

filip avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

hello!i ja isto imam anksiozni poremecaj vec dugo dugo....sada sam u 18 tjednu trudnoce i cim sam saznala da sam trudna prestala sam piti antidepresive.....sada samo normabel po potrebi,ali kad me fakat uhvati uzasna nervoza i lupanje srca....imala sam i jedan napadaj panike ali je brzo proslo......vec 5 god.idem na psihoterapije na rebro.....

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

iiii? šta su tebi rekli koliko štetno može biti uzimanje ad na početku trudnoće dok ne znamo da smo trudne? :?

filip avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

kad sam saznala da sam trudna cula sam se sa psihijatricom i prestala sam ih piti...ima zena koje piju antidepresive u trudnoci,ali sve u dogovoru sa psihijatrom i ginekologom....u prva 3 mj.se po pravilu nebi smjelo nista ,ali sam vidjela na forumu da ima zena koje piju xanax cijelu trudnocu.....

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Ja bih se referirala na lupanjerca. U prvoj trudnoci bi mi srce u zadnjem mjesecu lupalo i oko 150 puta u minuti. Radila i ekg, rekli su da je to ok.

Irena001 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

sve sam ti rekla mozarela
    Ne brigaj

Majuška avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Draga Mozarela,

mislim da ima puno žena sa ovakvim problemom ali se ne javljaju. Iskreno, i ja sam odustala nakon što sam otvorila topic na sličnu temu koji je potpuno zamro.
    Žao mi je zapravo što se žene sa iskustvima sa anksioznim poremećajem, napadima panike, prenatalnom depresijom i sl. ne javljaju u pomoć curama kojima se to prvi put događa i trebaju im informacije i moralna podrška (čast iznimkama). Ovako se samo nas par teta nađe i žali i ništa od svega toga. Ali to je općenito slučaj na forumu vezano za bilo koju temu, nažalost.

Ali ako spomeneš pušenje ili alkohol i sl. odmah ćeš imati cijelo društvo za ćakulanje idućih 2 tjedna. Možda sam malo sarkastična ali meni se tako čini. U svakom slučaju, ni ja ti ne mogu pomoći puno osim sa puuuuno vibrica da će sve biti u redu i da ćeš se stabilizirati

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

hvala majuška ne znam zašto je to još uvijek tabu jer za mene je to bolest kao što je to i prehlada ili ozlijeda koju je potrebno liječiti... možda malo tvrdokornija bolest jer se beštija stalno vraća

mene je opet ćopilo sredinom trudnoće u svim svojim oblicima(osim agorafobije to mu priznajem ) i više i ne očekujem razumjevanje okoline pa ni one najbliže jer sada barem znam s čim imam posla a dugo godina sam bila omalovažavana pa čak sam i uvrede trpila od moje dr opće prakse koja me je nazivala umišljenom i svakakvim drugim imenima!

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj KokoLu prvotno napisa
    Ja bih se referirala na lupanjerca. U prvoj trudnoci bi mi srce u zadnjem mjesecu lupalo i oko 150 puta u minuti. Radila i ekg, rekli su da je to ok.

ma radila i ja ekg i sve ok ali tko kaže da je puls od 150 ok!? :? meni su rekli čim pređe 110 odmah atenolol a toga se bojim jer je poznato štetan u trudnoći.

sada se kao izvlačim nekakvim mirnim životom i čajevima ali to niš ne koristi kada ti srce lupa 120 u stanju apsolutnog mirovanja! :/

Majuška avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Ma grozno mi je što neke od trudnica moraju prolaziti...

Svi se ponašaju stvarno kao da si si sama kriva i samo moraš pozitivno razmišljati a doslovce ti je valjda neka kemija u mozgu poremećena i teško se nositi i sa najjednostavnijim stvarima. A još si opterećena time što ispunjavaš svoju najveću i najtežu zadaću - postaješ MAMA a nisi sigurna u samu sebe i svoju snagu.
    Isto kao što medicina prepoznaje da čak 10% trudnica pati od prenatalne depresije ali ne postoje niti jedan terapeut ili udruga koje se bave tim problemom. Nemaš se kome obratiti. Jedino se tu i tamo možeš ovdje izjadati pa ti je na čas lakše

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •