Odlučila sam započeti s relaktacijom nakon 15-ak dana nedojenja i neizdajanja jer mi ni nakon ture bromergona mlijeko nije otišlo....inače sam dijabetičar, imala sam problema s dojkama i na preporuku liječnika pila antibiotik i bromergon...
beba sad ima mjesec dana i kad smo izašle iz rodilišta ...nakon 5-6dana ona je dobila soor....nju sam izlječila rojazolom ali sebe nisam uopće mazala jer mi nitko nije rekao...(onda nisam mogla dobro još sjediti i čitati RODU)
nakon 15 dana nedojenja bradavice su se sredile....i sad kad sam je počela stavljati na prsa bradavice su se isti dan oštetile....ne vjerujem da je zbog lošeg položaja jer je samo par puta sisala...i sad me opet bole...kako sam se počela i izdajati primjećujem već i lijepi mlaz iz desne dojke...(nadam se da je to dobar znak.....utješite me)ali iz lijeve ga nema i ima dosta manje mlijeka
Eto to je ukratko moj problem pa molim pametne glavice s ovog foruma da mi pomognu...da li da se sad počnem mazati rojazolom i da malo odgodim direktno stavljanje na prsa pa da se samo izdajam....jer strah me opet one stravične boli od prvog puta....zbog dijabetesa ne smijem si priuštiti opet rane jer bi mi mogla opet doći i temperatura zbog koje sam prije 15 dana sve prekinula i pila antibiotik....
eto cure...pišite šta da radim..... :/
deedeetee,
super što si se odlučila probati nastaviti dojiti. neće vam biti lako, ali daj sebi i djetetu vremena.
krenut ćemo od soora. obzirom da si uzimala antibiotik vrlo je vjerojatno da su se pojavile.
nije zabrinjavajuće, izlječivo je, samo liječenje traje dugo. ukoliko te bole bradvice, ljušte se, svrbe, imaš neke flekice, promjene boje i sl. onda vjerojatno ih imaš i ti. najbolje da krenete s nekom terapijom, koju će ti prepisati liječnik, u borbu protiv gljivica.
što se tiče bolnih bradavica probaj pratiti kakav vam je položaj. Beba mora široko zahvatiti dojku, bradavicu i dio areole. Usnice lagano izvrnute prema van, ne smije se čuti coktanje. i moraš ju čuti da guta mlijeko. napravi si dobar oslonac za leđa, ruke i bebino tjelo, okruži se jastucima. dovoljno je da beba jednom ima loš položaj pa da ošteti bradavice.
ukoliko te jako boli premaži bradavice prije podoja ledom ili se malo rukom izdoj. i nemoj čekati da je beba gladna, jer će onda halapljivo vući pa ćete boliti još više.
obzirom da beba na bočici računaj da će vam trebati oko mjesec dana da se vratite isključivo dojku. polako s ukidanjem bočice. i trebat će vremena da se poveća količina mlijeka.