Pokazuje rezultate 1 do 21 od 21

Tema: bris u 34+, pomoc!!!

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno bris u 34+, pomoc!!!

u 34+1 sam tjedan trudnoce i dr mi rekao da trebam uzeti mikrobioloski bris rodnice da bi se iskljucila eventualna infekcija [zbog jakoooo cestih da ne kazem postojanih BH kontrakcija] medjutim kad sam uzimala uput lekar opste prakse mi rekao da je rizicno u tako visokoj trudnoci da se "babra" po cerviksu jer kao stanje je tu do "maksimum" promenjeno pa opasno je sada da se uzima bris cerviksa ili vaginalni bris da ne dodje do "ostecenja" cerviksa i slicno. I sada????? Totalno me preplasio i sada ne znam sta da mislim i da radim. Dali je neka imala slicnog iskustva, dali je neka vadila bris u ovim nedeljama trudnoce. :?
    Pomagajte, hocu da poludim vise od ovakvih izjava tipa, jedan kaze jedno, drug drugo- slusam to 8 meseci vec
    molim vassssss

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

ja sam radila briseve...nije mi ništa bilo...samo polako...i malo češ sukrvice možda imat,,,niš strašno...ne brini

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ja ću raditi briseve u 32. tjednu i nitko mi nije spomenuo da se u kasnijoj trudnoći ne bi trebali raditi.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ja ću u uskoro ( u 36-tom tj.) ići na cerv. bris da se uvjerim 100% da nemam streptokok(iako sam radila bris oko 15-tog tj. i bilo je ok).
    Nekako si mislim,ako me mogu pregledavat vaginalno,opipavat prstom da li sam otvorena ili nisam( a ima doktora koji to nimalo nježno ne rade),onda malo "prebrisavanja" štapićem od vate ne bi trebalo biti problem.

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Ma preplasio me taj dr opste prakse
    Popodne kad otisla da vadim bris rekoh to ginekologu, slatko se iznasmejao i zbijao sale sve vreme za taj "strasan" poduhvat : :D
    Uglavnom uzet bris, nije bilo nimalo strasno, sem to sto sam se ja nepotrebno uzrujala. Ostaje mi sada da cekam rezultate brisa, dr rekao da mozda ima infekciju obzirom da su leukociti bili poviseni [13,9] i da se nadam da nije neka gadura od streptokoka.
    Hvala vam na odgovorima

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Ja sam radila bris u 35. tjednu, imala streptokok, popila turu antibiotika, a kontrolni bris poslije nisam radila. Za svaki slučaj, dobila sam antibiotik u infuziji na početku poroda.

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ja sam radila bris u 39om tjednu. imala neku bakteriju pa da vide da li se povukla.

jenny avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

nemoj se brinuti,mislim da dr opce prakse ne bi trebao filozofirati oko ginekoloskih odluka.

Franciska75 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Ja sam radila u 31-32 tjednu i nista! Samo se ti opusti, pa zna tvoj ginekolog sta radi!

ruza avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno .

Ma ne može on tebi oštetiti ništa..Ja sam bila u bolnici doduđe u 26 tjednu i morali su miraditi 3 brida za redom za sve moguće i nemoguće fore....
    Nije ugodno,priznajem,ali nije niti toliko strašno kako sam si zabrijala..

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Evo me opet. Uzet je bris, cervikalni, vaginalni, sve je bilo ok, nikakvih problema, samo me dzaba "ufrkao" taj dr .
    E sada, stigli su rezultati mikrobioloskih briseva i urinokultura, sve je u redu, sve je sterilno, a meni leukociti bili 13,9 , sedimentacija isto malo visa, sto bi bilo znak infekcije u koju je ginekolog bio ubedjen jer mislio da infekcija stvara postojane BH kontrakcije. Nakon video rezultate da su sterilne ipak nije ubedjen da nema cervikalne infekcije, kaze mozda je malo "visoko" u cervikalnom kanalu :? i da pijem nedelju dana Hikoncil.
    Uplasilo me to, da nije daleko bilo visoko do plodovih ovoja, mada je CRP [protein] negativan. Ne znam sta da mislim vise.
    Te kontrakcije i dalje imam svakodnevno, postojano, kad hodam osecam strasan pritisak u stomaku, kad lezim nekako lakse podnosim ta stezanja.
    Dali je neka imala slicnih iskustva, dali neko zna koje su simptome infekcije plodovih ovoja?
    Mirujem i ludim
    Pozdrav i hvala svima na odgovorima

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

moja sestra je imala kontrakcije već od 30 tjedna...nije imala nikakvih infekcija...rodila točno na termin
    na kraju kroz priču moja baka je rekla da je ona u svakoj trudnoči imala lagane trudove od sedmog mjeseca....a jednog strica rodila u 43tj...(valjda kasnija ovulacija)
    možda da potražiš drugo mišljenje?

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

A na što su ti konkretno rađeni brisevi? Nekako su mi prebrzo stigli rezultatu.
    Inače, leukocitoza do 16 000 je normalna u trudnoći kao i ubrzana sedimentacija. Također, ako imaš stezanja (BH?), a ne otvaraš se manja je šansa da su prave kontrakcije (trudovi) i da je uzrok infekcija.
    Ja bih još rekla da imaš jako savjesnog ginekologa.

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

bibai, radjeni su mikrobioloski brisevi cerviksa i vagine[ za sto je potrebno 24 ili 48h- ukoliko prve antibiogram, tako mi bar objasnili u zavodu zdravsvene zastite] Ja briseve odnela u sredu popodne,danas uzela rezultate, nije bilo antibiograma jer nisu nadjene patoloske bakterije kako pise u nalazu.
    Dr nije pomenuo da je dozvoljeno leukociti da idu do 16000, doduse malo je sitnjicar i panicar i mnogo puta me bez razloga preplasio, ono prvo kaze najstrasnije pa zatim krene da ispita ovo ili ono.
    Inace ne otvaram se, kanal je zatvoren, na zadnju UZ kontrolu bio 34mm i takav je od pre tri tjedna, ali meni nikako da prestanu ova stezanja. Tjedan dana sam bila na tokoliticima [oralno] u 31+ tjedan i nikakav efekat od toga nisam imala, stezanje i dalje svakodnevno prisutno. Ne mogu ni 5 minuta da stojim na nogama a da me ne stegne i stomak postaje toliko tvrd da mislim da ce eksplodirati koza. Kad to kazem Dr. on kaze da sve i da pocnu pravi trudovi i otvaranje, da nece biti problem sa bebom posto kao beba iznad 33+ znaci beba koja usla u 34 tjedan je zrela za zivot izvan materice. Ja ne bih ipak da beba izadje bar pre 36 puni tjedan. Na mirovanju sam i brojenju kontrakcija koje lude po celi dan ali bas po celi dan.

bilbo

Početno

meg, tvoji osjeti u trbuhu podsjećaju me na moje;
    meni se super pokazao Magnezij 300! znam da zvuči prejednostavno ali pokušaj, škoditi ti ne može a možda i pomogne, meni osim bolnih otvrdnuća trbuha rješava i probavne smetnje.

sretno ti bilo, znam kako je to neugodno!

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Meg, znam kako je to :/
    Samo me zanima da li ti je rađen bris na Chlamidiu i Ureaplamu?

I pokušaj s Mg, meni je također dosta pomagao.

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Pijem Mg svaki dan vec skoro pa mesec dana.
    bibai, briseve na Chlamidiu i Ureaplamu sam radila mesec dana pre nego li cu ostati u drugom stanju, bili su u redu i kako sam sve ove mesece trudnoce nemam seksualnih odnosa :D receno mi kao nema potrebe raditi te briseve. Ne znam, mislis li da treba da ih uradim? uradicu nije mi problem, nisam znala inace bih rekla Dr kad uzimao mikrobioloski da uzme i za to.
    Ne pricaj o osecaju u stomaku, to je uzasno. Ne mogu ni 5min da stojim na noge a da ne osetim to uzasno otvrdnuce stomaka. Dali se vama to desavalo cesto ili onako sporadicno se otvrdne stomak? Meni po celi dan i tako svaki dan.Dr mi rekao da su te kontrakcije cesce u 9mesec ali meni su jako zacestile celi 8 mesec. Cekam da dodje bar 36 tjedan i da bar malo izadjem napolje,[nisam ni kupila jos nista za bebu sada me strah i samo mirujem. ]
    Jako mi je drago sto mogu da podelim svoje tegobe sa neko ko zna kako se osecam, ovako znam da nisam sama. Nazalost, ali eto... sve to u roku trudnicke sluzbe

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Na početku trudnoće sam imala Chlamydiu koju sam liječila i izliječila. Nakon cijele trudnoće bez sexa u 29-om tjednu zbog učestalih kontrakcija i otvaranja su mi ponovljeni brisevi i taj put mi je izolirana Ureaplasma.
    Nakon liječenja kontrakcije su gotovo prestale dobrih 3 tjedna, s tim da sam i prije i poslije antibiotika dobivala različite tokolitike.
    Ali ako ih imaš već mjesec dana i ne otvaraš se ne moraš uopće brinuti bez obzira na učestalost.
    A smirivanju osim mirovanja pomaže i ne diranje trbuha, dojki i uzimanje dovoljno tekućine.
    Još samo 3 tjedna.

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Pricacu sa dr opet oko tih briseva, posto i chlamidia i ureaplasma bili negatvni, sada cu opet da pitam.
    Sutra sam opet na ultrazvucno merenje grlica. Jeste, nisam se do sada otvarala, a imam ovakve jako ucestale kontrakcije nesto vise od mesec dana. Dr mi rekao da njega bas briga sto mene steze sve dok to ne deluje na otvaranje grlica, a zadnja tri merenja [ na jedan tjedan] pokazali da se grlic nije ni mnogo skratio ni otvorio.
    Videcu kakvo je stanje sutra ukoliko mogu da zakazem.
    Da te pitam nesto bibai. Pre trudnoce mi ej receno da mi je materica manja nego li treba, tj hipoplasticna. Dali je moguce da je ovakva preosetljivot materice zbog manjeg uterusa [a sada je plod veci] ? Imate li pojma o takvo nesto? :?
    Jesu tebi delovali tokolitici? Primala ih oralno? Ja sem drhtanja celog tela drugo nista nisam osetila, a uzimala gynipral + verapamil 4x na dan.
    pozz

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

poslala sam ti pp da ovo ne bude dijalog

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

hvala bibai, poslacu i ja tebi pp
    a HVALA i svima na odgovorima, sta bih ja da nije "roda" :shock:

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu