Pokazuje rezultate 1 do 11 od 11

Tema: mama i baka - mama!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno mama i baka - mama!

Moj je M (2 godine ,9 mjeseci) jako vezan za mene, jer većinu svog vremena provodi sa mnom, u radu i igri. No, kako postaje veći sve ga više interesira njegov prostor i njegova prava. Borimo se s postavljanjem granica, poštivanjem osjećaja i privatnosti i nastojanjem da kroz svakodnevicu (mame znaju o čemu pričam) guramo sa što manje "ogrebotina". Trenutno je moja mama kod nas (suprug odsutan) i bit će s nama mjesec dana. M se divno slaže s mojom mamom i već neko vrijeme govori kako ju voli najviše na svijetu, više i od mame i da će živjeti s njom. Nekako mi je bio čudan osjećaj. dobro sam razmislila o svemu.
    Ponavljam, ne proživljava nikakve traume, jako smo povezani, većinu smo kvalitetnog vremena zajedno i moja se mama ne mješa u moj odgoj, niti ga (barem ne svjesno) navlači na sebe.
    danas sam o tome razgovarala s mamom i rekla je da je jedno biti mama koja se zaista brine o djetetu, odgaja ga i ne ulazi s njim u konflikte (pri tom radi i brine se za kompletno kućanstvo), a drugo bezbrižna baka koja ima vremenai razumijevanja za sve.
    Čudno se osjećam. Naravno da moje dijete može voljeti koga i koliko hoće, ne podnosim posesivne ljude, ali nisam li i sama takva?
    m.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Sve je u redu. Mama ti je sve rekla - ona ima drugaciji status i drugacije ju malac dozivljava. Ali ti si ipak mama.

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Jesi, posesivna si kao i svaka druga majka. I ja sam posesivna i samo ti mogu reći da ti zavidim na odnosu baka-unuk, jer moji su svi dosta daleko tako da moje dijete jedva da pozna bake i djedove Uživaj u tom odnosu...

Strobery Shortcake avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ako odlaziš na posao, on je ljut i time što je privrženiji baki (a zapravo glumi) hoće te "povrijediti" na isti način kao ti njega kad odlaziš od kuće. Kčer moje prijateljice je radila isto, samo je u ovom slučaju u pitanju bila svekrva, pa možeš misliti kako je njoj bilo. Ja se sjećam da sam znala reči svojoj majci da više volim tetku (njenu sestru, koja nije imala svoje djece, pa je nama ugađala do besvjesti), ali to zapravo u opće nije bilo tako.

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno Re: mama i baka - mama!

Citiraj melrose prvotno napisa
    Moj je M (2 godine ,9 mjeseci) jako vezan za mene, jer većinu svog vremena provodi sa mnom, u radu i igri. No, kako postaje veći sve ga više interesira njegov prostor i njegova prava. Borimo se s postavljanjem granica, poštivanjem osjećaja i privatnosti i nastojanjem da kroz svakodnevicu (mame znaju o čemu pričam) guramo sa što manje "ogrebotina". Trenutno je moja mama kod nas (suprug odsutan) i bit će s nama mjesec dana. M se divno slaže s mojom mamom i već neko vrijeme govori kako ju voli najviše na svijetu, više i od mame i da će živjeti s njom. Nekako mi je bio čudan osjećaj. dobro sam razmislila o svemu.
    Ponavljam, ne proživljava nikakve traume, jako smo povezani, većinu smo kvalitetnog vremena zajedno i moja se mama ne mješa u moj odgoj, niti ga (barem ne svjesno) navlači na sebe.
    danas sam o tome razgovarala s mamom i rekla je da je jedno biti mama koja se zaista brine o djetetu, odgaja ga i ne ulazi s njim u konflikte (pri tom radi i brine se za kompletno kućanstvo), a drugo bezbrižna baka koja ima vremenai razumijevanja za sve.
    Čudno se osjećam. Naravno da moje dijete može voljeti koga i koliko hoće, ne podnosim posesivne ljude, ali nisam li i sama takva?
    m.
    Draga, zao mi je sto moram ovako....ali ja zaista mislim da si zadnjom recenicom dosta toga objasnila. Opusti se malo. Viktor nekad najvise na svijetu voli cuvalicu, nekad cak i njenu mamu, nekad mene, nekad tatu...I to je sasvim OK Zar ne bi bilo pogresno i ograniceno i opasno da voli samo i jedino mene?
    A floskulu "najvise na svijetu" oni bas i ne dozivljavaju na nacin na koji mi.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Potpisujem što su ti cure rekle

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Zar ne bi bilo pogresno i ograniceno i opasno da voli samo i jedino mene?
    Pa nije melrose ni rekla da želi da dijete voli samo i jedino nju, samo je donekle smeta što joj se čini da je djetetu baka na prvom mjestu.
    A recimo, moje dijete ne voli SAMO mene, ali me voli uvijek najviše.

Melrose, tvoja mama mi se čini sjajna osoba, i nije djetetu bio problem vezati se uz nju, ali svejedno mislim da je mama ipak mama (tj. na prvom mjestu).
    I moja sveki je jedna predivna topla osoba i kad Kristina provede dva tjedna kod nje, normalno da se veže, nemam ništa protiv toga. Ali kad ja dođem, ipak sam joj prva.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Tea je samnom stalno jer ne radim još, ali kad ju ostavim na čuvanju kod bake i dođem po nju, ona veli da neće doma. Nije ni ljuta na mene niti joj nešto fali samnom, ali jednostavno voli ići kod bake. Isto ponekad poželi ostati spavati kod bake. Ja se ne opterečujem time... drago mi je da ju mogu ostaviti na čuvanju kod osobe s kojom joj je lijepo.

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Moj M., inače pravi mamin sin, imao je jednu dosta dugotrajnu fazu kad je zaboravljao na sve, pa i na mene kad bi ugledao mog tatu. Fokus bi bio samo na noniću i bilo je obostrano. Ja sam bila sretna zbog toga, a moj tata i danas se raduje uspomenama na to vrijeme. Budi sretna što ti dijete ima tako blizak odnos s bakom, jer mnogi to nemaju. To su uspomene i ljubavi koje se pamte za cijeli život.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ništa čudno. Kćeri od moje seke su imale svakakvih izjava, mama nije uzimala k srcu, bilo joj je drago što ima tako blisku obitelj. Njima je ono što je tvoja mama tvom sinu bio dida za kojeg je starija redovito izjavljivala da ga najviše voli, pa onda tek tatu, pa mamu itd. Mlađa je diplomatičnija i ona uvijek govori da sve voli jednako. Starija je često znala reći da bi ona voolilaaa da sam joj jaa maaamaaa itd. U biti - tko je s njima par dana i posveti im se onda od strane starije padaju takve izjave. Taj dida je super, pun strpljenja, i njega stvarno obožava starija u kontinuitetu. Obožavanje je, naravno, uzajamno. Naravno da zapravo mamu vole najviše, ali koji put je žele malo "ubost" ako im ne da da tog trena gledaju crtić i sl. Mislim da su to standardne dječje izjave, ne moraš se uzbuđivati oko toga. Zna se tko je mama, ne brini . Kad je neka frka - mama je nezamjenjiva, a u igri je uvijek zanimljiviji novi partner ili "mekši" partner.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

fala cure.
    samo sam se pitala jel mi osjećaj na krivom tragu, niš više. je.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •