-
-
ja sam radila briseve...nije mi ništa bilo...samo polako...i malo češ sukrvice možda imat,,,niš strašno...ne brini
-
ja ću raditi briseve u 32. tjednu i nitko mi nije spomenuo da se u kasnijoj trudnoći ne bi trebali raditi.
-
Ja ću u uskoro ( u 36-tom tj.) ići na cerv. bris da se uvjerim 100% da nemam streptokok(iako sam radila bris oko 15-tog tj. i bilo je ok).
Nekako si mislim,ako me mogu pregledavat vaginalno,opipavat prstom da li sam otvorena ili nisam( a ima doktora koji to nimalo nježno ne rade),onda malo "prebrisavanja" štapićem od vate ne bi trebalo biti problem.
-
-
Ja sam radila bris u 35. tjednu, imala streptokok, popila turu antibiotika, a kontrolni bris poslije nisam radila. Za svaki slučaj, dobila sam antibiotik u infuziji na početku poroda.
-
Osoblje foruma
ja sam radila bris u 39om tjednu. imala neku bakteriju pa da vide da li se povukla.
-
nemoj se brinuti,mislim da dr opce prakse ne bi trebao filozofirati oko ginekoloskih odluka.
-
Ja sam radila u 31-32 tjednu i nista! Samo se ti opusti, pa zna tvoj ginekolog sta radi!
-
.
Ma ne može on tebi oštetiti ništa..Ja sam bila u bolnici doduđe u 26 tjednu i morali su miraditi 3 brida za redom za sve moguće i nemoguće fore.... 
Nije ugodno,priznajem,ali nije niti toliko strašno kako sam si zabrijala..
-
Evo me opet. Uzet je bris, cervikalni, vaginalni, sve je bilo ok, nikakvih problema, samo me dzaba "ufrkao" taj dr
.
E sada, stigli su rezultati mikrobioloskih briseva i urinokultura, sve je u redu, sve je sterilno, a meni leukociti bili 13,9 , sedimentacija isto malo visa, sto bi bilo znak infekcije u koju je ginekolog bio ubedjen jer mislio da infekcija stvara postojane BH kontrakcije. Nakon video rezultate da su sterilne ipak nije ubedjen da nema cervikalne infekcije, kaze mozda je malo "visoko" u cervikalnom kanalu :? i da pijem nedelju dana Hikoncil.
Uplasilo me to, da nije daleko bilo visoko do plodovih ovoja, mada je CRP [protein] negativan. Ne znam sta da mislim vise.
Te kontrakcije i dalje imam svakodnevno, postojano, kad hodam osecam strasan pritisak u stomaku, kad lezim nekako lakse podnosim ta stezanja.
Dali je neka imala slicnih iskustva, dali neko zna koje su simptome infekcije plodovih ovoja?
Mirujem i ludim
Pozdrav i hvala svima na odgovorima
-
moja sestra je imala kontrakcije već od 30 tjedna...nije imala nikakvih infekcija...rodila točno na termin
na kraju kroz priču moja baka je rekla da je ona u svakoj trudnoči imala lagane trudove od sedmog mjeseca....a jednog strica rodila u 43tj...(valjda kasnija ovulacija)
možda da potražiš drugo mišljenje?
-
A na što su ti konkretno rađeni brisevi? Nekako su mi prebrzo stigli rezultatu.
Inače, leukocitoza do 16 000 je normalna u trudnoći kao i ubrzana sedimentacija. Također, ako imaš stezanja (BH?), a ne otvaraš se manja je šansa da su prave kontrakcije (trudovi) i da je uzrok infekcija.
Ja bih još rekla da imaš jako savjesnog ginekologa.
-
bibai, radjeni su mikrobioloski brisevi cerviksa i vagine[ za sto je potrebno 24 ili 48h- ukoliko prve antibiogram, tako mi bar objasnili u zavodu zdravsvene zastite] Ja briseve odnela u sredu popodne,danas uzela rezultate, nije bilo antibiograma jer nisu nadjene patoloske bakterije kako pise u nalazu.
Dr nije pomenuo da je dozvoljeno leukociti da idu do 16000, doduse malo je sitnjicar i panicar i mnogo puta me bez razloga preplasio, ono prvo kaze najstrasnije pa zatim krene da ispita ovo ili ono.
Inace ne otvaram se, kanal je zatvoren, na zadnju UZ kontrolu bio 34mm i takav je od pre tri tjedna, ali meni nikako da prestanu ova stezanja. Tjedan dana sam bila na tokoliticima [oralno] u 31+ tjedan i nikakav efekat od toga nisam imala, stezanje i dalje svakodnevno prisutno. Ne mogu ni 5 minuta da stojim na nogama a da me ne stegne i stomak postaje toliko tvrd da mislim da ce eksplodirati koza. Kad to kazem Dr. on kaze da sve i da pocnu pravi trudovi i otvaranje, da nece biti problem sa bebom posto kao beba iznad 33+ znaci beba koja usla u 34 tjedan je zrela za zivot izvan materice. Ja ne bih ipak da beba izadje bar pre 36 puni tjedan. Na mirovanju sam i brojenju kontrakcija koje lude po celi dan
ali bas po celi dan.
-
meg, tvoji osjeti u trbuhu podsjećaju me na moje;
meni se super pokazao Magnezij 300! znam da zvuči prejednostavno ali pokušaj, škoditi ti ne može a možda i pomogne, meni osim bolnih otvrdnuća trbuha rješava i probavne smetnje.
sretno ti bilo, znam kako je to neugodno!
-
Meg, znam kako je to :/
Samo me zanima da li ti je rađen bris na Chlamidiu i Ureaplamu?
I pokušaj s Mg, meni je također dosta pomagao.
-
-
Na početku trudnoće sam imala Chlamydiu koju sam liječila i izliječila. Nakon cijele trudnoće bez sexa u 29-om tjednu zbog učestalih kontrakcija i otvaranja su mi ponovljeni brisevi i taj put mi je izolirana Ureaplasma.
Nakon liječenja kontrakcije su gotovo prestale dobrih 3 tjedna, s tim da sam i prije i poslije antibiotika dobivala različite tokolitike.
Ali ako ih imaš već mjesec dana i ne otvaraš se ne moraš uopće brinuti bez obzira na učestalost.
A smirivanju osim mirovanja pomaže i ne diranje trbuha, dojki i uzimanje dovoljno tekućine.
Još samo 3 tjedna.
-
-
poslala sam ti pp da ovo ne bude dijalog
-
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma