Pokazuje rezultate 1 do 49 od 49

Tema: nemoguca misija iliti kako prikupit urin kod curice?

luce2006 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno nemoguca misija iliti kako prikupit urin kod curice?

nini (8,5 mj) vec misec dana bezuspjesno pokusavan uhvatit urin u onu kesicu. valjda san ih dosada potrosila sigurno 50-tak, ako ne i vise

stoga san se odlucila nju skinit golu i dezurat s posudicom. dobro, zamisao je lagan dio, ali praxa je tezi. imate li kakav savjet kako cu? samo da napomenem, ona moze cvrsto sjedit

hvala na pomoci

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

stavije na tutu il posudicu odmah nakon buđenja...ak se opire, onda je nekak drž u zraku il osloni nogicama na kadu dok ti s posudicom čekaš!!!

cekana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Potpis. U kadu odmah nakon buđenja i čekaj s posudicom. Sretno

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

a zakaj ne može u vrećicu? :?

da li ju dobro zaljepiš?

Mayaa avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

to je lako
    staviš je u ležeći položaj. daš ono šta inače ne daš; kameru i/ili fotoaparat i/ili mobitel da proučava, tako će garant ležat 10 minuta u komadu.
    istovremeno s gornje strane tankaš vodom, sokom ili šta već pije i ideeeeeeeeee

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Trik je da onaj ljepljivi dio zalijepiš na međicu (nadam se da ne otkrivam toplu vodu)

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Ja sam bila tata-mata u tome. Prvi smo put to trebale učiniti kad je mala imala 7 mjeseci. U 2 sata sam uspijela sam uloviti 3 urina za redom bez gubitka ijedne kapi (u 3 zasebne vrećice) jer sam se bojala da neki urin možda neće biti sterilan.
    Ne postoji posebna caka-samo treba lijepo raširiti nožice i posebno paziti da se dio prema guzi lijepo zalijepi. Ako malena leži, veća je vjerojatnost da će procuriti negdje. Iz iskustva znam da je najbolje bebu držati na rukama, tako da urin curi "ravno na dolje" u vrećicu.

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

jednom sam trebala šefici uhvatit urin. i nalivam ja nju gori čajem, a doli nikako uhvatit u kesicu. nema šanse, sve od mimo kesice u pelenu.

i domislim se ja (ko baltazar): uzmem onu kesicu ko šta ih ima u konzuma za voće i povrće (one šta ih ima 100 komada u roli, a imaju ručice). i fino hop jednu nogicu kroz jednu ručicu kese, drugu nogicu kroz drugu, kesu raširim i podignem priko guze i kokcie. i na kraju stavim pelenu.
    bilo mokraće za 17 analiza

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj Loryblue prvotno napisa
    jednom sam trebala šefici uhvatit urin. i nalivam ja nju gori čajem, a doli nikako uhvatit u kesicu. nema šanse, sve od mimo kesice u pelenu.

i domislim se ja (ko baltazar): uzmem onu kesicu ko šta ih ima u konzuma za voće i povrće (one šta ih ima 100 komada u roli, a imaju ručice). i fino hop jednu nogicu kroz jednu ručicu kese, drugu nogicu kroz drugu, kesu raširim i podignem priko guze i kokcie. i na kraju stavim pelenu.
    bilo mokraće za 17 analiza
    Najoriginalnija ideja za male pišulinke, od srca sam se nasmijala !

Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nije sterilno

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Otidji kod Dr. Labure da joj zaljepi ako ti ne ide od ruke. Ja sam jednom dosla kod nje ne znajuci da cemo malenoj radit test i Dr. Labura joj je sama zaljepila vrecicu, ja nisam ni znala da takve vrecice postoje do tada (nisu nam do tada ni trebale). Jedino sto smo cekali dobra tri sata prije nego se L piskila, trpila je do zadnjeg momenta iako sam je nalila tekucine.

Ariens avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Mozes probati s tuticom
    Prvo je navikni na tuticu - ne bi trebalo biti pretesko. Kad skuzi sto se radi u nju stavi vrecicu u tuticu i to je to

Obicno piske nakon spavanja pa joj tako i nudi tuticu.

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ovako smo mi, nalijepis vrcicu i ostavis si ju golu u krilu sve dok se ne upiski u nju. pri tome ju na spricu gut po gut nataces vodom. sve ostalo bi nam se razlilo. dakle ispod vrecice drzis ruku tak da osjetis cim se popiski. gore ju pokrij dekom.

Joe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Klinci obično piške nakon buđenja, tako da ti je to najbolji moment (been there, sa Nikolom)

M.a.r.t.a avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Podižem.
    Kako uzeti urin 1,5god dječaku koji ne može stati na mjestu ni sekunde?
    Priča sa kadom otpada jer sam izađe.
    Šta postoji nekakva kesica za te svrhe?

la11 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

M.a.r.t.a ,ima za kupiti u ljekarni vrećice za urin

M.a.r.t.a avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj la11 prvotno napisa
    Hvala, kupim pa vidim.

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj M.a.r.t.a prvotno napisa
    Citiraj la11 prvotno napisa
    Hvala, kupim pa vidim.
    muškićima je puno lakše uhvatit nego curicama (barem ja tako mislim).
    u kesicu staviš pišulinca i riješiš problem, odnosno kesicu zalijepiš poviše piše.

luce2006 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

m.a.r.t.a, kupi vrecice u ljekarni i napravi ovako kako loryblue kaze i ne bi uopce tribalo bit problema, lakse je kod muskica.

inace smo mi nas problem rjesili tako da je mm sjedio na bancicu, ispod bancica lavor a nina (bez pelene) na mm-u. ja san drzala posudicu za urin i ciljala ma show program. tako smo uspili prikupit urin

mg1975 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Ovakoca.....
    nalijepiš vrećicu i ostaviš ju golu, odneseš u kupaonu i staviš ju sebi u krilo (između vas staviš onu podlogu za prematanje iz DM-a, ja sam jednom zaboravila ) i pustiš da lagano curi voda na kadi ili umivaoniku, pridrži vrećicu rukom, urin će vrlo brzo stići.......ovaj trik koji smo saznali od naše med. sestre svaki put pali

M.a.r.t.a avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj luce2006 prvotno napisa
    m.a.r.t.a, kupi vrecice u ljekarni i napravi ovako kako loryblue kaze i ne bi uopce tribalo bit problema, lakse je kod muskica.

inace smo mi nas problem rjesili tako da je mm sjedio na bancicu, ispod bancica lavor a nina (bez pelene) na mm-u. ja san drzala posudicu za urin i ciljala ma show program. tako smo uspili prikupit urin

kupit ću vrećicu, nisam znala da postoji, nije mi pedica rekla.

elin avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno Re: nemoguca misija iliti kako prikupit urin kod curice?

Citiraj luce2006 prvotno napisa
    nini (8,5 mj) vec misec dana bezuspjesno pokusavan uhvatit urin u onu kesicu. valjda san ih dosada potrosila sigurno 50-tak, ako ne i vise

stoga san se odlucila nju skinit golu i dezurat s posudicom. dobro, zamisao je lagan dio, ali praxa je tezi. imate li kakav savjet kako cu? samo da napomenem, ona moze cvrsto sjedit

hvala na pomoci
    teško je to, ja znam najbolje. Ali moram ti priznati da si maratonac što se tiče nehvatanja mokraće - ja nisam uspjela jedno 1 tjedan, nakon toga jedna mi se posrećila. Sad se ne zamaram, u privatnoj poliklinici platim urin i UK i oni to obave. One vrećice za hvatanje urina za bebe su užas živi, fakat moraš biti stručnjak da bi nekaj uhvatila. Em ne drži (loše ljepilo, valjda), em je rupica za hvatanje urina premala, pa moraš pogoditi u milimetar. Ja ti ideje nemam, samo neki postovi ovdje tipa zabavi je - joj -moja se znala nepopiškiti i po 1 sat, pa ti sad zabavljaj 1 sat ako možeš (pogotovo moje hiperaktivno dijete). 8)

iki avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno Re: nemoguca misija iliti kako prikupit urin kod curice?

Citiraj elin prvotno napisa
    Sad se ne zamaram, u privatnoj poliklinici platim urin i UK i oni to obave.
    Elin kak to misliš oni obave?

Nas to upravo čeka, nakon godinu dana trebamo opet dat urin i moj plan je ovakav:
    Navečer pripremiti kadicu i sterilnu posudicu u kupaoni.
    Zbudit je oko 6-7sati (obično se u to vrijeme i sama promeškolji).
    Oprati tušem dok stoji u kadici i obrisati.
    Staviti na lavabou da teće voda.
    I sa posudicom čekati i loviti urin.

Javim dal je sve išlo po mom planu, mada već sad sumnjam da su šanse jedno 25% da uspijem.
    Al moram probat izbjeć vrečicu, Lei je to bilo strava.

Mejra's mommy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Neznam jeli ko sugestiro. Ali mi smo Ahmedu dok je lezao u bolnici stavljali pamucne loptice (vatu) u pelenu. One pokupe mokracu i onda sestrica iscjedi u posudicu. Ponekad mora biti sterilna pa nemoze ovo. Zavisi sta testiraju. Raspitaj se...

iki avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Mi radimo urinokulturu i mora bit sterilna i prva jutarnja, tako su mi rekli.

Jel to stvarno tak za urinokulturu? Ak netko radi u labosu i zna, napišiteee.

elin avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

mislim, stave joj vrečicu i onda čekamo nekad 10 min, nekad 30 min, a nekad bude i 1 sat, ovisi (naravno, prije toga dobro obrišu pišu gazom). Ali one kad stave ne pada, valjda se izvježbale.
    Ova tvoja procedura, čuj nadam se da bu o.k., ali :/ -treba pišicu prvo oprati, a i tuš :/ -mogla bi ti se popiškiti pod tušem jer voda koja teče te tjera na pišanje. Tak da ti probaj, ali ne znam baš :/
    Ne radim u labosu, ali imam dosta iskustva sa time (i mala i ja imali urinoinfekte), pa ovak: najbolje je da bude prva jutarnja, jer koliko su meni objasnili, tijekom noći zato kaj uglavnom ne piškimo se mokraća zadržava u mokraćnom kanalu, a sa njom i bakterije, a kada se ujutro popiškimo i dio bakterija ode sa mokraćom, pa nalaz neće biti onaj pravi. Ali s druge strane, kad ideš na te kontrole ne vidim kako može biti prva jutarnja mokraća kad npr. na Šalati dođeš na red tek u 9 ujutro (mislim za stavljanje vrećice, onda još čekaš prve nalaze urina). Ono kaj znam je da ako ti nađu bilo kakvu bakteriju u mokraći u iznosu manjem od 10 na 5 to nije za antibiotike. Ako ti uzorak bude kontaminiran (meni se to jednom dogodilo) morat ćeš ponavljati. Zato, da, mora biti sterilno i najbolje je da bude prva jutarnja.

iki avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Elin, prvu jutarnju smo uspijeli uloviti, a dal je sterilno nisam sigurna, jer je milostiva trpila preko sat vremena dok se nije napokon popiškila, a i jedva sam je oprala prije.

Dakle stajala sam od 7.35 ujutro do cca 15 do 9 sa čašicom u kupaoni.
    I neće.
    Neće ni vode pit.
    Kaže boji se čašice i neda ona svoj pipi.
    Suze, ljutnja, preklinjanje, potkupljivanje...ništa, nema šanse.
    Popustila je nakon sat i nešto, al je čašica koja bi trebala bit sterilna stajala otvorena svo vrijeme. :/

elin avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

iki :D :D :D . Mislim da će biti o.k., nema veze kaj je bila otovrena, pa nisi je valjala po podu. A mala ti je za

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nakon sat vremena drzanja vrecice ista vise nije sterilna pa se pisa mora opet oprat vodom i staviti nova vrecica, tako su nama u klaicvoj radili. daklem moraqs ju prvo oprat gazom, vodom (ne brisat rcnikom ) , obrisat sterilnom gazicom i staviti vrecicu. natakat tekucinom i bit ce rezultata. mi smo dvije godine svaki mjesec morali u klaicevu ujutro dat mokracu za uk. svi ostali nacini ti nisu sigurni da ju nisi sama kontaminirala. nama je kad smo god doma to radili osim na strogo opisan nacin i mokraca u roku 1 sat u bolnicu , bila pokazala neku bakteriju, a u bolnici uvijek sterilna. na kraju smo radili kako sam napisala, dosli u klaicevu , sestra ju opere, zalijepi vrecicu, ja ju natacem ( nekad i po mililitar , zlicu po žlicu ) i drzala na krilu golu i u sat vremena smo gotovi. inace smo jednom cekali od 8 do 15 sati i na kraju su kateterom vadili jer je toliko trpila. poslije smo se spraksirali s tim natakanjem i od onda je islo

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Neće ni vode pit.
    žlicicu po žlicicu...soka, vode, mlijeka ,juhe ..kad popije 2-3 deci -popisat ce se.mozes i na spricu..

elin avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

lunahor, sve je točno što si rekla, ali ti je ključna riječ vrečica, a iki je sakupljala u posudicu. Ajde iki javi kako je prošlo.
    I da, točno, rekli su mi na Šalati da ne primaju mokraću koju prikupe roditelji, niti da priznaju rezulatate mokraće koju su prikupili roditelji pa odnijeli u labos na analizu, zbog razloga kojeg je lunahor navela.

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ma pisala sam komenatar zajednicki za sve, ne samo za iki
    ima jos jedna fora koju sada kad je velika radimo, jer nam vreccie ne dolaze u obzir. daklem operes i sve to i kad joj se piski i prije joj kazem da ce piskiti ko decko u kadu pa hvatam srednji mlaz ili sjedne na kadu tj rub i iza ledja hvatam mlaz da ne vidi casicu.

iki avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Hvala curke!!!
    Nosili smo čim se popiškila direktno u klajćevu.
    Al bojim se da uz svo manevriranje i hvatanje tog srednjeg mlaza ima svašta u toj "sterilnoj" posudici. :/

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

cuj vjerovatno i ima,no ako ima obavezno ponovi ovako kako smo mi , daklem u bolnici.

elin avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj iki prvotno napisa
    Hvala curke!!!
    Nosili smo čim se popiškila direktno u klajćevu.
    Al bojim se da uz svo manevriranje i hvatanje tog srednjeg mlaza ima svašta u toj "sterilnoj" posudici. :/
    ne brini se, vide ti oni da li je uzorak kontaminiran ili ne - reći će ti da uzmeš ponovno.

MBee avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Zaista me sram, ali koji dio na vrećici kuda ide? Širi prema gore a uži prema guzi ili?

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj MBee prvotno napisa
    Zaista me sram, ali koji dio na vrećici kuda ide? Širi prema gore a uži prema guzi ili?
    Širi dio ide gore a uski dio prema guzi. Ja bih svojoj preij ljepljenja malo raširila pikicu i zalijepila skoro pa iznutra, a donji diose spajao kod guze ii taj dio dobro zalijepi i uvijek je urin završio u vrećici

MBee avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Hvala! Već sam mislila da nitko nema iskustva. Naravno da sam jutros stavila naopako a i ona je velika cura i pruža "veliki" otpor (o decibelima da ne pričam). Imamo tri dana za uvježbati se.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Kolko dugo se to može čuvati prije nego ide na analizu? Treba staviti u frižider?

mamal avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

cure molim vas malu pomoć.

puno ste mi pomogle već ovim tekstom, baš smo u fazi prikupljanja urina, ali kod dječaka. našla sam vas na goglu
    da ne otvaram novu temu, možete li mi reći treba li biti sterilna vrećica za analizu urina zbog povišene temperature?
    možda je glupavo pitanje, ali nezgodno mi je otići vani kupiti vrećice, sama sam, i nemam koga poslati...
    ipak, ako budem morala, ići ću.
    držim vrećicu još od jučer popodne u peleni, stalno ispada vani, već je puno urina oteklo u nepovrat :/

hvala vam i nadam se da ćemo se još čuti

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj mamal prvotno napisa
    cure molim vas malu pomoć.

puno ste mi pomogle već ovim tekstom, baš smo u fazi prikupljanja urina, ali kod dječaka. našla sam vas na goglu
    da ne otvaram novu temu, možete li mi reći treba li biti sterilna vrećica za analizu urina zbog povišene temperature?
    možda je glupavo pitanje, ali nezgodno mi je otići vani kupiti vrećice, sama sam, i nemam koga poslati...
    ipak, ako budem morala, ići ću.
    držim vrećicu još od jučer popodne u peleni, stalno ispada vani, već je puno urina oteklo u nepovrat :/

hvala vam i nadam se da ćemo se još čuti
    Treba biti sterilna vrećica, kupi se u ljekarni i baš je za to namijenjena. Operi pišu i stavi vrećicu, ali ne smiješ tako dugo držati jednu vrećicu jer onda više nije sterilna. Čini mi se da bi jedna vrećica mogla bit oko sat, eventualno malo više i onda opet čiščenje i nova vrećica.

mamal avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

ej bubica, hvala ti, već sam odnijela u laboratorij....kako nisam imala drugu, ostala je ista, ali sam u laboratoriju napomenula da nije sterilna. rekli su mi da će biti ok, jer se traži eventualni virus, a ne urinokultura..

ipak, kupila sam ja još par komada da imam doma..

tek jučer sam se susrela sa time, pa zaista nisam imala pojma...

hvala svejedno

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj mamal prvotno napisa
    ej bubica, hvala ti, već sam odnijela u laboratorij
    Onda sretno s nalazom

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Da li se urin iz vrećice može presipati u sterilnu posudicu pa tako odnijeti u laboratorij? Mi smo do sad sve obavljali na Šalati pa ne znam, al pedica više ne da uputnicu za bolnicu nego za lokalni dom zdravlja za urin a urinokultura i pregled može na Šalatu tj. na Rebro!!! Kaže da je to tak po novom zakonu

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj amel prvotno napisa
    Da li se urin iz vrećice može presipati u sterilnu posudicu pa tako odnijeti u laboratorij? Mi smo do sad sve obavljali na Šalati pa ne znam, al pedica više ne da uputnicu za bolnicu nego za lokalni dom zdravlja za urin a urinokultura i pregled može na Šalatu tj. na Rebro!!! Kaže da je to tak po novom zakonu
    Ništa ne presipavati. Tako se gubi sterilnost.

mamal avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

baš danas mi je teta u apoteki rekla da se cijelu vrećicu može staviti u sterilnu posudicu...ne presipavati....

smedja avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

za iole vece curice, preporucam tutu...

mi smo do sada barem 25 puta hvatali vrecicom (postavljali mi, postavljala, dr, postavljala sestra...) i nista, tj nedostatno ( s tim da je u ovih 17 mj, Bogu hvala trebalo samo 2 ili 3 puta dati urin), a jedino bi ulovili u tuti i to ovako...
    dobro operem onaj dio tute koji se moze odvojiti, prokuham vodu pa jos malo zalijem taj dio s kipucom vodom...
    nabavim u laboratoriju sterilnu posudicu ili steriliziram onu nisku staklenku za pekmez i poklopac...
    stavim u tutu i voila...

problem je bio ta dva puta kad bi bila bolesna na hitnoj i trebalo je dati u bolnici urin... nismo uspjeli nego smo sutra doma ulovili na tuti i donijeli....
    sad sam pametnija, nosit cu slijedeci put (koji nadam se nece biti uskoro) tutu sa sobom u bolnicu pa cemo kao i doma...

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Ma nije kod dečka ništa lakše. Pišo izmigolji i ode sve u pelenu.....Baš sam jučer poludila, 3 vrećice nalijepila i ništa, skinula ga da trčkara i hvatala. Napunio cijeu posudicu. Preporučaju stavit klince u kadu i lagano pustit vodu..., kod mene nije upalilo...

E da i upozorenje, kesica ne smije biti predugo zalijepljena, jer se može javiti nadraženost kože....

mamal avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

meni je usojelo tako što sam ga stavila u lavandin (umivaonik), pustila vodu, i on se igrao malo sa vodom...(kesica na piši)...nije išla ni kap...onda sam ga odnijela u sobu, stavila na prostirku za presvlačenje i samo sam skužila kako se popiškio, ulovila taman 10 ml i sreći nije bilo kraja :D

mislim da je vrlo bitna informacija koju sam ovdje dobila da se oni popiške odmah nakon spavanja. tako je i nama to bilo, nakon spavanja...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •