Pokazuje rezultate 1 do 22 od 22

Tema: zadrzavanje vod eu organizmu u trudnoci

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno zadrzavanje vod eu organizmu u trudnoci

.. pa sto da kazem: trudna 10tjedana (sutra kontrola), a ja zadrzavam vodu? osjecam se uzasno, trbuh mi je ko' u 5mj. trudnoce - navecer posebno napuhan :shock:
    Ne mokrim bas nesto dovoljno, a pijem tekucine!
    Na dijeti sam jer imam kandidijazu (po savjetu homeopate), dakle ne jedem nista slatko, nista mlijecni proizvodi, ne banane, nista s kvascom i nista od bijelog brasna..! I pijem caj od preslice - prirodni diuretik ali bas i ne pomaze..!

Bas se jadno osjecam! Nabrala sam po vagi cca 4-5kg vode :shock:
    Jel' imao netko nesto slicno, utjesite me...

Sutra cu ginicu sve to izloziti, jer prije 3tjedna nisam imala bas te simptome, ja mislila debljam se !

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Mel,

u početku sam i ja imala tih problema i mislila ako ovako nastavim rasti, bit ću ko trokrilini ormar.

Našla sam čaj koji mi je pomogao - MATIČNJAK, i pila sam jednu šalicu dnevno. Nakon cca 2 tjedna mi se sve popravilo. Trenutno, kada pojedem nešto slanije znam da ću imati problema sa nakupljenom vodom, pa taj dan (ili sljedeći) popijem čaj i opet je sve ok.

Sve u svemu, ovo je samo još jedna stvar koja nam ide u rok službe.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

maticnjak! ok, idem danas u shopping!
    Kazes normaliziralo se... a, bas je odvratno, ma osjecam se ko' balon!
    Ajde, malo si me utjesila!
    Vec sam se vidjela s figurom 'sumo hrvaca'

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Pomažu i trudničke masaže za odstranjivanje viška vode

Tiwi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Mel, sosjećam s tobom.

Ja se jako bojim da mi se to ne ponovi (doduše i klopa bez granica je odigrala značajnu ulogu prvi puta).

Samo ću ti reći, kad gledam zapisanu kilažu kroz prvu trudnoću - naježim se.

Krenula sa 60 kg (jer sam se zbuckala malo prije trudnoće) a rodila u terminu sa punih 94 :shock: Ka ta stro fa! Ne trebam ti reći da mi je bilo užasno, zadnja dva mjeseca sam se jedva kretala, ako ne hodam boli me sve, ako hodam, nateknu mi noge da nije normalno, i tako.

Trebalo mi je puno discipline i vremena da se pomalo vratim. Nisam baš skroz došla na staru kilažu ali sam bila vrlo blizu. Za sad sam 9 -ti jtedan i dobila sam jedva pol kile.

rula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Limun ali bez dodatka vode ujutro na gladno. Provjereno u prvoj trudnoci.

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

mel - jel' pijes kafu. Ja sam primjetila da kafa cesto ponisti djelovanje raznih diuretica.

bilbo

Početno

Citiraj lejla prvotno napisa
    mel - jel' pijes kafu. Ja sam primjetila da kafa cesto ponisti djelovanje raznih diuretica.
    šta stvarno? pa zar nije i sama kava diuretik?

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Koliko je meni poznato kafa suzava kanalice u bubrezima. Moj slucaj se slijedeci: popijem casu vode -> idem u WC, popijem istu kolicinu kafe -> nista.

bilbo

Početno

čovječe, pa to je informacija, lejla hvala!

ja baš imam grdih problema s bubregom a na ovo me nikad nitko nije upozorio; a da ne velim da mi je kava osnovna poslastica, čak i u trudnoći, ona je prva misao koja me ujutro diže iz kreveta

Honey avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Kad si već svašta uspjela izbaciti, ne bi bilo loše da probaš izbaciti sol i sve slano. Meni je pomoglo, pred kraj trudnoće mi se jako nakupljala voda.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

jucer bila na kontroli,
    -1kg u odnosu na zadnji put!
    Ali los mi je nalaz mokrace, jutros isla ponoviti - cjelokupni urin na analizu!
    Kaze dr. poviseni leukociti, bakterija nesto! I kaze vjerovatno upala mjehura?!
    I dobila antibiotike, koje trebam poceti piti danas pa kad za 7dana stignu nalazi urina onda ce tocno vidjeti da li je pogodio terapiju?!
    Ma tko je tu lud? Bas sam zbunjena... nalazi stari 3tjedna i on mi na osnovu toga poropise antibiotik? Ma neznam...
    Sacekati cu jos 7dana da vidimo ove nalaze od jutros pa mozda se upala stisala, jer mi se nisu simptomi pogorsali!

