Pokazuje rezultate 1 do 40 od 40

Tema: zlostavljanje u školi!?

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno zlostavljanje u školi!?

Ne vjerujem da mi se ovo događa!? Jutros me Šimunova učiteljica obavijestila da ću biti pozvana na razgovor kod školskog pedagoga zbog pritužbi roditelja jednog djeteta na Šimunovo ponašanje. Radi se o dječaku koji je ove godine ( u drugom razredu ) radi preseljenja došao u novu školu. Na početku godine sjedio je sam i izoliran te sam utjecala na Šimuna da mu pristupi i uvede ga u njihovu mušku klapu. O, kakvu sam grešku napravila! Tri tjedna kasnije razjareni otac dolazi u školu: Šimun i njegovo društvo diraju njegovog sina. Navodi točne situacije i vrijeme kad ga je netko primio za ruku jer lovi ili mu raščupao frizuru u prolazu!? Ostala sam bez teksta! Zaista ne mogu razumijeti! Pedagog i učiteljica kažu kako se zapravo ništa vrijedno spomena nije dogodilo, djeca se samo igraju, no otac traži svoju pravdu. Pitam se tko je tu lud: može li mi netko objasniti njegovo stajalište!?

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

pa otac je lud
    nije ni čudno što je mali asocijalan

fegusti avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno Re: zlostavljanje u školi!?

Citiraj petrić prvotno napisa
    Jutros me Šimunova učiteljica obavijestila da ću biti pozvana na razgovor kod školskog pedagoga zbog pritužbi roditelja jednog djeteta na Šimunovo ponašanje.
    a hoće li biti i njegovi roditelji?
    možda dijete preuveličava stvar, a roditelji mu bezrezervno vjeruju.

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

ne znam jesam li dobro shvatila, ali ovo su jako ozbiljne optuzbe...Potrudi se skulirati prije tog raygovora mada mogu zamisliti koliko si uzrujana...
    Sta kaze Simun? Koliko su oni stari uopste?

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Prvo obavi razgovor sa svojim djetetom da vidiš o čemu se točno radi, potom razgovaraj s još par djece ako možeš, pa s učiteljicom, tj. dobro se pripremi za razgovor, tako ćeš biti spremna za tatu.

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

pa tko zna što je taj klinac rekao tati - nije mi baš normalno da bi čovjek poludio jer su druga djeca "diraju" sina dok igraju lovice.
    a drugo (bez uvrede), provjeri da li je istina što je tebi sin rekao, možda stvarno maltretiraju klinca.

Ponavljam, ne drži mi vodu priča da je nečiji otac poludio jer mu se druga djeca "samo igraju" sa sinom

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

ili otac nije normalan
    ili se gnuša kad mu netko uopće dotakne sina
    ili je tu bilo ipak nešto više od bezazlenih dodira kroz igru lovica
    ili mali preuveličava
    ili ti šimun nije kazao istinu

sve u svemu, budi mirna na razgovoru jer obično se roditelji "zakrve" i povataju, a dica sutra mir,mir do neba i ko da nikad ništa nije bilo.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Radi se o osmogodišnjacima. Sa Šimunom još nisam razgovarala jer sam za sve saznala jutros od učiteljice, a mali je ostao na nastavi. Upravo idem po njega, pa ću razgovarati s njim. Učiteljica mi je rekao da je otac tražio razgovor s pedagogom zbog toga što njegovog sina neki dečki ( imanom i prezimenom ) diraju, dakle niti on sam nije rekao da se radi o fizičkim obračunima ili zlostavljanju. Upravo me to najviše čudi u čitavoj priči.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj Loryblue prvotno napisa
    sve u svemu, budi mirna na razgovoru jer obično se roditelji "zakrve" i povataju, a dica sutra mir,mir do neba i ko da nikad ništa nije bilo.
    x

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj Ivana2 prvotno napisa
    Citiraj Loryblue prvotno napisa
    x
    X. Ima takvih roditelja (srećom, nisam zapazila nikog sličnog u M. razredu). Između djece se svašta može dogoditi u igri i nepažnji.Treba ih upozoravati da ne bi došlo do ozljeda, ali ne treba pridavati veliko značenje nekim bezazlenim dječjim svađicama i naguravanjima. Dapače, mislim da je loše da se odrasli stalno u to miješaju i ne prepuštaju djeci da sama riješe neke stvari i izbalansiraju svoje odnose. Druga je stvar kad se primijeti da je neko dijete "na piku", odnosno da ga drugi stalno podbadaju. U takvim situacijama odrasli trebaju reagirati, a inače ostaviti djecu na miru. Mirno razgovaraj s učiteljicom, a ako je moguće, treba razgovarati i s tim ocem i umiriti ga.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Moguće je da je otac od maloga lud ili je nešto krivo shvatio ili tko zna šta. Zapravo htjela sam napisati da je bolje to riješiti kod pedagoga i razrednika nego da se taj otac sam išao petljati među djecu i raditi reda.

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

ja nebi nikako nazivala tog covjeka ludim(ne znam zbog cega se odmah prosipaju takve rijeci pogotovo kad se niti ne zna o cemu je rijec,sta ako je taj djecak stvarno maltretiran od strane pojedine djece),prvenstveno zbog toga jer se obratio za pomoc prvo pedagogu a nije uletio medju klince i radio sam reda.

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

s_a_n_d_r_a, taman ono što sam ja htjela napisati

Zašto svi pretpostavljate da je čovjek lud jer se žali da mu maltretiraju dijete? Po toj logici bi ispalo da je roditelj svakog zlostavljanog djeteta lud jer se žali. Uostalom, čovjek je postupio normalno, barem nije došao tući nekog u skolu.

A opet, možda je nesporazum, no samo mi je glupo što svi odmah donesu zaključak da netko nije normalan. Možda stvarno nije normalan, ali to ne treba automatski pretpostaviti i krenuti s tog stajališta.

A i što bi svi Vi radili da netko maltretira Vaše dijete?

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Navodi točne situacije i vrijeme kad ga je netko primio za ruku jer lovi ili mu raščupao frizuru u prolazu!?
    evo ovo mi je malo ....
    šta mali radi pola satni raport kad dođe doma? ka u policiji?

Datum pristupanja
    Nov 2005

Citiraj MGrubi prvotno napisa
    Navodi točne situacije i vrijeme kad ga je netko primio za ruku jer lovi ili mu raščupao frizuru u prolazu!?
    evo ovo mi je malo ....
    šta mali radi pola satni raport kad dođe doma? ka u policiji?
    Ne, nego zapisuje tijekom dana u informativku sve što ga smeta, pa to roditelji čitaju kad dođe kući. U njegovoj informativci piše tko mu se kada i zašto približio, tko je i kada sjeo na njegovu klupu, tko mu je srušio knjigu sa stola za vrijeme odmora...

Meni je sve to izuzetno čudno, stoga pokušavam na forumu " čuti " što više različitih mišljenja ne bih li dokučila što se događa u glavi tih ljudi!?

fegusti avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Ne, nego zapisuje tijekom dana u informativku sve što ga smeta, pa to roditelji čitaju kad dođe kući. U njegovoj informativci piše tko mu se kada i zašto približio, tko je i kada sjeo na njegovu klupu, tko mu je srušio knjigu sa stola za vrijeme odmora...
    to mora da je kući naučio!
    što su mu roditelji po zanimanju?
    baš bih voljela vidjeti tu informativku!

NetkoMiOteoNick avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

A možda je počeo zapisivati jer mu se to gurkanje i rušenje knjiga prečesto događa?

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Pa jesi bila na razgovoru?

Mozda je malac jednostavno preosjetljiv, mozda ga smeta ono sto je drugoj djeci uobicajeno...mozda.......On ima pravo na to. Samo treba naci neku sredinu, a vi roditelji ste tu da pomognete.

Datum pristupanja
    Nov 2006

ne bih li dokučila što se događa u glavi tih ljudi!?
    mislim da prvo trebaš čuti što imaju za reći dečko, njegov tata, učiteljica i pedagog

možda je mali sve izmislio, možda je tata napuhao stvar, možda malog zaista netko maltretira...

i nisi napravila nikakvu grešku što si dala inicijativu da dečka uključe u društvo, to je lijepa gesta, a problemi bi se ako je mali problematičan ionako pojavili

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Pitanje je što bismo svi mi našli u informativci kada bi naša djeca zapisivala kad god ih netko dotakne. Neprirodno mi je očekivati da u svakodnevnom susretu s dvadesetak djece moje dijete nitko neće/ne smije dotaknuti. Meni ta priča s informativkom govori da je dijete neuklopljeno i preosjetljivo i da ga roditelji prezaštićuju. Treba razgovarati i neka stručno osoblje škole ustanovi o čemu se radi.

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Pada mi na pamet da je u bivšoj školi bio žrtva bullyinga i da je dobio naputak da svaki pojedini napad (ili ono što on osjeća kao napad) zapiše. To je uputa koja se daje i odraslima koji su žrtve mobbinga na poslu - svaki pojedini napad treba zapisati s točnim datumom i prisutnim svjedocima.

Budući da je dečko došao iz druge škole, ne bi mi bilo čudno da su ga premjestili upravo zbog toga i da sad i on i roditelji pušu na hladno. A ne bi mi bilo ni čudno da je, ako je zaista bio žrtva dječjeg zlostavljanja, u međuvremenu postao hipersenzibiliziran za takve stvari, pa ga smeta i ono što je drugoj djeci normalno (slučajno gurkanje u prolazu, srušena knjiga i sl.).

Mislim da je njegov otac dobro postupio - ima sumnju da mu je dijete zlostavljano i krenuo je to riješiti službenim kanalima, onako kako bi i trebalo. Sad je na djeci da iskreno ispričaju što se zapravo događalo i na odraslima da svojim zrelim ponašanjem pokažu djeci kako bi se takve situacije trebale rješavati.

Nadam se da će sve proći bez problema i da će se pokazati da je bila riječ o nesporazumu.

Obavezno javljaj novosti.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Hm,

treba se sprovesti temeljita istraga i onda tek dati neke zaključke.

Danas sam sat vremena istraživala nešto ,možda po vama banalno, no neka sam ,jer sam skupila puno informacija o malim ljudima kojima sam razrednica i o tome kako ih doma odgajaju. I o tome kakvi su im karakteri.

I puno mi je toga jasnije , a 8 su razred .

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Ja sam jučer vidjela kako dečko (3.o.) lupa punom vrećicom čipsa djevojčicu po očima. Ostali su promatrali, a mala (za glavu manja od njega) je razrogačenih očiju gledala šta će on dalje jer se očito tek zagrijavao. Učiteljica to nije vidjela jer je okupljala drugu djecu.
    Nisam mogla da se ne upletem... Da sad ne duljim: on se učiteljici opravdavao da mu je ona bez pitanja uzela čips, a dečki su ga kasnije potiho bodrili kako je ispravno postupio... Taj mali ima punu podršku svojih prijatelja za takve postupke, a kad jednom napravi velik problem, svi će ti "prijatelji" biti nevinašca i dobrice. Na prvi pogled, jer sam taj razred promatrala svega 15-ak minuta i nikad ih prije nisam vidjela, taj razred je u kompletu bolesno socijaliziran.
    Kasnije je došao neki drugi razred (isto 3.o.) u kojem je bio malac s posebnim potrebama. To je čista suprotnost: malog su stalno grlili i žnarali ko mačka. Svi međusobno veseli, vedri, komunikativni. Za ne vjerovat nakon ovih prije.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Citiraj Sanja prvotno napisa
    Pada mi na pamet da je u bivšoj školi bio žrtva bullyinga i da je dobio naputak da svaki pojedini napad (ili ono što on osjeća kao napad) zapiše.... A ne bi mi bilo ni čudno da je, ako je zaista bio žrtva dječjeg zlostavljanja, u međuvremenu postao hipersenzibiliziran za takve stvari, pa ga smeta i ono što je drugoj djeci normalno (slučajno gurkanje u prolazu, srušena knjiga i sl.).
    Ma, to je i meni palo na pamet, ali ja sam dobila informaciju od učiteljice koja je razgovarala s ocem i s pedagogom da se otac žalio d o s l o v n o na diranje ( bez seksualnih konotacija ). Niti jednim slovom se ne spominje zlostavljanje. Ne znam da li se radi o minoriziranju problema od strane stručnog osoblja škole ili što!?
    Šimun kaže da se dečko uopće ni sa kim ne druži, samo povremeno izaziva. Navodno je na školskom izletu njegova ekipa izgubila te je fizički nasrnuo na igrače protivničke momčadi. Sve u svemu i dalje nisam sigurna što da mislim. Učiteljica mi je rekla kako će " problematični " dečki ići sljedeći tjedan na razgovor kod pedagoga, a nakon toga ćemo valjda i mi doći na red za razgovor. Zasigurno neću dozvoliti da stvar prođe samo tako bez utvrđivanja činjenica ma u čiji prilog one išle.
    Eto, sapunica se nastavlja...

Datum pristupanja
    Nov 2005

Citiraj Ailish prvotno napisa
    mislim da prvo trebaš čuti što imaju za reći dečko, njegov tata, učiteljica i pedagog
    kao što sam i rekla u prvom postu informaciju sam i dobila od učiteljice te posredno od pedagoga jer mi je učiteljica rekla da pedagog smatra kako otac pretjeruje i da se zapravo ništa nije dogodilo. svakako namjeravam razgovarati s pedagogom osobno i s ocem.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Samo smireno, takvi susreti znaju biti poprilično emocionalno nabijeni.... iz postova "čitam" da si racionalna i da ćeš postupiti najbolje i za svoje dijete i za njegovo mjesto u razrednom kolektivu.

Što sam ja sve doživjela ( kao razrednica ) ,nije ni čudo da imam visok tlak i sve ostalo

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pošto je moje dijete bilo zlostavljano u školi , reći ću da i dodiri
    i mršenje kose mogu biti zlostavljanje , kad se rade kontinuirano i protiv
    djetetove volje.
    Naprimjer , moje dijete je ( između ostalog ) svakin dan trpilo mlataranje rukama ispred očiju s namjerom da mu razbiju naočale.
    A nije čak bilo ni dodira.

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

mene zanima kako se razvila ova situacija .
    prvenstveno zbog toga jer je onaj otac odmah na prvu loptu od strane nekih proglasen ludim,pa da vidim da li ima i osnove zato?

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

U našem razredu ima dijete čija je majka dolazila prijavljivati koješta što je doživljavala kao napad na svoje dijete. Bilo je tu dosta opravdanih stvari, ali i hrpa situacija koje je malac mogao sam riješiti. Ja sam svom M savjetovala doslovno da tom dječaku ne prilazi jer je to bio jedini način da više M ne dolazi u neprilike. M se s njim ne druži, a kasnije sam saznala da ga i druga djeca izbjegavaju.
    I što sad da čovjek misli. Dijete je očito izloženo nekakvom tipu bulinga, ali tko je za to zapravo odgovoran? Mali je umiljat i drag, ali mislim da mu majka onemogućava zdravu socijalizaciju.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno re

Petrić!!!!!

javi se!!!!!!

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj Ivana2 prvotno napisa
    U našem razredu ima dijete čija je majka dolazila prijavljivati koješta što je doživljavala kao napad na svoje dijete. Bilo je tu dosta opravdanih stvari, ali i hrpa situacija koje je malac mogao sam riješiti. Ja sam svom M savjetovala doslovno da tom dječaku ne prilazi jer je to bio jedini način da više M ne dolazi u neprilike. M se s njim ne druži, a kasnije sam saznala da ga i druga djeca izbjegavaju.
    I što sad da čovjek misli. Dijete je očito izloženo nekakvom tipu bulinga, ali tko je za to zapravo odgovoran? Mali je umiljat i drag, ali mislim da mu majka onemogućava zdravu socijalizaciju.
    Potpuno ista stvar i kod nas. Jednako sam postupila.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ne javljam se jer nemam što za reći. u školi se ništa pametno ne događa, zapravo ne događa se ništa. probat ću danas ponovo razgovarati s učiteljicom. čini se da sam ja jedina od upletenih koju zanima rasplet događaja.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

samo hrbro dalje. Mi smo svi šutili i svoju djecu smirivali (25 djece) , molili ih da imaju razumjevanja, za djete koje je sve mobitelom roditeljima prijavljivalo, a u biti je sam mali tiranin koji zna ispričati priču. Imao je podršku od roditelja i sad ju ima, ali je izgubio prijatelje i sve drugo....
    Da ne dužim maltretira sve i sad - 3 razred, ali sad djeca vračaju a nitko ih više ne obuzdava jer smo svi vidjeli da spasa nema jer smo 2 g "ŠUTJELI", sad pričamo i molimo da ga netko obuzda i smiri. To je pljuvanje, verbalni i fizički napadi, udarci , ubodi olovkom i masovno laganje gdje okrivjuje druge za svoja nedjela......

Samo hrabro dalje i nedozvoli da tvoje djete ispadne agresivac ili nešto slično ...

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

meni nikako nije jasno,da zasto niko ne pomislja sta ako je to dijete bilo maltretirano od strane petricinog sina?

ovdje se donose neki zakljucci bez poznavanja sta se stvarno dogodilo.
    ne zelim da ispadne da ja to dijete krivim(petricinog sina),al smatram da nije uredu odmah donositi zakljucke kako drugo dijete laze,a i nepoznate ih :?

govorim to stoga jer je moje dijete bilo napadano od strane dviju djevojcica,al je uciteljica isto imala ovakav stav kao i vi ovdje,zaboga kako djevojcice mogu napadati djecaka,to je jel nemoguce
    i da je meni neko onda slucajno rekao kako je moje djete krivo sto ga one zlostavljaju ili da sam ja luda sto ga branim dobio bi znas sta

svako od nas misli kako je njegovo dijete idelano i nebi niti muhu zgazilo,al ponekad je pozeljno izaci iz takvih misljenja i saslusati i drugu stranu

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Nevezano uz slučaj petrićinog sina, o kojem ne znam ništa, mom M. se dogodilo da ga je jedna djevojčica napala, ne iz zle namjere, ali ipak, ona je njega napala i razbila mu glavu. Kad je to učiteljica čula, prva reakcija je bila da se je djevojčica sigurno branila, što nije bila istina. Da je kojim slučajem bilo obratno, M. bi bio odmah proglašen zlostavljačem. Dvostruki kriteriji definitivno postoje. Također sam primijetila da mame koje neprekidno tužakaju drugu djecu, kao da po defaultu imaju pravo i te se besmislene, često i krive optužbe upisuju u krivnju drugoj djeci, iako i njihovo dijete itekako u svemu tome sudjeluje.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

istina, zdenka......

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

prvo što želim n a g l a s i t i, po ne znam koji put, je da ovdje ne tražim sažaljenje, niti želim sebe ili svoje dijete učiniti žrtvama velike urote. topic sam i otvorila s namjerom da od vas dobijem što više gledišta te samim time i što širu perspektivu. od trenutka kad sam saznala za cijelu stvar i podijelila svoje saznanje s vama bila sam spremna da konačni zaključak bude da mi je dijete zlostavljač i od te mogućnosti nikada nisam bježala. zapravo, ako je to istina, želim da ona što prije izađe na vidjelo kako bih problem mogla pokušati što prije ispraviti.

danas sam napokon dobila upotpunjeniju sliku cijele situacije. učiteljica nema nikakvu informaciju o djetetu iz prijašnje škole, tako da nema niti saznanja da li je dijete ranije bilo izloženo nasilju u školi. zapravo, toliko malo zna o njemu da nema niti dokumente na temelju kojih bi popunila rubrike u dnevniku jer je jedini dokument koji je do sada dobila na uvid njegova učenička knjižica.
    oca " spornog djeteta " sam, u nekoliko navrata, promatrala pred školom te sam stekla dojam da se radi o emocionalno nezreloj, " pubertetski nabrijanoj " osobi koja je konflikt sama po sebi. čovjek dođe, stane pred školu i naprosto širi nervozu oko sebe... teško mi je to dočarati.. učiteljica kaže da se mama svaki put ispričava i ne zna kuda bi gledala nakon što otac napravi strku u školi ( naravno, ispričava se tako da suprug ne zna ). učiteljica svakodnevno razgovara sa spornim društvom o ponašanju, prijeteljstvu..., a otac je najavio tužbu centru za socijalnu skrb ukoliko ne bude zadovoljan odnosom prema svojem djetetu... živi bili pa vidjeli...
    ... i da, zamolila sam Šimuna da ignorira dečka, preventive radi... i uopće nisam ponosna zbog toga, ali bolji način ne znam.... :/

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

treba šimun i naučiti da nauči i to: kloniti se osobe/situacije koja može biti štetna
    lijepo je poticati povučene na suradnju, i štititi slabije , ali ne na svoju štetu

život je škola

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

petrić, nije ti lako, komplicirana je situacija,

čudi me učiteljica koja se nije raspitala o novopridošlom učeniku.....
    da se mogla pripremiti....

dobro si Šimunu rekla, i ja bih isto postupila

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Evo što sam pronašla. Možda pomogne.

http://www.unicef.hr/upload/file/111...i_bullying.pdf

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove