Citiraj Pacco prvotno napisa Vidi poruku
Veliki pozdrav svima! Vec dugo citam korisne informacije sa Rode, ali tek sam se sad odlucila uclaniti. Naime, nisam uspjela naci nikoga sa slicnim iskustvom. Rodila sam prije tri i po mjeseca, prirodnim putem, djecaka od 3, 600 gr i 54 cm. Nazalost, imala sam epiziotomiju, tri konca, ali mislila sam da je najgore proslo. Tek danas sam otisla na prvi pregled nakon poroda i rijeci mog doktora: "Da, ostalo je da zjapi!" :shock: Dijagnoza (izostavicu latinski): "Introitus vagine zjapi i u njega prolabira prednji i straznji svod". Pokusao mi je objasniti razloge time da sam imala tezak porod, te da se to desava. Rekao je da radim Kegel i da drugim vjezbama ucvrstim misice donjeg stomaka, te da se vratim na kontrolu za sest mjeseci. Uvjeravao me je da ce se to vratiti u "podnosljivo stanje" mada nikad nece biti normalno. Iako sam ja vec ranije zagledala svoju "prijateljicu" i sama sam vidjela da takav izgled ne moze biti normalan, ipak sam se nadala da ce mi reci da je sve u redu te da ce se to vratiti. Uzasnuta sam, uopste ne znam kako sam izasla iz ordinacije. Ima li jos neko sa slicnim iskustvom?
Je li se povuklo ista...?