Pokazuje rezultate 1 do 17 od 17

Tema: malo sam zabrinuta,trbam li biti?!

dalmatinka_29

Početno malo sam zabrinuta,trbam li biti?!

pozdrav svima,nova sam ovdje,a evo već ću vas udavit sa pitanjima

naime moja curica koja će za 10 dana napunit godinu je jako aktivno dijete,vesela,brbljava,ma sve za 5,osim jedne stvari. puže jako dobro,brzo i spretno,hvata se za stvari i diže se na koljena,ali nikako se još nije digla na noge. ne mislim na hodanje,znam da za to ima vrimena,već me malo brine to kako se još ne diže na nogice. ponavljam,odlično je dite,zna dosta riči (mama,tata,baba,medo,pa-pa...),spava po cilu noć, kad je pitam di je šta zna pokazat,puzanje joj je glavno,a dizanje na nogice je očito ne zanima :? iz vašeg iskustva molim vas recite mi dal bi trebala bit zabrinuta ili je sve to normalno. e da ne zaboravim,potičem je ja da se digne,stavim joj ono šta joj se sviđa na malo više misto i uz nešto šta bi se mogla dignit,al jednostavno je ne zanima kad vidi da ne može dobavit kad se digne na kolina,niti ne pokušava dignit se na noge.

zahvaljujem

**mial** avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

samo polako i bez brige do 18 mj. doktori vele da mogu biti nezainteresirani i da to ništa ne znači tj da je sve u redu s djetetom. super ti je što se diže sama. to ti je priprema za hodanje.
    mojoj frendici se mali počeo dizati na nogice tek sa 16 mj inače za ništa nije bio zainteresiran čak ni sjediti baš nije znao dobro i onda samo odjednom se počeo dizati.

dalmatinka_29

Početno

Citiraj **mial** prvotno napisa
    super ti je što se diže sama. to ti je priprema za hodanje.
    mojoj frendici se mali počeo dizati na nogice tek sa 16 mj inače za ništa nije bio zainteresiran čak ni sjediti baš nije znao dobro i onda samo odjednom se počeo dizati.
    hvala ti na odgovoru,al nisi me dobro razumila,ne diže se ona sama na noge,diže se samo na kolina,al na nogice tj.stopala neće nikako,inače je preznatiželjna i ne staje na mistu minute,al na nogice nikako da stane,samo bi puzala,sama se posjeda,uhvati se za stol ili za fotelju i digne se,al na kolina,ma kažem sve 5 osim šta se neće nikako digne na nogice.

**mial** avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ma jesam ja tebe skužila, polako. bitno da ona ima interes za dizanje. sad joj je lakše ovako. hoće ona bez brige, ne žuri pa nema još ni godinu, ima vremena za hodanje, a i kad prohoda sjetit ćeš se kako ti se žurilo a tad će ti faliti

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

A kad bi joj ti pružila ruke - ili da ju baš postaviš na noge? Može li stajati?

Ja mislim da bi se dijete te dobi trebalo ustajati, ali ako spretno i uredno puže onda ne bi smjelo biti problema.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ja bih se na tvom mjestu ipak savjetovala s pedijatrom za početak. Ustajanje uz pridržavanje uz namještaj prema knjižici iz rodilišta savlada se u desetom mjesecu, a s dvanaest već ustaju bez pridržavanja. Ako i postoji kakav problem bolje je uočiti što ranije. Nadam se ipak da joj nije interesantno ustati se kad tako dobro puže.

dalmatinka_29

Početno

hvala svima na odgovorima,mial ma ne govorim o hodanju,ima vrimena za to nego samo o dizanju.

Mima neće se diže ni kad joj pružim ruke,a kad je stavim da stoji,lipo stoji,ne klecaju joj koljena,čvrsto stoji,stavim je uz stol ili nešto drži se rukicama i stoji,kad joj dosadi baci se na guzu.

nema mi druge nego da upitam to pedijatra,al sve nekako mislim sad će jer kad se digne na kolina izgleda ka da bi mogla i na nogice,a ona nikako.kukići su joj bili odlični kad smo ih snimali,i prvi i drugi put. joj neću vas više zamarat.

dalmatinka_29

Početno

zaboravila sam reći da je jedna poznanica imala sličnu situaciju i maleni joj se tek sa 13 mj. diga na noge,al tad je odmah i prohoda i sve je u najboljem redu. nadam se da je tako i sa mojom curom jer je stvarno preaktivno i preznatiželjno dite. npr. jutros sam bila na zahodu,a ona ostala na podu u boravku,vratila se za sekund,a nje nema,ona lipo otpuzala u kužinu ispod stola i kupi mrve

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

podijeli svoje sumnje sa pedijatrom na sljedecoj kontroli.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Moj malac je sa 12 mj. dizao se na noge, penjao i spuštao s kauča, držao se za sve živo, a prohodao je (ono da se sam pusti i napravi bez ikakvog držanja korake), tek sa 16 mj. Bio je teški ziheraš. I mogu ti reći da sam sada zbog toga sretna, zato što je možda nakon toga jedanput pao, za razliku od nekih koji su nesigurno zakoračali prije prve godine, pa su do sada pali milijun puta, a neki još uvijek, čak i sa 3 godine padaju.

dalmatinka_29

Početno

banklo... znači digao se na nogice sa 12.mj. meni je to normalno,( Lea je živo dite,na zadnjem pregledu dr. je reka da joj je motorika izvanredna sa 9 mj je koristila pinceta zahvat),al jednostavno mi druge mame napuniše glavu i onda se ja brinem,a mislim da nemam razloga za brigu. pa dignit će se na nogice isto ka šta je naučila sidit i puzat. interesantno je svaki put kad e neka ama pita hoda li,ja kažem ne,onda pitaju jel se diže na nogice,ja opet kažem ne,samo na kolina e onda me toliko ispripadaju sa tim da to nije dobro,da je tribala....

za par dana,kad napuni godinu idemo kod dr. pa ću ga pitat šta on misli o tome,al sama sam sebi glupa sa tim brigama,Lea je mala linguza kojoj se sviđa puzanje i još joj se ne da na noge i baš je briga šta drugi govore! 8)

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

dalmatinka, fizijatri kažu da će dijete koje uredno puže sigurno i hodati - kad neko dijete ima motoričke probleme i ide na terapije onda je trenutak kad propuže trenutak 'odaha' jer se smatra da će sigurno i prohodati.

Tako da je teško za povjerovati da bi tvoja curica odjednom imala nekakve probleme ako se do sada tako uredno motorički razvijala.

Ja znam nekoliko djece koja su baš kasno prohodala (18 mjeseci), a nisu išla na nikakve terapije, samo ne znam jesu li se kasno i počeli dizati na noge.

U svakom slučaju, posavjetuj se sa pedijatrom.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Sad sam se nečega sjetila - iz nekog razloga fizijatri na pregledu stave dijete uz ogledalo, i djeca se onda obavezno dižu na koljena, pa na noge! Nemam pojma zašto, ali ako imaš neko veliko ogledalo pokušaj.

dalmatinka_29

Početno

:D :D :D :D :D Lea se maloprije pokušala dignit :D :D :D neuspješno,al je pokušala :D :D ,uhvatila se za stolicu i hop na jednu nogu i kad je tila dignit drugu pala koliko je duga i široka nije plakala,al nije više pokušavala.
    :/ Mima,u hodniku mi stoji veliko ogledalo na ormaru za cipele i obožava se gledat na njemu,digne se na kolina i gleda se,smješka... doduše nema ništa zgodno za šta bi se uhvatila da se može dignit jer kad se uhvati za ručicu od ladice ona se otvara pa nije sigurna.

**mial** avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

eto vidiš :D :D :D

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj dalmatinka_29 prvotno napisa
    :D :D :D :D :D Lea se maloprije pokušala dignit :D :D :D neuspješno,al je pokušala :D :D ,uhvatila se za stolicu i hop na jednu nogu i kad je tila dignit drugu pala koliko je duga i široka nije plakala,al nije više pokušavala.
    :/ Mima,u hodniku mi stoji veliko ogledalo na ormaru za cipele i obožava se gledat na njemu,digne se na kolina i gleda se,smješka... doduše nema ništa zgodno za šta bi se uhvatila da se može dignit jer kad se uhvati za ručicu od ladice ona se otvara pa nije sigurna.
    I ne treba se za ništa uhvatiti, treba se dići iskorakom tj. snagom nogu a ne tako da se 'povuče' rukama.

dalmatinka_29

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa
    Citiraj dalmatinka_29 prvotno napisa
    I ne treba se za ništa uhvatiti, treba se dići iskorakom tj. snagom nogu a ne tako da se 'povuče' rukama.
    ajme pa i meni bi se bilo teško dignit,a da se za ništa ne uhvatim
    šalim se... zahvaljujem svima na odgovorima. još samo nešto,na nogicama joj držim čarapice i kad je na tapetu sve je ok,al kad je po parketu kliže joj se pa joj se jako nezgodno dignit i da hoće. ne mogu je bosu držat,a cipelice baš i nije pametno još dok ne hoda :? :?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •