Pokazuje rezultate 1 do 2 od 2

Tema: komplikacija u trudnoći-tromboza

Datum pristupanja
    May 2007

Početno komplikacija u trudnoći-tromboza

U 27. sam tjednu trudnoće. Imam 27 godina, prva trudnoća, do sada bez ikakovih komlikacija. A sada problem. Prekjučer sam ujutro osjetila bol u lijevoj preponi, opća stanje lošije i malo povišena tjelesna temperatura. Slijedeće jutro noga mi je malo natekla. Otišla sam doktoru, poslali su me na color dopler krvnih žila i dijagnosticirali trombozu u lijevoj nadkoljenici. Nemam nasljednih faktora rizika. Isti čas ostavili su me u bolnici, strogo mirovanje sa nogom lagano povišenom, provodi se terapija heparin injekcijama. Vrlo su zadovoljni već sada rekacijom na terapiju. Pitanje: Imaju li tromboza ili injekcije haparina negativni utjecaj na plod? Da li ću biti hospitalizirana do kraja trudnoće? Da li ću moći roditi sa ili bez carskog? Da li prehrana na bilo koji način utječe na ovaj problem? Što i kako poslije poroda, posljedice?

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Ne znam odgovore na sva tvoja pitanja, no znam da su aspirin i heparin uobičajena terapija koja se daje trudnicama koje imaju "pregustu" krv. Ovisno o diagnozi nekim ženama daju samo baby aspirin a nekima od trenutka kad se potvrdi trudnoća pa sve do poroda daju i heparin. Za heparin kažu da ne prolazi kroz placentu te se ne izlučuje u majčino mlijeko.
    Za tromboze i probleme s krvožilnim sustavom se inače preporučuje mediteranska prehrana, od ostalih nutricionističkih savjeta znam da npr. češnjak i E vitamin u većim količinama razrjeđuju krv, dok s druge strane C vitamin (više od 500mg) i veće količine K vitamina (ima ga u zelenom povrću) zgrušavaju krvi. Detalje će ti najbolje reći doktori.

Sretno

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •