Pokazuje rezultate 1 do 14 od 14

Tema: Mikrobiološka analiza

Lambi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno Mikrobiološka analiza

Curke,
    M.M treba napraviti mikrobiološku analizu urina i ejakulata na aerobe anaerobe,chlamidiae,mycoplasmae,ureoplasmae.
    Gdje to može napraviti,koliko se čeka i koja su vaša iskustva.
    Kada je radio spermiogram prije 4 g.,bila je to Petrova 13.

Doktor opće prakse nije znao gdje da ga uputi :shock:

Hvala

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Mi smo to sve radili privatno, poliklinika Urocentar.
    Skupo ali brzo i jednostavno.
    Ali mislim da se moze i na VV ili u Petrovoj. To nisam sigurna.

iva_luca avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Zavod za javno zdravstvo, Rockefellerova (mislim 11, ali nisam sigurna - uglavnom, niska zgrada na desnoj strani, tamo gdje je virologija). Nalazi su gotovi za 10-tak dana.
    Spermiogram je u Petrovoj gotov za dan, ali, ako ćeš na VV u postupak, morat ćeš ga ponavljat kod njih.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

potpisujem ivu lucu

Lambi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Nazvala Petrovu da provijerim ,dali to rade.
    Javila se ljubazna teta u mikrobiološkom lab.,i objasnila mi proceduru.Tako da svi koji će trebati raditi tu analizu, slobodno nazovu tamo, da saznaju što i kako napraviti.

Hvala na odgovorima i sretno

Početno

Bok curke....

Čitala sam postove na temu mikrobiološke analize ajakulata, i još uvijek mi nije jasno....dakle:

Što se analizira kod ejakulata ( mikrebiološki,bakteriološki), da li iste one bakterije i ta sitna bića koja se traže i kod žena na CB?

Da li se cijela obrada može napraviti na jednom mjestu iz jednog uzorka?
    I da li netko zna koja je cijena analize bez uputnice liječnika?

hvaaala

barbi26 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Da, analizirju se iste stvari kao i na CB: bakterije - aerobno i anaerobno, micoplazme, ureaplazme i chlamidija.

Možeš kupiti sterilnu plastičnu posudicu u ljekarni, TM je doma napuni, i odnesete uzorak u Petrovu, gledajuči od strane cest na bolonicu s lijeve strane, malo iza u dvorištu, visoka starinska drvena vrata. Mikrobiološki lab je po stepenicama na viskok prizemlje, desno hodinkom kroz velika otvorena vrata i prva vrata lijevo. svaki dan do 10, čini mi se.

Nalaz je gotov za 7dana. Sve može na jednu uputnicu osim chlamidije, ona ide posebno ( i čeka se 10 dana).

tonili avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Curke podižem temu! MM treba napraviti bris uretre - gdje to? Petrova? VV? Neka privatna poliklinika, labos? Koliko se čekaju nalazi?
    Dr.traži bris jer su mu leukociti u ejakulatu povišeni, a bakteriološka slika uredna.
    Hvala

tonili avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Curke kaj nemate baš nikakav savjet?

tinaka avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Na žalost, ja ti ne mogu pomoći, mi još to nismo radili, ali možda uskoro navrati neko ko zna bolje i više. Držim fige...

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj tonili prvotno napisa
    Curke podižem temu! MM treba napraviti bris uretre - gdje to? Petrova? VV? Neka privatna poliklinika, labos? Koliko se čekaju nalazi?
    Dr.traži bris jer su mu leukociti u ejakulatu povišeni, a bakteriološka slika uredna.
    Hvala
    MM to nije radio, ali kada sam išla raditi TORCH u Zavod za javno zdravstvo vidjela sam da to tamo rade, ali ništa više ne znam.....tamo inače nisu neke velike gužve, barem nisu bile kad smo mi tamo hodočastili......

tonili avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Misliš tam u Rockfellerovoj? Joj hvala ti puno!
    Tak ga s batinom tjeram da to ide obavit, a sad napokon znam kam da ga natjeravam! :D

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

da, evo linkić, možda bi bilo dobro nazvati, pa sve provjeriti, mi smo bili prije 2 godine...
    http://www.hzjz.hr/

tonili avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Evo za sve koji će morati raditi bris uretre - MM obavio, kaže da nije tak strašno, kao zaboli, ali jako kratko.
    Bris se daje na zavodu za jevno zdravstvo, odnosno u svim njegovim podružnicama po domovima zdravlja - to su oni mikrobiološki labosi gdje nosimo i ostale briseve. I da, tamo mu one drage tete to naprave.
    Pa, ako kome trebaju i pomažu ove info, eto!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •