Pokazuje rezultate 1 do 13 od 13

Tema: 10.mj - gura jezikom hranu iz usta

paljetak avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno 10.mj - gura jezikom hranu iz usta

Sam naslov kaze....
    Nista nam se u dohrani ne poboljsava. Marija ce sad 10 mj. i kad je vrijeme papici hoce otvoriti usta, kolko-tolko, ali jezik nam je prepreka na putu zlice u usta. I tak u usta dospije samo 1/3 onoga kaj je na zlicici. A da ne govorim o tome da max. pojede pola male staklenke (tipa **** ili (kršitelj koda)) po obroku.

Zasto gura jezikom zlicu van?

1. da li joj smeta radi rasta zuba?
    2. da li mozda jos nije spremna za prihvat zlice i "takve"hrane?
    3. ili mozda ja nesto krivo radim?

paljetak avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

U naslovu je trebalo pisati da gura zlicu jezikom, a to valjda podrazumijeva i hranu Ak treba nek glavni isprave naslov.

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

iko???
    ja ne bi znala...
    moj je neš usporio ovih dana...s dohranom.

bubimira avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

nema se to dešavalo sve dok nisam potpuno počela miksat hranu. prije toga sam ju samo usitnjavala s vilicom.
    al s obzirom da vidim da ti svojoj curici daješ hranu iz staklenke onda ti nažalost ne bih znala pomoći.

Storma avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

procitaj tekst
    http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...=238&Show=2478
    Ima li ostale znakove?
    Znakovi koji pokazuju da je dijete razvojno spremno za krutu hranu uključuju sljedeće:

* Dijete može samo sjediti bez potpore.
    * Izgubilo je refleks izbacivanja jezika i ne izbacuje hranu automatski jezikom iz usta.
    * Dijete je spremno i voljno žvakati.
    * Razvija „hvat pincete“, kad prima hranu ili druge stvari između palca i kažiprsta. Korištenje prstiju i zahvaćanje hrane dlanom nisu zamjena za razvoj hvata pincete.
    * Dijete želi sudjelovati u obrocima i može pokušati uhvatiti hranu i staviti ju u usta.

paljetak avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

bubimira, ma ne dajem ja hranu iz staklenke, naprotiv, uglavnom joj sama kuham i miksam, te staklenke su mi samo odokativna mjera kolko pojede.

storma , sve znakove spremnosti ima osim kaj jezik uglavnom stoji spreman na ulazu u usta . Kad joj ne izmiksam nego stisnem vilicom onda i fino zvace kad skuzi da mora. I bebi keksi i stapici joj ne smetaju, to hoce pojesti. Dojim ju kao i prije, i nocu i danju, tu isto nema pomaka ali prema smanjenju

Ma ne znam, bit ce da nije spremna jos kak spada. Samo malo i brinem, pa kad ce biti spremna, jos 2 mj. pa cu na posao, kak ce onda to funkcionirati :? Jel velika greska sto pred nju stavim i koju igracku? Ne skakucem oko nje da ju zabavim, ali stalno nesto prtlja sa rukicama.

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Možda će se činiti banalno, ali da joj možda ne paše kašika? Mislim, možda je prevelika, ili joj se ne dopada plastična, odnosno metalna kašika? Možda joj daješ prevelik zalogaj? Nemoj se ljutiti na banalnost pitanja. To mi je prvo palo na pamet, jer smo mi moral "smanjiti" kašiku zbog istog "problema". Sa manjom kašikom klopa ko zmaj

paljetak avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Ha, mozda da promijenim zlicicu. Sad je plasticna, nije prevelika, a ionako ne napunim cijelu nego pola, a od toga joj pola ostane u ustima. Probat cu s manjom metalnom, bas me zanima. A da joj ta metalna ne bi smetala po zubekima koji rastu?

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Mi koristimo malu metalnu, onu za promiješati kafu (il' pojesti slatko ) Klope malo na vrhu, kad zine ufuram kašiku brzinom i redovno zaobiđem jezik. Jedino kad joj je zalogaj pevelik, izbaci dio. Nisam primjetila da joj smeta, a zubata je odnedavno. Probaj, baš me interesuje.

paljetak avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Ona cak ne izbaci dio hrane, jednostavno ni ne uzme nis sa zlicice. Ajde, bas da vidimo kak bi bilo sa metalnom. Hvala vjesticice

Storma avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

mislim da samo morate skuziti kombinaciju

nemoj se zamarati kada ce poceti jesti "kako spada", jer to ne mozes nikako predvidjeti. dode li do toga da nece imati ciku, nece biti gladna, pojest ce nesto drugo. a sta moze kad je tvoja cika najfinijaaaaaaaaaaaaaaaaa

tako meni anita kaze kada je pitam zasto trazi ciku a ima svoje najdraze jelo pred sobom: "mama, ali mljeko je jaaaaaaaaaaaako fino, hocu ciku. Prvo cika, onda drugo".

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno re

Moja Saša je sa 9 mj. tek počela lickati hranu sa žličice. Isto nije htjela prihvatiti dohranu, ali nisam se zabrinjavala,jer je lijepo dojila i napredovala. Tek sa 11 mj. je počela jesti manji obrok, recimo količinu manje staklenke.

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

paljetak ima li pomaka na bolje?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •