Pokazuje rezultate 1 do 14 od 14

Tema: pun mi je kufer TAKVIH...

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno pun mi je kufer TAKVIH...

reče meni danas jedan otac (pomoćnik ministra), na spomen samohranih roditelja...

svugdje se guraju, i stalno traže nekakva prava....

nakon prvotnog šoka, kažem ja njemu:

JA sam jedna od TAKVIH!! niste to znali, zar ne?
    ne, nije to znao... ali, to je bio SAMO MOJ, i ISKLJUČIVO moj izbor... ko mi je kriv...

došlo mi je da mu kažem što ga ide , a onda je počeo sastanak...

kad je sastanak završio, rekla sam mu da me doista iznenadio svojim tako krutim i nadasve okrutnim stavom... jer je izrekao sud o nečem na temelju površnog poznavanja situacije... jer nije uzeo u obzir da to NE MORA biti moj (nečiji) izbor, već stvar okolnosti... jer nije uzeo u obzir da je u većini slučajeva - druga strana rekla - puj-pike, ne važi... više mi se ne da igrati... odoh ja...

njegov argument je bio - da on zna (neke) ljude koji su se formalno rastali, i zloupotrebljavali poziciju samohranog roditelja... (volim kad mi netko u istraživanju koristi "reprezentativne" uzorke!) pa tako zna i da takvim roditeljima i nije loše...

:/

a onda sam ga pitala kako bi se osjećao da dođe doma - a žena spakirala kofere i kaže da odlazi!? naglo bi prešao u moju kožu...
    ne smije ona to (kaže on). on je vjernik...

kako više nije imao argumenata - počeo je bacati drvlje i kamenje na socijalne radnike - jer kao - ja se zbog "svoje situacije" sigurno stalno srećem s njima... :? :?

nije mogo bolivit - da nemam emotivnu vezu bar s nekim centrom... u kojem se borim za pravo na rad, na alimentaciju, na mjesto u vrtiću... fuj, sve to što mi ne pripada... jer on ZNA ...

bilo je još nekih stvarčica... ali mislim da je i ovo dovoljno...

što vi ostale doživljavate u 21. stoljeću?????? živimo li doista u njemu????

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

dobro si ga oprala... imas celicne zivce... :D
    primitivac...

ja dozivljavam za sada samo 'kapu dolje' komentare...
    no, jos sam friska i nisam trenutno puno izlozena nekoj 'random' populaciji...

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

njegov argument je bio - da on zna (neke) ljude koji su se formalno rastali, i zloupotrebljavali poziciju samohranog roditelja... (volim kad mi netko u istraživanju koristi "reprezentativne" uzorke!) pa tako zna i da takvim roditeljima i nije loše...
    bemti, nisam ni znala da samohrani roditelji u hrvatskoj zive k'o krmci u teheranu. de, sorc, reci, jel fakat tako da vam novcici samo padaju s neba? odoh se odmah rastat' da uberem veliku lovu.

a onda sam ga pitala kako bi se osjećao da dođe doma - a žena spakirala kofere i kaže da odlazi!? naglo bi prešao u moju kožu...
    ne smije ona to (kaže on). on je vjernik...
    e ovdje covjek vec zna o cemu govori. tocno je rek'o, ona ne smije... inace bi zavrsila k'o cucicka zakljucana u kuci ili k'o jakupovicka s metkom u glavi.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Strašno.
    Ja se samo uvijek iznova prenerazim kad vidim kakvi ljudi kod nas sjede na pozicijama.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj mama courage prvotno napisa
    k'o krmci u teheranu.
    sori al moram

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Objasni lijepo dragom i prije svega pametnom gospodinu kak je stvarno nama. Eto... dva puta mjesečno dobivam alimentaciju, i gradim kuću, odem jednom tjedno kod kozmetičarke, frizerke, pa imam vremena jer mi stan održava vojska teta a djecu sam zbrinula sa dadiljama, vozačima i guvernantama.... 8)

Naprosto sam si smislila da je biti samohrani roditelj velika fora. Nikad više vremena i manje briga, po cijele dane radim na sebi i napredujem fizički, intelektualno, emotivno... divota jedna...

Pa i on će ubrzo promijeniti mišljenje i možda se poželi pridružiti... Eto, odvest ću ga rado na večeru (nek sam bira restoran) pa da mu sve fino objasnim... Tako je divno živjeti u sredini koja te razumije....

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

joj mila pa kaj me nisi nazvala da dojdem i ja tamo...kako su plitki i prazni. zaista da ne vjerujes kakvih ljudi ima-i taj je sigurno OBRAZOVANI gospon. ma daj molim te. Izbor-da nekad je nas a nekada se ni ne snadjemo a samohrani smo htjeli mi to ili ne. i da mije znati kaj to mi mozemo koristiti od drzave ili bilo koga-koje su to benificije pa sam ja glupa plavusa da ih ne vidim???? kaj bum dobilava negdje popuste ili poklone ili bu mi dolazio neko doma kuhat i prati u zamjenu za partnera da ne budem prosta i ne nabrojim jos nekaj
    i ako netko zeli otici i ostaviti obitelj nema te sile i vjere da ga zaustavi...ma molim vas!!!!!!
    fuj

21 stoljece kromanjonaca -eto gdje zivimo -sramora
    hebate kaj sam se nanervirala
    ma da mi ga je sam malo pred oci dobiti

sad dolazim tebi na posel--

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

joj draga, nije taj s mog posla, inače bi to drukčije završilo...

i nemoj se nervirati

tak sam ga isprovocirala (na finjaka, naravno ), da smo razgovor završili ovako:

- PRIZNAJTE da sam vam JAKO simpatična...
    - mhm :?
    - ajde PRIZNAJTE!
    - pa jeste, jako ste simpatični

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno Re: pun mi je kufer TAKVIH...

Citiraj sorciere prvotno napisa

?
    joj bas mi je palo na pamet - pa evo ja sam primjer jos udane, i tako ce ostati do daljnjeg - jer zloupotrebljavam(o) brak tj. dvoroditeljstvo - vise nam se isplati ostati vjencanima na papiru...
    korist obostrana...

dobro - mi smo, sto se toga tice, u specificnoj situaciji...
    ali u principu - koja situacija i nije specificna - kao sto si mu lijepo rekla...

on ocito ima koristi busati se u prsa time da je vjernik...
    pitanje je koja specificna korist je njemu u tome vezano za ovu temu...
    i samo se mozemo nadati da nije ono sto je mc dala nagovijestiti...

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

a, jok! to se ne odnosi na tebe - jer ti si u braku. . a ako si u braku, onda ne postoji način da nekog iskorištavaš ...

ali, da si se npr. službeno rastala, OSTALA s mužem - a tražila povlastice samomajke - onda bi ušla u tu "povlaštenu" kategoriju zloupotrebljavača...

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj sorciere prvotno napisa
    a, jok! to se ne odnosi na tebe - jer ti si u braku. . a ako si u braku, onda ne postoji način da nekog iskorištavaš ...

ali, da si se npr. službeno rastala, OSTALA s mužem - a tražila povlastice samomajke - onda bi ušla u tu "povlaštenu" kategoriju zloupotrebljavača...

moram se pod hitno rastati - bas mi se nekog zloupotrebljava...
    stvarno nemam pametnijeg posla...

u kojem je taj lik bolesnom filmu...

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

hihihihi jesi ga mila

anna-y avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ni moja "samoća" nije bila moja želja kako obitelj treba izgledati.
    Najveću provalu koju sam na poslu čula je bilo kad je moj šef rekao: da sam se sad u stvari osramotila jer sam odlučila biti samohrana majka i da nisam baš najpovoljnija za moje radno mjesto (upravno) :?
    a on sam je slavan po svojim izvanbračnim izletima, a i većina tih gradskih "uglednika" javno švrlja uokolo
    i oni će o meni suditi i govoriti o mojoj "sramoti"?!!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •