Pokazuje rezultate 1 do 14 od 14

Tema: Privatni ilil/i socijalni ginekolog

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno Privatni ilil/i socijalni ginekolog

Evo ovako: dosada sam uvijek isla privatnom ginekologu, na preporuku i tamo sam i ostala. Nisam imala nikakvih problema pa mi nije iblo problem izdvojiti godisnje 200 ili 400 kn.
    Sada sam trudna, ona je prva potvrdila trudnocu, no u medjuvremenu sam se ipak prebacila na socijalnog zbog uputnica, jer ipak je lakse neke stvari tako obavljati nego sve placati!

E sad, stvar je u tome sto naravno ova privatrna ima puuuuuuno bolju opremu, i ok je, a i ovaj drugi doktor je isto ok,malo mi je zbunjen jer mi je krivo izracunao termin poroda i stvarno ambulanta je koma. I sad naravno da cu ostati kod tog socijalnog, ali opet to mi je prva beba i sad nemam pojma sto da radim.

Jel moze stetiti bebi ako idem paralelno tj npr dva puta mjesecno na ultrazvuk, ili da odem privatnoj kad beba naraste pa da odemo na taj 3D/4D ili kaj to vec je!

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

za sve ti socijalni mora dati uputnice i recepte ukoliko pretrage radiš u bolnici ili u domu zdravlja...a uzv i papu plačaš kod privatnika...tako ja radim...

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ja mjesečne preglede obavljam kod privatnika, a kod socijalnog odem samo po uputnice i recepte

dija0

Početno

ja sam ti kod jedne ginekologice koja radi i pravatno i preko hzzo-a tako da plaćam samo normalni ultrazvuk 100kn a pregledi i sve ostalo ništa i ona mi daje uputnice

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Ja ti kod socijalnog ginekologa samo uzimam uputnice i recepte, a preglede radim kod svog doktora u bolnici.

bilbo

Početno

Citiraj maksi prvotno napisa
    Ja ti kod socijalnog ginekologa samo uzimam uputnice i recepte, a preglede radim kod svog doktora u bolnici.
    i ja ovako jer imam najboljeg priv.ginića na svijetu!

imam sreću da preko firme imam policu dodatnog zdravstvenog osiguranja i znam da si privatnog nije lako priuštiti, pogotovo ovako pred kraj trudnoće, kad se družimo svakih dva tjedna

Cathy_1, mislim da je u ovoj dilemi ključan osjećaj povjerenja koje imaš ili nemaš u svog ginekologa/icu, bez obzira na to radi li se o soc.ili priv. praksi. Barem u mom slučaju to igra presudnu ulogu, kao i posebna "kemija" i razumijevanje koje postoji ili ne postoji između liječnika i pacijenta

ja sam imala sreću da sam ove elemente pronašla u odnosu sa svojim (slučajno privatnim) ginićem i nadam se da će svoju praksu još dugo, dugo obavljati, na moju i radost budućih trudničica

koliko znam, privatna zdravstvena osiguranja nude vrlo povoljne police koje te mogu spasiti enormnih troškova, ako se odlučiš za privatnog liječnika

sretno i uživaj u trudnoći

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

ja idem samo kod privatnika, radije platim nego da u DZ pokupim neku bolest (u trudnič. ambulanti je uvijek bar jedno prehlađeno dijete), gubim par sati čekajući i sl..

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Prvu trudnoću sam išla kod privatnice, ali mi je jako išlo na živce što sam za svaki papirić morala hodati još i kod doktorice preko socijalnog.
    Sad sam našla prekrasnu doktoricu preko hzzo-a, i drugu trudnoću pratim kod nje. Puno mi je bolja kao osoba i kao doktorica od one privatne, i to mi je najvažnije. Ali godine su prošle dok nisam našla takvu ginekologicu!

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Potpisujem sve što je bilbo napisala. Važno je da imaš dobru komunikaciju sa ginekologom, a ne da odlaziš od njega zbunjena. Kao ja nekad. :D

Irena001 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Citiraj Helena28 prvotno napisa
    Ja mjesečne preglede obavljam kod privatnika, a kod socijalnog odem samo po uputnice i recepte
    također

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

I ja sam cijelu trudnoću vodila privatno i sve od prvog do zadnjeg pregleda, lijeka i svega ostalog (kasnije i pregledi u bolničkoj ambulanti) sam platila.
    Vrijedilo je svake lipe - počevši od tretmana, ne čekanja na pregled, razgovora, savjeta, povjerenja....
    Moj je osobni problem što sam bila prelijena lijekove i uputnice ići tražiti od soc. gin. kod koje sam uredno upisana, jer kad se dogodi nešto u trudnoći zbog čega trebaš neki lijek ili već zadnji pregledi u bolnici pod kraj trudnoće - ne hoda ti se i ne čeka kod socijalaca.
    Koliko sam mogla, poslala sam MM-a svojoj doktorici opće prakse kad mi je svaki mjesec išao po doznake z abolovanje i dala bi mi ev. neki lijek koji ona može prepisati s obzirom da nije gin. (npr. dala mi je Nolicin, ali Dabroston sam morala sama kupiti), tako da i to može biti jedno od rješenja.
    Isto tako, s pravom mogu reći da me moj priv. gin. spasio kad sam u 11. tj. imala hematom jer mi je bez obzira što su mi u bolnici rekli da ne pijem nikakve lijekove, preporučio Dabroston - a to je bilo samo zato jer sam ga usred vikenda i po nekoliko puta dnevno mogla dobiti na telefon što čisto sumnjam da bih uspjela sa socijalnim.

Ava M avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj Cathy_1 prvotno napisa
    dva puta mjesecno na ultrazvuk
    Mislim da je ovo malo previše, ako baš nema potrebe.
    Mi smo bili na oko 7,8 uzv u trudnoći i već su svi oko mene vikali da pazim što činim!
    Bilo je govora za i protiv tolikog broja uzv pregleda i možda će netko odmah uskočiti da to nema veze i da je uzv skroz siguran, ali znam da se čak i u novinama pisalo o možebitnoj štetnosti istog, i možda i nisu dokazali suprotno ali, ... gdje ima dima ima i vatre.

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

ja sam bila u prva 3mj trudnoće na UZV 6 puta, morala sam na kontrolu 2x mjesečno.

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Ma da slazem se, sad mi je soc ginekolog otisao na godisnji pa cu sljedeci pregled koji moram napraviti otici privatno, i kad se ovaj vrati opet kod njega...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •