Citiraj Sanja prvotno napisa
Hvala! Sad sam službeno procvala.

Točkica, mi već godinama uplaćujemo sve odmore (ljetovanja i skijanja) preko austrijskih agencija, pa smo navikli da je cijena iz kataloga konačna i da ne postoji više ništa za doplatiti, osim ako možda ne želiš uzeti neko dopunsko osiguranje ili tako nešto. Kompasovci su nam na cijenu iz kataloga, već nakon što je cijela papirologija bila korak do dovršene, bez ikakve najave i objašnjenja uvaljali aerodromske takse koje se plaćaju čak i za bebe, što je osjetno povisilo cijenu, a zatim nas je dočekalo iduće neugodno iznenađenje: u cijeni aranžmana nije bilo oduhvaćeno nikakvo putno osiguranje, ni najosnovnije, tako da smo i to morali dodatno uplatiti. Austrijanci, za usporedbu (namjerno kažem "Austrijanci", jer su nam takva iskustva sa svim austrijskim agencijama preko kojih smo putovali, a ne samo s jednom), u cijenu iz kataloga uključuju i aerodromske takse i paket osnovnog osiguranja. Uglavnom, svaka škola se plaća, pa tako i ova. (Još bih dodala da je gospodin iz Kompasa bio prilično neljubazan dok mi je radio aranžman, gotovo ni na jedno moje pitanje nije imao odgovor, nego je pitao kolegice iz filijale, a za neke stvari je čak telefonirao s centralom, okretao je očima na svaku moju molbu tipa da želimo kinderbet i slično, kad sam ga zamolila da mi napravi putno osiguranje koje uključuje zdravstveno osiguranje, osiguranje prtljage i osiguranje od otkazivanja bio je skroz konsterniran i glasno je uzdisao, a na kraju smo skužili da nam je napravio skroz krivi paket osiguranja i neka njegova kolegica ga je dva tjedna prije putovanja morala ispravljati - uglavnom, loše iskustvo.)

Paci, meni je Grčka prekrasna, zaista. Bila sam u Ateni, Delfima i obišla sam gotovo cijeli Peloponez, a što se tiče ljetovanja, prije dvije godine smo proveli dva tjedna na Rodosu. Ono što me smeta je loš standard u hotelima. O tome sam više puta gledala reportaže u njemačkim tv-programima, no nisam im vjerovala dok nisam doživjela iz prve ruke: broj zvjezdica grčkih hotela treba smanjiti za najmanje jednu da bi se dobila realna razina smještaja i usluge koje nude. :/ No da, sad vjerujem da novinari nisu pretjerali i da primjedbe nisu bile rezultat sitničavih Nijemaca kojima sve smeta.

Ne mogu vjerovati, taj je gospodin očito bio na zamjeni ili sl.....
Aerodromske takse se izražavaju odvojeno od aranžmana jer su promjenjive ali uvijek su navedene u katalozima iznad cjenika, doduše, sitnim slovima....
Plaćaju ih svi pa i bebe iako su gratis.
Mi radimo sa Kompasom evo već dvije godine i svi aranžmani imaju osnovno zdravstveno osiguranje, za Tursku konkretno Elvia, kopiram isječak iz završnog pisma Kompasovog aranžmana za Tursku ovo ljeto:
........
Gosti koji su se prijavili na odmor po katalogu MEDITERAN 07 u cijenu odmora imaju uključeno dodatno zdrastveno osiguranjene na putovanju u inozemstvo s asistencijom koje je ugovoreno s osiguravajućom kućom Vzajemna i u suradnji s njihovim poslovnim partnerom Elvia. Tako ćete u zrakoplovnoj luci Brnik na dan odlaska , pored putnih dokumenata, dobiti poseban karton s ispisanim brojem police osiguranja po kojoj ste osigurani.

Ukoliko ćete na odmoru trebati zdravstvenu pomoć možete se neposredno obratiti na Elvia Travel Insurance, Beč, tel.: 0043 1 52 503 65 15 za pomoć pri posredovanju zamolite našeg predstavnika.....

Sorry što je off topic ali baš me iznenadilo, riječ je o istom Kompasu, Ljubljana?