Jedino ne mokrim dovoljno, to nije dr. komentirao :?
    Homeopata kaze da sacekam jos 7dana da vidimo nalaze, iako po njenom pregledu nije nista alarmantno...

Pijem uroloski caj, danas ce mi homeopata javiti terapiju (kad istestira sto mi pase)!

Bas sam zbunjena.. :/

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kavu ne pijem uopce! Nemogu gadi mi se..
    Inace 3-4 dnevno su bile mojeeeee.. A, sad nista i fali mi taj osjecaj ispijanja kavice.. mozda u drugom tromjesjecju mi bude pasala!

A, meni pak kava djeluje diureticki!
    Odnosno, nikad do sada nisam imala nikakvih slicnih problema;
    Stogod bih popila, nakon 15-30min na WC!

A, sada ...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kazete manje soli.. pa mogu i to !!
    Ma ne jedem nista slano ni pikantno, solim naravno dok kuham ali ne jedem grickalice i sl.

Ok, probati cu svesti sol na min. - sto je i logicno sol zadrzava tekucinu!

Znaci limunada na taste!
    Ma ok, pijem onaj sok od kiselog zelja na taste - pa mogu i limunadu jos uz to

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

a, sto se tice masaza za izbacivanje vode, hjomeopata me pitala ako cu 'limfnu drenazu' ?!

Pa da mi izdrenira visak vode!

Ali kaze da joj se ne cini jos potrebnim jer meni ne oticu noge ni ruke - zasad samo trbusna supljina !

Pa neznam...
    Jel' netko bio na toj limfnoj drenazi?!

Tiwi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Joj, masaže.. Mene je fizioterapeutica upozorila da to ne radim, nikako, jedino .. e sad, ne znam to objasniti, ali moguće da je ovo što spominješ. No to je izuzetno lagano dodirivanje (onako, kao da gladiš bez ikakvog stiskanja i gnječenja) i to počinjem od prepona, pa ispod koljena i tek onda zglob na nozi (noge su mi bile kooooomaaa).

I isto mi je jako pomogla neslana hrana (bljutave juhe, kuhana piletina, niš ugljikohidrata itd.)

bjuma avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

uglavnom, ja, evo, ulazim u 35. sedmicu. nisam mnogo natecena, ali u zadnje vrijeme mi oticu ruke, prsti i, da, imam bolove u zglobovima. je li to ok? :?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

evo, kod mene sto se zadrzavanja tekucine tice sad je sve ok!
    sad sam u 16tjednu i sto se kg tice, visak vode otisao, a sveukupno od pocetka trudnoce sam dobila oko 3-4kg (poprilican trbuh i grudi narasle).

inace pila sam bio cell caj (1l dnevno) i solidago kapi (80kapi razrjedjeno u 1l vode) i to sam po savjetu homeopate pila cca 1mj. i sve ok, ne zadrzavam vise tekucinu, bakterija nema... pa sto se toga tice sada sam ok! Nadam se tako ce i ostati.

a, za 35tj. nije cudno malo zadrzavanja vode, to je cesto, mislim 'normalno' ? ja u prvoj trudnoci nisam bas ni malo imala problema s oticanjem i viskom tekucine! Ali te zadnje tjedne, nekako sam se malo 'napuhala' u licu najvise (zglobovi nisu oticali), tako da valjda je to individualno?! Mozda da pitas ginica ?!

bjuma avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

pa nisam bas sigurna da su mi zglobovi nateceni, ali da, sigurna sam da me bole, kad savijam prste. i nije nimalo prijatno, pa sam se malo zabrinula.
    inace, vec odavno sam skinula nakit s prstica. i vec se pitam hocu li se vratiti ikad vise u normalu, posto vjencani prsten nosim na lancu, oko vrata...
    imala sam praaaaaavo tanke prstice i stoga smo morali uzeti najmanji moguci, izgleda kao djeciji.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

... a, ja rodila sa vjencanim prstenom na ruci i sa satom oko ruke .. nije se nitko sjetio da bi to bilo dobro skinuti

ma vjerujem da ce ti sve biti super...

bjuma avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

hvala mel,

situacija je malo bolja, mada su mi prsti jos uvijek oteceni.
    reci mi jos nesto- u prvoj trudnoci, da li si s vremena na vrijeme osjecala pritisak na zdjelicu. onako, neugodno, kad se napregnes prilikom ustajanja ili okretanja na drugu stranu? kao da te bol zakoci, pa se ne mozes pomjeriti?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

eh, nisam ti ja mjerodavna, ja sam prvu trudnocu prelezala... a, pred kraj su dr. rekli mogu setati ... i moram prznati da 'mi vise nista nije smetalo' ... sve mi je bilo suuupeeer

zao mi je sto ti nisam pomogla, mozda bolje netko drugi da ti odgovori

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •